Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.06.20.
Te Deum
Év végi hálaadáson - közös szentmisén és tanévzárón ünnepeltünk együtt szülők, nagyszülők, pedagógusok, diákok június 16-án iskolánkban. A sok munka után jöhet a jól megérdemelt vakáció! A napközis, m...
2019.06.20.
Sportnap képek
Sportnap képek>>   
2019.06.15.
DÖK évvége
Kis munka, kis szórakozás... Megtartottuk év végi DÖKös összejövetelünket Győrújbaráton, ahol előkészítettük a terepet a napközistábornak, játszottunk és elbúcsúztunk az "öreg" Dökösöktől és a Stúdiósoktól...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

2018.06.30. - Két Lotti kirándulás

A két Lotti musical szereplői a tanév végén ismét újra egy család lehettek. Kiss Zoltán igazgató úr egy kirándulással lepett meg bennünket. Balatonfüreden tölthettünk el a gyerekekkel egy vidám napot.
 
Köszönjük!
Némethné Virág Eszter és Szücs István

2018.06.19. - Te Deum Laudamus

A diákok nagy örömére elérkezett a vakáció! Vasárnap a hagyományos Te Deum-ra került sor. Délelőtt az 1-6, délután a 7-11. évfolyamosok ünnepeltek. A hálaadó szentmisékben Benkovich Ferenc atya szólt tanító szavaival a fiatalokhoz, szülőkhöz, pedagóguskhoz. A 2017/2018-as tanévet röviden Kiss Zoltán igazgató Úr foglalta össze, számba véve a rengeteg programot és a szép eredményeket. A kitűnő tanulók, a nevelőtestületi dicséretben részesültek és az arra érdemesek a társaik előtt vehették át a jutalomkönyveket és az okleveleket. A sok szép eredmény mellett külön említésre méltó Peresztegi-Nagy Kinga Jó tanuló-Jó sportoló minisztériumi kitüntetése. Délután elköszöntünk a ballagó nyolcadikosoktól. Az ünnepség végén az igazgató úr "A 2017-2018-as tanévet lezárom..."  szavaira hatalmas egyetértő örömkiáltásba törtek ki diákjaink.
 

2018.06.18. - Természetismeret kiállítás

2018.június 12-én az 5-6. évfolyamos tanulók természetismereti kiállításon jártak. Az osztályok egy része besétált a városba, így az elmaradt testnevelés órai mozgást is pótolták, másik része busszal közelítette meg a Liszt Ferenc utcai kiállítótermet.
A program dr. Hardi Tamás egyetemi docens rövid tájékoztatójával indult.
Az interaktív kiállításon lehetőség nyílt a parti fecske, a gyurgyalag és a jégmadár életének, élőhelyének élményszerű megismerésére. Zseblámpával bekukucskálhattak a madarak helyenként másfél méter mélyre rakott - mesterségesen kialakított - fészkébe, képkirakó segítségével ismerhették meg a különböző fajok jellemzőit, társasjáték közben információkat szerezhettek a madarak vonulásának útvonalairól, terepasztalon modellezhették a folyók felszínformáló munkáját, mely a madarak élőhelyét alakítja; kipróbálhatták az emlékezőképességüket a fali memóriajátékkal, továbbá képeket tartalmazó kockák segítségével tanulhatták meg az élőlények közötti kapcsolatok fontosságát, pl. a tápláléklánc felépítését.
A közel kétszáz gyermek forgószínpadszerűen vett részt a játékos tanulás folyamatában. Az éppen pihenők fagylaltoztak, sétáltak a belvárosban, hűsöltek a Dunakapu tér árnyékos szögleteiben.
Végül többen újra a sétát választották az iskola felé, így is ismerkedve a várossal, hiszen ebben a korosztályban sokan csak az iskola és a lakóhelyük közötti útvonalat ismerik. A tartalmas délelőtt megszervezését és levezénylését köszönjük a természetismeretet tanító kollégáknak és az osztályfőnököknek.
Doros Zsuzsanna
 

2018.06.14. - Egyházmegyei Te Deum 2018

Év végi hálaadó ünnepségnek volt ismételten helyszíne az Apor iskola, amelyen Győr Egyházmegye Katolikus Iskoláiban dolgozók vettek részt. A vendégeket Kiss Zoltán igazgató úr és Kriston Pál KESz igazgató úr köszöntötte, majd az iskolások színvonalas műsora következett:
 
