Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2021.04.19.
Fenntarthatósági témahét
    A környezet védelme és a fenntarthatóság mindannyiunk fontos feladata. A cél egy olyan szemlélet megerősítése, amely segít abban, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat...
2021.04.16.
Közlemény
 Tisztelt Szülők!   2021. április 19-én az általános iskola alsó tagozatán térünk vissza a jelenlétes nevelés-oktatás folyamatára. Az étkeztetés a hétfői naptól az alsó tagozatos (ált.isk. 1-4...
2021.04.12.
Értesítés
Tisztelt Szülők!   A jelenleg érvényes Kormányrendelkezések szerint az óvodai és általános iskolai nevelés-oktatás területén 2021.04.19-én a rendkívüli szünet illetve a digitális tanrend megszüntetésre kerül...

Aktualitások

Szívből jövő adomány

2020.12.09.
Beszélgetés a kislánnyal, akinek az indián neve is Csupaszív lenne
 
A szívmelengető történetek, megerősítő, követendő példák köztünk történnek meg. Közvetlen környezetünkben tevékenykednek azok a hétköznapi hősök, akik mindennapi cselekedeteikkel valósítják meg a keresztény életet, szeretetet. A mostani járvány idején a figyelem elsősorban az egészségügyre és a saját munkájukban helytálló dolgozó emberekre vetül, de a fiatalabb korosztályok között is érdemes körülnézni. Egy fényes és szép példát emelünk ki írásunkban, egy kislány történetét, aki megtalálta a jótékony cselekedet lehetőségét. Pedersen Miával, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont hetedik osztályos növendékével beszélgettünk.
 
 
A héten érkeztél vissza az iskolába az őszi szünet után. Hogy telt számodra a szünidő?
Minden nap mást csináltunk, de egy idő után persze unatkoztunk kicsit. Akkor kitaláltuk a barátnőmmel Sophie-val, hogy karkötőket készítünk. Volt otthon sok kézműveskedésre alkalmas gumiszalag, ezeket pár éve vettük, amikor ez nagy divat volt. Sorra születtek a karkötők, és akkor kitaláltuk, hogy árulni kellene.
 
Honnan jött az ötlet, hogy jótékony célra gyűjtsetek pénzt?
Már régebben is, amikor az interneten beteg gyerekekről olvastam, a zsebpénzemből szoktam adakozni. Most pedig, mikor eldöntöttük, hogy árulni fogunk, egyértelmű volt, hogy jó ügy érdekében tesszük.
Kivittük a szomszédos élelmiszerüzlet elé az éjjeli asztalkámat. Kiraktuk rá a karkötőket, az árukat egy papíron, és azt a cédulát is az asztalkára ragasztottuk, amelyen szerepelt, hogy a győri Állatmenhelynek gyűjtünk.
 
Miért pont az Állatmenhelynek?
Először gondoltunk persze a győri kórházra is, de a beteg embereket úgyis sokféle alapítvány támogatja. A barátnőmnek van kutyája, nekem sosem engedték meg, hogy legyen. A menhelyre többször is mentünk együtt, hogy önkéntesként sétáltassunk kutyákat. Akkor láttam, milyen rossz sorsa van az ottani kutyáknak. Félnek az embertől, némelyik meg ellenséges. Nagyon szomorúak a történeteik is, hogy melyik hogyan került oda. Segíteni szerettem volna!
Nagyon sok ember jött oda az asztalkánkhoz, volt, aki kutyával, volt, aki babakocsival érkezett. Mindenki annyit adott a karkötőért, amennyit gondolt. Végül tizenegyezer forintot tudtunk összegyűjteni a Menhely számára.
 
Hogyan sikerült eljuttatni az összegyűjtött pénzt a győri Állatmenhely számára?
Anyukám elvitt minket a barátnőmmel az Állatmenhelyre. Egy borítékban adtuk át a pénzt, s elmondtuk azt is, hogyan kerestük. Először persze nagyon csodálkoztak, de aztán örültek. Megköszönték és le is fényképeztek bennünket. Aztán megint sétáltattunk néhány szomorú menhelyi kutyust.
 
Édesanyádtól tudom, hogy egészen pici korodtól vágytál rá, hogy egy kiskutya gazdája legyél. Ez a vágyad a közelmúltban rendhagyó módon teljesült. Mesélnél erről?
Ez is az őszi szünetben történt. Árultuk a karkötőket a bolt előtt, amikor egy furcsa bácsi jött oda a bejárathoz. Vele volt a kutyusa, de csak böködte, még póráza sem volt. Rosszul bánt vele. Aztán bement a boltba, a kutyus meg követni akarta. A bácsi erre kiabálni kezdett szegénykével és bele is rúgott. Egyből odamentem hozzájuk, mondtam, hogy ne bántsa a kutyát, majd én vigyázok rá, amíg a boltban van. Így is történt. Aztán mikor kijött a boltból, elvitte a kutyát, meg sem köszönte a segítséget. Másnap korán értem haza az iskolából, és ugyanezt a kutyust a kertünkben találtam. A szomszédban lakó barátnőm mondta el, hogy itt volt az a furcsa ember, és berakta a kutyát a kertbe. Kicsit aggódtam, Anyukám mit fog szólni. Azt mondta, hogy amíg nem lesz meg a kutyus gazdája, nálam maradhat. Készítettünk plakátokat, hogy nálunk van a kutya, de senki nem jelentkezett. Elvittük állatorvoshoz is, még csip sem volt benne. Így aztán végül örökbefogadtuk. Most hordjuk oltásokra, Mopszinak hívom, nagyon szeretem.
 
A családodban köztudott, mennyire fontos számodra, hogy más embereken segíts. Amikor egy beteg gyermekről olvasol, akinek támogatására gyűjtést szerveztek, a zsebpénzedből adakozol. Erre mondta az Anyukád, hogy neked – a legjellemzőbb tulajdonságodat kiemelve – az indián neved is Csupaszív lenne. A kortársaid körében mennyire általános a segítő magatartás?
Sokan vannak, akik segítenek, ha tudnak, és sokan vannak, akiket más érdekel. Szerintük ez nem menő. Azt gondolom, mindenki megtalálja a maga társaságát. Az én barátaim közül sokan gondolkodnak hasonlóan, mint én, tudják, hogy segíteni jó.
Pintérné Gergics Ágnes