Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.05.23.
Kutyás terápia
Az elmúlt két évben lehetőségem nyílt az állatasszisztált terápiák, azon belül is a kutyás terápia alkalmazására. Ács Kinga gyógypedagógus, szintén egykori Aporos diák és Mázli, a terápiás kutyának ta...
2019.05.19.
Apor emléknap - Imádság a Missziós kereszt előtt
2019. május 23-án (csütörtökön) a vértanú Boldog Apor Vilmos püspök emléknapján 16.00-17.00 óráig a Szent Imre templomban a Missziós kereszt előtt közös imádsággal készülünk az 52. Eucharisztikus Kongresszusra...
2019.05.19.
Beszámoló a pápai reptéren való különleges látogatásról
Ritkán kerül sor arra, még egy felnőtt életében is, hogy eljusson egy katonai repülőtérre, beülhessen egy igazi harci helikopterbe, katonai szállítógépbe vagy kezében foghat olyan fegyvereket, amelyeket igazi katonák használnak...

Iskolánk története – 2001 - Napjainkig

2001 - 2008

„Megköszönjük Urunk, hogy a komoly tanulás feltételei mellett a gondtalan játék és szabadtéri foglalkozások számára megszépült udvarunk és elkészült a kicsiknek a játszótér. Az évek során megindult munka, tanulás, beteljesüléseként ősszel fogadhattuk a legkisebbeket az új óvodába, így már a zsenge gyermekkorban ajánljuk őket Jézus és Mária oltalmába."
Urunk, ezt köszönjük meg, és felajánljuk Néked !”


Apor óvoda Az alsó tagozatos kisdiákok a pavilon kijáratánál már nem a füvön, hanem a térburkolattal ellátott belső udvarrészen játszhatnak. Lehetőségeiket növelve a sportpályák mögött játszótér is épült, amely fedett kisházikót, csúszdákat, mászókákat és homokozót tartalmaz.
A szülői igényeknek eleget téve, hármas finanszírozásban - Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, az Apor Vilmos Iskola Alapítvány és a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend összefogásával - kialakult az óvoda, amely teljesen új bútorzattal, eszközökkel és lelkiismeretes nevelőkkel megkezdte működését. Emellett beindult az Alapfokú művészet-oktatás képzése, amely újabb hasznos elfoglaltságot nyújt az általános iskolai diákjaink számára. A két új intézményt 2002. november 9-én Ternyák Csaba érsek úr áldotta meg. Ezen a szentmisén Schneider Sándor és Csicsai Ilona adományaként Engls József ötvösművész munkáját (A keresztre feszített Jézus) avattuk fel. Ebben az évben együtt ünnepeltünk advent első vasárnapján Dr. Pápai Lajos megyéspüspökünkkel.

A 2003-as év a 10 éves jubileum jegyében telt. Alapfokú művészetoktatás Az éves programjainkat a kerek évforduló jegyében szerveztük meg. Fejlesztéseinkben a tetőtéri tantermek klimatizációját kellett megoldani. Emellett a sekrestyébe is méltó bútorzat került, a szentélyben pedig a tabernákulum kapott egy új arculatot. 2003. november 16-án, iskolánk alapításának 10. évfordulóján az ünnepi szentmisét követően, Mádl Dalma asszony megnyitotta az iskolánkban látható állandó Apor - kiállítást, valamint felszentelésre került az óvoda bejáratánál található, Rieger Tibor szobrászművész alkotta Mária a kisded Jézussal szobor. 

2004-ben a kollégium új informatika laboratóriummal fejlődött, amely helyiségek tanulószobaként is funkcionálnak. Az óvoda játszótere új, korszerű játszóelemekkel bővült, valamint az óvoda és a kollégium köré parkolóhelyeket építtettünk ki.

2005 az újabb nagyobb fejlesztések éve volt. Az iskola nagy tanulói létszáma, az Rieger Tibor: Mária a kisded Jézussal óvodai csoportok bővülése szükségessé tette egy új tornacsarnok megépítését. Az épületet és az újonnan kialakított sport futópályát Takács Nándor püspök úr áldotta meg ugyanazon a napon, amikor a Szent Anna Idősek Otthonának győrújbaráti fogadóhelyének a szentelési ünnepsége is volt. A tornacsarnok ünnepi nyitóbeszédét Ábrahám Attila államtitkár mondta, majd tornász és floorballcsapatunk tartott rövid bemutatót. Szintén ebben az évben az iskolában is nagy átépítésekkel találkozhattunk. Ekkor a szülői igényeknek eleget téve tovább bővítettük óvodánkat. Ez szükségessé tette 4 új tanterem kialakítását, de emellett művészetoktatási termek, nyelvi termek, technika terem, tanári szoba került kialakításra. A megnövekedett létszám miatt konyhabővítést és modernizációt is el kellett végezni. 2006-ra épületkarbantartási munkák, illetve az iskolán belül vezeték nélküli internetes-elérés rendszerének kiépítése történt meg.

2007-ben az Apor Alapítvány adományaként az aula megszépült a "MINDENT JÉZUSNAK MÁRIA ÁLTAL, MINDENT MÁRIÁNAK JÉZUSÉRT"  felirattal. Az óvodát újabb teremmel bővítve elérte teljes befgadóképességét a legkisebbeket foglalkoztató-nevelő intézményrész. Emellett nyelvi terem, fejlesztő terem és új szobák kialakítása valósult meg.

2008-ban az általános karbantartási munkák zajlottak. Energiatakarékossági megfontolásból fűtéskorszrűsítést hajtottunk végre. A kollégiumban újabb informatika labort alakítottunk ki, bővítettük az óvodai játszóelemeket, valamint az alsó tagozaton lecseréltük a táblákat.

Iskolánk működése természetesen nem csak a technikai fejlesztésekből áll, de ezek fontos feltételei a minőségi munkának. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a nálunk tanulók a modern, korszerű környezetben lelkileg is olyan élmnyekkel találkozzanak, amelyek meghatározóak lesznek jövőbeni hitbéli fejlődésükben és erkölcsi magatartásukban. Ebben a munkában vettek részt 2008-ig a maristák, de ebben a nevelésben vesznek komoly részt továbbra is tanáraink, Ferenc atya, és minden példamutató, segítőkész szülő. 2008 szeptember 1-től, az iskola fenntartását (hasonlóan, mint ahogyan az iskola alapításának és indításának éveiben volt) a győri püspökség fogadta vissza.