Bevonulásra az Ó Szent István dicsértessél ... csángó népdalt Szent László históriás költeménye követte Bogdányi Boróka 5.a osztályos tanuló előadásában. Ezt követően Kallós Zoltán gyűjtéséből a Fordulj kedves lovam... kezdetű csángó népdalt Spissich Blanka 11.C osztályos tanuló énekelte. Cohors generosa. Kodály kórusművét, a Régi magyar diákköszöntőt a az iskola vegyeskara adta elő. Majd M.Martin, Pathway of Hope, A remény ösvénye című darabja csendült fel.
 
Zongorán kísért: Ney Andrea Vezényelt: Iván Gabriella karnagy
 
A műsor folytatásaként egy hálaimát hallhattunk Földvári Dávid 9.A osztályos tanuló tolmácsolásában. Felkészítő tanára: Schindlerné Nagy Kinga
 
A család valamennyiünk számára életünk legmeghatározóbb közössége. Onnan kapjuk az értékrendet, ami alapján dönteni tudunk rossz és jó között, a hitet, hogy értékeinkkel jobbá tudjuk tenni a világot, és a kitartást, hogy ezt minden nehézség ellenére meg is tudjuk valósítani. Mindezeket az iskolánk felszentelésének 25. évfordulójára készülve egy ismert történet: Erich Kastner: A két Lotti című könyvének színpadra állításával, hoztuk közelebb diákjaink, pedagógusok és szülők számára.
 
Az előadás örömére szolgált nézőnek és szereplőnek egyaránt, nem csak a történet tanulsága miatt, hanem mert azt is megmutatta, hogy a közös munkában eltűnnek a különbségek, és a rendezőtől az énekesen át a statisztáig mindenki ugyanolyan fontos.
A két Lotti musicalben a kicsiktől a legnagyobbakig szereplő diákok: Nagy Enikő, Nagy Eszter, Czuczor Eszter, Szücs Borbála, Domján Ákos, Csuta Rita, Gaál Gergely, Kuller Jázmin
A színdarab zeneszerzője Szücs István, rendezője Némethné Virág Eszter.
 
Az ünnepi délután szentmisével folytatódott, amelyen orgonán kísért Szabó-Réti Gábor 3.d osztályos tanuló és Somfai Elemér karnagy úr, közreműködött az Apor és Prohászka iskola tanári kórusa. A szentmisét Dr. Veres András megyés főpásztorunk concelebrálta, mély tanítást adva homíliájában a résztvevőknek. A legszentebb áldozatot követően a Szent Gellért díjak átadására került sor. Nagy büszkeségünk, hogy iskolán óvodavezetője, Thomanné Dukkon Márta a díj arany fokozatában részesült. Az ünnepség agapéval zárult.
 
 
 
 

2018.06.14. - SNI kirándulás 2018

Június 9-én megtartottuk a már hagyományosnak számító tanév végi kirándulásunkat. Idén Komáromot vettük célba, ahova vonattal utaztunk, majd egy kisebb gyaloglás után a Monostori erődben töltöttük a napot. 18 növendékünk tartott velünk, az első osztályosoktól a gimnazistákig. Egy volt Aporos diákunk is elfogadta meghívásunkat, és örömmel vett részt a programokon. Két kedves anyuka is felajánlotta segítségét, egy pszichológus hallgató pedig önkéntesként támogatta az utunkat.
Az erődbe érkezve a fiúk többsége birtokba vette a focipályát, a kisebbekkel eddig a Kenyérmúzeumot tekintettük meg. A tízórai elfogyasztása után kezdetét vette a kincskereső program. Két csapatot alkottunk és különböző játékos feladatokat kellett teljesítenünk: adott időre régi filléreket gyűjtöttünk egy homályos teremben; térképet követve kódokat jegyeztünk fel; a sötét kazamatákban elrejtett tárgyakat memorizáltunk; majd végül fémkeresővel valódi kincsesládát kutattunk fel, amiben édességet találtunk.
Az ebédszünet után az egész erődöt megtekintettük és izgalmas történeteket hallgattunk idegenvezetőnktől. Az erőd tetején állva a páratlan akusztikát is kipróbáltuk, és a hömpölygő Dunát megfigyeltük.
A szabadprogram alatt a kisebbek papírhajókat úsztattak a pocsolyákban, míg mások a hozott fejlesztő játékokkal játszottak és fociztak. A nagyok kedvesen, figyelmesen terelgették a kisebbeket, új barátságok is szövődtek, élvezték az együtt töltött időt.
Hamar elröppent a nap, a közel 19000 lépés után fáradtan, de élményekkel telve utaztunk haza.
Köszönjük az Iskolavezetés és a szülők támogatását!
Árnics Katalin és Balázsné Boros Annamária

