Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.05.29.
Tájékoztatás a tanulói felügyeletet igénylő családok számára
Kedves Szülők!   Kérjük, a gyerekek június 12-ig hozzák magukkal tanszereiket, lehetőségük lesz tanulásra, a digitálisan feladott tananyag megoldására. A tanulók hozhatnak könyvet, játékot, színezőt a szabadidő hasznos eltöltésére...
2020.05.26.
TSZM
Kedves Fiatalok!   Ezzel a rövid összefoglalóval szeretném megköszönni nektek a kórházmisszióban nyújtott önzetlen segítségeteket. A jövő tanévben is várlak benneteket és társaitokat, akik s...
2020.05.25.
Tanulói felügyelet
A Kormány 220/2020. (V.22) Korm. rendelete határozza meg az iskolák júniusi működését. Ez alapján biztosítjuk: 2020. június 2. és 2020. június 26. közötti munkanapokon a tanulók felügyeletét, 7...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »

2020.05.29. - Tájékoztatás a tanulói felügyeletet igénylő családok számára

Kedves Szülők!
 
  • Kérjük, a gyerekek június 12-ig hozzák magukkal tanszereiket, lehetőségük lesz tanulásra, a digitálisan feladott tananyag megoldására.
  • A tanulók hozhatnak könyvet, játékot, színezőt a szabadidő hasznos eltöltésére.
  • Minden alsó tagozatos tanulótól kérünk tisztasági csomagot, amit csak az ügyeleti napokat követően fognak hazavinni. Tisztasági csomag tartalma: pohár vagy kulacs, papír zsebkendő, törülköző, ruhaszalvéta, kiskanál.
  • A felső tagozatos tanulók számára menzát (ebédet) tudunk biztosítani, a tanév többi napja szerint.
  • Kérjük, iskolánk titkárságán jelezzék, ha a gyermek betegsége esetén nem tud részt venni az ügyeletben, illetve az igényelt napokon változtatni szeretnének.
 
Szeretettel várjuk a gyermekeket!
Sántáné Kiss Rita
intézményvezető - helyettes
 

2020.05.26. - TSZM

Kedves Fiatalok!
 
Ezzel a rövid összefoglalóval szeretném megköszönni nektek a kórházmisszióban nyújtott önzetlen segítségeteket. A jövő tanévben is várlak benneteket és társaitokat, akik szeretnének részt venni ebben a szép és lélekemelő küldetésben!
 
„Egy csöppnyi törődés egész áramlatot indíthat el, amely egyszer majd visszatér hozzánk.”
 
Némethné Gábor Krisztina
 

2020.05.25. - Tanulói felügyelet

A Kormány 220/2020. (V.22) Korm. rendelete határozza meg az iskolák júniusi működését. Ez alapján biztosítjuk:
  • 2020. június 2. és 2020. június 26. közötti munkanapokon a tanulók felügyeletét, 7.00 órától 17.00 óráig iskolaközpontunkban.
  • Az ügyeletben résztvevő tanulók számára háromszori étkezésről gondoskodunk. (A speciális étkezést szíveskedjenek jelezni!)
  • Kérjük, a mellékelt „ Igénylőlapot” töltsék ki azok a szülők, akik a tanulók ügyeletét igénybe kívánják venni! A kitöltött igénylőlapokat az igazgatas@aporisk.hu-ra küldjék el május 29-ig!
  • Ezúton tájékoztatjuk a szülőket, a napközis tábor nem kerül megszervezésre.
Intézményvezetés
 

