Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.12.07.
Szent Miklós püspökre emlékeztünk
December 6-án reggel örömteli várakozással érkeztek a gyermekek az iskolába. A csengő hangja is ünnepi dallammal fogadta a diákokat. Szent Miklós püspök követe, a jóságos Mikulás az alsó tagozatos gyermekekhez is megérkezett...
2022.12.06.
Étkezési díjak változása
 Tisztelt Szülők!   Tekintettel a drasztikusan emelkedő nyersanyag- és energiaárakra 2023. január 1-től az étkezési díjak újbóli emelése vált szükségessé intézményünkben annak érdekében, h...
2022.12.05.
Advent 2. vasárnapja
Készítsétek elő az Úr útját, Tegyétek egyenessé ösvényeit! Mt3,1-12   Advent 2. vasárnapján az alsó tagozatos gyermekek és családjaik jelenlétében lobbant lángra az adventi koszorú következő gyertyája...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 »

2022.12.07. - Szent Miklós püspökre emlékeztünk

December 6-án reggel örömteli várakozással érkeztek a gyermekek az iskolába. A csengő hangja is ünnepi dallammal fogadta a diákokat. Szent Miklós püspök követe, a jóságos Mikulás az alsó tagozatos gyermekekhez is megérkezett. Minden osztályterembe belátogatott. Megdicsérte a szorgalmas és jól tanuló kisdiákokat, jótanácsokkal buzdította a kevésbé lelkeseket. A Mikulás segítője a kis Manó, finom édességgel ajándékozta meg a gyermekeket, akik szép énekekkel köszönték meg a látogatást. Miklós püspök búcsúzáskor megígérte, hogy jövőre is eljön az Apor iskolába.
A felső tagozatosokhoz és a gimnazistákhoz is eljött a Mikulás. MisiMiki énekszó kíséretében cukorkát osztogatva végigvonult a főfolyosón, majd köszöntötte a diákokat, akik jósági fogadalmat tettek, majd elénekelték a Mikulás, Mikulás című dalt.
 
GimiMisiMiki képek>>
Alsós Mikulás képek>>

2022.12.06. - Étkezési díjak változása

 Tisztelt Szülők!
 
Tekintettel a drasztikusan emelkedő nyersanyag- és energiaárakra 2023. január 1-től az étkezési díjak újbóli emelése vált szükségessé intézményünkben annak érdekében, hogy a megszokott minőséget tartani tudjuk a gyermekek étkeztetése során. Az étkezések díjai az alábbiak szerint alakulnak:
 
Az Apor iskola étkezési díjai:
 
 
Kollégiumi étkezési díjak:
 
 
 

2022.12.05. - Advent 2. vasárnapja

Készítsétek elő az Úr útját,
Tegyétek egyenessé ösvényeit!
Mt3,1-12
 
Advent 2. vasárnapján az alsó tagozatos gyermekek és családjaik jelenlétében lobbant lángra az adventi koszorú következő gyertyája. Közös szentmisénken együtt imádkoztunk a világ és a családok békéjéért, nyugalmáért. Bábjainkkal megelevenítettük Izajás próféta jövendölését: amikor elérkezik a Messiás, mindenütt békesség lesz, még a ragadozó állatok is képessé válnak az együttélésre. Nagy szeretetben legelészik a farkas a báránnyal, a medve az oroszlánnal… Hagyományaink szerint Imre atya áldásával útnak indultak az osztályok Szent Család képei, hogy betérve a családokhoz elvigyék lelki ajándékaikat a kép előtt imádkozóknak.
Advent további reggeli szentmiséire a kedves szülők, tanárok, tanítók imaszándékot kérhetnek a kápolna előtti asztalon található QR-kód segítségével. Imre atya az imaszándékokra ajánlja fel a szentmise áldozatot.
Éljünk a sok lelki lehetőséggel, hogy karácsony szent napjára mindegyikünk családjába beköltözhessék a kis Jézus születésének boldog öröme.
Nagyné Szammer Éva
hitoktató
 

