Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.01.23.
Közös iskolai szentmise
A szentírás vasárnapján került sor a Szentlélek-templomban a soron következő iskolai diákmisékre. A Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből vett Szentlecke témája: "Az Egyház Krisztus...
2022.01.21.
Ökumenikus imahét
Az ökumenikus imahét alkalmával iskolánkban reggelente a különböző felekezetek által vezetett imákkal kezdtök a napunkat az iskolarádión keresztül. A katolikus és evangélikus imák sorát a mai napon a ...
2022.01.20.
Közlemény
Kedves Szülők, Diákjaink!   Örömmel jelzem, hogy a fűtést 13 órakor újra elindítottuk, a radiátorok már melegednek. A holnapi napon már a megszokott körülmények között várunk mindenkit. A kelle...

Iskolánk története – 1994 - 2000

1994 - 2000

„Szent elhatározás dolgozott mindazokban, akik munkájukkal vagy imádságukkal építették fel kollégiumunkat. Ezért hálából: ˝ Legyünk vízcsepptükör az emberek között, hogy az Úr arcának fényét tükrözhessük. ˝
Rátaláltál Urunk a te szőlővesszőidre, összegyűjtvén diákokat és nevelőket közel s távolról a jó termés reményében. Családjaink fohászaitól vezetve, imádságos életünk napjai által lobbantod fel közösségünk lángját, hogy hirdesse Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságának példáját, üzenetét, és a családi otthon melegségét.
Urunk, ezt köszönjük meg, és felajánljuk Néked !”

Apor kollégium Iskolánk kezdettől fogva nyitott – elsősorban a város, a megye, de az észak dunántúli régió gyermekeinek nevelésére és oktatására is. Már az építéskor és a beiskolázáskor is felmerült az igény egy kollégium létesítésére. Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont vezetése, a Mária Iskolatestvérek rend, a Szentlélek egyházközség képviselő testület, valamint az Apor Iskola Alapítvány kuratóriuma, a győri püspökség erkölcsileg és anyagilag egyaránt támogatta a kollégium megépítését. Az épületet 1994 július 14-én adták át. Szintén ebben az évben létrejön a Colmari cserekapcsolat, anyák napja alkalmából meglátogatta Göncz Árpád köztársasági elnök az iskolánkat. Átadásra kerültek a kémia és biológia szaktantermek, megkezdődött a könyvtárfejlesztés, szeptembertől beindult a hatosztályos gimnáziumi képzés és novemberben megalakul a Holenda Barnabás Matematika Alapítvány.

1995-ben az Iskola tetőterének beépítése kezdődött meg. Többféle nagyságú osztály – és csoporttermek, kistermek, szertárak, raktárak, mosdók kerültek kialakításra, mintegy 1200 m2-en. Februárban az informatikai szakképzést hatóságilag engedélyezték.
Apor dombormű - áldás Angelo Acerbi pápai nuncius megemlékező szentmiséjére Apor Vilmos püspök halálának 50. évfordulóján került sor, április 1-én. Az Apor domborművet Takács Nándor székesfehérvári püspök áldotta meg, míg a kápolna színes üvegablakait a nuncius atya szentelte fel. Létrejön a németországi Maristen – Gymnasyum Furth –tal a csrekapcsolat, megalakul a Szülők a Győri Apor Vilmos Iskolaközpontért Szülői Egyesület.

1996-tól az iskolai könyvtár immár teljes körű szolgáltatással működik. A szülők egyesülete megszervezi az első pünkösdi búcsút. A gyermekek részt vesznek a cserekapcsolatokban, a pedagógusok Champagnat atya nyomdokába, Franciaországba zarándokolnak A hatosztályos gimnáziumban elkezdődik a 2. idegen nyelv oktatása… 25 géppel bővül az informatikai bázis Kialakul az ausztriai Eisenstadt városában található katolikus gimnáziummal a cserekapcsolat. Szentatyánk győri szentmiséjén iskolánk több, mint 300 fős csoporttal és rendezőgárdával vett részt.

Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőház 1997-ben megkezdődnek az iskola bővítési munkái, ugyanis tervben van a négyosztályos gimnáziumi képzés beindítása. Varga Ilona néni nagylelkű adományából, egy győrújbaráti telken elkezdődik a lelkigyakorlatos és üdülőház építése. Iskolánk és egyházközségünk küldöttsége Rómába zarándokolt és részt vett Apor Vilmos püspök boldoggá avatásán a Vatikánban. Megalakul az Apor Vilmos Sportkör, bemutatkozik az Apor Galéria, amelyen tanulóink képzőművészeti alkotásai láthatók. Közös iskolai szentmisénken Karl-Josef Rauber apostoli nuncius celebrálja, Apor püspök boldoggá avatása alkalmából. Megalakul az „Aporos Diákokért Kulturális Alapítvány”

Szent Anna Idősek Otthona 1998. február 14-én felszentelték a Szent Anna Otthont. Rendhagyó irodalomóránkon Eperjes Károllyal találkozhattunk. Június 28-án Felszentelték a Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőházat. Szeptembertől beindult a négyosztályos gimnáziumi képzés.
November 13-án iskolánk felszentelésének 5 éves évfordulóját ünnepeltük. Az új épületszárnyakat Dr. Paskai László bíboros, prímás érsek szentelte fel. November 14-én az iskola zászlaját Dr. Ladocsi Gáspár dandártábornok, katolikus tábori püspök áldotta meg. November 15-én pedig Karl – Josef Rauber érsek , Magyarország apostoli nunciusa szentmisét mutat be az ötéves évforduló alkalmából. 

1999. június 6-án, Marcellin Champagnat atyát szentté avatták. Közbenjárásával továbbra is szeretnénk egy nagy családban gyermekeinket nevelni az evangélium szerint. Működnek a beindult cserekapcsolatok, újabb érettségi és informatika vizsgákat bonyolítottunk le.

2000-ben jelentős állomáshoz érkeztünk. Az első érettségi, a tanulmányi megmérettetés következett. A sikeres vizsgának mindannyian örültünk. Elkészült a kollégium új szárnya, így biztos, hogy minden aporos igénylő férőhelyhez jut.