2020.05.22. - Apor Vilmos emlékmise

A vértanú Boldog Apor Vilmos, iskolánk névadójának hivatalos emléknapja május 23-ára, a végső nyughelyére helyezés évfordulójára került. Ehhez a naphoz kapcsolódóan minden évben diáknapot szervezünk, amelynek a sok program mellett szerves része a szentmise. Az idén május 22-én a Szentlélek-templomban gyűltünk össze hálát adni és együtt imádkozni. Ferenc atya tanító beszédében külön kiemelte, hogy Apor püspök higgadtsága, körültekintő figyelme segítségével mindig oda tudott figyelni a szegényekre, a rászorulókra, az árvákra. Életpéldájával nem véletlenül vált vértanúvá! Számára természetes volt a kegyelmi élet. Élete egészére a vértanúsága tette fel a koronát, hiszen amikor a halálos ágyán magához tért, annyit kérdezett: Rajtam kívül ért valakit baj? És amikor azt válaszolták neki, hogy nem, ő megköszönte: Köszönöm Uram, hogy ilyen nagypénteket adtál... Püspökünk 1945. április 2-án költözött az égi hazába. A tanításban párhuzamot hallhattunk Szent II. János Pál pápával, akinek a 100. születésnapjáról emlékeztünk meg a múlt héten. II. János Pál pápa 1981. május 13-án, a Fatimai Szűzanya napján kapta a golyót, de vele a Jóistennek más volt vele a terve és tovább végezte "világplébánosi" tevékenységét, egészen 2005. április 2-ig, halála napjáig. Legyen előttünk az életük példa és kérjük a közbenjárásukat, segítsenek bennünket, hogy egyre több magyar Aporos diák nevelődjön ki az iskolából, akik nem az önzést és nem magukat keresik, hanem azt, hogy hol, mikor, kinek hogyan lehet segíteni.
 
Apor nap szentmise képek>>
 

2020.05.21. - Üzenetek az Apor napra 2020

  Kedves Diákjaink!
 
Az alábbiakban kedves kis üzenetekkel szeretnénk benneteket megörvendeztetni az Apor nap alkalmából!

2020.05.21. - Apor nap

Apor iskolánk Tanárai, Diákjai és Szentlélek templomunk Hívei!
 
Az idei világméretű koronavírus járvány sok előre tervezett eseményt keresztül húzott. Így a mi szokásos, mindig nagy élményt nyújtó Apor napunkat is. Püspök atyánk javaslatára, hogy „mindenki saját plébániáján ünnepélyesen emlékezzék meg vértanú püspökünkről”, fordulok hozzátok a következő meghívással.
 
Amikorra az Apor napot terveztük, május 22-én pénteken a 18 órai szentmisére hívlak benneteket!
 
Tőlünk telhetően a fennálló rendelkezések betartásával igyekszünk mindent biztosítani a résztvevők számára. Külön szerencsés adottságunk, hogy a liturgikus udvar hozzákapcsolásával templomunk belső terét megnövelve, szinte nyitottá tudjuk tenni és meg lesz a méltó és megengedett szentmisén való részvételünk. Istennek legyen hála, hogy már két vasárnapja nem csupán az online közvetítés, hanem a hívek részvétele is lehetővé vált a szentmiséken. Sok lelket emelő és nemesítő eseményünk van mostanában. Május 18-án emlékeztünk meg Szent II. János Pál pápa születésének 100. évfordulójáról, aki 2005. április 2-án úgy, mint Apor püspökünk 1945-ben ugyanezen a napon adta vissza nemes lelkét érdemekben gazdagon Teremtőjének. Mindkettőjüknek nagy érdemei vannak égi közbenjárásukkal, hogy templomunk alapkövét 35 évvel ezelőtt május 25-én elhelyeztük és felépítettük két éven belül. (Erről a vasárnapi 10:30-as szentmisén emlékezünk meg). Templomunk lelkes hívei építették fel a sok önkéntes és áldozatos lelkületű adakozónak köszönhetően iskolánkat. Ezért olyan fontos számunkra, hogy vértanú püspökünk szellemi végrendeletének és égi közbenjárásának köszönhetően épült fel iskolánk. 1993 óta a tudásnak és a keresztény hitnek a gyümölcsöző apostolkodási helye. Mi, diákok, tanárok, hívek átérezzük napjainkban, mennyire gyengék tudunk lenni az élet megannyi területén. Ezért van szükségünk az ünnepek és égi közbenjáróink nyújtotta lelki töltekezésre. Ez a gondolat vezetett püspök urunk bíztatására, hogy erre a szentmisére meghívjunk benneteket. Nagy öröm lesz az égiek és a mi számunkra is, ha itt tudtok lenni ezen a szentmisén. Akik pedig csak online módon szokásosan a Szentlélek templom facebookján tudtok belekapcsolódni, éljetek ezzel a lehetőséggel!
 
Ebben a kemény időszakban mindannyiótok számára kérem a Szentlélek megvilágosító és megerősítő kegyelmét, Boldog Apor Vilmos Vértanú püspökünk közbenjárását.
 
Addig is minden nemes szándékotokat és törekvéseteket imáimba foglalva szüleitekkel együtt várlak vissza benneteket az Atyai házba!
Ferenc atya

2020.05.18. - Iskolai felszerelések hazavitele

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
 
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a diákok iskolában hagyott felszereléseiért május 20-án 8:00-12:00 és 13:00-15:00-ig be lehet jönni.
 
Kérjük, hogy csak a legszükségesebb esetben jöjjenek az itt hagyott tárgyakért!
 
Iskolavezetés

2020.05.02. - Anyák napjára

Anyák napja alkalmából ezzel a videóval köszöntjük a költészet nyelvén az édesanyákat, nagymamákat.
A 8.A osztály tanulói

2020.05.01. - Ballagásra

Kedves Végzős Diákjaink!
 
A helyzet a mai napon nem engedi meg, hogy együtt járjuk körbe az iskolát mintegy búcsúzva az elmúló diákéveitektől, sajnos. Reméljük, hogy még lesz lehetőségünk búcsút venni Tőletek, méltó körülmények között. Ezért tehát föl a fejjel és hétfő reggel szeretettel és Értetek való izgalommal várunk Benneteket! Minden jól fog sikerülni, ügyesek vagytok és felkészültetek!
 
Váradi József
intézményvezető

2020.04.30. - Szentmise az Aporos végzősökért

Szeretettel hívjuk és várjuk diákjainkat, szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat, templomunk híveit, hogy kapcsolódjanak be a 2020. május 3-án 10.30-perckor kezdődő szentmisébe, amelyet a Szentlélek templomból közvetítünk, a Szentlélek templom facebook oldalán keresztül! Ezen a legszentebb áldozaton együtt imádkozunk végzőseinkért, akik hétfő reggel megkezdik az érettségi vizsgáikat!
 
Közvetítés helye: www.facebook.com/szentlelektemplomgyor/
 
 

2020.04.23. - Technikai tudnivalók az érettségi vizsgáról

VIZSGÁZÓKNAK SZÓLÓ RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÓ
az Oktatási Hivatal 2020. évi tájékoztatója a középszintű érettségi vizsgákkal kapcsolatosan
 
1. A vizsgázó adatainak egyeztetése
 
A vizsgázónak legalább 30 perccel az írásbeli vizsga időpontja előtt meg kell jelennie a vizsga helyszínén.
A vizsga előtt a vizsgázónak személyazonosságát igazolnia kell (személyi igazolvánnyal, útlevéllel, új típusú jogosítvánnyal).
 
2. A vizsga időtartama
 
Az írásbeli érettségi vizsga kezdete: délelőtti vizsga esetén 8.00 óra; délutáni vizsga esetén 14.00 óra.
Az írásbeli vizsga időtartama: maximum 180 perc (eltérés esetén a megfelelő időtartamot kell ismertetni).
Ettől eltérő időtartam - a nemzetiség nyelvén, vagy a célnyelven folyó írásbeli vizsgák kivételével – egyedileg, csak engedély alapján adható.
 
Amennyiben a vizsga során több feladatlapot kell megoldani, úgy ismertetni kell az egyes feladatlapok megoldási sorrendjét és az egyes feladatlapok megoldására rendelkezésre álló időtartamot.
 
