Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2023.12.10.
Múzeumtúra Budapestre a Renoir kiállításba
December 8-án, egy hűvös és havas, de időnként napsütéses pénteki napon indultunk a vizuális kultúra fakultációs csoporttal Budapestre. Célunk a Szépművészeti Múzeum kiállításainak, különösen az év tá...
2023.12.07.
Mikulás járt az Apor iskolában
December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott...
2023.12.06.
Adventi családi alkotódélután
 

Aktualitások

Napközis Erzsébet tábor

2023.08.25.
Alsó tagozatos tanulóink számára június 19- 30-ig két turnusban Napközi Erzsébet – tábort szerveztünk. Már második alkalommal elnyertük az Erzsébet a Kárpát – medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatának támogatását, így minőségi, gazdag élményalapú napközis táborban vehettek részt kisdiákjaink.
116 gyermek és 13 pedagógus részvételével valósult meg a színvonalas Kalandtábor. Mindkét turnusban szentmisével indítottuk a hetet, Imre atya lelki útravalóval erősítette meg kis kalandvágyó táborozóinkat. A bakonyi betyárvilágot megismertettük, Sobri Jóska és Répa Rozi történetének dramatizálását pedagógusaink előadásában tekintették meg. Meghívott vendégünk volt a Patrónus Lions Club, akik interaktív érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyermekeknek. Hatalmas sikert aratott Gesztenye és Panni a két vakvezető kutyus és a látássérültek csörgőlabda játéka, ami egymás segítésére tanította a táborozókat.
 
 
Nagy örömmel vettük, hogy elfogadta meghívásunkat a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások Hagyományőrsége. Fegyver – és viseletbemutatóval egybekötött előadásukat nagyon figyelmesen hallgatták a gyermekek. Az élménygazdag bemutatón ki is próbálhatták a török korabeli fejvédő sisakokat.
A környezetvédelem is teret kapott mindkét turnus programjai sorában; első héten a Pannonhalmi Főapátság idegenvezetője, 2. héten a Sudár Birtok vezetője, Sudárné Boros Erzsébet tartott interaktív gyógynövénybemutatót. A gyermekek környezetvédelmi kvízjátékkal tudatosították az elsajátított ismereteket. Bartal Orsolya (szülő) segítségével a természetes alapanyagú szappankészítést sajátították el a nebulók.
 
 
Iskolánk védőnője előadást tartottaz egészséges táplálkozásról, a diabéteszről, és az anafilaxiás tünetekről. A hallott ismeretek tudatosítása érdekében, friss idénygyümölcsökből készítettek gyümölcssalátát a táborozók szakácsunk irányításával, amit lehűtve uzsonnára fogyasztottak el.
Pedagógusaink vidám, sportos, játékos foglalkozásokat szerveztek és a barkácsolás sem maradt el; újrahasznosított papírokból játékokok, bőrből szütyők, gumilapból betyárok és festett kavicsok készültek.
A kirándulás első úti célja Sümeg volt. Az egyik legszebb középkori várhoz meredek úton jutottak fel táborozóink, a gyönyörű vár látványa feledtette fáradságunkat. Megtekintették a Börtönkiállítást, a Várkápolnát és a Bognárműhelyt. Délután a festői szépségű Bakonyba, a Sobri Jóska Élményparkba látogattak el. Ez volt ám az igazi „Kalandtábor”! A kisebb gyermekek kedvence az ugrálóvár, a trambulin, a hajóhinta, a kisvonat és elektromos autó volt, míg a nagyobbak a drótkötélpályát és vízibiciklit választották kalandvágyuk kielégítésére. Élménygazdag programok biztosították, hogy táborozóink jól érezzék magukat.
Köszönöm a táborban résztvevő pedagógusoknak és táborvezetőknek, hogy segítették a Napközi Erzsébet – tábor sikeres megvalósítását.
 
1. turnus képek>>
2. turnus képek>>
Sántáné Kiss Rita
táborszervező