Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2023.12.10.
Múzeumtúra Budapestre a Renoir kiállításba
December 8-án, egy hűvös és havas, de időnként napsütéses pénteki napon indultunk a vizuális kultúra fakultációs csoporttal Budapestre. Célunk a Szépművészeti Múzeum kiállításainak, különösen az év tá...
2023.12.07.
Mikulás járt az Apor iskolában
December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott...
2023.12.06.
Adventi családi alkotódélután
 

Aktualitások

Fizika munkaközösségi nap a Semilab-ban

2023.11.15.
November 10-én a fizika munkaközösség, a tavalyi Károly Iréneusz fizikaverseny nyertesei és a kilencedikes fizika szakkörösök tanulmányi - szakmai napon vettek részt Budapesten a Semilab Kft félvezetőkkel foglalkozó üzemében. Egy kiváló szakmai program részesei lehettünk. A szervezők gondoskodtak róla, hogy jól érezzük magunkat. A tájékoztató felért egy komoly tanórával, ahol a félvezetők világába kalauzoltak bennünket a helyi mérnökök. Egyúttal pályaválasztási tanácsokkal is ellátták diákjainkat. Ezt követően gyárlátogatásra és laborlátogatásra került sor. Láthattuk, hogy a homok (szilicium) milyen nagy érték! A napelemgyártás fortélyaiba, rejtelmeibe, nehézségeibe is betekintést nyertünk, amely manapság nagyon előtérbe került "zöld" energiatermelés egyik kulcsfontosságú eleme. Fontos volt azt is látni, hogy ez is "csak" halványzöld... A diákok sok új ismeretet kaptak és egy célt, hogy sokat kell még tanulni, hogy pontosan értsük a félvezetőkkel kapcsolatos fizikát. 
Hálásan köszönjük a Gödöllői Premontrei rendnek és a Károly Iréneusz Fizikaverseny szervezőinek, hogy lehetővé tették számunkra ezt a szakmai kirándulást!
 
Pénteken a Semilab nevű magyar céget látogattuk meg Budapesten. A látogatás elején váratlan fogadtatásban volt részünk, ugyanis pogácsával, sütivel és vízzel vártak minket a tárgyalóban. Aztán elmondták a cég történetét és megtudtuk, hogy a Semilab chipek minőségét ellenőrző gépeket gyárt. Majd körbevezettek minket es megmutatták hogyan készülnek ezek a gépek. Még a napelemgyártásba is betekintést nyerhettünk. Többen is mondták, hogy nagy szükség van lelkes fiatalokra és hogy náluk bármilyen természettudománnyal (fizika, kémia, biológia, földrajz) lehet állást találni.
László Botond 10.A
 
 
A Semilab-ba való látogatásunk felettébb kellemes volt. Beavattak minket a csippek minőségellenőrzésének a világába és cégük történelmébe. A bőséges ajándékok mellett ebédre is fogadtak minket. A szilícium használatának a miértjét és alapjait vésték fejünkbe. Pazarul éreztem magamat, kedvesek voltak
Kránitz Hunor 9.A
 
 
Érkezésünk után szívélyes fogadtatásban részesültünk. Kaptunk vizet és pogácsát, valamint sok ajándékot is (tollat, bögrét és egy kis noteszt). Ezek után rövid kis előadást hallhatunk a mikrochipekről. Majd belátást kaptunk a gyárba is, illetve Sánta Zsombor a napelemek gyártásáról tartott beszámolót és megmutatta a wafer lemezek ellenőrzését végző gépsor működését is. Ebédre pizzát kaptunk amit jó ízűen fogyasztottunk el. Összeségében egy nagyon tartalmas délelőttöt tölthettünk el a Semilabban.
Horváth Tamás Benedek 10.A
 
Belépve az irodába úgy éreztem magam mint valami nagyon fontos ember. Remek kilátás nagy vetítő tévé meg pogácsa (eszméletlen finom volt). A vetítés nagyjából érthető volt, érdekes. Ott, a laborba, ahol a napelemet készítik nem értettem pontosan mindent (azt hiszem nem csak a napelemet) és még nem értetem hogy egy fény által hogyan visznek be infókat a ,,lapkára". A körbevezetés, gyárlátogatás érdekes volt. Nagyon jó körülmények között dolgoznak az ottani dolgozók. Ezt fontosnak is tartom hiszen egész nap szinte egy gép elött ülnek. A falakon mohák, növények voltak nagyon jó volt látni. Annak ajánlom ezt a helyet aki szeret gép előtt dolgozni.
Kukorelli Ábel 9.A
 
Nagyon tetszett a kirándulás, mert olyan dolgokról hallottam és tanultam meg, amikről eddig nagyon keveset hallottam. Tetszett az épület, mert szerintem otthonosan volt berendezve. Számomra a gépek tetszettek a legjobban és a wafter előállítása. Hihetetlen számomra, hogy azok a gépek nagyon kicsi hibával (ha van is), tökéletesen dolgoznak. Örülök, hogy sok új dolgot tanulhattam meg.
Szentgyörgyi Liliána 10.A