Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.01.23.
A Közel-Kelet csodálatos világa tengerjáró hajóval
Nemsokunknak van lehetősége bepillantást nyerni a Közel-Keleti kultúrába, pedig a Dubai fényűzéstől egészen a természet adta tájakon át sok csodálatos helyet rejt. Idén decemberben iskolánk tanulóinak...
2020.01.19.
Gospel koncert
Óriási siker kísérte a Szentlélek-templom családi és énekzenekarának koncertjét, amelyet az Apor iskolában tartottak január 17-én. A csodálatos dallamok igazi lelki felüdülést adtak. Köszönjük, hogy a...
2020.01.17.
Szentségimádás a Szentlélek-templomban
Január 13-a a Szentlélek-templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően mi...

Aktualitások

1993. november 13. - 2019. november 13.

2019.11.30.
Baloghné Kalmár Zsuzsa: November 13.
(A magyar szentek és boldogok napja, iskolánk felszentelésének évfordulója)
 
Nem kerek évforduló. Nem is ünnepelünk. De emlékezünk és hálát adunk. Különösen mi, akik a felszentelésen is jelen voltunk. Készültek gyönyörű írások, évkönyvek a kerek évfordulókra. Megemlékeztünk az építőkről, jótékony segítőkről, háttérben imádkozókról.
Sose felejtem el, mi járt az eszemben a felszentelési szentmise elején. Uram, itt van ez a gyönyörű épület. A mi felelősségünk, hogy iskolává formáljuk. Hagyományokkal, szokásrendszerrel, lelkiséggel, szellemiséggel, a nagyvilág minden sarkába eljutó, helyüket megálló tanítványokkal, eredményekkel. Ijesztő, de bízunk segítő kegyelmedben. És a bizalom, a nyitottság Isten kegyelmére mindig „megtérül”. 27. tanévünket kezdtük az idén. És az építkezés csodája megismétlődött: felépült a lelki ház is. A legjobb iskolák között vagyunk mindenféle szempontból. A tantestület 80%-a hivatása magaslatán áll (hatalmas arány, ha összevetjük más iskolákkal!), szinte mindenkiért tűzbe tenném a kezem.
 
A teljesség igénye nélkül: diákjaink majdnem 100%-a bekerül a felsőoktatásba, a Műszaki Egyetem hivatalos tehetségpontja vagyunk, mert a bekerülő fiatalok egyetemi éveiket magas szinten teljesített, ún. nulladik ZH-val kezdik matematikából! Remekül működik az általunk felépített fakultációs rendszer!  80-120% között van a nyelvvizsgákkal rendelkező végzősök száma úgy, hogy jó részük nem különórákra, tanfolyamokra jár (most, novemberben, 12-es osztályomban már 35 nyelvvizsgája van a 25 embernek: 23 közép-, a többi felsőfok) – itt is működik a 27 éve kitalált, emelt óraszámmal hangsúlyozott nyelvoktatás. Fantasztikus dolgok születnek a művészeti iskolánkban, kézilabda eredményeink országos győzelmek a különböző korcsoportokban, kórusunk rengeteg díjat nyert. A kollégiumunkban kényelmes elhelyezést kaphatnak a vidékiek. Rendkívül népszerű a robotika szakkör! Szuper jó a DÖK (diákönkormányzat), de a legfontosabb: a napi szintű becsületes, odaadó munka és a gyerekek iránti személyes odafigyelés.
 
Aki ide jön, megtalálja az érdeklődési körének megfelelő lehetőségeket, területeket: Katalin (gólya)bálok, farsangok, a csodálatos szalagavató, ballagás, elsőáldozás, adventi és nagyböjti lelki programok, lelkigyakorlatok, táborok, kicsiknek szóló érdekes délutánok (pl. Szent Márton nap), kirándulások, zarándokutak.
 
Abszolút a teljesség igénye nélkül soroltam a fentieket, mert írásom célja nem ez, hanem a rácsodálkozás, hálaadás. A Gondviselés, a Szűzanya és Apor püspök közbenjárása érződik mindennapjainkban. Nélkülük nem ment volna. De sokszor elképeszt az a munkamennyiség, lelkesedés is, amit kollégáim beletesznek, együtt beleteszünk az iskola életébe. Mi is megküzdünk az oktatásügy anomáliáival, kevés a fizetésünk, ingyen helyettesítünk, hatalmas mennyiségű adminisztráció, portfólió, életpályamodell … És ki kell mondani, néha elkeseredünk. De valahogy még nem jutott eszünkbe abbahagyni. Még bele tudunk kapaszkodni hitünkbe, hivatásunkba, a gyerekekért való tenni akarásunkba. És egymásba.
 
Ez az írás azért készült, hogy köszönetet és hálát mondjak kollégáimért, az elmúlt 26 évben nálunk dolgozó, sajnos sokan már nyugdíjban lévő munkatársaimért. Bízom abban, hogy olyan pedagógus generációk jönnek utánunk, akik folytatják, tovább viszik Ferenc atya és a tantestület lelkes szolgálatát.
Győr, 2019. november