Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.11.27.
Aporos elsős akarok lenni...
   NYÍLT NAP az APOR VILMOS KATOLIKUS ISKOLAKÖZPONTBAN   Szeretettel várjuk az általános iskola első évfolyamára jelentkező gyermekek szüleit iskolánkba hívogató programunkra   2019...
2019.11.15.
A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei döntője
Az idei versenyen is szép számmal képviselték iskolánkat tanulóink. Az 5-8. évfolyamon 11 négyfős csapat mérte össze tudását a megye többi iskolájának diákjaival. A verseny segíti a diákokat azon képe...
2019.11.13.
Rendhagyó környezetismeret óra
Csütörtökön nagyon vártam az első óra végét, hogy az osztály végre elindulhasson Börcsre. Péter bácsihoz mentünk, aki az ottani tájházat működteti, és rengeteg állatot tart. Mikor megérkeztünk. lepako...
 Szeretettel várjuk a négy és hat évfolyamos gimnáziumi tagozatra jelentkező  érdeklődőket iskolánk nyílt napjára, amelyet  
 
2019. november 20-án (szerdán) 16.30 órakor tartunk.
 
Helyszín: az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont aulája. 
 
Program:
Általános tájékoztatás
Az iskolaközpont megtekintése
Bemutatkozó film>>
 
A központi írásbeli vizsgára, a jelenlegi Aporos tanulók számára kitöltendő jelentkezési lap: 
Tanulói jelentkezési lap letöltése>>

Pasztorális – Pure Fashion

 

A „Pure fashion” - tiszta szív, tiszta divat elnevezésű missziós program a Regnum Christi apostoli imamozgalom kezdeményezésére indult el 2007-ben a budapesti Városmisszió gyümölcseként. A tavalyi tanévben 10 budapesti iskola tanulói vettek részt a programban, melyet egyházmegyés, légiós, verbita és ciszterci atyák és nővérek is segítenek. Vidéki városok kőzöl elsőként az Apor Vilmos Kato¬likus Iskolaközpontban indult el a program ez év áprilisában.

 

Tiszta szív - tiszta divat

(SZÉKELYNÉ SZÉNÁSSY JUDIT - Hitvallás című folyóirat)
 

Némethné Gábor Krisztina tanárnő az Apor-iskolában. Ő a program egyik győri „meghonosítója". Arra kértem: mutassa be a programot.
A „pure fashion" célja, hogy a tisztaságot újra divattá, illetve a divatot tisztává tegye. Logója egy pil-langó, ami az egyszerűséget, szerénységet, de ugyanakkor az ebben rejlő szépséget és sokszínűséget szimbolizálja. Szeretné a kamaszlányokat megtanítani arra, hogy a belső és a külső szépség megőrzésével hiteles és példamutató keresztény életet éljenek és megvalósítsák azt a Szent Pál-i mondatot, mely szerint: „Testetek a Szentlélek temploma." A program két évig tart: egy előképzőt és egy képzési évet foglal magába.


Iskolánkban, a Püspökség és az Iskolavezetés jóváhagyásával és támogatásával áprilisban kezdtük el az előképzőt 12 lánnyal, többnyire felsőbb gimnáziumi osztályokból. Ez az időszak a lelki alapozás ideje volt, amikor olyan alapfogalmakról beszélgettünk, mint az isteni erények, a tisztaság, az ima, a missziós lelkület.., de nagy hangsúlyt kapott a közösségformálás, a helyes önismeretre nevelés is.

 

 

 

„Nem savanyú orral, lógó ábrázattal…”

 

Nemes Alexandra és Négele Petra a programban részvevőket „képviselik" a beszélgetésünkkor.


„Az iskola kollégiumában tavaly egy előadást hallottunk a Budapesti Városmisszióról. Ezen mutatták be a „Pure fashion" mozgalmat, mint a városmisszió egyik programját. Akkor nagyon megérintett bennünket ennek szellemisége, azt gondoltuk, hogy szívesen részt vennénk mi is egy ilyen képzésben. Megkerestük Kriszti nénit, hogy vállalja el a csoport vezetését, és ő mellénk állt" - elevenítik fel a kezdeteket a lányok.
Megtudtam azt is, hogy tetszett nekik az a nyitottság, ahogy az Egyház egy világi probléma felé fordul: nem elvont tanítással, hanem konkrét, gyakorlatias tanácsokkal segítik a fiatalokat. Vonzó volt számukra az a vidám közösségi szellem, amiről a budapesti részvevők eddigi tapasztalatai árulkodtak. Szerették volna elsajátítani azt a „tudományt", hogy miként lehet - a tisztalelkűséggel összhangban - a szolid öltözködést, sminket, frizurát, viselkedést vonzó példává tenni a többi diák számára.
Kérdeztem tőlük hogy az előképzős időszakból milyen maradandó élményt őriznek magukban... A nyári lelkigyakorlatot említik: helyes időbeosztás, barátság témaköreit. Úgy érzik, hogy sok mindent máshogy látnak már most is - az elméleti alapozás után, de még a gyakorlati képzés előtt: az erős, harsány színek helyett a pasztellszínek alkalmazása a sminkben... Öltözködésben az ízléstelen, épp hogy csak elfedő ruhadarabok mellőzése, a fülbevalók „rendeltetésszerű" használata... (ami nem a nyelvben, orrban, köldökben, és egyebekben való viselést jelent!) Mindezt: vidáman, divatosan, csinosan.

Az emberi méltóság üzenetét közvetíteni…

 

Az idei tervekről Szalontai Lukácsné tanárnőt - a csoport másik vezetőjét - kérdeztem.

 

„A 8 hónapig tartó - havonta többnyire 1-2 alkalmat jelentő - képzés során a lányok megtanulhatják a társadalmi etikett alapszabályait, a testalkatukhoz illő, és az előnyeiket hangsúlyozó öltözködést. Szakemberek segítenek nekik a sminkelési, hajápolási technikák elsajátításában, a nyilvánosság előtti beszéd alapszabályainak megismerésében. Foglalkoznak majd a test¬beszéd jelentőségével, a külső és belső tartás mibenlétével.
Minden képzési alkalom két részből áll: egy külsőségekkel foglakozó technikai részből, és egy - az értékrendet építő - lelkiségi részből.
A program lezárását egy divatbemutató gálaest jelenti majd, ahol a Lányok olyan öltözékeket mutatnak be, melyek csinosak, divatosak, az előnyös tulajdonságaikat hangsúlyozzák, de nem provokatívak vagy kihívóak. Ennek a divatbemutatónak is az a célja, hogy közvetítse az egyszerű tisztaság, és az emberi méltóság üzenetét a résztvevők, a divatipar és - szélesebb értelemben - az egész társadalom számára. Közös célunk, hogy az ifjúság-pasztoráció keretében példaadó keresztény erkölcsi értéket képviselő, a világ számára is vonzó egyéniségű fiatalokat neveljünk"
 
Pure Fashion menüpont almenüpontjai:

PF Szent Erzsébet misszió

2009 áprilisában Budapest után Győrben is elindult a Pure fashion divatmissziós program, melynek az Apor Vilmos katolikus Iskolaközpont ad otthont. A két évig tartó programban jelenleg 12 lány vesz ré...