Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.10.04.
Állatok világnapja a Művészeti Iskolában
    Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én különleges programmal készültünk az Apor Művészeti Iskolában. Az Előképzős és Alapfok 1-4. évfolyamos diákoknak, több, mint hetven növendéknek, állatkerti programot szerveztünk...
2022.10.04.
Assisi Szent Ferenc napja
"A szenvedés szeretetet szül, a szeretet erőt ad a szenvedéshez."    Ezekkel a szavakkal vezette be elmélkedését a ma reggeli szentmisén Benkovich Ferenc atya, aki Apor püspök úr szellemi ...
2022.10.04.
Tájékoztatás
Tájékoztatom a kedves Szülőket a következőkről: 2022. október 15-én szombaton tanítás nélküli munkanap keretében pályaorientációs nap lesz iskolánkban. A program 12.00 óráig tart. Az alsó tagozaton 13...

Aktualitások

« 1 | 2 »

2022.10.04. - Állatok világnapja a Művészeti Iskolában

 
 
Assisi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én különleges programmal készültünk az Apor Művészeti Iskolában. Az Előképzős és Alapfok 1-4. évfolyamos diákoknak, több, mint hetven növendéknek, állatkerti programot szerveztünk. A korai ebéd után busszal érkeztünk a Xantus János Állatkertbe. A gyerekek, három csoportra osztva vehettek részt állatkerti barangoláson, zoopedagógiai foglalkozáson és állatkerti alkotó tevékenységen. Ettetünk szarvasokat, simogattunk kiskecskéket, különleges információkat tudtunk meg kígyókról, íbiszekről, zsiráfokról. Különleges élmény volt a védett orrszarvúakkal, elefántokkal találkozni, különbséget tenni a törpe víziló és a nílusi víziló között. Művészeti iskolásként természetesen nem maradhatott ki az alkotó tevékenység sem. Az állatkerti környezetben, élő modellek után rajzoltunk életképeket a majmokról, tigrisekről, oroszlánokról. Különleges, nagyon fárasztó (nagyon aktív), de élményekben gazdag, fantasztikus délutánt töltöttünk a győri állatkertben. A sok kaland között pedig méltó képpen emlékeztünk meg „Isten Szegénykéjéről”, Assisi Szent Ferencről is.
 
 
 

2022.10.04. - Assisi Szent Ferenc napja

"A szenvedés szeretetet szül, a szeretet erőt ad a szenvedéshez." 
 
Ezekkel a szavakkal vezette be elmélkedését a ma reggeli szentmisén Benkovich Ferenc atya, aki Apor püspök úr szellemi végrendeletét megvalósítva építette iskolánkat és 30 évig a lelkipásztoraként szolgált. Szép és nemes gesztus volt Kálmán Imre atyától, jelenlegi lelkipásztorunktól, hogy Ferenc atyát meghívta erre az alkalomra és névnapján vendégként megtarthatta a legszentebb áldozatot. Természetesen a köszöntések sem maradtak el. 

2022.10.04. - Tájékoztatás

Tájékoztatom a kedves Szülőket a következőkről:
  • 2022. október 15-én szombaton tanítás nélküli munkanap keretében pályaorientációs nap lesz iskolánkban. A program 12.00 óráig tart. Az alsó tagozaton 13.00 óráig felügyeletet biztosítunk. (Ebéd csak az alsó tagozatnak lesz, a felsőbb évfolyamokon központilag töröljük a megrendelt ebédeket.)
  • 2022. november 2-4. tanítási nap lesz iskolánkban.
  • 2022. dec.22- 2023. jan. 8-ig téli szünet a Kormány 368/2022. (IX.29.) alapján. A szünet idején a teljes intézmény zárva lesz.
Győr, 2022. október 4.
 
Áder Ferencné
intézményvezető

2022.10.04. - I. helyezés a Kiskutatók akadályversenyén, a Széchenyi István Egyetemen

Iskolánkat a 7.A osztály képviselte 2022. szeptember 28-án, a Kiskutatók akadályversenyén, a Széchenyi István Egyetemen A csapat büszkén vette át az I. helyezésért járó oklevelet és ajándékokat. A gyerekeknek különböző tanszékeken, laborokban kellett megbírkózniuk ismereteket, nyelvtudást igénylő feladatokkal, logikai és kreativítást igénylő feladványokkal, illetve ügyességi játékokkal. A verseny során egyetemisták kísérték a csapatokat, akikkel nagyon jó kapcsolatot alakította ki tanulóink. Kikérdezték őket tanulmányikról, az egyetemi életről és együtt szurkoltak az egyes versenyszámokban a csapatnak!
 