 

2020.04.22. - ÉNEKLŐ IFJÚSÁG

2020-ban áprilisában ilyen tájban kezdődött volna az Éneklő Ifjúság országos minősítő hangverseny két napos ünnepi rendezvénysorozata az Egyetemei hangversenyteremben. Idén is megtettünk minden Tőlünk telhetőt a felkészülés során. Az élet azonban úgy hozta, hogy ez alkalomból az azóta elkészült tavalyi felvételt tudjuk csak megosztani, amelyre egy év múltán is nagyon büszkék vagyunk: 2019-ben az Apor Kórus az Arany, Diplomával minősítés mellett az ÉV KÓRUSA címet is kiérdemelte!
Iván Gabriella

2020.04.21. - Kémia verseny

2020. február 27-én rendezték az 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny megyei fordulóját. Ezen a megmérettetésen Mészáros Richárd 9.A osztályos tanuló VI. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Bukovics Ildikó.
 
Kimagasló eredményéért igazgatói dicséretben részesült.
Gratulálunk!

2020.04.19. - Gimnáziumi vers- és prózaíró verseny eredménye

Hagyományainkhoz híven ebben a tanévben is meghirdettük az iskolai vers- és prózaíró versenyt.
A beérkezett pályaművek őszinte hangon szóltak az emberi lélek örömeiről és fájdalmairól. Sokszínűen, többféle stílusban és témában fogalmazták meg a gondolatokat, érzéseket.
Köszönjük minden résztvevő igényes munkáját és sok szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!
 
Versíró kategóriában:
1. helyezés Czuczor Eszter
2. helyezés Németh Tünde
3. helyezés Ferenczi Milán
 
Prózaíró kategóriában:
1. helyezés Pomichal Jolán
2. helyezés Hunyadi Borbála
A prózaíró versenyre kevesebb pályázat érkezett, ezért 3. helyezést nem adtunk ki.
 
Kulacsné Fekete Éva
szervező tanár

2020.04.15. - A matematika világnapja

  -nap, a matematika világnapja
 
 
A -napot 1988 óta március 14-én ünneplik. Ezt a dátumot nem véletlenszerűen választották, hanem az úgynevezett pi kerekített értéke, vagyis a 3,14 alapján. A Nemzetközi Matematikai Unió és az UNESCO határozata szerint 2020-tól ez a nap a matematika világnapja lett.
 
Idén először iskolánkban is megünnepeltük e jeles napot.
 
Ennek keretében különböző feladatok, programok várták a gyerekeket, amelyekre nagy lelkesedéssel készültek, és örömmel vettek részt rajtuk. Egy kiállítás keretében megismerkedhettek e különleges szám történetével, a világban szervezett memóriabajnokságokkal, a memorizálás technikájával, sok-sok érdekességgel, és természetesen a humor se maradhatott ki.
Az iskola hosszú folyosóját pedig körbe ölelte a pi értékének pár ezer számjegye, egy csipetnyi a végtelenből.
 
A plakátkészítő és versíró versenyre is számos pályázat érkezett, melyek nagyon kreatívak és igényesek voltak. Nehéz volt a legjobbakat kiválasztani, hiszen mindegyik egyedi és ötletes. A pi memóriabajnokságot 104 tizedesjegy megjegyzésével egy ötödik osztályos tanuló nyerte.
 
A -mit tud irracionális logika bajnokságra 28 csapat, több mint 100 tanuló nevezett, akik három helyszínen nagy izgalommal oldották meg a logikai és tréfás feladatokat, rejtvényeket.
 
A nap hangulatához hozzájárult az iskolarádióban elhangzó műsor, a π számjegyeiből komponált dallam és a matematikához kapcsolódó zeneszám is.
 
 
Eredmények:
 
memóriabajnokság győztese és egyben az AporMemo ranglista vezetője:
 
Erlitz Hunor 5.a
 
Pi-szterek (Pi-poszter készítés)
 
5-6. osztály
1. hely: Valdinger Laura, Dávid Emese (6.b)
2. hely: Horváth Mira, Kajtár Marica, Segovits Kata (5.a)
3. hely: Horváth Richárd, Rences Áron, László Botond (6.a)
 
7-8. osztály
1. hely: Edőcs Edina, Fekete Réka Flóra, Tompos Iringó (7.A)
2. hely: Nagy Liza (8.A)
3. hely: Ibusza Anna, Csőre Gréta (7.d)
 