2022.12.05. - Bécsben jártunk

Hagyományainkhoz híven az idei adventben is szerveztünk bécsi kirándulást a 7. és 8. évfolyamon németet tanuló diákok számára. A délelőtt folyamán a Természettudományi Múzeumot néztük meg, ahol a gyerekek többek között megtekintették a Willendorfi Vénuszt, a múzeum gazdag ásvány- és meteorit gyűjteményét és betekintést nyerhettek a dinoszauruszok világába. A városnéző sétánk során megnéztük Bécs főbb nevezetességeit, a Hofburg épületegyüttesét, Széchenyi István szülőházát, majd a Kohlmarkton és a Grabenen keresztül eljutottunk a Stephansdomhoz, ahol gyertyát gyújtottunk a Máriapócsi kegykép előtt. A szabadidőben lehetőség nyílt a német nyelv használatára. A programot a Városháza előtti adventi vásáron folytattuk, ahol megcsodálhattuk az ünnep fényeit és a faházak kézműves termékeit. Az idei évben különlegességnek számított a Betlehem-kiállítás a parkban. Az esti órákban szép élményekkel tértünk haza.
 
Bécs képek>>
 
Marika néni, Márta néni és Kriszti néni

2022.12.02. - Ádventi Családi Alkotódélután

Szeretettel várjuk művészeti iskolánk növendékeit és családjait!
 
Helyszíne:
Apor Vilmos Iskolaközpont Alapfokú Művészeti Iskola
rajz tantermei
 
Időpontja:
2022. december 8. (csütörtök) 15.30 – 17.00 óráig
A program ingyenes, de regisztrációköteles!
Regisztrálni a bodaildi14<kukac>gmail.com címen lehet december 4. napjáig

2022.12.02. - Ádventi Jótékonyság Vásár

 
2022. 12. 07. napján (szerdán)
tartjuk iskolánk Alapfokú Művészeti Oktatásának
hagyományos Ádventi Jótékonysági Vásárát.
A vásár délelőtt 10.00 órakor nyílik az iskola aulájában, amelyet a tanító nénik kíséretével látogathatnak az osztályok.
Diákjaink már lelkesen készítik az ajándéktárgyakat.
A vásárból befolyt összegből rászoruló családokat támogatunk.
 
Boda Ildikó
Apor AMI intézmény-egység vezető
 
„Nagy dolgokra nem mindenki képes.
De kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megtehet.” - Teréz anya

2022.11.30. - Adventi gyűjtés

 

2022.11.29. - ERZSÉBET- KARÁCSONY

Az 5.b osztály egy felejthetetlen 3 napos ottalvós táborozáson vett részt az Erzsébet-Táborok keretében Zánkán. Annak ellenére, hogy még csak novembert írtunk, a tábor Főtere igazi ünnepi díszbe öltözött, karácsonyi hangulatban pompázott és úgy éreztük napok múlva itt az év legszentebb ünnepe. Egész nap karácsonyi énekek szóltak a tábor hangszóróiból. A téren felállított faházaknál forró teát iszogathattunk, mézes puszedlit, linzert majszolhattak a gyerekek. A programok mindenki igényét kielégítették, változatosak és színvonalasak voltak. A Fővárosi Nagycirkusz művészei csak az Erzsébet-karácsonyon bemutatott egyedi műsorral kápráztatták el a nagyérdeműt. Szájtátva figyelték az egyensúlyozókat, a zsonglőröket, légtornászokat és a mindenki örömére fe
llépő kutyákat is. A „Karácsonyi futam” igazi hamisítatlan vetélkedővel várta a táborozókat a játéktérré alakított Sportcsarnokban. A sportos, tréfás, izgalmas játékok során a táborozó iskolák csapatai mérték össze ügyességüket. Az Aporosok csapata 3. helyezést ért el!
A Kápolnában katolikus Testvérek vezetésével vettünk részt egy interaktív foglalkozáson, ahol az első karácsony története elevenedett fel. Az esti programok sem maradtak el. Első este egy bábos, betlehemi előadást tekintettünk meg, a másodikon 
Oláh Gergő koncertjén csápolt az egész tábor. Napközben korcsolyázhattak, lézerharcot vívhattak egymással és természetesen elsétáltunk a télies Balatonhoz is. A tábor zárásakor a Mikulástól is kapott mindenki ajándékot. Hazafelé még a Hegyestűt mászta meg a csapat és csónakázott a tapolcai tavasbarlangban. Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönjük az Iskolavezetésnek, hogy lehetőséget adtak az „őszi szünetre”!
Szalontay Lukácsné
osztályfőnök
 

2022.11.28. - Katalin-bál

November 25-én, pénteken tartottuk a hagyományos Katalin napi vígasságunkat a 9-12. évfolyamosok részére. A neves eseményen a kilencedik évfolyamosok táncbemutatása és gimnazistává avatása mellett sor került az Apor's got talent versenyre, amely Gonda Ádám és Magyar Gergő Rap előadásával, Molnár Eszter modern tánc bemutatójával, valamint a győztes páros, Pajor Nikol és Albert Tímea modern táncbemutatójával folytatódott. Ezt követően zene-tánc-meccsnézés következett a résztvevők számára, a jó hangulatról Bokor Bálint és a dj Studios gondoskodott.
 