 
Néhány vélemény:
„fergetegesen éreztem magam, sokat tanultam a az autókról, az emberekről, a világról”
„nagyon kedvesek voltak a segítők, mindig szurkoltak nekünk, a játékok is nagyon jók voltak”
„nagyon jók voltak a feladatok, a tanulást és a játékot is egybe tudták fűzni”
„Az öröm, amit a jó válasznál éreztünk, az felbecsülhetetlen”
„Örülök, hogy fél napig egyetemistának érezhettük magunkat”
„nekem nagyon tetszett, az új osztályunkat is jobban összehozta”
„érdekes, jó feladatok voltak, de a legjobb az volt, hogy nyertünk”
„A legjobb az volt, hogy együtt lehettünk és rengeteget nevettünk. Ha jövőre is lesz, szeretnék újból részt venni rajta”
Gratulálunk a 7.A osztály tanulóinak!
 

2022.10.04. - Növeld bennünk a hitet!

Az alsó tagozatos kisdiákok szüleikkel együtt lelkesen vettek részt a vasárnap esti közös iskolai szentmisén. Az evangélium tanítása: „Az apostolok kérték az Urat: Növeld bennünk a hitet. Az Úr így válaszolt: Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől és verj gyökeret a tengerben, engedelmeskedik
nektek.”(Lk17,5-10) Imre atya szentbeszédében szemléletesen be is mutatta a pici mustármagot, ami elültetve nagyméretű fává cseperedik. Hitünk is fog növekedni, ha a Mennyei Atya parancsait megtartjuk; tudunk bocsánatot kérni és másoknak megbocsátani, szeretettel leszünk egymás iránt.
 
Urunk, Jézus Krisztus! Segíts bennünket, hogy a hit kapuján keresztül az Isten országa felé törekedjünk!
 
 

2022.10.04. - Nyelvvizsgáztunk!

Tavaly ilyenkor, a 10. osztály elején angoltanárnőnk úgy döntött, hogy lassan megérünk a nyelvvizsgára. „Ha ti is benne vagytok – mondta – heti egy órát vizsgatréninggel fogunk tölteni.” Természetesen mindannyian beleegyeztünk. Bár a kijelölt pénteki 6. órára rendszerint már nagyon elfáradtunk, de küzdöttünk a cél érdekében. Szorgalmasan gyártottuk a hivatalos leveleket, baráti e-maileket, csináltuk az írásbeli feladatsorokat, gyakoroltunk a szóbelire. Amikor nagy örömünkre elfogytak a feladatsorok, Zsuzsa néni újabbakat varázsolt elő („nehogy unatkozzunk” – ahogy ő mondta.). Ugyan tudott néha sok stresszel járni mind a felkészülés, mind maga a vizsga procedúrája, de úgy gondolom, hogy tökéletesen felkészültünk erre megmérettetésre és ez erőt, motivációt adott az emelt szintű angol érettségi vagy akár a felsőfokú nyelvvizsga megcélzásában.Megérte a fáradságot!
A májusi nyelvvizsgán csoportunk mind a nyolc tagja sikeres B2-es nyelvvizsgát szerzett!
Czinege Sára
11.B osztály
 

2022.10.04. - Zene világnapja

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre tette október elsejét a Zene Világnapjává, amelyet világszerte hangversenyekkel ünnepelnek! Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti egymás kultúrájának jobb megismerését, ösztönzi a népek barátságát.
 
„A zene rendeltetése belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése… S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk… Teljes élet zene nélkül nincs. A zene lelki táplálék, és semmi mással nem pótolható.”
 
Kodály Zoltán - a 140 évvel ezelőtt született magyar zeneszerző, zenepedagógus gondolatai - a zene embert formáló szerepét emelik ki, amelyet már a régi kultúrnépek is jól ismertek, és ezért központi szerepet biztosítottak a zenének a nevelésben. Szerepe mit sem változott az elmúlt századok során. Szebb, tartalmasabb, emberibb világot teremt körénk.
Ezt a napot hagyományosan iskolánk felső és gimnáziumi tagozatán a nagyszünetben az aulában egy jó hangulatú közös énekléssel ünnepeltük! Az alsósok a pavilonokban énekeltek, csokorba gyűjtve kedvenc dalaikat!
 
