Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
 
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.05.19.
Bérmálás 2018
„Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.” (Róm 5,5)   A mai napon, pünkösd vígiliáján került sor a Szentlélek Egyházközség és az Apor iskola fiataljai bérmálására...
2018.05.16.
Nyelvi eredmények
Az idei tanévben eddig a következő tanulóink rendelkeznek C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával, illetve két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával. Szeretettel gratulálunk nekik és annak a sok gimnazista diáktá...
2018.05.16.
Édesanyák köszöntése
A Szűzanya tiszteletére rendelt hónapban, alsó tagozatos tanulóink gyermeki szívük hálájával és ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat az osztálytermekben. Elsőáldozóink a Szentlé...

Archívum


« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »

2017.06.26. - Szenzációs Aporos sportsiker

Újabb csodateljesítménnyel büszkélkedhet iskolánk U14-es fiú kézilabdacsapata! Kovácsovics László tanár úr ismét a csúcsra vezette a srácokat. Június 24-én a Debrecenben megrendezett Országos Diákolimpiai döntőben a CSAPAT ELSŐ HELYEZÉST ÉRT EL! Köszönjük a támogatást a Győri Férfi Kézilabdáért Alapítványnak, Győr Városának, a Szülőknek és az iskolának! Képek>>
 
   

2017.06.18. - Te Deum 2017

Évzárás és Hálaadás. A mai napon hálaadó szentmisével és az azt követő bizonyítványosztással zártuk a tanévet. Délelőtt az 1-6. évfolyam, délután a 7-11. évfolyam vett búcsút a tanévtől. Ferenc atya a homíliában, Kiss Zoltán igazgató úr pedig év végi ünnepi beszédében adott útravaló gondolatokat a nyárra. Az ünnepség keretében elköszöntünk a nyolcadik osztályosainktól, majd a legkiemelkedőbbek jutalmazásban részesültek. 
 
7-11. évfolyam képek>>
1-6. évfolyam   képek>>

2017.06.16. - Gimis sportnap

Az utolsó tanítási napon sportolással töltöttük az időt. A fiúk fociztak, a lányok pedig métajátékban mérték össze tudásukat.
 

2017.06.14. - Sportnap 2017

Gigászi küzdelmek és jó hangulat jellemezte az év végi sportnapunkat, amelyen a mai napon az 5-6 és a 7-8. évfolyamosok mérkőztek meg egymással. A fiúk fociztak, a lányok pedig kosárlabdáztak.

2017.06.14. - Érik a cseresznye...

Szokásos év végi renrakásnak indult a mai napunk Győrújbaráton, az Apor üdülőházban...Aztán cseresznyeszedés is lett belőle. A rendbe rakott udvar mellett jó hangulatú gyümölcsszedésre is volt alkalmunk. A DÖKösök paprikáskrumplit főztek. A két bográcsra való étel szőrén-szálán elfogyott...
 
 

2017.06.13. - Iskolakóstolgató

2017. június 14-én a kora délutáni órákban, az iskolába készülő nagycsoportos óvodásaink megismerkedtek az iskola világával. Először az első évfolyamos osztályokban ismerkedtek meg a betűk csodálatos világával és az iskolatáska „rejtelmeivel”, majd együtt énekeltek, mondókáztak. Ezt követően a napközis tanító nénik játékos sportvetélkedőt szerveztek a kisgyermekeknek, ahol ügyességüket, pontosságukat és gyorsaságukat próbálhatták ki. A vidám délutánon óvodásaink bepillantást nyertek az iskola életébe. Szeretettel várjuk szeptemberben az első osztályos gyermekeket!
 
Iskolakóstoló képek>>
 

2017.06.13. - 15 éves az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Tanévzárás és hálaadás. Ezzel a két szóval illethetjük a Szentlélek templom ajándékából, az Apor iskolából kinőtt, mindenkinek kedves kis "hajtás" ünnepségét. Idén 15 éves az Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, ahol máig több, mint 200-an tanulhatnak az alapfoktól a továbbképzőig papír és makettkészítést, kerámiamunkákat, a rajzolás, festést tudományát. Milliónyi csodálatos alkotás, kedvesség, művészi igényesség, a szépre, a jóra való fogékonyság fejlesztése jellemzi az iskolát, köszönhetően Kissné Kostelec Évának és kollégáinak.
 

