Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda,
Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola,
Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Adószám: 18525845-2-08
OM: 030712
 
 
 
 
 
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2024.06.17.
Sachsenbrunni cserekapcsolat
Az őszi kirchbergi látogatás folytatásaként június elején 27 osztrák diák három kísérővel érkezett iskolánkba. Az első napon az ebédet követően intézményünk igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd iskolabemutatásra került sor...
2024.06.13.
Év végi DÖK-összejövetel
Újra itt nyár, int a napsugár... szól a jól ismert sláger. Bár a napsugár simogató melege most nem volt velünk, de a derü és a jókedv igénye ismét összehozta a stúdiósokat és a diákönkormányzatosokat ...
2024.06.12.
5 ÉVES AZ ISTVÁNFFY BENEDEK KÖZÉPISKOLAI KÓRUSTALÁLKOZÓ
2024. április 23-án, még a tavaszi időszakban került megrendezésre az egyházmegye iskolák kórusainak találkozója, az Istvánffy Benedek Középiskolai Kórustalálkozó az Apor iskola, Iván Gabriella karnagy szervezésében...

Aktualitások

Apor-nap

2024.05.22.
2024. május 17-én pénteken iskolánk névadójára, vértanú Boldog Apor Vilmos győri püspökre emlékeztek az aporos diákok, tanárok, aki hetvenöt évvel ezelőtt, 1945. április 2-án halt meg védve a szovjet katonák elöl a Püspökvár óvóhelyére menekült asszonyokat, lányokat. Karitatív tevékenységével és a második világháború idején elszenvedett vértanúságával az igazi keresztényi szeretet példája.
 
Az ünnepi Apor-nap szentmisével kezdődött, melyet Kálmán Imre atya iskolalelkész celebrált, az énekeket zeneileg kísérte a diákok( Bartal Kinga, Szabó Luca) és a pedagógusok (Kullerné Ender Nikolette, Szücs Anna, Szücs István, Marek László, Gaál Barnabás) zenekara. Imre atya a prédikációját Apor püspök híres jelmondata köré építette – „A kereszt erősíti a gyengét, szelídíti az erőset.” A mai napig érvényes üzenet ez, mely szeretetre, összetartásra, egymás segítésére, tiszteletére szólít bennünket, keresztényeket.
 
Rövid szünet után különböző helyszíneken folytatódtak a programok. Az alsóbb évfolyamok nevelőik irányításával kézműveskedtek, a kisebbek Apor Vilmost ábrázoló kifestőt színeztek, illetve a nagyobbak egy virág alakú leporellot készítettek. Az 5. és a 6. osztályosok számára Dr. Lukácsi Zoltán atya Mécs László A legutolsó magyar úr című versén keresztül mutatta be Apor püspök áldozatát.
 
A 7-11.évfolyam tanulóival Bakos-Kiss Gábor színész, rendező, a Győri Nemzeti Színház igazgatója beszélgetett, tett tanúságot a benne munkálkodó hit erejéről. Pályájának kiemelkedő élménye volt, amikor Apor Vilmos püspök szerepét játszhatta a Győrben és Gyulán bemutatott Mindenkinek mindene- Apor Vilmos című darabban. Érzékeltette ott is, s most is, hogy Apor püspök a szeretetben nevelkedett, szeretetet adni képes emberek nagyságával élte az életét, önzetlenül és elhivatottan. A drámából részleteket bejátszva mutatta be, hogyan ötvözték filmes és színházi eszközökkel a győri püspök életének fontosabb mozzanatait. Előadását Reményik Sándor Akarom kezdetű versének szavalatával zárta.
 
Az iskola aulájában ismét összegyűlve szentségimádással folytatódott az ünnep, amelyben az iskola alsó tagozatosaiból álló Napsugár Kórus (kórusvezető Kovács Anna Zsuzsanna, Somfai Elemér) és a 7. B osztály képviselői segédkeztek.
 
Az Apor-nap méltó befejezéséül az iskola főbejáratánál álló Apor-szobor előtti koszorúzás szolgált. Emelte a gyerekek hangulatát, hogy az iskola 30. évfordulójához kapcsolódva az alsó tagozat egy része a 30-as számot alkotta a felsorakozásnál, ahogyan az ekkor készült fényképek, felvételek is mutatják, illetve a koszorúzás zárásaként, Pünkösd közeledtére utalva, a Szentlelket jelképezve, Páva Zoltán galambász 30 galambja reppent a magasba.
 
Köszönet minden támogató szülőnek, pedagógusnak, aki segítette Apor Vilmos püspök tiszteletének elmélyítését.
 
Apor-nap 2024 képek>>
 
Némethné Varga Ildikó
intézményvezető-helyettes