 
Iván Gabriella

2022.10.03. - Meghívó

Iskolánk nagykórusa 2022.október 11-én 18 órakor Balázs Árpád zeneszerző jubileumi hangversenyén lép fel a SZE Művészeti Karának zenekarával az Egyetemi hangversenyteremben. A hangverseny az országos ünnepségsorozat részeként kerül megrendezésre Győrben. Várunk minden kedves éredeklődőt!
 
Iván Gabriella

2022.10.02. - TSZM előadás

 

2022.10.02. - Assisi Szent Ferenc országos rajzpályázat

A Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda az idén tizedik alkalommal hirdette meg országos képzőművészeti pályázatát. A téma az idei évben is a névadó Assisi Szent Ferenc alakja és működése volt. A mostani pályázat fontos évfordulót jelzett, hiszen az iskola épp 10 éve vette fel Szent Ferenc nevét, vált egyházi iskolává. A kerek évforduló tiszteletére kérték a kiírók, hogy ez a szám valamiképpen jelenjen meg a pályázati művekben, pl. Szent Ferenc 10 legkedvesebb állata, 10 legkedvesebb virága, 10 legkedvesebb helyszíne, ahol megfordult, Szent Ferenc életesemények.
 
A pályázat fő címe: Szent Ferenc és az Ő "ragyogó könyvtára" - a teremtett világ!
 
A pályázatot a Katolikus Pedagógiai Intézet támogatta. Az országos rajzpályázat eredményhirdetésére Szent Ferenc ünnepén, 2022. október 4-én délelőtt, ünnepélyes műsor keretében kerül sor a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában. A felhívásra iskolánkból is több szép alkotást küldtünk be. Nagy örömünkre a zsűri iskolánk tanulójának pályamunkáját díjazásra érdemesnek értékelte.
 
ANDORKA ANNA 4. osztályos tanuló
az általános iskolások kategóriájában I. helyezést ért el.
 
Szeretettel gratulálunk a szép eredményhez!
 
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár
 

2022.10.01. - Kutatók éjszakája

Szeptember 30-án országos megmozdulást történt a Tudományok különböző palettáin. Országszerte rengeteg helyszínen be lehetett kapcsolódni különböző érdekes foglalkozásokba, előadásokba. Gaál Barnabás tanár úr fizika fakultációsokkal, gimnazista tanulókkal és tavaly érettségizett Aporosokkal a Széchenyi Egyetemre látogatott el. Heuréka! címmel érdekes felfedezéseket tehettünk a földrajz, a matematika és a fizika világában. Meglepetés volt, hogy a fizika modult Reider József tanár úr, iskolánk tanára tartotta. Ezt követően a mobiltelefonok veszélyeiről szóló előadáson vettünk részt, amelyen egy tanulságos kis filmanimációt is láthattunk. Az est fénypontját egy fizika témájú előadás jelentette számunkra: Dr. Horváth András fizikus előadásában az égi fényjelenségek csodálatos világába nyertünk betekintést. 
 
 

2022.09.30. - Gólyahét

Szinte még meg sem száradt a festék az alakuló Dökgyűlés jegyzőkönyvén, máris vidám programot szervezett a diákcsapat. A kilencedikesek Aporos gimnazistává válását és az iskola életének felpezsdítését célozta meg a Somfai Borka vezette csapat. Hétfőn Böhm-féle kahoot kvíz-vetélkedő, kedden karaoke éneklés, szerdán kötélhúzás, csütörtökön pedig Szabó Zoé és Pajor Nikol vezette táncbemutató színesítette a programokat. Pénteken egy új elem a BALLAGÓLYA részesei lehettünk, ahol Tóth Misi kiváló dalszövegírónk strófáit zengték a kilencedikesek a folyosón vonulva. Emellett a szigorú Dökzsűri ellenőrizte, hogy ki hogyan oldotta meg az iskolatáskamentes napot...
Emellett örömhír: Foltányi Bálintot a városi diákönkormányzatban jegyzőnek választották! Gratulálunk! 
 

2022.09.28. - DÖK alakuló

Idén is megalakult a DÖK! A 9-12. évfolyamon a diákönkormányzat elnökének Somfai Borka 11.A osztályos tanulót választották. Hagyomány szerint az alelnök a leköszönő elnök, Pongrácz Natália lett. A Városi Diákfórum felé a kapcsolatot Foltányi Bálint képviseli. 