2017.06.13. - Tornászok eredményei

Aporos tornászaink a GYAC színeiben is remekelnek
 
Iskolánk több tanulója is a Győri Atlétikai Club női tornaszakosztályának igazolt versenyzője lett az elmúlt években, így számukra egy nagy lépcsőfok volt átlépni a diákolimpiai szintről az egyesületi versenyek színvonaláig,a heti két edzésről váltani a napi 3 órás kemény munkára. Mindezt úgy, hogy közülük többen maximális teljesítményt nyújtanak a tanórákon is, így kiváló eredménnyel zárják az idei évet.
 
Az egyesületi versenyek nem az iskolai évhez igazodnak, hanem egy teljes évet ölelnek át. A tavaszi és őszi fordulókban több verseny is van, gyerek, serdülő, ifi és felnőtt korosztályban, itt csapatbajnokságokon és egyéni versenyeken kell helytállni. Sok meghívást kaptunk kupákra és bemutatókra is, ezekre próbálunk külön készülni.
A csapatversenyek alapján év végén kialakul egy rangsor, így pontozva az egyesületeket az országban.
A GYAC egyesületi évzárón pedig minden szakosztályban kihírdetik a legkiválóbb csapatot, és az ezzel együtt járó hatalmas kupát, melyet idén a gyerek korosztály haladó tagjai nyertek el( a csapat tagjai egy kislány kivételével Aporosok voltak: Czelter Vivien, Nagy Kinga, Wagner Kata, Kolonits Szófia, Dányi Éda)
 
Győrben utánpótlás nevelés folyik az egyesületben, így kerülnek egyre feljebb, tudásuknak megfelelő csoportokba a lányok, és válogatja ki a vezető edző akár a színvonalasabb versenyekre a gyerekeket. Szeptemberben így jutottunk el egy meghívásos versenyre Ausztriába, ahol a lányok nem csak tapasztalatot, hanem már érmeket is begyűjthettek. Meghívást kaptunk Franciaországba is, ahol egy őszi edzőtábor és verseny is szerepel a repertoárban. A keretbe azok a sportolók kerülhetnek be, akik az idei versenyeken és edzőtáborok felmérésein a legjobbat nyújtja.
 
 

2017.06.13. - 15 éves az Apor Óvoda!

Az idei hálaadó tanévzáró családi misén az óvoda fennállásának 15. évfordulóját ünnepeltük. Hálát adtunk a Jóisten gondviseléséért, énekkel és imával köszöntük meg a kegyelmeket, ajándékokat amikben a 15 év során részünk lehetett​. Kiss Zoltán, az iskolaközpont igazgatója megköszönte a szülők bizalmát, az óvodapedagógusok, dajkák, kollégák munkáját, Ferenc atya és a Szentlélek Családi Ének - és Zenekar 15 éves szolgálatát. A szentmise végén az ovisokkal egy kis koncertet adtunk a második ovis lemezünk dalaiból.
Köszönjük Marek László és Szűcs István tanár uraknak a 15 éves segítő munkáját, és az énekkar zenei szolgálatát! Ferenc atyának jó egészséget, az ovis családoknak, a kollégáknak jó pihenést és sok örömet kívánunk a nyári szünetre!
 
 

2017.06.13. - Nyári táborok:

  • Napközis tábor: 2017. június 19 – 23-ig a Győrújbaráti Apor Üdülőházban.
  • Alapfokú Művészeti Iskolánk „Afrika” Képzőművészeti alkotótábora iskolánkban: 2017. június 26 - 30-ig.
  • Kézilabda tábor iskolaközpontunkban:
          1. turnus: 2017. június 26 - 30-ig,
          2. turnus: 2017. július 3 - 7-ig,
          3. turnus: 2017. július 10 - 14-ig.
  • Hittan tábor: 2017. július 17 - 21-ig a Győrújbaráti Apor Üdülőházban.
 

2017.06.12. - SNI kirándulás

2017. június 10-én, szombaton megtartottuk már hagyományosnak számító év végi kirándulásunkat diákjainkkal. 16 gyermekkel ( ketten volt Aporosok) különjárattal indultunk el a kissé felhős, ám kellemesen meleg időben a Ság hegy felé. Az első megállónk Intaháza volt, ahol egy csodás fákkal, növényekkel teli ősparkot tekinthettünk meg. Folytattuk utunkat a Ság hegy lábánál fekvő Kemenes Vulkánparkba, ahol közel 2 órát töltöttünk el izgalmasabbnál izgalmasabb interaktív helyszíneken. A 2 óra hamar elröppent, a gyerekek nagyon élvezték ezt a fajta múzeumlátogatást. A piknik már a vulkanikus hegyen történt, a kráterben pedig mindenki kedvére építhetett a bazaltkövekből különböző alakzatokat. Túránkat a néhai vulkán tetején folytattuk, majd kellőképpen elfáradva ültünk fel a buszra.
Utolsó megállónk Csöngén volt, Weöres Sándor és Károlyi Amy emlékházában. ​Jó volt ott lenni, jó volt látni a kézírásukat, személyes tárgyaikat, - láthatóan megérintette a "nagyokat" a ház, - a kicsik inkább a gyönyörű parkos kertben lévő fűzfa menedékébe vágytak, ott játszottak.
Megérkezésünk után néhány szál mezei virággal köszöntük meg Apor püspök úr szobránál a védelmet, a szeretet, a boldog együtt töltött napot.
Árnics Katalin és Balázsné Boros Annamária
 SNI kirándulás képek>>

2017.06.11. - Idegen nyelvi mérés

 Idegen nyelvi mérés
2016/2017
 
Évfolyam Angol nyelv Német nyelv
6. évfolyam 80,62% 79,38%
8. évfolyam 77,68% 70,74%
 

2017.06.07. - Jubileumi szentmise a Szentlélek templomban

Június 6-án ünnepeltük a Szentlélek-templom felszentelésének harmincadik évfordulóját. A hálaadó szentmisét P. Barsi Balázs ofm celebrálta, aki mély gondolatokat tartalmazó tanítást adott az egyházközség híveinek, az Apor iskola diákjainak és dolgozóinak, valamint a templomunkba zarándoklóknak.
 

2017.06.03. - Bérmálás

"Jöjj Szentlélek Úristen..."  hangzott fel újra Pünkösd vígiliáján az ismert népének. A Szentlélek templomban 88 aporos és 34 plébániai fiatal részesült a keresztény nagykorúság szentségében, amelyet a kismartoni püspök, Ägidius Zsifkovics szolgáltatott ki. A fegyelmezett fiatalokat megható volt látni, hogy milyen komolyan imádkozva vettek részt a szentmisén! Köszönet és hála illeti a felkészítőket! A püspök atyát a német nyelvű diákköszöntő után Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte. Ferenc atya horvát nyelven szólt és idézte fel a múlt eseményeit. A szentmise végén püspök úr hálával és köszönettel fordult Ferenc atya felé és kiemelte a köztünk és a kismartoni egyházmegye közötti baráti kapcsolat fontosságát.
 

2017.06.02. - VERSENYEREDMÉNYEK

A 2016/2017. tanévben számos versenyen vettek részt iskolánk diákjai. Folyamatosan beszámoltunk a kiemelkedő eredményt elért tanulókról.A tanulmányi versenyek befejeződtek, az utolsó időszakban kimagasló teljesítményt nyújtó tanítványaink eredményei a következők.
 
A Kalmár László Országos Matematikaverseny megyei döntőjén
Vaszary Krisztián Kolos 4. c osztályos tanuló III. helyezést ért el,
felkészítő tanítónő: Sarmon Judit.
Szecsődi Réka 4.a osztályos tanuló V. helyezést ért el,
felkészítő pedagógus: Virág Lászlóné.
 
A Gárdonyi Géza Országos Logikaversenyen
Piller Ádám 2.c osztályos kisdiákunk II. helyezést ért el,
felkészítette: Csákiné Kiss Zsuzsanna tanítónő.
 
Az Alapműveleti Matematikaverseny országos döntőjében
Haszilló Dominik 8. A osztályos diákunk a IX. helyezést szerezte meg.
A versenyre Koppányné Újházi Márta tanárnő készítette fel.
 
A Tudásbajnokság megyei döntőjén szövegértésből,
Móczár Zsófia Luca 4. b osztályos növendékünk I. helyezést ért el,
az országos fordulón szintén az I. helyezést szerezte meg.
Felkészítő pedagógus: Burányi – Forrás Noémi.
Szecsődi Réka 4.a osztályos tanuló megyei I. és országos VIII. helyezett, és a
Gelencsér Éva magyar nyelvi tanulmányi versenyen megyei II. helyezett.
A versenyekre Virág Lászlóné tanítónő készítette fel.
 
Iskolaközpontunkban került megrendezésre az elmúlt hétvégén az egyházmegyei hittanverseny döntője. Kiemelkedő helyezést ért el:
Pálffy Zsófia 4.a osztályos tanuló I. helyezést ért el,
Szalainé Csapó Rita tanítónő készítette fel.
Kurja Tamás 5. b osztályos növendékünk II. helyezett lett,
Somfai Elemér tanár úr készítette fel.
Kocsis Kristóf 7. B osztályos diákunk a III. helyezést szerezte meg,
Boglári Pálné és Haris Csilla tanítványa.
 
Tóth Mirtill 1. d osztályos kisdiákunk a KIDS Kupa országos úszóversenyén
50 m-es hátúszásban I. és 50m-es mellúszásban II. helyezett lett.

A Herman Ottó Országos Természetismeret Verseny döntőjében
Kurja Tamás 5.b osztályos tanulónk a VI. helyezést ért el.
Felkészítő pedagógus: Szalontay Lukácsné.
 
Dicséretben részesül iskolánk alsó tagozatos tanulóinak kórusa, akik a közös iskolai szentmiséken, egyházmegyei rendezvényeken aktív, intézményünkhöz méltó szereplést nyújtottak.
Hálásan köszönjük Kovács Anna Zsuzsanna tanítónőnek és Somfai Elemér tanár úrnak lelkiismeretes munkáját.
 
Szeretettel gratulálunk a diákoknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 

2017.06.02. - Az Öröm útján

A Szentlélek-templom felszentelésének 30 éves évfordulója alkalmából szervezett ünnepségsorozat részeként az alsó tagozatosok egy színdarabbal kedveskedtek a templomba látogatóknak. Az igazi komoly színészi teljesítménnyel, nagy átéléssel előadott drámajáték Jézus feltámadásától a mennybemeneteléig tartó időszakot mutatta be. Hálával és köszönettel tartozunk a szereplőknek, valamint tanáraiknak (Nagyné Szammer Éva, Szalainé Csapó Rita, Somfai Elemér, Kovács Anna Zsuzsanna).
 
 

2017.06.01. - Nagy Digitális Kaland

Szép sikereket értek el iskolánk robotikás csapatai a Digitális Tudásért Alapítvány, a Vodafone és a Logiscool szervezésében megrendezésre kerülő Nagy Digitális Kaland versenyen.

3-4. osztályosok kategóriájában:
2. helyezett
Major Bálint István 4.c
Matyi Martin Levente 4.c
Vaszary Krisztián 4.c
 
5-6. osztályosok kategóriájában:
1. helyezett:
Bocskai Gábor 5.a
Szücs Marcell Béla 5.a
Dudás Tamás 5.d
 
A Nagy Digitális Kaland egy általános iskolások részére, országosan egy időpontban, de különböző helyszíneken megrendezésre kerülő digitális csapatverseny. A csapatok a verseny helyszíneken online oldják meg a feladatokat, melyek során a digitális világgal, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internet biztonsággal kapcsolatos izgalmas, játékos küldetést teljesítenek.
 