„PrImek” – rímek a -ről:
 
1. helyezett: Somfai Borka (8.A)
 
 - Mit Tud Irracionális Bajnokság
 
5-6. osztályosok:
1. hely: „Mai napi nyertesek”
Nagy Enikő, Varga Bence, Nagy Eszter, Módos Emma (6.b) 43 pont
2. hely: „mateKOMÁK”
Horváth Richárd, Rences Áron, Pintér András (6.a) 39 pont
3. hely: „Matek Elmék” Hideg János, Haklik Máté, Kukorelli Ábel (5.a) 37 pont
 
7-8. osztályosok:
1.hely: „ mittudósok”
Balogh Eszter, Takács Anna, Szücs Marcell, Bán Máté (8.A) 38 pont
2. hely: „Viccből jöttek”
Szabó Zoé, Molnár Melinda, Pajor Nikol (7.A), Nádasdi Hanna (7.d) 37 pont
3. hely: „Korona”
Szilváyi Mária, gNagy Liza, Varga Bálint, Mészáros Mátyás (8.A) 35 pont
 
Folytatás jövőre….
FMSz (Felsős Matematikatanárok Szupercsapata)
 
Megjegyzés: A   amellett, hogy irracionális szám, még transzcendens is (nem vallási értelemben!) - Admin.
 
 

2020.04.14. - Hittanverseny

A NEK tiszteletére rendezett Egyházmegyei levelezős hittanversenyen az 5-6. osztályos korcsoportban iskolánk 5.a osztályos csapata első helyezést ért el.
 
A csapat tagjai:
Erlitz Hunor
Haklik Máté János
Sipos Balázs
Felkészítő tanár: Kiss Jánosné
Gratulálunk!

2020.04.04. - Digitális lelkigyakorlat

Kedves Diákjaink és jó Szülők!
 
Az idei lelki nap, a szünet előtti utolsó találkozás, a lelki felkészülés, a közös szentmise, a szokásos iskolai keresztút, a szentgyónás elmaradt, de ez nem jelenti azt, hogy a Nagyhét és a Húsvét is elmarad! 
 
Összeállítottunk nektek egy kis interaktív lelki napot, hogy segítsünk felkészülni az ünnepre és az azon való részvételre!
 
A hétközbeni szentmisék, a szent három nap szertartásai, szentmiséi hétfőtől szombatig 18.00-kor, a húsvét vasárnapi és hétfői ünnepi szentmisék közvetítései 10.30-kor kezdődnek élőben a Szentlélek templom facebook oldalán! Vegyünk részt együtt a legszentebb áldozatokon az on-line közvetítések adta lehetőségek segítségével!
 
 
Pasztorális csoport
 

2020.04.01. - Változás a tanév rendjében

Tisztelt Szülők, Tanulók!
 
Intézményünkben a kiadott veszélyhelyzet miatt a tanítás és a tavaszi szünet rendje a következő:
 
2020.04.04-én nem tartunk lelkigyakorlatot, ezért:
 
2020.04.06.digitális tanrend
2020.04.07. digitális tanrend
2020.04.08. - 2020.04.14. tavaszi szünet
2020.04.15-től digitális tanrend.
 
Amennyiben változtatás történik, értesítjük Önöket e felületen. Mindannyiunk számára jó egészséget és a Jóisten áldását kérem!
 
Győr, 2020.04.01.
 
Tisztelettel:
                               Váradi József 
                             intézményvezető

2020.03.30. - Tájékoztatás a 2020/2021. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozásról

Tisztelt Szülők!
 
Az emberi erőforrások minisztere a 7/2020. (III. 25.) határozata alapján, a veszélyhelyzetre tekintettel a következőképpen kell eljárni, a 2020/2021. tanév általános iskola első évfolyamára történő beiratkozások során:
1. Ha a szülő nem a kötelező felvételt biztosító általános iskolába szeretné gyermekét beíratni – a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevének és címének megjelölésével - tájékoztatja a választott iskola intézményvezetőjét. Ezt Önök a mellékelt adatlapon tehetik meg.
 