2022.09.28. - Versenyfelhívás

 

2022.09.28. - Állatok világnapja

 

2022.09.28. - "Akartunk, hát játszhattunk!"; drámafoglalkozáson voltunk

Nagy élményben volt részünk a RÉV Színház és a Kerekasztal Színházi Nevelési Társulat jóvoltából. Olyan színházban jártunk, ahol nézők, színészek, rendezők és meseírók is lehettünk egyszerre! Már a helyszín is nagyon különleges volt, hiszen egy padláson vártak minket a színészek. Egy mesében találtuk magunkat, amiben voltak báb szereplők, igazi színészek, sőt mi is szerepeltünk. Alakíthattuk a történet fonalát, döntéseket hoztunk eseményekről. Találkoztunk Mátyás királlyal, akivel együtt alkothattunk ítéletet a gonosz uraság felett. Sok izgalmat átéltünk: átkeltünk a nagy mocsáron, beköltöztünk egy barlangba, ahol magunk gondoskodtunk az élelemről. Mindez csak úgy sikerülhetett, hogy számíthattunk egymásra, közösen hoztunk döntéseket. Játék közben tanultuk meg, hogy ha összefogunk, semmi sem lehetetlen számunkra.
 
3.a osztály tanulói
Dráma képek>>
 

2022.09.25. - DIGITÁLIS INTELLIGENCIA FEJLESZTÉSE ISKOLÁNKBAN

A héten a tizedikes diákokhoz, hozzánk érkezett dr. Baracsi Katalin internetjogász. Segítségével, a közös gondolkodással olyan kérdésekre kaptunk választ, mint kinek mekkora a digitális lábnyoma, mik azok az álhírek, hogyan tudunk megküzdeni a digitális tér kihívásaival. Megerősítést kaptunk, hogy hiába tudunk sok mindent, az online biztonságot folyamatosan tanulnunk kell.
 
Tokos Anna 10. B
 

2022.09.20. - Holenda Barnabás Matematikaverseny

Megjelent a 2022. évi Holenda Barnabás matematikaverseny versenykiírása. Szeretettel várjuk a 2-3-4. évfolyamos kisdiákok jelentkezését!
 

2022.09.08. - Étkezés rendelése

Tisztelt Szülők!
 
Ahogy arról már korábban értesülhettek, a 2022/2023-as tanévtől változás lép életbe az étkezés rendelések kapcsán. 2022. szeptember hónaptól kezdődően minden hónapban Önöknek kell gyermekük/gyermekeik részére megrendelni a következő havi étkezést, azaz szeptember 19-23 között az október havi étkezést. Ha még nem regisztráltak az https://aporisk.qb.hu webes felületen vagy az ehhez tartozó telefonos applikáción (QB suli) kérjük minél előbb tegyék meg a gördülékeny felhasználás érdekében.
 
BELÉPÉS MENETE:
A regisztráció zárt, így az iskola által nyilvántartott Oktatási azonosítóval lehet csak regisztrálni a képernyő jobb felső sarkában található emberke ikonra kattintva.
 
A regisztrációhoz szükséges:
 
- azonosító: Gyermekek esetén a diákigazolványon található OM azonosító.
- e-mail cím, élő e-mail cím, melyre a visszaigazolásokat küldjük
- adatvédelmi irányelv elfogadása: kérem, gördítse le a lapot az irányelv leírás végéig, és pipálja be, hogy elfogadja az irányelveket.
- robotfeliratkozás kiszűrése: gépelje be a képen található karaktereket, majd nyomja meg a Regisztráció gombot.
- Egy felhasználó felülethez lehetőség van több gyermeket is hozzárendelni a személyes adatok- személy regisztrálása menüpontban.
 
Belépés után mindig az adott heti aktuális étlapot látják maguk előtt és tudnak léptetni a hetek között. A következő havi étlap mindig a rendelési hét első napjától fog megjelenni addig értelemszerűen nem tudnak rendelést rögzíteni. A rendelési hetek a 2022/2023-as tanév rendjében is rögzítésre kerültek. A rendelési hetet megelőzően egy emlékeztető e-mailt küldünk Önöknek a regisztráció során megadott e-mail címükre. Fontos kiemelni, hogy rendelni csak az adott heteken tudnak. Ezt követően a rendszer lezár és már csak lemondásra lesz lehetőségük.
 
 
A havi étkezési díjakat egyelőre a hagyományos, utalásos módszerrel tudják kiegyenlíteni. Adott hónapot követő hónap 20-áig. A befizetéseket a CIB Banknál vezetett 10700031-70870941-51200002 számú bankszámlaszámra várjuk. A számlákat a Pénzügyi adatok → Átutalásos számlák menüpontban tekinthetik meg, de szokásos módon a gyerekek kézhez kapják papír alapon is az elkészült számlákat.
 
További kérdés esetén továbbra is forduljanak bizalommal Karácsony Dórához, a 96/514-286-os telefonszámon vagy az etkezes@aporisk.hu email címen.
 
Tisztelettel:
 
Áder Ferencné
intézményvezető
 

2022.09.06. - Veni Sancte az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban

Az új tanévet köszöntötték püspöki szentmise keretében szeptember 4-én az Apor Iskola diákjai, a legkisebbektől az érettségiző növendékekig, az intézmény pedagógusai és vezetői. Különlegessé tette az alkalmat, hogy az ünnepi szentmisén búcsúzott a közösség Benkovich Ferenc atyától, aki harminckét esztendőn át volt az iskola püspöki biztosa, s köszöntötte az új iskolalelkészt Kálmán Imre atya személyében.
 
Az Iskola tanévkezdő liturgiáját Veres András megyéspüspök celebrálta, koncelebráltak Benkovich Ferenc és Kálmán Imre atyák. Püspök atya szentbeszédében két dolgot emelt ki. Az olvasmányhoz kapcsolódóan (Bölcs 9,13-19) a tudásról és a bölcsességről elmélkedett. Azért járnak a diákok iskolába, hogy tudást szerezzenek. Aki nem tanul, nem sok mindenben lesz jártas. A tudás azonban önmagában nem minden! Szükség van hozzá a bölcsességre is. Isten ajándéka a bölcsesség. Az tehát a feladatunk, hogy tudást szerezzünk, de azt Isten akarata szerint csak jóra szabad használni. Mi lehet ez a jó? Erre tanít bennünket az evangélium. „Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.” (Lk 14,25-33) Jézus mondata első hallásra döbbenetesnek tűnik, hiszen Ő mindig a szeretetről beszél, itt pedig úgy tűnik, gyűlöletre biztat. Valójában itt Jézus azt fejezi ki, hogy Istent kell mindenekelőtt szeretni. Az lehet az Ő tanítványa, aki mindennél és mindenkinél jobban szereti Istent. Aki szereti Istent, szereti embertársait is. Istenben tudunk teljesen és jól szeretni.
 
A szentmise végén Áder Ferencné intézményvezető méltatta Benkovich Ferenc atyát, s az iskolai közösség nevében köszönt el tőle. Megköszönte az Iskola építését, a több, mint három évtizednyi útmutatást, szeretetet, lelki ajándékokat, melyeket Ferenc atya biztosított az intézmény diákjainak és dolgozóinak. A közösség kedves ajándékkal – személyes üzeneteket tartalmazó albummal - és a hála virágaival köszönt el lelkipásztorától.
 
Benkovich Ferenc atya köszönő beszédében Püspök atya gondolataihoz kapcsolódott. A szentmise olvasmányának értelmében a tudáshoz a bölcsességnek kell társulnia, de katolikus iskola esetében még többre van szükség, a keresztény lelkületre. Az Apor Iskolában erre mindig megvolt a lehetőség. Ferenc atya szavai szerint, ez az iskola egy Szent hely. Szent II. János Pál pápa áldása van rajta, égi pártfogója pedig Boldog Apor Vilmos püspök, vértanú. Az intézmény diákjainak csillogó tekintetét, a gazdag lelki élményeket viszi magával Ferenc atya, de ez nem végleges elválás. A győri Szentlélek Templomban, ami „szülőanyja” az iskolának, s a Szent Anna Idősek Otthonának lakóival, tovább imádkozik az Apor Iskoláért. Útravalónak szánt gondolatai szerint: „Törekedni kell jó kereszténynek lenni, s ha jó keresztények vagyunk, akkor, ahogyan mindannyian meg vagyunk hívva az életszentségre, ezen a helyen különösen is, tartsátok mindig szem előtt, de tegyetek is érte! Így maradunk együtt a lélek hullámhosszán.”
 
Az Iskola új püspöki biztosát, Kálmán Imre atyát szintén virággal köszöntötték a diákok. Az ünnepség végén Áder Ferencné intézményvezető ünnepi beszédében Isten áldását kérte a most induló új tanévre, az előző évekhez hasonlóan eredményes, színvonalas munkát, gyümölcsöző keresztény lelkületet kívánva a közösségnek. Veres András megyéspüspök megáldotta az oltár előtt elhelyezett iskolatáskákat, ezzel a 2022-2023-as iskolai tanév az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban kezdetét vette.
Pintérné Gergics Ágnes
Veni Sancte képek>>
 

« 1 | 2 »