2018.06.13. - Idegen nyelvi mérés

 A 14/2017. (VI.14.) EMMI rendelet alapján lefolytatott idegen nyelvi mérés eredményei
a 2017/2018. tanévben.
 
Évfolyam Angol nyelv  Német nyelv
6. évfolyam 74,18% 79,51%
8. évfolyam 72,7% 68,89%
   

2018.06.13. - ECDL Központ az Apor iskoláról

A budapesti Neumann János Társaság, az ECDL képzések és vizsgáztatások központja, elismerő cikket tett közzé iskolánkról, amely az alábbiakban olvasható.
 
 

2018.06.10. - Aludj máskor! 24h városi vetélkedő 2018

A hétvégén 13. alkalommal került megrendezésre a diákok körében nagy népszerűségnek örvendő "Aludj máskor! 24h városi vetélkedő 2018". Az 50 főből álló Apor csapat Kamrás István 11.B osztályos tanuló vezetésével és Szalontay Lukácsné Adrienn néni mentorálásával már több, mint két hete megkezdték a lázas készülődést. A vetélkedő a feladatok széles spektrumát tartalmazta: a sport, a művészet, a kultúra és a szórakozás elemei voltak a sarokpontok. A 10 csapat közül 8 győri, egy soproni és egy szolnoki mérkőzött egymással. Nem a vérig menő küzdelem, hanem az egymás felé nyitottság, segítés jellemezte az összejövetelt - ezt sugallták és tartották szem előtt a rendezők, akik a színvonalas hátteret biztosították. A versenyben 10. a Pálffy, 9. az AUDI, 8. a Hild, 7. a PÁGISZ, 6. a Szolnoki válogatott, 5. a Kazinczy, 4. a Krúdy, 3. a Sopron válogatott, 2. a Révai, 1. az APOR iskola lett. A Fair Play díjat a PÁGISZ csapata kapta. Ezúton is köszönetet mondunk minden szponzornak, a segítő szülőknek és a felügyeletet ellátó és a gyerekeket koordináló tanároknak!
 
 

2018.06.01. - Aporos tornászaink eredményei a 2017/2018.tanévben

Iskolánk több tanulója-akik a Győri Atlétikai Club női tornaszakosztályának igazolt versenyzői az egyesületi versenyeken nagyszerű eredményt értek el.
 
 
Tornászok 2018 képek>>

2018.05.29. - Erdei iskolai élményeink

Májusban az 5. évfolyam a Szelidi-tó partján töltött 3 napot az erdei iskola keretében. A tábor célja az volt, hogy élményszerűvé tegyük a természetismeret órán hallottakat, közben megismerjük hazánkat, a Kiskunság Nemzeti Park értékeit. A diákok kiscsoportokban túráztak a tó partján, növényekkel, helyi jellegzetes madárfajokkal ismerkedtek meg. A csónakázás és a bőrigázás kifejezetten tetszett mindenkinek. Helyi hagyományőrző program volt a kalocsai mintás tányérok festése és a kenyérsütés. Az utolsó napon lovasszekerekre ülve mentünk a tanyára, ahol a csikósok lovasbemutatóján vettünk részt. Volt, hogy ostoraik a nyakunkban landoltak. A pár napban mi is megtapasztalhattuk Petőfi Alföldjének népségeit, de a csikós elszabadult szekerén a nagy izgalmakat is.
 
Alig várjuk, hogy jövőre is hasonló élményeink legyenek kirándulásaink során…És most lássuk a képeket!
 

