Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
 
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.01.19.
Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepsége 2018
Elérkezett a várva várt eredményhirdetés a Holenda Barnabás matematikaverseny 2017. decemberi versenyét követően. Az 1300 versenyzőből 91 egyéni és 145 csapatkategóriás versenyző mellett 14 pedagógus részesült elismerésben...
2018.01.15.
TSZM előadás
 
2018.01.08.
Szentségimádás 2018
Január 13. – A Szentlélek Egyházközség Szentségimádási napja   A szentatya szívből buzdítja a keresztény közösségeket és a lelkipásztorokat,  hogy az évi szentségimádási napok m...

Iskolánk története – 1994 - 2000

1994 - 2000

„Szent elhatározás dolgozott mindazokban, akik munkájukkal vagy imádságukkal építették fel kollégiumunkat. Ezért hálából: ˝ Legyünk vízcsepptükör az emberek között, hogy az Úr arcának fényét tükrözhessük. ˝
Rátaláltál Urunk a te szőlővesszőidre, összegyűjtvén diákokat és nevelőket közel s távolról a jó termés reményében. Családjaink fohászaitól vezetve, imádságos életünk napjai által lobbantod fel közösségünk lángját, hogy hirdesse Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságának példáját, üzenetét, és a családi otthon melegségét.
Urunk, ezt köszönjük meg, és felajánljuk Néked !”

Apor kollégium Iskolánk kezdettől fogva nyitott – elsősorban a város, a megye, de az észak dunántúli régió gyermekeinek nevelésére és oktatására is. Már az építéskor és a beiskolázáskor is felmerült az igény egy kollégium létesítésére. Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont vezetése, a Mária Iskolatestvérek rend, a Szentlélek egyházközség képviselő testület, valamint az Apor Iskola Alapítvány kuratóriuma, a győri püspökség erkölcsileg és anyagilag egyaránt támogatta a kollégium megépítését. Az épületet 1994 július 14-én adták át. Szintén ebben az évben létrejön a Colmari cserekapcsolat, anyák napja alkalmából meglátogatta Göncz Árpád köztársasági elnök az iskolánkat. Átadásra kerültek a kémia és biológia szaktantermek, megkezdődött a könyvtárfejlesztés, szeptembertől beindult a hatosztályos gimnáziumi képzés és novemberben megalakul a Holenda Barnabás Matematika Alapítvány.

1995-ben az Iskola tetőterének beépítése kezdődött meg. Többféle nagyságú osztály – és csoporttermek, kistermek, szertárak, raktárak, mosdók kerültek kialakításra, mintegy 1200 m2-en. Februárban az informatikai szakképzést hatóságilag engedélyezték.
Apor dombormű - áldás Angelo Acerbi pápai nuncius megemlékező szentmiséjére Apor Vilmos püspök halálának 50. évfordulóján került sor, április 1-én. Az Apor domborművet Takács Nándor székesfehérvári püspök áldotta meg, míg a kápolna színes üvegablakait a nuncius atya szentelte fel. Létrejön a németországi Maristen – Gymnasyum Furth –tal a csrekapcsolat, megalakul a Szülők a Győri Apor Vilmos Iskolaközpontért Szülői Egyesület.

1996-tól az iskolai könyvtár immár teljes körű szolgáltatással működik. A szülők egyesülete megszervezi az első pünkösdi búcsút. A gyermekek részt vesznek a cserekapcsolatokban, a pedagógusok Champagnat atya nyomdokába, Franciaországba zarándokolnak A hatosztályos gimnáziumban elkezdődik a 2. idegen nyelv oktatása… 25 géppel bővül az informatikai bázis Kialakul az ausztriai Eisenstadt városában található katolikus gimnáziummal a cserekapcsolat. Szentatyánk győri szentmiséjén iskolánk több, mint 300 fős csoporttal és rendezőgárdával vett részt.

Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőház 1997-ben megkezdődnek az iskola bővítési munkái, ugyanis tervben van a négyosztályos gimnáziumi képzés beindítása. Varga Ilona néni nagylelkű adományából, egy győrújbaráti telken elkezdődik a lelkigyakorlatos és üdülőház építése. Iskolánk és egyházközségünk küldöttsége Rómába zarándokolt és részt vett Apor Vilmos püspök boldoggá avatásán a Vatikánban. Megalakul az Apor Vilmos Sportkör, bemutatkozik az Apor Galéria, amelyen tanulóink képzőművészeti alkotásai láthatók. Közös iskolai szentmisénken Karl-Josef Rauber apostoli nuncius celebrálja, Apor püspök boldoggá avatása alkalmából. Megalakul az „Aporos Diákokért Kulturális Alapítvány”

Szent Anna Idősek Otthona 1998. február 14-én felszentelték a Szent Anna Otthont. Rendhagyó irodalomóránkon Eperjes Károllyal találkozhattunk. Június 28-án Felszentelték a Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőházat. Szeptembertől beindult a négyosztályos gimnáziumi képzés.
November 13-án iskolánk felszentelésének 5 éves évfordulóját ünnepeltük. Az új épületszárnyakat Dr. Paskai László bíboros, prímás érsek szentelte fel. November 14-én az iskola zászlaját Dr. Ladocsi Gáspár dandártábornok, katolikus tábori püspök áldotta meg. November 15-én pedig Karl – Josef Rauber érsek , Magyarország apostoli nunciusa szentmisét mutat be az ötéves évforduló alkalmából. 

1999. június 6-án, Marcellin Champagnat atyát szentté avatták. Közbenjárásával továbbra is szeretnénk egy nagy családban gyermekeinket nevelni az evangélium szerint. Működnek a beindult cserekapcsolatok, újabb érettségi és informatika vizsgákat bonyolítottunk le.

2000-ben jelentős állomáshoz érkeztünk. Az első érettségi, a tanulmányi megmérettetés következett. A sikeres vizsgának mindannyian örültünk. Elkészült a kollégium új szárnya, így biztos, hogy minden aporos igénylő férőhelyhez jut.