Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.01.17.
Szentségimádás a Szentlélek-templomban
Január 13-a a Szentlélek-templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően mi...
2020.01.14.
Mia, a kis „bandatag”!
Január 9-én a 6.a és b osztályainkkal felkerekedtünk a Soproni Petőfi Színházba, hogy megnézzük a Valahol Európában című musicalt. Nem véletlenül választottuk ezt a helyszínt és az előadást, mert kis tanítványunk, Pedersen Mia 6...
2020.01.14.
A papkaland folytatódik...
Papkaland a Magas Tátrában   Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!   2020. február 14-15-én Szalontay Lukácsné és Bese Gergő atya kirándulást szervez a Magas Tátrába! A programról, jelentke...

Iskolánk története – 2001 - Napjainkig

2001 - 2008

„Megköszönjük Urunk, hogy a komoly tanulás feltételei mellett a gondtalan játék és szabadtéri foglalkozások számára megszépült udvarunk és elkészült a kicsiknek a játszótér. Az évek során megindult munka, tanulás, beteljesüléseként ősszel fogadhattuk a legkisebbeket az új óvodába, így már a zsenge gyermekkorban ajánljuk őket Jézus és Mária oltalmába."
Urunk, ezt köszönjük meg, és felajánljuk Néked !”


Apor óvoda Az alsó tagozatos kisdiákok a pavilon kijáratánál már nem a füvön, hanem a térburkolattal ellátott belső udvarrészen játszhatnak. Lehetőségeiket növelve a sportpályák mögött játszótér is épült, amely fedett kisházikót, csúszdákat, mászókákat és homokozót tartalmaz.
A szülői igényeknek eleget téve, hármas finanszírozásban - Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont, az Apor Vilmos Iskola Alapítvány és a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend összefogásával - kialakult az óvoda, amely teljesen új bútorzattal, eszközökkel és lelkiismeretes nevelőkkel megkezdte működését. Emellett beindult az Alapfokú művészet-oktatás képzése, amely újabb hasznos elfoglaltságot nyújt az általános iskolai diákjaink számára. A két új intézményt 2002. november 9-én Ternyák Csaba érsek úr áldotta meg. Ezen a szentmisén Schneider Sándor és Csicsai Ilona adományaként Engls József ötvösművész munkáját (A keresztre feszített Jézus) avattuk fel. Ebben az évben együtt ünnepeltünk advent első vasárnapján Dr. Pápai Lajos megyéspüspökünkkel.

A 2003-as év a 10 éves jubileum jegyében telt. Alapfokú művészetoktatás Az éves programjainkat a kerek évforduló jegyében szerveztük meg. Fejlesztéseinkben a tetőtéri tantermek klimatizációját kellett megoldani. Emellett a sekrestyébe is méltó bútorzat került, a szentélyben pedig a tabernákulum kapott egy új arculatot. 2003. november 16-án, iskolánk alapításának 10. évfordulóján az ünnepi szentmisét követően, Mádl Dalma asszony megnyitotta az iskolánkban látható állandó Apor - kiállítást, valamint felszentelésre került az óvoda bejáratánál található, Rieger Tibor szobrászművész alkotta Mária a kisded Jézussal szobor. 

2004-ben a kollégium új informatika laboratóriummal fejlődött, amely helyiségek tanulószobaként is funkcionálnak. Az óvoda játszótere új, korszerű játszóelemekkel bővült, valamint az óvoda és a kollégium köré parkolóhelyeket építtettünk ki.

2005 az újabb nagyobb fejlesztések éve volt. Az iskola nagy tanulói létszáma, az Rieger Tibor: Mária a kisded Jézussal óvodai csoportok bővülése szükségessé tette egy új tornacsarnok megépítését. Az épületet és az újonnan kialakított sport futópályát Takács Nándor püspök úr áldotta meg ugyanazon a napon, amikor a Szent Anna Idősek Otthonának győrújbaráti fogadóhelyének a szentelési ünnepsége is volt. A tornacsarnok ünnepi nyitóbeszédét Ábrahám Attila államtitkár mondta, majd tornász és floorballcsapatunk tartott rövid bemutatót. Szintén ebben az évben az iskolában is nagy átépítésekkel találkozhattunk. Ekkor a szülői igényeknek eleget téve tovább bővítettük óvodánkat. Ez szükségessé tette 4 új tanterem kialakítását, de emellett művészetoktatási termek, nyelvi termek, technika terem, tanári szoba került kialakításra. A megnövekedett létszám miatt konyhabővítést és modernizációt is el kellett végezni. 2006-ra épületkarbantartási munkák, illetve az iskolán belül vezeték nélküli internetes-elérés rendszerének kiépítése történt meg.

2007-ben az Apor Alapítvány adományaként az aula megszépült a "MINDENT JÉZUSNAK MÁRIA ÁLTAL, MINDENT MÁRIÁNAK JÉZUSÉRT"  felirattal. Az óvodát újabb teremmel bővítve elérte teljes befgadóképességét a legkisebbeket foglalkoztató-nevelő intézményrész. Emellett nyelvi terem, fejlesztő terem és új szobák kialakítása valósult meg.

2008-ban az általános karbantartási munkák zajlottak. Energiatakarékossági megfontolásból fűtéskorszrűsítést hajtottunk végre. A kollégiumban újabb informatika labort alakítottunk ki, bővítettük az óvodai játszóelemeket, valamint az alsó tagozaton lecseréltük a táblákat.

Iskolánk működése természetesen nem csak a technikai fejlesztésekből áll, de ezek fontos feltételei a minőségi munkának. Folyamatosan törekszünk arra, hogy a nálunk tanulók a modern, korszerű környezetben lelkileg is olyan élmnyekkel találkozzanak, amelyek meghatározóak lesznek jövőbeni hitbéli fejlődésükben és erkölcsi magatartásukban. Ebben a munkában vettek részt 2008-ig a maristák, de ebben a nevelésben vesznek komoly részt továbbra is tanáraink, Ferenc atya, és minden példamutató, segítőkész szülő. 2008 szeptember 1-től, az iskola fenntartását (hasonlóan, mint ahogyan az iskola alapításának és indításának éveiben volt) a győri püspökség fogadta vissza.