Horváthné Ikker Ildikó
 

2017.05.30. - Egyházmegyei Te Deum

Hálaadó ünnepségre gyűltek öszze iskolánkban az egyházmegyei oktatási-nevelési intézményeinek dolgozói. A püspöki szentmisét követően az Apor iskolások műsora következett, amelynek keretében átadták a Szent Gellért díjakat. Iskolánkból Virág Lászlóné tanítónő a Szent Gellért díj ezüst fokozatát kapta munkája elismeréseként, amihez ezúton is szívből gratulálunk!
 
 

2017.05.30. - Aporos siker az Diákmédia-pályázaton!

Május 19-én, pénteken ikertestvéremmel a Várkert Bazárba látogattunk, a 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál rendezvényére. A népszerű programot évről évre a DUE, vagyis a Diák-és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete rendezi. Az esemény fő apropója a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat díjkiosztója, ahol az ország legjobb fiatal médiásai részesülnek kitüntetésben. A pályázatra egyébként csaknem 7 kategóriában vártak publicisztikákat, rádiós anyagokat, magazinműsorokat, diáklapokat és a teljesség igénye nélkül fotókat is. Ezeken kívül versenyeztek az online felületek, valamint „az év mentora” díjra is páyáztathatták a fiatalok azokat a tanárjaikat, akik a sikerig kísérték őket. Médiánk, a Vario Media Group idén 3 videós anyagot, illetve 3, egyenként 7 képből álló fotóriportot küldött elbírálásra. Nagy örömünkre szolgál, hogy egyik képünkkel helyezést értünk el: „az év diákfotósa” kategóriában különdíjjal térhettünk haza. A fotó egyébként még tavaly nyáron, a kutyafotós sorozatunkból lett kiragadva, s a „Fáradt vagyok!” nevet kapta. Azonban a pályázatok díjkiosztója csak egy nagyon-nagyon kis része az egész napos programkavalkádnak. Rengeteg közönségtalálkozó, több koncert, vártúra és még megannyi program színesítette a napot. Számukra talán a legnagyobb élmény Szabados Ágnessel, az RTL Klub híradójának műsörvezetőjével való találkozás volt. A közönségtalálkozót követően -melyet egyébként társműsorvezetőjével, Rábai Balázzsal tartottak- személyesen is tudtunk Ágival beszélgetni, eszmét cserélni. Itt volt még Kiss Gergely, valamint Szívós Márton sportoló, Peller Károly operaénekes, Nagy Ervin a Kincsem film befutott sztárja, Pataki Zita, Stohl András, valamint Janklovics Péter a Class FM munkatársai, ezen kívül találkozhattunk sok-sok bloggerrel/népszerű videóssal, így Török Ábel, Csecse Attila, Nessaj és még sokan mások elfogadták a DUE meghívását. Koncertezett többek között Szabyest, Peller Károly, s a napot hazánk egyik népszerű lemezlovasa, Náksi Attila DJ zárta. A program idén először a csodák tárháza nevet is megkapta, így vegyészek, fizikusok, biológusok, geológusok, rákkutatók, egyetemi tanárok, valamint egy antibiotikum-kutató is emelte az esemény fényét. Ezeken kívül rengeteg más izgalmas feladat, így Kresz-teszt, illetve különböző interaktív bemutatók is megfigyelhetők, kipróbálhatók voltak, sok közülük a helyes internethasználatra hívta fel a figyelmet. Ízelítőként ennyi, hiszen felsorolni az összes programot nagyon hosszú lenne. Lényeg a lényeg köszönjük a támogatást mindazoknak, akik hozzásegítettek bennünket ehhez a díjhoz, s a korábbi évek sikereire alapozva biztosan jövőre is küldünk be pályamunkákat.
Péter Márton
9.A
 

2017.05.29. - Szent László gyermekszemmel

A katolikus óvodák, iskolák számára a Szent László-év alkalmából meghirdetett rajz-, tárgyalkotó és fotópályázatok díjnyertes alkotásaiból, valamint a szakképző intézmények diákjai által készített mestermunkákból nyílt kiállítás május 26-án Győrben, az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban. A megnyitón közreműködött a győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont alsó tagozatos kórusa Somfai Elemér karnagy vezényletével, szólót énekelt Bogdányi Boróka.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 ... utolsó »