Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.05.19.
Apor emléknap - Imádság a Missziós kereszt előtt
2019. május 23-án (csütörtökön) a vértanú Boldog Apor Vilmos püspök emléknapján 16.00-17.00 óráig a Szent Imre templomban a Missziós kereszt előtt közös imádsággal készülünk az 52. Eucharisztikus Kongresszusra...
2019.05.19.
Beszámoló a pápai reptéren való különleges látogatásról
Ritkán kerül sor arra, még egy felnőtt életében is, hogy eljusson egy katonai repülőtérre, beülhessen egy igazi harci helikopterbe, katonai szállítógépbe vagy kezében foghat olyan fegyvereket, amelyeket igazi katonák használnak...
2019.05.15.
Lengyel cserekapcsolat
Iskolánk diákjai nagyhéten négy napos kiránduláson vettek részt Lengyelországban. Régi célunk volt, hogy cserekapcsolatot építhessünk a Łańcut-i Henrik Sienkiewic Gimnáziummal. Utunk során ellátogattu...

Aktualitások

"Aprószentek" és "Szentasszonyok" Lourdes-ban: 2019. április 6-9.

2019.04.23.
A Papkaland folytatódott...
A Nagyböjt mindig lehetőség a megújúlásra: erre hív a természet a zsendülő rügyekkel, zöldellő bokrokkal, a téli szmogot elfújó hűvös széllel, a hosszabbodó nappalokkal. Valami nagy nekirugaszkodásra, új erőfeszítésre indul az egész világ. Belső törekvéseink, új elhatározásaink születnek és megerősödnek ilyenkor. Meglátjuk, felfedezzük Isten szeretetét és viszonozni szeretnénk azt. Hozzámérjük magunkat, ebből indul a bűnbánatunk, böjtünk és elhatározásaink.
Bese Gergő atyával beszélgettem az újabb közös utunkról. Miért is ne vinném el diákjaimat a Pireneusok lábaihoz arra a helyre, ahol Mária, az egyház anyja 1858-ban 18 alkalommal megjelent Bernadette Soubirous-nak? A terveket a megvalósítás követte. 21-en az Apor égisze alatt indultunk útnak, többen első repülőutjukat élték át. Útvonalunk: Budapest-Bordeaux repülővel, onnan Lourdes-be TGV-vel, majd vissza.
Lourdes a világ egyik legjelentősebb spirituális helyszíne. Találkozás, megismerés, megbékélés, feltöltődés... néhány kulcsszó, mely jól jellemzi a 19 000 lakosú kisvárost napjainkban. A látogatók békével és szeretetteljes testvériséggel töltik meg a Gave folyó partját. Csodálatos napokat élhettünk meg mi is!
Meglátogattuk a Massabielle barlangot, amely 9,5 m mélyen van a sziklában. Innen indult a csodás víz, a megtisztulás jelképe az ideérkező zarándokok számára. A Rózsafüzér Bazilikában és a Szeplőtelen Fogantatás Bazilikában szentmiséken vettünk részt. Ámulattal sétáltuk körbe a X. Szent Piusz Bazilikáját, mely a föld alatt 12 000m2-en terül el. Magyar nyelvű vetítésen láttuk a Jelenése történetét. Gróf Bigorre a város fölé emelkedő várkastélyában levő múzeumába érdekes kiállítások tárultak elénk. Gyönyörű kilátás tárult a városra, a lent nagy kanyart tevő folyóra, a környező hegyekre, kegyhelyekre.
Az egyik leginkább átérzett és megélt pillanat volt a zarándoklatunk során a keresztút. A Szeplőtelen Fogantatás Bazilika mögött, 1600 m hosszúságban terül el. Embernagyságban jeleníti meg a stációk szereplőit. A 10. állomást Magyarország adományozta. Ez nagyon különleges hely volt a számunkra. Családjainkért, hazánkért is imádkoztunk.
Az esti gyertyás körmenet vasárnap bearanyozta a napunkat. Az Üdvözlégy mindegyike más nyelven hangzott el, az ima második felét a sok ezer résztvevő a saját nyelvén válaszolta. A tizedek után felcsendülő Lourdes-i Mária-himnusz refrénében magasba emelkedtek a gyertyák és egy nyelvű dicsérettel zengtük: "Ave, Ave, Ave Maria".
A csodás víz, amit inni kell és amiben meg kell mártózni! Ez mindannyiunkat hihetetlen várakozással töltött el. Megmerítkezni a 12 fokos vízben! Kegyelem és boldogság töltött el bennünket. Feledhetetlen lelkigyakorlat, egy életre szóló élmény volt számunkra ez az út. A diákjaim imádságos lelkülete példaértékű mindenki számára.
Köszönöm az Iskolavezetésnek, hogy lehetőséget adott a megvalósításához.
Szalontay Lukácsné