Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2021.01.04.
Gimnáziumi beiskolázás az Apor iskolában
Az alábbiakban tájékoztatást adunk a hat- és négyévfolyamos gimnázium beiskolázási tudnivalóiról! Szeretettel várjuk iskolánkba az érdeklődőket!     Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diá...
2021.01.03.
Alsó tagozatos beiskolázás
 VÁRUNK AZ ELSŐ OSZTÁLYBA!   Küldetésünk: Jézus példáját követve szeretettel, türelemmel, gondoskodással oktassuk és neveljük a ránk bízott gyermekeket.       ̶...
2021.01.02.
Új év köszöntő hangok - Apor kórus
Az Apor iskola énekkarának felvételeiből készült rövid válogatással annak reményében köszöntjük az új esztendőt, hogy mielőbb lesz lehetőségünk újra együtt énekelni a magunk és mások örömére!   ...

Aktualitások

Meghívás a Veni Sancte szentmisére

2020.09.02.
 Jó Szülők, Aporos Diákjaink, Tanárok!
 
Rendkívüli időt éltünk át az elmúlt félbeszakított tanév folyamán. A vírus újbóli támadása mindenkit elgondolkodtat. Elkezdtük az új 2020/21-es tanévet. Ennek eredményessége sokminden függvénye diákjaink életében. Vasárnap még meghirdettem a három egységben történő tanévnyitó misék megtartását: az 5-8. évfolyamét a szombat esti 18:00-ás, az 1-4. évfolyamét a vasárnapi 8:30-as, a gimnazistákét pedig a délutáni 17:00-ra.
 
Ismerjük és tiszteletben tartjuk az iskolavezetés döntését. A fenti beosztás szerint a megfelelő előírások megtartásával meghívom a Szentlélek-templomba diákjainkat és szüleiket. A templom egyedi adottságának köszönhetően a két oldalajtó megnyitásával olyan teret biztosítunk, mintha szabad ég alatt lenne a szentmise.
Ahogy a választott nép fiai és magyar népünk történelmében szorongatott helyzet idején az egyetlen hathatós orvoshoz a Jóistenhez fordultak, úgy szeretném meghívni az érintetteket, aki megteheti, a Szentlelket segítségül hívó szentmisére az Ő templomába.
 
Minden orvos, minden pedagógus és szülő egyedül Istentől kapja az erőt, hogy lelkiismeretünk szerint az Ő segítségével védjük, óvjuk testi-lelki épségét fiataljainknak. Világosan látjuk, hogy magára maradva és önmagára bízva mennyire erőtlen és tehetetlen a tudományában és technikájában bízó ember a kis láthatatlan vírussal szemben. Mindannyiunk lelkiismereti kötelessége óvni magunkat és a ránkbízottakat, könyörögni a betegség elkerüléséért, a betegekért és a megholtakért. Most fokozottabban kell figyelnünk Jézus szavára és az Ő főparancsolatához igazítani életünket. „Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat Istenedet minden erődből. A második így szól: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ezeknél nagyobb parancs nincsen.”(Márk 12, 30-31).
 
Úgy gondolom, hogy helyes ön- és felebarát szeretetünkre képtelenek vagyunk ma is az istenszeretet nélkül, aki bennünket végtelenül szeret. Valahogyan úgy lennénk, ha az elsőt elhagyjuk, mintha házat építenénk alap nélkül. Csupán idő kérdése, hogy szilárd alap híján az össze ne omoljon. Térjünk vissza a mi Urunkhoz, hogy önmagunkat és felebarátainkat helyesen és igazán tudjuk szeretni. Szent XXIII. János pápa arra hívja fel a figyelmünket, hogy ismerjük fel az idők jeleit.
 
Segítsen bennünket a Szentlélek megtalálni a helyes szeretetnek az útját, ami nem könnyű, de éppen ezért folyamodunk a tanév elején hozzá, hogy mindannyian, szülők, nevelők, diákok gazdagodjunk az év folyamán a helyes Isten és Emberszeretetben. Nyilvánuljon ez meg és adjon erőt életünk minden helyzetében most a szorongattatás idején, hogy ne csupán hallgatói legyünk az igének, hanem buzgó tettekre váltói is. Így fohászkodjunk most mindannyian az új tanév kezdetén. Ne féljetek, én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig, mondja az Úr.
 
Minden nemes szándékot vigyünk közösen eléje most a tanév indulásakor, merítsünk lelki erőt a megpróbáltatásokhoz. Szolgáljon lelki gyarapodásunkra a Vele való rendszeres találkozás az egész év és életünk folyamán.
 
Így foglalok mindenkit imáimba a szentmiséken és helyezem kéréseiteket, gondjaitokat örömeitekkel együtt az áldozati oltárra.
 
                          Imádságos meghívással:
                                                                      Ferenc atya