2. 2020 januárjában, Önök már jelezték szándékukat – személyes beszélgetésen is részt vettek gyermekükkel intézményünkben. Az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium befogadó nyilatkozatát is megkapták; várjuk iskolaérett gyermeküket a 2020/2021. tanév első osztályába.
 
3. A veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra figyelemmel, nem kell személyesen befáradni az intézménybe, a mellékelt Beiratkozási adatlap kitöltésével és mindkét szülő aláírásával tehetik meg. Kérjük, Beiratkozási adatlapot legkésőbb 2020. április 24-ig, elektronikus úton küldjék vissza! (Postai úton is elfogadjuk.)
 
e-mail: igazgatas{kukac}aporisk.hu
 
4. Abban az esetben, ha egyik szülő gyakorolja szülői felügyelet jogot, erről egyértelmű bírósági határozattal is rendelkezik, kérjük, a határozat fénymásolatának csatolását!
 
5. A visszaküldött Beiratkozási adatlap alapján a gyermeket beírjuk az Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium 2020/2021. tanév első osztályába, a további teendőkről majd később írásban adunk tájékoztatást.
 
6. Ha nem szeretné gyermekét intézményünkbe beíratni, kérem, haladéktalanul jelezze!
 
 
Győr, 2020. március 30.                                                                                      Váradi József s. k.
                                                                                                                        intézményvezető
 

2020.03.22. - Bíztató szavak

Kedves VÉGZŐS DIÁKJAINK!
 
Így. Csupa nagybetűvel. Mert nagyon a szívünkhöz nőttetek az elmúlt 12, 6 vagy 4 évben.
 
Azt mondom, ne aggódjatok!!!
 
Pályafutásom során adódott már néhány rendkívüli helyzet az érettségikkel kapcsolatban. Viszont bátran és őszintén állítom, hogy mindig az érettségizők jöttek ki belőle jól! Hisz ilyenkor mindenki fokozottan figyel Rátok, hogy semmiféle hátrány ne érjen Benneteket! Bár előre most nem lehet megmondani, hogyan alakulnak a dolgok, biztos, hogy nem lesz semmi gond! Rengeteg verziót el tudok képzelni. Évek óta készültök az érettségire, ez az utolsó 5 hét nem sokat befolyásol! Viszont rengeteg előnye van az otthon maradásnak, illetve a digitális oktatásnak: nem kell sok felesleges dolgot csinálnotok, hosszú órákon át az iskolában ülve értelmetlennek tűnő dolgokkal foglalkoznotok! Koncentrálhattok a lényeges tárgyakra!
 
Amiből még a tényleges vizsgák előtt vizsgáztok: helyes időbeosztás, felelős magatartás, érettség!
 
Van időtök kialudni magatok, rendesen étkezni és tanulni! Ráadásul ebben a digitális világban nem vagytok elszigetelve! Bármikor, bárkitől segítséget kérhettek!
 
Ami az angolt illeti: holnap reggel 8-kor mindenki simán leérettségizne, közép- és emeltszinten is!!! Az eredmény már csak a pillanatnyi lelkiállapot függvénye lesz! Amit megtanultál, az a tiéd, azt már soha senki nem veszi el tőled! Most arra kell csak figyelni, hogy ne kopjon meg ez a tudás (erről majd gondoskodunk mi, tanáraitok) Készen álltok.
 
Tudom, hogy mindenki aggódik a szerettei miatt. Ez természetes. De felelős vagy felelőtlen magatartásunkkal sokat tehetünk azért, hogy jobbra vagy rosszabbra fordul-e a járvány. Használjátok ki a helyzet adta lehetőségeket!! Mindnyájan a JóIsten kezében vagyunk, bízzatok!
 
Szépek, fiatalok és rendkívül okosak vagytok, előttetek a jövő, nem érdemes aggodalmaskodni!
 
És majd lesz mit mesélnetek az unokáknak!
 
Szeretettel üdvözlünk Benneteket, veletek vagyunk! Zsuzsa néni és az összes tanárotok!
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »