Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda,
Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola,
Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Adószám: 18525845-2-08
OM: 030712
 
 
 
 
 
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2024.06.17.
Sachsenbrunni cserekapcsolat
Az őszi kirchbergi látogatás folytatásaként június elején 27 osztrák diák három kísérővel érkezett iskolánkba. Az első napon az ebédet követően intézményünk igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd iskolabemutatásra került sor...
2024.06.13.
Év végi DÖK-összejövetel
Újra itt nyár, int a napsugár... szól a jól ismert sláger. Bár a napsugár simogató melege most nem volt velünk, de a derü és a jókedv igénye ismét összehozta a stúdiósokat és a diákönkormányzatosokat ...
2024.06.12.
5 ÉVES AZ ISTVÁNFFY BENEDEK KÖZÉPISKOLAI KÓRUSTALÁLKOZÓ
2024. április 23-án, még a tavaszi időszakban került megrendezésre az egyházmegye iskolák kórusainak találkozója, az Istvánffy Benedek Középiskolai Kórustalálkozó az Apor iskola, Iván Gabriella karnagy szervezésében...

Aktualitások

TEREMTÉSVÉDELMI ORSZÁGOS RAJZPÁLYÁZAT

2024.06.01.
Gondolattal, szóval, cselekedettel… a Teremtés védelméért címmel szólította meg, hívta a gyerekeket, fiatalokat a Katolikus Pedagógiai Intézet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teremtésvédelmi Kutatóintézetével együttműködve az ország katolikus iskoláiból, hogy alkotásaikkal lehetőségeket, inspirációt, példát mutassanak, hogyan tudják megóvni a teremtett világ szépségét.
 
A felhívás termékeny talajra talált, hiszen több, mint 200 pályamű érkezett. A beérkezett pályaműveket a zsűri öt kategóriában értékelte első, második és harmadik helyezéseket megállapítva. A 221 pályamunka közül így 15 alkotás részesült díjazásban. Nagy örömünkre, az Apor Iskola növendékei közül ketten is helyezést értek el.
 
A verseny ünnepélyes díjátadójára 2024. május 31-én került sor a Katolikus Pedagógiai Intézet székházában Budapesten. A program elején Barcsák Marianna, a Katolikus Pedagógiai Intézet igazgatója és Hidvéghiné Dr. Pulay Brigitta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Teremtésvédelmi Kutatóintézetének tudományos munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Ezután dicsőítő zene, majd Dr. Stift Zoltán – Angelico atya, katolikus lelkipásztor rajzos evangelizációja következett.
 
A díjak átadása a díjazott művek és alkotók bemutatásával, értékelésével történtek. Iskolánk eredményes tanulóinak alkotásai mellett a róluk szóló laudáció olvasható.
 
HARDON LAURA 9.C osztály – 9-10. évfolyamosok kategóriája II. helyezett
„Laura munkájában megszemélyesíti a Természetet és a káros Iparosodást. A természet egy szürreális nőalak, akinek hegységek és folyók alkotják a hajkoronáját, üde színekkel, kék ég előtt jelenik meg. A másik figura szürke ködből hajol elő, gyárak, szennyezőanyagok, fekete füst alkotják. A Természet kiszolgáltatottnak tűnik, a fekete figura határozott, magabiztos, ahogyan a nőalak arcát felemeli. A kép üzenete egyértelmű, segítenünk kell a Természetnek. Az alkotás értékét a szürrealista látásmód, az igényes kivitelezés, a gondolati tartalom kifejezőereje, egysége határozza meg.”
 
HORVÁTH LUCA 9.C osztály – 9-10. évfolyamosok kategóriája III. helyezett
„Luca alkotásán a természet egyetlen fába sűrűsödve jelenik meg, mely egy sziklafal szélére szorulva a szakadék fölé hajlik, mert mindent beborít az erőszakosan növekvő városi civilizáció betontengere. Jól érzékelhető a kontraszt az élő fa piciny színfoltja és a hatalmas szürkeség között. A sziklafal vonala ketté osztja a kép felületét, szinte érezzük, hogy ez a határ, ami még egyensúlyt tartott, de a kis fa vesztével ez a határ is átszakad. Az utolsó órában vagyunk, most kell cselekedni a teremtés védelméért! Luca munkáján a város ábrázolásának grafikus keménysége, vonalassága erős kontrasztot tart a természet színes, lágyabb ábrázolásmódjával.”
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár