Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2023.12.07.
Mikulás járt az Apor iskolában
December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott...
2023.12.06.
Adventi családi alkotódélután
 
2023.12.05.
Kirándulás Bécsbe
2023. 11.29-én, Szabó Mária tanárnőnek köszönhetően az iskola 6. évfolyamos német nyelvet tanuló diákjai bécsi kiránduláson vehettek részt. Néhány szülőnek is lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen a kiránduláson...

Aktualitások

Sötétségből a fénybe – az ausztriai Cenacolo Közösség tagjainak tanúságtétele

2023.10.17.
 Tiszta Szívek Mozgalma
Sötétségből a fénybe – az ausztriai Cenacolo Közösség tagjainak tanúságtétele
 
2023. október 11-én került sor a Nagyboldogasszony-Székesegyházban a Tiszta Szívek Mozgalmának tanévnyitó előadására, melynek vendégei ez alkalommal a Kleinfrauenhaid-i Cenacolo Közösség tagjai, Julian, Stefan és András voltak. Az első közösséget Elvira Petrozzi szerzetes nővér alapította 1983-ban Olaszországban, Saluzzoban alkohol- és kábítószerfüggő fiatalok számára, hogy segítséget nyújtson számukra a függőségtől való szabadulás útján. A szenvedélybetegek itt imával és munkával gyógyulnak orvosi segítség nélkül. A közösség ma 70 házat számlál szerte a világon és mintegy 2000 fiúnak és lánynak nyújt segítséget a gyógyulásban. Emellett Afrikában és Latin-Amerikában missziós házakat működtetnek, ahol elhagyott utcagyermekeknek nyújtanak menedéket a közösség tagjai.
A burgenlandi Cenacolo-ház 26 évvel ezelőtt, 1997 szeptemberében nyitotta meg kapuit a különböző függőségekben szenvedő fiatalok részére, hogy számukra megmutassa az újrakezdés lehetőségét. Jelenleg 25 fiú él itt Európa különböző országaiból, hogy a hit és a közösség erejével meggyógyuljanak.
Nagy öröm volt számunkra, hogy a bazilika megtelt érdeklődő fiatalokkal és felnőttekkel. A hallgatóságot magával ragadta a tanúságtévő fiúk lényéből áradó öröm és lelkesedés. Őszintén beszéltek arról, hogyan szabadultak meg a függőség okozta kilátástalan élethelyzetükből és hogyan jutottak Isten és a közösség segítségével a „sötétségből a fénybe”, ahogy ezt a Cenacolo Közösség mottója hirdeti világszerte. Tanúságtételük végén arra kérték a jelenlévőket, hogy imádkozzanak egy magyarországi Cenacolo-ház létrehozásáért, majd ezt követően a saját készítésű rózsafüzérek, karkötők és egyéb ajándéktárgyak megvásárlásával lehetőségük volt a közösség támogatására, amely kizárólag adományokból tartja fenn magukat.
Köszönjük Kálmán Imre és Simon Dávid atyáknak, az Apor és a Prohászka iskola lelkészeinek támogatását és közreműködését a program megvalósulásában és lebonyolításában és mindenkinek, akik megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.
Némethné G. Krisztina
 
Csodálatos volt hallgatni, hogy a Jó Isten a Szentlélek működése által, milyen nagy mértékben képes átformálni azoknak embereknek az életét, akiket szenvedélyük miatt sokan elítélnek és emiatt szükségtelennek érzik magukat. Az ima a céltévesztett, Isten útjáról letérő vagy az igazságot nem ismerő embereket is képes az üdvösség útjára terelni és visszavezetni a Jó Istenhez. A legnagyobb mélységből is van felemelkedés. Bármilyen mélypontra kerül is az ember, amíg él, van lehetősége a hibáit kijavítani, megváltozni a Jó Isten segítségével, a Szűzanya közbenjárására. Számomra ez volt a legfontosabb mondat az elhangzottakból. Hálás vagyok, hogy részt vehettem ezen a gyönyörű tanúságtételen! (Rajmund)
 
Különösen a magyar fiú tanúságtétele érintett meg. Megdöbbentő volt hallani, hogy min ment keresztül, de volt ereje felállni a mélységből és meglátta a fényt. Hitt abban, hogy meg tudja változtatni az életét Isten segítségével. Az ember a hit és a szeretet ereje által csodákra képes. Hinnünk kell magunkban, mert az életünket okkal kaptuk és nekünk a legjobbat kell kihozni belőle. (Liza)
 
Cenakolo képek>>