2018.05.29. - ECDL konferencia Budapesten

Tavasszal a 20. országos fórumukat tartották meg az ECDL vizsgaközpontok: az ECDL hazai licenctulajdonosaként a digitális írástudás terjesztésének vezető szervezetének számító Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) április 19-ére hívta össze a jelenlegi 229 vizsgaközpontban dolgozó tanárokat, szakembereket az ország minden részéről. Iskolánk megtisztelő felkérést kapott: a konferencián résztvevők számára Horváthné Ikker Ildikó informatika szakos kolléganő bemutathatta a nálunk működő jó gyakorlatot. Ez a konferencia is megerősítette, hogy érdemes és muszáj plusz energiát fektetni az informatikai ismeretek bővítésébe.
 

2018.05.27. - Apor nap - diáknap 2018

Május 25-én, Boldog Apor Vilmos május 23-iki emléknapjához kaocsolódva rendeztük meg iskolánkban a hagyományos Apor napon. Az szentmisét követően a gyermekek játékos programjai tették vidámmá a napot. Az alsó tagozaton délelőtt buborék show szórakoztatta a nagyérdeműt, délután pedig a Koroncói Önkéntes Tűzoltók tették izgalmassá a napot. A felsősök János vitéz vetélkedőn, akadályversenyen, ki mit tud Győrről vetélkedőn és  az Ugray Csaba vezette Győri Honvédségi Hagyományőrzők bemutatóján vettek részt. A 8.c az esős idő ellenére bátran nekivágott a biciklitúrának. A gimnazisták különös nAGY vetélkedőn mérték össze tudásukat, ügyességüket a DÖK szervezésében, ahol a legkülönlegesebb feladatokkal kellett megbírkózniuk. A legjobban a 11.C osztály teljesített. A biológia fakultációsok a budapesti BODY kiállításra utaztak. Sok vidámsággal telt a nap. Mire a programok véget értek a nap is kisütött. 
 
 

2018.05.24. - Iskolába hívogató

2018. május 15-én intézményünk nagycsoportos óvodásai iskolánkba látogattak. Először a második évfolyamos kisdiákok a betűk csodálatos világába kalauzolták a leendő elsősöket, majd az iskolatáska „rejtelmeivel” ismertették meg a kisgyermekeket. Ezt követően a napközis tanító nénik irányításával játékos sportvetélkedőn vettek részt a tornacsarnokban, ahol ügyességüket, pontosságukat és gyorsaságukat próbálhatták ki. A csapatoknak a leendő elsős tanító nénik és a legkisebb diákjaink szurkoltak. A vidám délutánon óvodásaink bepillantást nyertek az iskola életébe. Köszönjük Thomanné Dukkon Márta óvodavezetőnek és a csoporvezető óvónéniknek segítő, lelkes együttműködését!
 
Szeretettel várjuk szeptemberben az első osztályos gyermekeket!
 
 

2018.05.22. - Tudásbajnokság

Almási Dávid 2.b osztályos tanuló Matematika tantárgyból a Tudásbajnokság 2017-2018. évi megyei döntőjén I.helyezést ért el. Felkészítő tanára: Borsó Bernadett. Gratulálunk!
 

2018.05.22. - Határtalanul program

A Határtalanul program keretében az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium 7. évfolyamos tanulói 2018.05.06-09-ig Máramarosba, Észak-Erdélybe kirándultak.
Az utazás célja, a határon túli magyarok életébe való bepillantás, helyzetüknek a megismerése maradandó élményt adott minden résztvevő gyermeknek. Találkozhattak, beszélgethettek, játszhattak Máramarosban élő diákokkal. Megismerkedhettek egy számukra már távolinak, idegennek tűnő élettel, a földből, állattartásból élő gazdálkodóéval. Ennek minden kisebb-nagyobb eseménye újdonság volt számukra. Elmondhatják, hogy a kulacsukba a vizet gémeskútból húzták, szekérről ismerték meg Koltót, láthatták esténként a legelőről hazatérő csordát, lovakat, stb. Érdeklődve figyelték, a néptáncosokat, a népviseletet-melyet még ma is rendszeresen hordanak a máramarosiak, csodálva hallgatták a népdalokat éneklő domokosi diákokat, megízlelhették ételeiket, focimeccset játszhattak a koltói fiúkkal. Jó szívvel adták át adományaikat, ajándékaikat. Természetesen találkoztak gondjaikkal is. Látták küzdésüket a magyarságuk megőrzéséért, aggodalmukat fogyatkozó létszámuk miatt. Értük szólt diákjaink imája a szatmárnémeti templomban.
Gyönyörű tájakon túráztak: Kővár, Bódi-tó. Magyar kulturális emlékeket kerestek fel Szatmárnémetiben. Miszmogyoróson, Nagybányán, Koltón. Máramaros népi építészetét ismerték meg a dióshalmi fatemplomnál, a barcánfalvi kolostornál, a máramarosszigeti skanzenben, a szaploncai Vidám temetőben.
Tartalmas, lélekmelengető négy napot tölthettek Máramarosban.
Némethné Varga Ildikó
projektfelelős

2018.05.19. - Bérmálás 2018

„Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.”
(Róm 5,5)
 
A mai napon, pünkösd vígiliáján került sor a Szentlélek Egyházközség és az Apor iskola fiataljai bérmálására. A szentséget Dr. Pápai Lajos püspök úr szolgáltatta ki, így válhattak iskolánk diákjai közül 93-an, a templomhoz tartozóan további 35-en az egyház teljes jogú felnőtt tagjai.
 
 Bérmálás 2018 képek>>

2018.05.16. - Nyelvi eredmények

Az idei tanévben eddig a következő tanulóink rendelkeznek C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával, illetve két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával. Szeretettel gratulálunk nekik és annak a sok gimnazista diáktársuknak is, akik idén szerezték meg első középfokú nyelvvizsgájukat!
 
C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával rendelkezők:
Kovács Írisz Karolina (angol)
Nyerges Csaba (angol)
Peresztegi-Nagy Gellért (angol)
Kiss Anna Klára (angol)
Kuller Jázmin (angol)
Németh András Gábor (angol)
Pátka Roland (angol)
Kukorelli Kristóf (angol)
Gaál Gergely (angol)
Fischbach Kardos (német)
Pisch Bátor (német)
 
Két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával rendelkezők:
Bognár Lilla (angol, francia)
Purcsel Boglárka (német, angol))
Szegedi Zsófia (angol, francia)
Budai Mátyás (német, angol)
Palicsek Levente (német, angol)
 
Baloghné Kalmár Zsuzsanna
munkaközösség-vezető

2018.05.16. - Édesanyák köszöntése

A Szűzanya tiszteletére rendelt hónapban, alsó tagozatos tanulóink gyermeki szívük hálájával és ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat az osztálytermekben.
Elsőáldozóink a Szentlélek – templomban anyák napi szentségimádáson adtak hálát az édesanyákért, és kérték Szűzanya közbenjárását családjainkért.
 
 
 
Anyák fénye Szűz Mária.
Velünk együtt kérd Szent Fiad.
Áldja Édesanyánkat.
Boldogsággal, jósággal.”
 Anyák napja képek>>

2018.05.11. - Kirchbergi cserekapcsolat 2018

Ebben a tanévben 15. alkalommal került sor a Sachsenbrunni Katolikus Gimnázium és az Apor iskola közötti cserekapcsolatra. Az elmúlt 15 évben iskolánk 7. és 8. évfolyamos németet tanuló diákjainak lehetősége volt az osztrák családok vendégszeretetét élvezni és bepillantást nyerni az iskola életébe. A cserekapcsolat keretében számos alpesi túrán, városnézésen, múzeumlátogatáson, közös iskolai tanórán, sportprogramon vettünk részt.
Az osztrák diákok magyarországi látogatása során bemutattuk iskolánkat, közös tanórák keretében a gyerekek népdalokat és néptáncot tanulhattak meg és sportprogramokon vehettek részt. Ellátogattunk Pannonhalmára, Budapestre, Herendre és a Balatonra.
Az idei tanévben május 2.-án érkezett egy osztály 18 fővel Ausztriából. Iskolánk 7. osztályos diákjai fogadták a vendégeket. Az első nap köszöntéssel és iskolabemutatással kezdődött, majd a közös ebéd után győri városnézésen vettünk részt. Ennek zárásaként a Püspökvár tornyából megcsodáltuk városunk szép fekvését. A délutáni és esti programot a fogadó családokkal töltötték a gyerekek. Másnap egész napos kirándulásra indultunk a Balatonhoz. A délelőtt folyamán a szigligeti várat és a tópartot néztük meg, majd Keszthelyen folytattuk utunkat. Itt idegenvezető segítségével megnéztük a Festetics kastélyt, majd ebédelni mentünk. Az együtt töltött két nap után sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza a diákok.
Reméljük, hogy a cserekapcsolat az elkövetkező években is folytatódik, ezzel lehetőséget adva németes diákjainknak a közelünkben lévő országok kultúrájának és szépségeinek megismerésére, illetve a német nyelv életközeli használatára. Örömünkre szolgál, hogy az iskola vezetése és a szülők is támogatják a programot és a sok pozitív visszajelzés megerősít bennünket abban, hogy igény van az élő idegen nyelv használatára.
Szabó Mária és Némethné Gábor Krisztina
 