Katalin-bál képek>>

2022.11.28. - TSZM előadás: KILENC HÓNAP = EGY TANÉV

Hogyan ismerhetjük meg életünk első hónapjait? A Tiszta Szívek Mozgalom következő előadásának meghívott vendégei Keresztes Ilona újságíró és életvédő, valamint a Fiatalok az Élet Szolgálatának közösség tagjai. Az Együtt az Életért Egyesület közel 10 éve tart előadásokat középiskolás és egyetemista fiatalok számára Kilenc hónap az életről címmel. A sorozat célja, hogy felkészítse a fiatalokat a felelős párkapcsolatra, a családi életre, a gyermekvállalásra. Az előadás tematikáját nemcsak a fiatalok és az iskolai osztályok használhatják fel, hanem fiatal házas csoportok, felnőtt közösségek, és akár idősek csoportjai is. Az előadáson a részvétel ingyenes.
 
 
 

2022.11.27. - Ministránsok beöltözése

"Adventi hírnök, friss fenyőág. Lobog az első gyertyaláng!
..."
 
... csendült fel az ismerős dallam, amelyet az egyházi év kezdetén sok szép, az adventi várakozáshoz kapcsolódó dallal együtt énekelhetünk. Vasárnapi közös iskolai szentmisénken Kálmán Imre atya, az intézmény lelkipásztora, megáldotta az adventi koszorúkat, valamint sor került a hűségesen szolgáló ministránsok beöltözésére is. 

2022.11.27. - Aporos sikerek a "Víz-Jel" Diákalkotók VI. Nemzetközi Grafikai Biennálén

A Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola immár hagyományosan, kétévente rendezi meg rangos versenyét, a Diákalkotók Nemzetközi Grafikai Biennáléját. Az idei, hatodik pályázatra 31 iskola növendékei összesen 456 pályaművet nyújtottak be. A hazai (Eger, Szolnok, Budapest, Debrecen, Pécs, Győr, Zirc, Szentes) iskolák mellett érkeztek alkotások Szerbiából, Szlovéniából, Lengyelországból, Szlovákiából és Törökországból. A rangos zsűri Gerber Pál Munkácsy-díjas képzőművész és Szurcsik József Munkácsy-díjas festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense 96 művet válogatott ki a kiállításra és 54 alkotást tartott díjazásra érdemesnek. A kiállítás és az ünnepélyes díjkiosztó és megnyitó a gyönyörű Bácskai Kultúrpalotában valósult meg.
A Győri Egyházmegye intézményei közül az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium és a Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tehetséges diákjai készültek pályaművekkel. A versenyre hagyományos sokszorosított grafikai eljárással (fametszet, linómetszet, rézkarc, hidegtű, szitanyomat, kollográfia, litográfia, monotípia, stb.) megjelenített alkotásokkal lehetett nevezni. A művek témája az életet adó víz, a vízi élet és a víz szerepe mindennapi életünkben, a víz, mint jel grafikai alkotásokon lehetett.
Az ünnepélyes megnyitóra nyolc győri növendék kapott meghívót, közülük hárman az Apor Művészeti Iskola tehetséges diákjai:
 
