Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.06.20.
Te Deum
Év végi hálaadáson - közös szentmisén és tanévzárón ünnepeltünk együtt szülők, nagyszülők, pedagógusok, diákok június 16-án iskolánkban. A sok munka után jöhet a jól megérdemelt vakáció! A napközis, m...
2019.06.20.
Sportnap képek
Sportnap képek>>   
2019.06.15.
DÖK évvége
Kis munka, kis szórakozás... Megtartottuk év végi DÖKös összejövetelünket Győrújbaráton, ahol előkészítettük a terepet a napközistábornak, játszottunk és elbúcsúztunk az "öreg" Dökösöktől és a Stúdiósoktól...

Aktualitások

Beszámoló a pápai reptéren való különleges látogatásról

2019.05.19.
Ritkán kerül sor arra, még egy felnőtt életében is, hogy eljusson egy katonai repülőtérre, beülhessen egy igazi harci helikopterbe, katonai szállítógépbe vagy kezében foghat olyan fegyvereket, amelyeket igazi katonák használnak. Egyszóval: nem minden nap juthatunk el egy ilyen különleges kirándulásra, mint amin mi részt vehettünk.
2019. május 16-án délután Mi, az 5.a és 5.b osztályfőnökeink Adrienn néni és Elemér bácsi, valamint igazgató helyettesünk, Barni bácsi kíséretében látogattunk el az MH. Pápa bázisrepülőtérre, ahol az Iskolák Napja nevű nyílt napon sokféle programon vehettünk részt, és sokféle dolgot kipróbálhattunk.
Először a Pápai Bázisrepülőtér Őrszázadának rövid őrkutyás bemutatóját nézhettük meg és mivel sokan szeretik a kutyákat, nagyon sokaknak tetszett is a bemutató. Ezután a MI-24 harci helikoptert láthattuk. Itt be is ülhettünk előre, a pilóta és a lövész 
és hátulra, a deszantosok (kommandósok, felderítők) helyére. A lövész helyére még Adrienn néni is beült, ami nagyon jól álltneki.  Miután mindenki lefényképezte és be is ült a helikopterbe, beszálltunk a repülőtéri tűzoltóság járműveibe is.
Utána kis sátrakban nézhettünk meg előadásokat. Az egyikben fegyvereket láthattunk és vehettünk kézbe az egészen kicsi pisztolytól kezdve az egészen nagy gépfegyverig. Természetesen nem volt bennük töltény, de azért elmondták, hogy így sem lehet senkire fegyvert fogni. A másik sátorban az újraélesztést mutatták be és próbálhattuk ki mi is egy babán.
Ezután az egyik legizgalmasabb része következett a látogatásnak, a C17-es NATO szállítógép megtekintése. Itt ötösével felmehettünk a pilótafülkébe. Megtudhattuk, hogy a gépen három mentőcsónak is található, mindegyikben 45 ember fér el. Itt körülnézhettünk egy kicsit, majd testközelből láthattuk, ahogy felszáll két JAS 39 Gripen vadászrepülőgép és két helikopter.
Majd elérkezett a kirándulás utolsó pontja. Egy hókotróba ülhettünk be. Persze nekünk természetes volt, hogy ebből is játék legyen. A hókotró lapátja alagút lett, és ott futkároztunk, nevettünk, nagyon jól éreztük magunkat.
Hazamenet meg is kérdezte az egyik katona bácsi, hogy: „ki szeretne katona lenni?” Természetesen azonnal volt jó pár jelentkező. A kapunál elköszönt Csortos Attila őrnagy úr, a kísérőnk, majd nagy tapsot kapva tőlünk, leszállt a buszunkról.
Kicsit fáradtan, de hatalmas élményekkel értünk haza szüleinkhez. Köszönjük Móricz Gellért és az én apukámnak (Takács Krisztián) a szervezésben való részvételét!
Látogatás a Pápai katonai reptéren képek (Takács Krisztián)>>
Takács Johanna
5.b