Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.05.23.
Kutyás terápia
Az elmúlt két évben lehetőségem nyílt az állatasszisztált terápiák, azon belül is a kutyás terápia alkalmazására. Ács Kinga gyógypedagógus, szintén egykori Aporos diák és Mázli, a terápiás kutyának ta...
2019.05.19.
Apor emléknap - Imádság a Missziós kereszt előtt
2019. május 23-án (csütörtökön) a vértanú Boldog Apor Vilmos püspök emléknapján 16.00-17.00 óráig a Szent Imre templomban a Missziós kereszt előtt közös imádsággal készülünk az 52. Eucharisztikus Kongresszusra...
2019.05.19.
Beszámoló a pápai reptéren való különleges látogatásról
Ritkán kerül sor arra, még egy felnőtt életében is, hogy eljusson egy katonai repülőtérre, beülhessen egy igazi harci helikopterbe, katonai szállítógépbe vagy kezében foghat olyan fegyvereket, amelyeket igazi katonák használnak...

Iskolánk története – 1994 - 2000

1994 - 2000

„Szent elhatározás dolgozott mindazokban, akik munkájukkal vagy imádságukkal építették fel kollégiumunkat. Ezért hálából: ˝ Legyünk vízcsepptükör az emberek között, hogy az Úr arcának fényét tükrözhessük. ˝
Rátaláltál Urunk a te szőlővesszőidre, összegyűjtvén diákokat és nevelőket közel s távolról a jó termés reményében. Családjaink fohászaitól vezetve, imádságos életünk napjai által lobbantod fel közösségünk lángját, hogy hirdesse Boldog Apor Vilmos püspök vértanúságának példáját, üzenetét, és a családi otthon melegségét.
Urunk, ezt köszönjük meg, és felajánljuk Néked !”

Apor kollégium Iskolánk kezdettől fogva nyitott – elsősorban a város, a megye, de az észak dunántúli régió gyermekeinek nevelésére és oktatására is. Már az építéskor és a beiskolázáskor is felmerült az igény egy kollégium létesítésére. Az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont vezetése, a Mária Iskolatestvérek rend, a Szentlélek egyházközség képviselő testület, valamint az Apor Iskola Alapítvány kuratóriuma, a győri püspökség erkölcsileg és anyagilag egyaránt támogatta a kollégium megépítését. Az épületet 1994 július 14-én adták át. Szintén ebben az évben létrejön a Colmari cserekapcsolat, anyák napja alkalmából meglátogatta Göncz Árpád köztársasági elnök az iskolánkat. Átadásra kerültek a kémia és biológia szaktantermek, megkezdődött a könyvtárfejlesztés, szeptembertől beindult a hatosztályos gimnáziumi képzés és novemberben megalakul a Holenda Barnabás Matematika Alapítvány.

1995-ben az Iskola tetőterének beépítése kezdődött meg. Többféle nagyságú osztály – és csoporttermek, kistermek, szertárak, raktárak, mosdók kerültek kialakításra, mintegy 1200 m2-en. Februárban az informatikai szakképzést hatóságilag engedélyezték.
Apor dombormű - áldás Angelo Acerbi pápai nuncius megemlékező szentmiséjére Apor Vilmos püspök halálának 50. évfordulóján került sor, április 1-én. Az Apor domborművet Takács Nándor székesfehérvári püspök áldotta meg, míg a kápolna színes üvegablakait a nuncius atya szentelte fel. Létrejön a németországi Maristen – Gymnasyum Furth –tal a csrekapcsolat, megalakul a Szülők a Győri Apor Vilmos Iskolaközpontért Szülői Egyesület.

1996-tól az iskolai könyvtár immár teljes körű szolgáltatással működik. A szülők egyesülete megszervezi az első pünkösdi búcsút. A gyermekek részt vesznek a cserekapcsolatokban, a pedagógusok Champagnat atya nyomdokába, Franciaországba zarándokolnak A hatosztályos gimnáziumban elkezdődik a 2. idegen nyelv oktatása… 25 géppel bővül az informatikai bázis Kialakul az ausztriai Eisenstadt városában található katolikus gimnáziummal a cserekapcsolat. Szentatyánk győri szentmiséjén iskolánk több, mint 300 fős csoporttal és rendezőgárdával vett részt.

Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőház 1997-ben megkezdődnek az iskola bővítési munkái, ugyanis tervben van a négyosztályos gimnáziumi képzés beindítása. Varga Ilona néni nagylelkű adományából, egy győrújbaráti telken elkezdődik a lelkigyakorlatos és üdülőház építése. Iskolánk és egyházközségünk küldöttsége Rómába zarándokolt és részt vett Apor Vilmos püspök boldoggá avatásán a Vatikánban. Megalakul az Apor Vilmos Sportkör, bemutatkozik az Apor Galéria, amelyen tanulóink képzőművészeti alkotásai láthatók. Közös iskolai szentmisénken Karl-Josef Rauber apostoli nuncius celebrálja, Apor püspök boldoggá avatása alkalmából. Megalakul az „Aporos Diákokért Kulturális Alapítvány”

Szent Anna Idősek Otthona 1998. február 14-én felszentelték a Szent Anna Otthont. Rendhagyó irodalomóránkon Eperjes Károllyal találkozhattunk. Június 28-án Felszentelték a Győrújbaráti lelkigyakorlatos és üdülőházat. Szeptembertől beindult a négyosztályos gimnáziumi képzés.
November 13-án iskolánk felszentelésének 5 éves évfordulóját ünnepeltük. Az új épületszárnyakat Dr. Paskai László bíboros, prímás érsek szentelte fel. November 14-én az iskola zászlaját Dr. Ladocsi Gáspár dandártábornok, katolikus tábori püspök áldotta meg. November 15-én pedig Karl – Josef Rauber érsek , Magyarország apostoli nunciusa szentmisét mutat be az ötéves évforduló alkalmából. 

1999. június 6-án, Marcellin Champagnat atyát szentté avatták. Közbenjárásával továbbra is szeretnénk egy nagy családban gyermekeinket nevelni az evangélium szerint. Működnek a beindult cserekapcsolatok, újabb érettségi és informatika vizsgákat bonyolítottunk le.

2000-ben jelentős állomáshoz érkeztünk. Az első érettségi, a tanulmányi megmérettetés következett. A sikeres vizsgának mindannyian örültünk. Elkészült a kollégium új szárnya, így biztos, hogy minden aporos igénylő férőhelyhez jut.