SÁNTA KINCSŐ 8.o – KÜLÖNDÍJ
SZILVÁGYI MÁRIA 11.o. – KÜLÖNDÍJ
SZALAY RÉKA 11.o. – Kiállító
 
A Győri Egyházmegyének, elsősorban Dr. Veres András győri megyéspüspöknek köszönhetően az egyházmegyei kisbusszal indulhattunk el november 25-én péntek reggel Bajára. Nagy Csaba, a Prohászka Iskola intézményvezetője vállalta, hogy kis csapatunk élére áll, vezette a kisbuszt, s egész nap önzetlenül gondoskodott a résztvevő gyerekek kényelméről és biztonságáról. Ezúttal is hálás szívvel köszönjük Püspök atya és Igazgató úr segítségét! A program 11.00 órakor a Bácskai Kultúrpalotában indult az ünnepélyes megnyitóval és díjkiosztóval. Gyönyörű fuvolamuzsika után a zsűri két tagjának gondolatait ismerhettük meg, majd átadásra kerültek a díjak, oklevelek. Ezután a 2022-ben az Év múzeumának választott Türr István Múzeumban vettek részt a diákok és kísérőik tárlatvezetésen. A múzeumi program során érkezett a kedves meghívás, s a győri csoport Harmath István szobrászművész, és felesége Harmath Ilona grafikusművész műtermét látogathatta meg. Az izgalmakban és élményekben bővelkedő nap tovább gazdagodott ezzel a műteremtúrával. A diákok – maguk is alkotó fiatalok – érdeklődve látták és hallgatták Ica és István bemutatóját, tapasztalták meg egy valódi szobrászműterem inspiráló légkörét. A délután további részében felderítettük a bajai belvárost, megkerestük István díszkútját a csodálatos Szentháromság téren, majd a híres Sugovica partján is sétáltunk. Élményekkel – és oklevelekkel, új barátokkal – gazdagodva indultunk haza Győrbe. Hálát adtunk a Jóistennek a szép napért, az eredményekért, a közös kulturális kalandokért.
 
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár
 

2022.11.27. - HANDLER MEGYEI RAJZVERSENY SOPRON, 2022

A Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája idén is megrendezte hagyományos megyei rajzversenyét. Az első fordulóra az alsós kis művészeknek Nemes Nagy Ágnes kiválasztott műveihez versillusztrációt kellett alkotni. A 7-8. osztályos diákoknak pedig az Aranybulla kiadásának 800. évfordulója alkalmából tárgyalkotási feladatot kellett készíteni.
A legszebb beküldött pályamunkák alkotóit hívták be a döntő, második fordulóra. Nagy örömünkre Iskolánkból három tanuló is meghívást kapott, hogy Sopronban képviselje intézményünket:
 
Marcali Lilien 7.D osztály, felkészítő tanára: Lajkó Gáborné,
Kanzler Viktória 4.C osztály, felkészítő tanára: Pintérné Gergics Ágnes
Mentes Gellért 3.D osztály, felkészítő tanára: Pintérné Gergics Ágnes
 
 
Nagy izgalommal készültünk a soproni utazásra, melyre november 25-én, egy napsütéses pénteki napon került sor. A kis csapatot Lajkó Gáborné, Judit néni vezette, aki nagy szeretettel és odafigyeléssel segítette a gyerekeket.
A helyszíni, második forduló során a gyerekeknek egy újabb rajzot kellett készíteniük, az alsósoknak az ókori Egyiptom témájában. Az alkotásra kétszer negyvenöt percnyi idő állt a kis művészek rendelkezésére. A rajzolás befejeztével még egy órát lehetett izgulni, amíg a zsűri eldöntötte (mindkét forduló alkotásait értékelve), hogy kik kapják a díjakat.
Az Apor Művészeti Iskola ifjú művészpalántái most is nagyon szépen szerepeltek. Már a döntőbe jutás is szép eredmény egy ilyen rangos megyei versenyen, a csapat minden tagját dicséret illeti. Egy tanulónk még ennél is ügyesebb volt, hiszen helyezést ért el!
 Mentes Gellért alkotása
MENTES GELLÉRT a 3-4. osztályosok kategóriájában Különdíjat kapott.
Gratulálunk a díjazott tanulónak és minden résztvevőnek!
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár
 

2022.11.25. - DNS - modellező iskolai verseny

Az októberi biológia órákon meghirdetett háziversenyünk sikeresen lezárult. A lelkes és ötletes diákjaink összesen 16 modellt készítettek. 10-12 évfolyamból egyaránt érkeztek DNS-ek, a legtöbbet a 12.B tanulói készítették. Köszönjük aktív részvételüket. A modellek elkészítéséhez nagyon változatos alapanyagokat használtak fel. A hagyományosak közül leginkább: színes papírok, karton, gyurma, drót, hurkapálca szerepelt. Ötletként felbukkant: gumicukor, puffasztott rizskorong, fültisztító, szigetelőszalag. A modernebb eszközök is képviseltették magukat: 3D-nyomtató, QR-kód.
Ezt követően kiállítottuk a modelleket a folyosóra, szavazni lehetett rájuk.
 
