Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2023.12.07.
Mikulás járt az Apor iskolában
December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott...
2023.12.06.
Adventi családi alkotódélután
 
2023.12.05.
Kirándulás Bécsbe
2023. 11.29-én, Szabó Mária tanárnőnek köszönhetően az iskola 6. évfolyamos német nyelvet tanuló diákjai bécsi kiránduláson vehettek részt. Néhány szülőnek is lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen a kiránduláson...

Aktualitások

AZ ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT TÁJÉKOZTATÓJA

2023.08.19.
Az Iskola-egészségügyi Szolgálat tagjai: az iskolaorvos és a védőnő.
Iskolaorvos: Dr. Schmidt Péter
Védőnő: Tengelyné Garancz Rita
Helye: Az iskola orvosi rendelője
 
Tisztelt Szülők!
 
Az iskolaegészségügyi ellátás célja a betegségek kialakulásának megelőzése, a panaszt még nem okozó elváltozások felfedezése, szűrése.
 
Ennek érdekében a tanulók orvosi és védőnői szűrővizsgálaton vesznek részt a „páros” évfolyamokon (2., 4., 6., 8., 10., 12.osztályban és 16 éves életkorban).
 
 
Feladatunk elsősorban megelőző jellegű tevékenység (szűrés, gondozás, oltások beadása: 6. osztályban: MMR és DTaP, 7. osztályban Hepatitis B , és az önkéntes alapú HPV elleni oltás; negyed évenként a tanulók személyi higiénéjének ellenőrzése), tanácsot adunk a pályaválasztásban, emellett különböző témákban (pl.: egészséges táplálkozás, káros szenvedélyek megelőzése, párkapcsolat: szerelem-szeret, családi életre nevelés) egészségnevelési munkát is folytatunk.
 
Az oltásokat csak az oltási könyv és az oltásról szóló tájékoztatón szereplő szülői nyilatkozat iskolánkba juttatása után, egészséges gyermeknek adjuk be.
 
A szűrővizsgálatokon talált elváltozásokról a szülőket írásban tájékoztatjuk, a talált elváltozások kivizsgálása már a háziorvos, vagy adott szakrendelés feladata. Kérjük Önöket, hogy szorgalmazzák a vizsgálatok mielőbbi elvégzését és a szakorvosi vizsgálatok leleteinek másolatát juttassák el hozzánk!
 
Az idei tanévtől az új KRÉTA IER programon keresztül lehetőség van arra, hogy a szülőket az észlelt elváltozásokról elektronikus formában is értesítsük. ( e-mail cím megadása is szükséges)
 
Betegellátást csak elsősegély jelleggel végzünk, heveny betegség esetén a háziorvosukhoz forduljanak!
 
Munkánk eredményességéhez kérjük, hogy az egészségügyi adatlap kérdéseire – gyermekük érdekében – pontosan adjanak választ. Ezen adatok alapján és a családban előforduló betegségek ismeretében az adott betegségek megelőzésére célzottabban tudunk odafigyelni, és egyénre szabottan tudunk életmódbeli- ill. életviteli tanácsokat adni.
 
A kérdőív adatai fontosak annak eldöntésében is, hogy a tanulónak milyen típusú testnevelési órákon javasolt részt vennie (könnyített testnevelés – gyógytestnevelés) szükséges-e gondozásba vétele, adott egészségügyi problémájának nyomon követése.
 
Adataikat az aktuális adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük és tároljuk!
 
Kérjük Önöket amennyiben gyermeküknél valamilyen egészségügyi változás lép fel ( krónikus megbetegedés miatti gyógyszerelés beállítása, baleseti ellátás, kórházi ellátás, műtéti beavatkozás történik) minél előbb tájékoztassanak minket a tanév folyamán erről lehetőleg írásos formában ( lelet, zárójelentés másolatának eljuttatása).
 
Egész tanévre szóló testnevelés alóli felmentés esetén szeptember első hetében kérjük szépen a szakorvosi vélemények beküldését részünkre az orvosi rendelőbe.
 
Amennyiben év közben történik változás ( baleset vagy egyéb miatt) kérjük szépen a baleseti leletek minél előbbi beküldését.
 
Kérdéseikkel, kéréseikkel megkereshetnek bennünket a +36 96 514 294 telefonszámon, vagy a tengelynerita{kukac}aporisk.hu email címen.
 
Előzetes egyeztetés után, rendelési időben, személyesen is van lehetőség az adott egészségügyi probléma miatti információcserére.
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
                      Tengelyné Garancz Rita s.k.
                                                védőnő