Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2023.12.10.
Múzeumtúra Budapestre a Renoir kiállításba
December 8-án, egy hűvös és havas, de időnként napsütéses pénteki napon indultunk a vizuális kultúra fakultációs csoporttal Budapestre. Célunk a Szépművészeti Múzeum kiállításainak, különösen az év tá...
2023.12.07.
Mikulás járt az Apor iskolában
December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott...
2023.12.06.
Adventi családi alkotódélután
 

Aktualitások

Mária elvezet Krisztushoz - Aporos fiatalok a Medjugorjei Ifjúsági Találkozón

2023.08.30.
2023. július 25-30. között rendezték meg Medjugorjében a 34. nemzetközi ifjúsági imatalálkozót, melynek idei mottója: „Íme az én anyám és testvéreim” (Mt 12,49) volt. Közel ötven aporos fiatallal és néhány kollégával indultunk el a Győrtől mintegy 900 km-re fekvő kis hercegovinai településre, hogy megtapasztaljuk azt a csodát, amelyet 42 éve, a jelenések kezdete óta több millió zarándok élt át ezen a helyen, melyet méltán neveznek a béke szigetének.
 
 
A hét folyamán ellátogattunk az olasz Elvira anya által alapított Cenacolo közösségbe, ahol egy vietnámi és egy lengyel fiatalember tanúságtételét hallgattuk meg arról, hogyan szabadultak meg függőségükből és tértek meg Istenhez a közösség megtartó erejének segítségével. A Krizsevác sziklás hegyének megmászásakor, átelmélkedve Krisztus szenvedésének állomásait, szívünkben hordoztuk felajánlásainkat, kéréseinket és hálánkat, melyeket aztán imádkozva tettünk le a hegy tetején álló hatalmas betonkereszt tövében. A Jelenések hegyén álló csodálatos Szűzanya-szobor pedig arra a békére emlékeztetett bennünket, melyre Égi Édesanyánk üzeneteiben hívja gyermekeit. A délelőtti és délutáni katekézisek, tanúságtételek segítettek bennünket abban, hogy hitünket elmélyítsük és merjünk minden nehézségünkben Istenhez fordulni, életünket rábízni. Az esti szentmiséken, az azt követő szentségimádásokon és a péntek esti gyertyás kereszthódolat alatt átélt közösségi élményt örökre a szívünkbe zártuk, és megtapasztaltuk, hogy az Egyház él és van jövője, hiszen több mint 70 000 fiatal tett tanúságot erről, a világ minden részéről.
 
A csodálatos lelki élmények mellett kirándulásra, kikapcsolódásra is jutott időnk a hat nap során. Ellátogattunk Mostarba, ahol az Öreg-hídon átkelve egy egészen más világba csöppentünk. Kultúrák, vallások színes kavalkádja, hosszú bazársorok, lenyűgöző táj fogadott bennünket. Másnap a bosnyák tengerparti városka, Neum bűvölt el bennünket kristálytiszta vizével és nyugalmával. A közeli Kravica-vízesésnél pedig fotókkal örökítettük meg a természet szépségét.
 
Hálás vagyok a Jó Istennek, fiataljainknak, szállásadóinknak és minden segítő kéznek ezért a csodálatos zarándoklatért. Végezetül álljon itt néhány gondolat a fiatalok tanúságtételeiből – számomra ez Medjugorje csodája.
 
Medjugorje 2023 képek>>
 
Némethné Gábor Krisztina
 
 
Medjugorje… a szó számomra magába foglalja azt az érzést, amit ott érezhettem. A végtelen béke, szeretet, az emberi kedvesség, hála és hit: leírhatatlan. Nem lehet elmagyarázni. Az egyik legszebb pillanat az volt, amikor minden nemzet képviselője együtt énekelte az Ave Mariát. Hihetetlen erőt képviseltek együtt. Ennyi ember, és mind ugyanazt vallja és hiszi. Sokat tanultam az út alatt. Elmélyedtem a saját gondolataimban és lenyugodtam. (Anna)
 
Medjugorjében a szívem megtelt szeretettel és hálával. Hálás vagyok a sok mosolyért, ölelésért, jó szóért, amit ez alatt a hat nap alatt kaptam akár idegenektől, akár útitársaimtól. (Borka)
 
Ami leginkább meglepett, hogy az a sok különböző nemzetiségű ember mekkora jósággal és odaadással fordult egymás felé. Rengeteg új és kedves emléket szereztem az ifjúsági találkozó során. Remélem, mindenki legalább egyszer el tud jutni erre a csodálatos helyre. (Réka)
 
Nagyon jó volt látni a rengeteg fiatalt, és hogy mindenki örült annak, hogy ott lehet. Ott, Medjugorjéban tényleg megvalósult az, amit a Szűzanya üzent: a béke. (Kata)
 
Medjugorje számomra egy külön világot jelent. Megmagyarázhatatlan békét éreztem az ott töltött hét folyamán. Az odafigyelés, elfogadás, tisztelet és szeretet, amit az embereken tapasztaltam, leírhatatlan és felemelő érzést jelentett számomra. Nagyon hálás vagyok, hogy eljuthattam erre a különleges helyre. (Luca)
 
Idén nyáron én is megtapasztalhattam közel ötven társammal együtt azt az emlékezetes zarándoklatot, melyet egy Szent II. János Pál pápától idézett gondolat ihletett: Mária elvezet Krisztushoz. A medjugorjei hegyek oly égbe nyúlóan magasodtak körülöttünk, hogy úgy éreztük, ha feljutunk a csúcsukra, akkor nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is közelebb kerülhetünk hozzá. (Tamás)
 
Már az első nap, az esti séta során éreztem, hogy ahol most vagyok, az egy szent hely. Semmihez sem hasonlítható örömöt és békét éreztem. Nagyon megérintette a szívemet a Krizsevác-hegyen tartott keresztút, melynek során a nehézségek által testileg és lelkileg is átélhettük Jézus Krisztus szenvedését; a Jelenések hegyén pedig az egyéni imádság alatt különös módon is éreztem a Szűzanya szeretetét. A legmeghatóbb és egyben leírhatatlan élmény számomra a péntek esti gyertyás kereszthódolat volt, melynek során megtapasztalhattuk, hogy a fény, amelyet egymásnak átadunk, Krisztus világosságának és feltámadásának fénye. (Rajmund)
 
Számomra nagy élmény volt ez az utazás. Olyan élményekkel gazdagodtam, amelyeket sosem fogok elfelejteni. Gyönyörű látvány volt, hogy ilyen sok ember összegyűlt és a hitét gyakorolta. (Panna)
 
Hálával tartozom Istennek és a Szűzanyának, hogy ide vezettek. Újra úgy érzem, hogy teljes az életem, hiszen megerősödött a hitem, feltöltődtem és megnyugodott a lelkem. Életre szóló élményben volt részem és nagyon remélem, hogy nem utoljára jártam ezen a csodálatos helyen! (Admira)