Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda,
Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola,
Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Adószám: 18525845-2-08
OM: 030712
 
 
 
 
 
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2024.04.14.
KatMat döntő
2024. április 12-én rendezték meg a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének országos döntőjét. A versenyre több, mint 2000 diák jelentkezett az ország katolikus iskoláiból. Az első két forduló eredményei alapján a 9-12...
2024.04.13.
Meghívó
 
2024.04.11.
TSZM
 
Ideiglenes felvételi jegyzék
Tisztelt érdeklődők! Megjelent iskolánk ideiglenes felvételi jegyzéke.
Szeretettel várjuk leendő tanulóinkat!

Az iskolaközpont részei

 

 

Általános bemutató

 

Aula, kápolna

Az iskola központi helyén található aula mintegy 1000 fő befogadására képes. Ha hozzávesszük a karzat kínálta helyeket, akkor 1500-2000 ember is elfér. Itt bonyolítjuk le a nagy iskolai ünnepeinket, megemlékezéseinket, szentmiséket. Ezen kívül számos rendezvény megtartására alkalmas. Színdarabok, koncertek, bemutatók, konferenciák, lakodalmak, bálok alkalmas helyszíne, modern hangosítással, projektoros vetítési lehetőséggel, helyi internetes eléréssel.
A kápolna rész egyszerű technológiával akár le is választható a nagy térről, és kisebb közösségek (100-150 fő) befogadására alkalmas. Reggeli iskolai misék, kisebb közösséget érintő ünnepek és előadások, tájékoztatások tartására alkalmas hely.

 

     Könyvtár

Az intézmény fontos területeként számon tartott helyen minden korosztály megtalálhatja a neki való könyveket. Több, mint 10.000 szakkönyv, szótár, lexikon, szépirodalmi művek, verses kötetek mellett eredeti ausztrál kisregények, német nyelvű könyvek, folyóiratok, spanyol és francia nyelvű kiadványok mellett videofilmek, DVD-k állnak diákjaink és a pedagógusok részére. A tájékozódást segítik a könyvtárban található, diákjaink számára telepített számítógépek is.
A könyvtár előterében mintegy 100 fő befogadására alkalmas előadóterem kínál alkalmas helyet kisebb előadások, rendhagyó órák megtartására, kivetítési és filmlejátszási lehetőséggel.


     


Kollégiumi díszterem, informatika laborok

Kollégiumunk büszkesége és nagy értéke a 200 fő befogadására alkalmas terem. Modern projektoros kivetítővel, hangosítással és multimédiás szekrénnyel felszerelve lehetőség nyílt számítógépes kivetítésre, Tv műsorok, video és DVD filmek vetítésére. Ezáltal kiválóan alkalmas rendhagyó órák, filmklub, kollégiumi ünnepségek konferenciák szervezésére.

Napjaink informatikai igénye az oktatásba is megjelent. Diákjaink felkészülését a két teremben elhelyezett 35 számítógéppel segítjük. A népszerű és korszerű gépek segítségével a házidolgozatok elkészítése mellett alkalom nyílik az informatika órára való készülésre, valamint e-mail olvasásra, internetes böngészésre.


     


Kollégiumi szobák

Diákjaink egy része internátusi elhelyezést igényel. Számukra 250 férőhelyet tudunk biztosítani. 2 db 10 ágyas szoba mellett a többiben 4 fekvőhely található zuhanyzóval, WC-vel és beépített bútorzattal ellátva. A kollégiumi funkció mellett nyáron táborok és egyéb szállások kiszolgálására használjuk, jó kiegészítéseként az intézményünkhöz tartozó Győrújbaráti Lelkigyakorlatos és Üdülőháznak.

 

 

 


Konyha, étterem

Iskolaközpontunk konyha részlege nagy szolgálatot végez: Kollégistáink számára biztosítja a napi ötszöri étkezést, ellátja a napközit a tízóraitól az uzsonnáig, valamint biztosítja óvodásaink és dolgozóink számára a megfelelő ételeket. Legnagyobb kihívást a napi 900 ebéd zökkenőmentes kiszolgálása jelenti tanulóink és dolgozóink számára.
Az étkezés a 250 férőhelyes étteremben rotációs rendszerben történik, ahová a nagyobbak egy speciális ebédkártya-leolvasó berendezésen keresztül juthatnak be. Az étterem az iskola működéséhez tartozó események étkezési ellátásában is segítségre van. Lelkigyakorlatok, táborok és egyéb rendezvények számára biztosít igény szerint "jóízű fogásokat"

 

   


Tornacsarnok, konditerem, sportpályák

A mozgás, a sport szerves részét alkotják az iskolai nevelő munkánknak. Elengedhetetlen a megfelelő helyek biztosítása, amelyeket folyamatos fejlesztésekkel tudtunk eddig megvalósítani. Jelenleg a következő helyszínek állnak rendelkezésere:

Tükrös tornaterem

Óvodások tornafoglalkozásai, gyógy-testnevelés fő helyszíne. Emellett aerobik órák alkalmas helye.

Kondícionáló terem

Mintegy 20 erőgép segíti fiataljainkat erősödésükben, hogy a fejlődő lélek mellett jó kondíciót alakíthassanak ki. A nappali órákon túl, délutáni szakköri jellegű foglalkozások keretében biztosítunk lehetőséget a terem és az eszközök használatára.

Tornacsarnok és az új tornaterem

Óriási lehetőség a kézilabdapálya méretű tornacsarnok, amelyet térelválasztó használatával akár két csoport rendelkezésére is bocsáthatunk. Kosárlabda, streetball, teremfoci, kézilabda, floorball edzések lehetséges helyszíne. Emellett talajgyakorlatok, gyűrű, kötél, és bordásfalra adható feladatok elvégzésére is alkalmas.
Segédteremként és nagyszerű mozgási lehetőségként kaptuk a Mária Iskolatestvérek, az Apor Alapítvány és az Iskolaközpont finanszírozásában elkészült új tornatermet, amely egy csoport foglalkozásait képes ellátni. Bordásfalak, nyújtó gerenda, ugrószekrény színesíti a mozgási lehetőségeket.
Termeink segítségével bonyolíthatjuk le iskolai kézilabdacsapataink edzéseit, a tornacsapat felkészülését, az iskolai kosárlabda házibajnokságot, röplabda edzést, valamint a floorball csapat felkészülését.
Nagyszerű lehetőség a tornacsarnok oldalánál kialakított ping-pong részleg, amely délutáni foglalkozásokra is lehetősget nyújt, 5 korszerű asztal mellett.


Sportpályák

A friss, jó levegő élénkít és üdít. Nem is szólva arról, hogy mindez mennyire egészséges. Diákjaink három sportpályán, valamint futópályán, röplabdapályán, illetve a távolugró gödör használatával tornázhatnak a szabadban. Az aszfaltos pályák az iskolai labdarúgó házibajnokság fő helyszínei.

 

     Játszóterek

Tulajdonképpen két játszótér tartozik az iskolához. A régebbi a napközisek számára kialakított fajátszótér, amelyet kellemes, zöld környezetben tudhatnak magukénak kisdiákjaink.
Az újabb, az Európai Uniós szabványoknak is megfelelő Óvodai fajátszótér, amely mellé egy kis szánkózó domb is társul. A játszóelemek körül speciális gumitéglák és gumilapok elhelyezésével is próbáljuk védeni gyermekeink épségét és teljesebbé tenni játékaik örömét.

 

     Tantermek

Az egyszerűen díszített tantermeink 24-36 férőhelyesek. Az 1-4. évfolyam számára speciálisan kialakított pavilonokból gyermekeink a szünetekben egyből az udvarra mehetnek levegőzni. A kistanárik a tantermek mellett segítik, hogy a nevelők mindig ügyelni tudjanak a reájuk bízottakra.
A felsősők a földszinti illetve a tetőtéri tantermekben találhatók, míg a teljes gimnáziumi tagozat az első emeleten található. Nyelvi termek, fizika, kémia, biológia előadók négy számítástechnikai kabinet a művészetoktatás szaktantermei, ének és hittanterem valamint technika termek segítenek bennünket a tanítás lebonyolításában. A tetőtéri termek légkondícionáltak.

 

     
Az iskolaközpont részei menüpont almenüpontjai:

Óvoda

1993-ban épült fel Győr délnyugati városrészében (Marcalváros II.) az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. A Győri Püspökség fenntartásában az óvoda mellett általános iskola, gimnázium, alapfokú művészetoktatás és kollégium működik az intézményben...

Általános iskola

" Mindenkihez van szavunk, mindenki iránt van szívünk, mindenkit akarunk vezetni az üdvösség útjain, mindenkit meg akarunk óvnia rossztól, megerősíteni a jóban, Krisztus szent nevében" (Boldog Apor Vi...

Gimnázium

Az ötödik osztálytól kezdődően diákjaink bizonyos nagykorúságba lépnek, hiszen innentől kezdve év végi eredményeik meghatározók jövőbeni tanulmányaik folytatásában. A hatodik osztályt követően- a felv...

Kollégium

Alapfokú művészetoktatás

Társintézmények

1987. június 6-án Paskai László bíboros - érsek szentelte fel a két év alatt épített Szentlélek templomot, amely Ráskai Péter építész tervei alapján készült. A sok jószándékú ember segítő munkáját Ben...