A szavazatok alapján helyezettjeink:
I. Kopjás Zsófia 11.A
II. Major András 12. B
III. Frauhammer Balázs 12.B
Gratulálunk!!
 

2022.11.24. - "We've won!"

November 23-án került sor a mosonmagyaróvári Glück Frigyes Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum 7. és 8. évfolyamos diákok számára megrendezett játékos nyelvi versenyére. A verseny célja az volt, hogy a tanulók angolul bemutassanak egy témát, majd megoldjanak néhány, a témához kapcsolódó feladatot. Az idei verseny témájául diákjaink az ’ünnepeket’ kapták.
Iskolánk 8.B osztálya két csapattal képviseltette magát. A Fábián Anna Cecília és Hajba Vivien Jázmin alkotta csapat az előkelő 1. helyet szerezte meg, de Böcskei Blanka, Kövessi Dániel és Nagy Helga is tisztességgel helytálltak a megmérettetésben. Elmondásuk szerint egy izgalmas, de kellemes délutánt töltöttek a mosonmagyaróvári iskolában. 
 
Gratulálunk diákjainknak és az őket felkészítő Bús Kornélia tanárnőnek!
 

2022.11.24. - Nagysikerű Rákász Gergely Jótékonysági Koncert

2022. november 22-én 18.00 órakor iskolaközpontunk aulájában fergeteges orgonashow részesei lehettünk. Rákász Gergely koncertorgonista maradandó élménnyel ajándékozta meg a jelenlévőket. Az orgonajátékot képi illusztrációval és összekötő magyarázattal színesítette, így a gyermekek is megértették a zene üzenetét.
 
Köszönetünket fejezzük ki Rákász Gergely orgonaművésznek a felajánlott lehetőségért.
 
 
Hálásan köszönjük a Szülőknek az önzetlen anyagi hozzájárulást. Örülünk annak, hogy a jó cél megvalósításában támogatták intézményünket. A példaértékű összefogás eredményeként korszerűsíthetjük az aula világítását. Külön köszönetünket fejezzük ki minden segítőnek, akik a koncert sikeres megvalósításához hozzájárultak.
Bízunk abban, hogy jövőben több felemelő közös élményben lesz részünk!
 
Intézményvezetés
 

2022.11.20. - Nyílt nap a Brenner János Papnevelő Intézetben

Nyílt napot tart a Brenner János Papnevelő Intézet
 
Szeretettel hívják 2022. november 26-án, szombaton 9 órára a papi hivatás iránt érdeklődőket. A nyílt napon lehetőség lesz betekinteni a szeminárium és a kispapok életébe.
 
 
Bővebb információkért és az egyes eseményekre jelentkezni Kálmány Imre atyánál is lehet.

2022.11.18. - Rendhagyó olvasóóra

November 18-án rendhagyó olvasás órán vettek részt az 1. c osztályosok. A Győri Könyvszalon Mesesarok programján keresztül megismerhették az olvasás szupererejét. Két író: Várfalvy Emőke és M. Kácsor Zoltán, játékos foglalkozás keretében megelevenítette számukra Artúr király és a koboldok mesevilágát. A gyermekeket Vargáné Zsernoviczky Enikő és Borsó Bernadett tanítónők kísérték a mesebeli kiránduláson.
 

2022.11.17. - Versmondó verseny a gimnáziumban

November 17-én rendeztük meg a 9-12. évfolyamos gimnazisták versmondó versenyét. Ígéretes tehetségű, jó hangadottságú, a verseket értően tolmácsoló diákokat hallhattunk, akik József Attila, Vajda János, Dsida Jenő, Aranyosi Ervin, Villon, Reményik Sándor, Radnóti Miklós, Varró Dániel, Kosztolányi Dezső és Heltai Jenő verseit szavalták.
 
Gratulálunk a versenyzőknek a színvonalas előadásokhoz!
 
1.helyezett: Németh Zalán 12.A
2. helyezett: Somfai Borka 11.A
3. helyezett: Illés Lilla 9.c
Különdíjas: Simon Júlia 9.C

« 1 | 2 | 3 | 4 »