2018.05.05. - Ballagás 2018

„Nézz vissza most egy percre, nézz az útra,
Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka,
Nézz vissza… aztán ismét csak előre,
S indulj tovább az alkotó jövőbe.”
 
                                             (Kiss Jenő)
 
Május 5-én reggel 8.00-tól lázas sürgölődés kezdődött iskolánkban. Egyre több tizenegyedik évfolyamos jelent meg egy-egy csokor virággal a kezében. Az ünnepi készülődésben gyönyörű díszítésekkel, táblára írt útravalóval lepték meg végzős társaikat a lelkes nagydiákok. 10.00 előtt minden elkészült...és jöttek a végzősök. Kinek mosoly, kinek pedig a búcsúzással járó szomorúság ült ki az arcára...10.30-kor utoljára szólt a Taize-i dallamból komponált becsengetés fület dédelgető kellemes hangja: elkezdődött az utolsó osztályfőnöki óra. 10.50-kor a "kijelző", majd 11.00-kor az utolsó kicsengetés szólalt meg a dallamokat már szinte kívülről fújó jó öreg hangszórókon keresztül. Az iskola zászlóját követve, énekszóval járták be diákjaink a jól ismert folyosókat, ahol rájuk mosolyogtak a régi tablókról a már végzettek: nektek is eljött az idő. A vonuló végzősöknek a tisztelet jelét adták meg az alsóbb évesek is: sorfalat állva tarthattak seregszemlét - mintha egy eposz venné kezdetét.
     
Az aulában már nagy izgalommal várták ünnepelteinket a szülők, nagyszülők, testvérek, rokonok, barátok. A Szűzanyánál tett tiszteletet követően Csuta Rita 11.B osztályos tanuló narrátori vezetésével kezdődött az ünnepély. Németh Evelin 11.A osztályos tanuló köszönt el a diáktársak nevében, majd Németh Bence 12.C osztályos tanuló szavalatát hallhattuk. A végzősök nevében Pereszetgi-Nagy Gellért szólt, majd  Kiss Zoltán igazgató úr ünnepi beszéde következett. 
A legkiválóbb tanulókat a nevelőtestület dicséretével ünnepélyes keretek között jutalmaztuk. A 12.A osztályból Berta Péter Patrik, Horváth Bálint Béla, Takács Dominik Zsolt, Kiss Anna Klára, Szabó Réka Gyöngyi, a 12.B osztályból Böcskei Mátyás, Gombos Liza, Figula Mónika, Komáromi Anna Maja, Nyerges Csaba, a 12.C osztályból pedig Kovács Írisz, Rippert Ágnes, Purcsel Boglárka, Bognár Lilla és Szegedi Zsófia Franciska kapott elismerést. Az idén az Apor emlékérmet Peresztegi-Nagy Gellért 12.B osztályos tanuló kapta. Az ünneplés további részében együtt imádkoztunk végzőseinkért. Benkovich Ferenc atyai útravalóját követően szentségi áldásban részesítette a résztvevőket. Somfai Elemér karnagy úr orgonajátékával együtt énekelhettük a Te Deum hálaadó hagyományos éneket és a liturgikus dalokat. Az ünnepség befejezéseként, a kivonulás alatt Giczi Balázs Vidor: VI. orgonaszimfónia I. tételével örvendeztetett meg minket.
 
Képek:
 
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »