Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.01.23.
A Közel-Kelet csodálatos világa tengerjáró hajóval
Nemsokunknak van lehetősége bepillantást nyerni a Közel-Keleti kultúrába, pedig a Dubai fényűzéstől egészen a természet adta tájakon át sok csodálatos helyet rejt. Idén decemberben iskolánk tanulóinak...
2020.01.19.
Gospel koncert
Óriási siker kísérte a Szentlélek-templom családi és énekzenekarának koncertjét, amelyet az Apor iskolában tartottak január 17-én. A csodálatos dallamok igazi lelki felüdülést adtak. Köszönjük, hogy a...
2020.01.17.
Szentségimádás a Szentlélek-templomban
Január 13-a a Szentlélek-templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően mi...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 »

2020.01.23. - A Közel-Kelet csodálatos világa tengerjáró hajóval

Nemsokunknak van lehetősége bepillantást nyerni a Közel-Keleti kultúrába, pedig a Dubai fényűzéstől egészen a természet adta tájakon át sok csodálatos helyet rejt. Idén decemberben iskolánk tanulóinak Péter Boldizsárnak és Péter Mártonnak lehetősége volt egy hajóút keretében körbejárni a Közel-Kelet legszebb vidékeit. Január 22-én iskolánk könyvtárában egy előadás keretében megosztották tapasztalataikat, élményeiket. A színes prezentáció által a programban résztvevő diákok a sok képanyagnak és információnak köszönhetően bővíthették tudásukat. A Péter testvérek, egy-egy úticéljuk átfogó és részletes bemutatásával, több ország és város sajátosságát, főbb turisztikai látványosságát tárták elénk.
Dubairól szinte minden embernek a végtelen gazdagság jut eszébe. Az előadásban látott képek az óriás épületekről, a luxus szállodák soráról is ezt támasztották alá. Dubaiban található a világ legmagasabb épülete is a Burj Khalifa is, amely az egyik fő látványosság.
Boldizsár és Marci ellátogattak Abu Dhabiba, Khasabba, Muscatba, Bahrainbe és Dohaba is. Az előadás során személyes kedvencem egy különleges sziget Sir Bani Yas lett. A sziget egyediségét az adta, hogy egész területére három szállodát építettek, nincsenek állandó lakosai, mindössze a szállodák személyzete él itt. A sziget másik különlegessége, hogy mesterségesen kialakított élőhelyükként 10.000 kihalásban lévő fajt telepítettek ide.
Mindannyiunk számára sok érdekességet és rengeteg új dolgot rejtett az előadás.
Mórocz Viktória (12. C)
 

2020.01.19. - Gospel koncert

Óriási siker kísérte a Szentlélek-templom családi és énekzenekarának koncertjét, amelyet az Apor iskolában tartottak január 17-én. A csodálatos dallamok igazi lelki felüdülést adtak. Köszönjük, hogy a sok, önzetlen felkészülést követően egy rendkívül színvonalas előadáson vehettünk részt. A Jóisten áldása legyen a zenekar tagjainak, segítőinek életén!

2020.01.17. - Szentségimádás a Szentlélek-templomban

Január 13-a a Szentlélek-templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően minden csoport énekekkel, imákkal fordult az Úr Jézus felé. Az esti zárószentmisén résztvevők Várszegi Asztrik kiérdemesült főapát, püspök tanítását hallhatták.
 

2020.01.14. - Mia, a kis „bandatag”!

Január 9-én a 6.a és b osztályainkkal felkerekedtünk a Soproni Petőfi Színházba, hogy megnézzük a Valahol Európában című musicalt. Nem véletlenül választottuk ezt a helyszínt és az előadást, mert kis tanítványunk, Pedersen Mia 6.a osztályos tanulónk is szerepelt. Katartikus élményben volt részünk! Folyamatosan ámultunk a nűvészek (Mikó István, Vastag Tamás, Kisfaludy Zsófia) és a gyerekek produkcióján: hol sírnunk kellett, hol önfeledten kacagnunk. Miát felállva és kiabálva („éljen Mia”) tapsoltuk meg a többi szereplővel együtt. Köszönjük a feledhetetlen élményt, Mia!
 
Adrienn néni és Elemér bácsi osztályfőnökök
 
 

2020.01.14. - A papkaland folytatódik...

Papkaland a Magas Tátrában
 
Kedves Kollégák, Szülők, Diákok!
 
2020. február 14-15-én Szalontay Lukácsné és Bese Gergő atya kirándulást szervez a Magas Tátrába! A programról, jelentkezésről részletesen az alábbiakban olvashattok:
 

2020.01.14. - A gimnazisták iskolai szép kiejtési versenye

2020. január 9-én rendeztük meg a gimnazisták szép magyar beszéd versenyét. A feladat egy ismeretlen szöveg felolvasása volt, rövid felkészülést követően. A hangformálás, a hangsúly, hanglejtés, a szöveg helyes tagolása, minél kifejezőbb átadása alapján idén a következő helyezések születtek:
 
I. Ulrich Anna Csenge (12.C)
II. Horváth Barbara Anasztázia (11.A)
III. Németh Anna (10.A)
 
Gratulálunk!

2020.01.08. - Gospel koncert az Aporban

 

2020.01.06. - Szentségimádási nap a Szentlélek-templomban

 Venite adoremus Dominum! – Jöjjetek, imádjuk az Urat!
Január 13. – A Szentlélek Egyházközség Szentségimádási napja
 
A szentatya szívből buzdítja a keresztény közösségeket és a lelkipásztorokat, hogy az évi szentségimádási napok megtartásával merítsenek lángoló hitet és szeretetet a Szent Eucharisztiából.
 
VI. Pál pápa ajánlotta, hogy minden templomban legyen legalább egyszer egy évben hosszabb ideig tartó, ünnepélyes szentségkitétel, hogy a helyi közösség e szent titkot mélyebben átelmélkedje és imádja. Amikor az Oltáriszentség előtt időzünk, tárjuk fel előtte a szívünket, imádkozzunk szeretteinkért, az egyházközségért, hazánkért, egyházunkért. Szentségimádás idején a Szentlélekben Krisztussal egyesülve felajánljuk életünket a Mennyei Atyának. Ebből a csodálatos kapcsolatból növekszik hitünk, reményünk és szeretetünk.
 
A szentségimádás napjának beosztása:
 
 
8.00 Szentségkitétel
8.00 Az Apor iskola 5-6. évfolyamosai
8.45 Csendes, egyéni adoráció
9.55 Az Apor iskola 7-8. évfolyamosai
10.40 Rózsafüzér társulat és Szent Anna Otthon lakói
11.45 Az Apor iskola 9-10. évfolyamosai
12.40 Az Apor iskola 11-12. évfolyamosai
13.25 Csendes, egyéni adoráció
14.00 Szent Anna Otthon és Apor iskola dolgozói
15.00 Apor iskola alsó tagozat
16.00 Női Cursillo-s csoport
17.00 Férfi Cursillo-s csoport, Képviselőtestület
18.00 Ünnepi szentmise, amelyet Várszegi Asztrik kiérdemesült főapát, püspök celebrál
 
A szentségimádási elmélkedéseket a felsorolt csoportok vezetik, de kérjük a Kedves Híveket, hogy reggel 8 és este 6 között jöjjenek el a Szentségi Jézushoz , és bármikor csatlakozhatnak az imádkozó közösségekhez.
 
Az utolsó vacsora terméből származó alapkövet 35 éve helyeztük el ezen a helyen, ahol templomunk, az imádság és az imádás háza felépült. Az Úrral itt eltöltött időnk legyen ennek emlékezete és egyben szolgálja felkészülésünket a szeptemberi Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. Így jutunk el a „forrástól” a „csúcsig”, hiszen az Eucharisztia keresztény életünk forrása és csúcsa. (II. Vat. Zsinat tanítása szerint)
 
 
 

2020.01.06. - Vízkereszt ünnepe

Vízkeresztet január 6-án ünnepli a katolikus egyház, parancsolt ünnepként. Vízkereszt, epifánia (Epiphania Domini, azaz az Úr megjelenése vagy Urunk megjelenése) napja az egyik legősibb keresztény ünnep, amely Jézus Krisztus megjelenésének, kinyilvánulásának momentumait kapcsolja egybe:
  • a napkeleti bölcsek imádása (és korábban, a karácsony ünnepének kialakulása előtt Jézus születése);
  • Jézus megkeresztelkedése a Jordán vizében;
  • Jézus első csodája (a víz borrá változtatása) a Kánai menyegzőn.
Iskolánkban az 1-12. évfolyamosok együtt vettek részt a reggel nyolc órakor kezdődő szentmisén.

2019.12.20. - Karácsonyi ünnepély 2019

Hagyományosan iskolai karácsonyi ünnepélyeinket több részletben rendeztük meg. Szerdán a kollégisták pásztorjátékára került sor. Csütörtökön az 5-12. évfolyamosok ünnepélyét láthattuk, amelyben az énekkar műsora versekkel és tánccal színesítve gazdagította a karácsonyi készülődés pillanatait. A szereplők: Szavalatok a 9. b osztály tanulói: Kaiser Odett, Kukorelli Kata, Gyalogh Attila, Molnár Panna, Vitárius Admia, Kovács Ágoston, Major András, Böhm Kristóf, Cseh Balázs, Szabó Dorina, Molnár Dorottya. Felkészítő tanár Rózsavölgyiné Nagy Orsolya. A táncprodukciót a 10.b osztály diákjai mutatták be,Tánczos Luca koreográfiájával, Kulacsné Fekete Éva tanárnő irányításával. A Liszt Ferenc Zeneiskola fuvola együttesének tagjai: Gaál Bernadett, Somfai Borka, Szilvágyi Mária, Halmosi Borbála, Sudár Boróka, Nagy Lea Cilla – felkészítő tanáruk Beyer Viola Az ütőegyüttes tagjai: Gottlieb Szonja, Szilvágyi Borbála, Mótusz Márk és Muzslai Dániel. Felkészítő tanáruk: Legoza Gábor A zárószámban közreműködött a 9.b osztály. A Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei Felkészítő tanáruk Bognár Krisztina tanárnő, SZE Művészeti Karának hallgatói Zongorán közreműködött Ney Andrea. Vezényelt Iván Gabriella karnagy. 
A műsorban igazgató úr köszöntötte a diákokat, majd Ferenc atya adott lelki útravalót. Természetesen nem maradhatott el a tanárok éneke sem.
Pénteken az alsó tagozatosok műsorát láthattuk. A rendkívül színvonalas lőadások, kórusművek, énekek, versek és természetesen a pásztorjáték igazán szívszorongató élményt adott. Az ünnepség végén Ferenc atya az advent időszakban legaktívabban szentmisére járókat jutalmazta. 
 
Képek:   Alsósok  |  Gimisek
 

2019.12.19. - Karácsonyi műsor a Szent Anna otthonban és a kórházban

A kórházmisszió keretében december 18-án az Apor iskola diákjai karácsonyi műsorral örvendeztették meg a Szent Anna Otthon lakóit és a Petz Aladár megyei Kórház onkológiai osztályának betegeit és ápolóit. A műsorban elhangzó dalok, versek és imák sokak szemébe könnyeket csaltak. Az előadást követően az osztályon dolgozó nővérek és Benkó Attila kórházlelkész kedves ajándékkal lepték meg a szereplőket.
 
A karácsonyi műsorban közreműködtek:
Balogh Karolina (10.C) - vers
Baros Bori (9.A) – vers
Horváth Anasztázia (11.A) – vers
Horváth Fernandes Dalma (3.A) -ánek
Horváth Luca (9.C) – ének
Horváth Nóra (Czuczor) – ének
Langmár Zoltán (9.A) – vers
Major Borbála (11.A) – gitár, ének
Major Sára (11.B) – gitár, ének
Németh Zalán (9.A) – vers
Szele Zsolt (11.C) – gitár, ének
Kovács Anna Zsuzsanna  tanárnő – ének
Némethné Gábor Krisztina
 
 

2019.12.18. - Betlehemes

Iskolánk 4.c és 4.d osztálya advent második vasárnapján Betlehemes játékot adott elő a Széchenyi téren, a városi gyertyagyújtáson. A gyermekek- szüleik, tanítóik és a népes nézőközönség előtt-mély átéléssel játszották el Jézus születésének örömét.
 
"Kicsi Jézus, szeretet virága, hozz békét és áldást minden magyar családra!"
 
Ezzel a befejező gondolattal kívántunk minden jóakaratú embernek Istentől áldott karácsonyi ünnepeket!
 
 

2019.12.18. - Német nyelvű vers-és prózamondó verseny

2019. december 11-én került sor a német nyelvű vers-és prózamondó versenyre, ahol
 
 
PONÁCZ ALEX 1. b osztályos tanuló 1. helyezést ért el
 
és ORAVECZ DONÁT 5. c osztályos tanuló különdíjas lett.
 
Felkészítő tanár: Csákiné Kiss Zsuzsanna
 
Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek és további sikereket kívánunk!
 
Német nyelvi munkaközösség

2019.12.18. - Kiskarácsony - DÖK karácsony

Hagyomány, hogy az iskola diákönkormányzatában karácsonyi összejövetelt tartunk. Szétszortíroztuk az adventi üzeneteket, amelyeket a DÖKposta elvisz a címzettekhez. Ezt követően kis játékra, beszélgetésre, eszem-iszomra került sor, majd feldíszítettük az iskola karácsonyfáját.
 
 
 
 

2019.12.18. - Sportolkozz! 2019

November végén került megrendezésre a Városi Diák Fórum által rendezett Sportolkozz! A vetélkedőhöz idén a Pálffy iskola biztosította a helyszínt. 20 db sportos és gondolkodós feladatot kellett a versenyzőknek teljesíteni. Iskolánkból a SpártApor csapat nevezett a 11. évfolyamból, akik tisztességesen helytálltak. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szalontay Lukácsné (Adrienn néni) tanárnőnek a felügyelést és segítséget!
 

2019.12.18. - Kilencedikesek csapatépítése

Az iskola diálönkormányzata különös figyelemmel kíséri a kilencedik osztályosokat. Az ősz folyamán a Katalin-bál előtt csapatépítő, az osztályokat és az évfolyamot "összerázó" feladatokkal próbálták a még jobb ismeretségeket kialakítani, az újak beilleszkedését segíteni. Az egész héten át tartó programban folyosói vonatozás, éneklés, ügyességi feladatok...szerepeltek.
 
   

2019.12.18. - Tiszta Szívek Mozgalma: "Ha ismernéd Isten ajándékát" (Jn 4, 10a) - Ajándék vagyok

2019. december 12-én került sor a Tiszta Szívek Mozgalmának adventi előadására. Az elmélkedést Kálmán Imre atya, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa, a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatója és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházmegyei referense tartotta. Imre atya előadásának elején buzdította a fiatalokat a jövő évi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényein való részvételre, különösen a szeptember 18-án megrendezésre kerülő ifjúsági estre a Papp László Sportarénában. Előadásának második részében az atya a szamariai asszony történetéből kiindulva arról beszélt, hogy a hitből fakadó öröm mindenkit magával ragad és embereket vonz Istenhez és az Egyházhoz. Jézus kíváncsi ránk, számára mindenki egyformán fontos és tudja, mi lakozik bennünk. Ha Jézust úgy ismernénk, ahogy Ő ismer bennünket, akkor állandóan keresnénk a Vele való kapcsolatot. Ahogy a bibliai történetben szereplő asszony a kútnál találkozott az Úrral, úgy nekünk is meg kell találnunk azt a forrást, ahol Jézussal találkozhatunk.
Imre atya előadásának harmadik részében arról beszélt a jelenlévő fiataloknak, hogy nagyon fontos, hogy párkapcsolataikban – lemondva az önzésről - képesek legyenek ajándékká válni a másik számára és ajándékként fogadni őt. Az „ajándék-létet” tudatosítani kell magunkban és fel kell ismernünk azokat az ajándékokat, lehetőségeket, melyeket Isten rejtett el a szívünkben.
Az előadás végén, Igazgató Úr köszöntő szavait követően a 10. C osztályos lányok zenés koreográfiával lepték meg Imre atyát és a jelenlévő vendégeket. Köszönjük az előadónak az elhangzott értékes gondolatokat, a vendégeknek a részvételt és mindenkit szeretettel várunk tavasszal a TSZM következő rendezvényére.
 

2019.12.17. - Holenda verseny

Idén december 14-én került sor a Holenda Barnabás Matematika versenyre. A több, mit 1000 résztvevő kisdiák a győri Apor iskolában, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában, a mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola és Gimnáziumban, a kapuvári Páli Szent Vince Római Katolikus Általános Iskolában, a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskolában, a tatabányai Bolyai János Általános Iskolában, valamint az esztergomi PPKE Vitéz János Gyakorlóiskolában oldhatták meg a feladatokat. A központi javítást követően az ünnepélyes díjkiosztóra 2020. január 24-én kerül sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A díjazottakat január elején a szervezők - iskoláikon keresztül - írásban tájékoztatják.
 

2019.12.17. - Macik a gyógyulásért!

2012.12.12-én a macik átadásával hivatalosan is lezárult a 2019-es Maci Kórház – Menjünk együtt haza! gyűjtés „Sportolók a gyerekekért” akciója, melyben az ETO koordinálásával, sportolók és támogatóik segítségével 3714 maci gyűlt össze a beteg gyerekeknek. Iskolánk és részt vett a megmozdulásban. Az aulánkban kihelyezett gyűjtődobozban 153 maci várta, hogy gazdára talljon egy beteg gyermeknél. A 7.B osztály tanulói egy macidobozt rajzaikkal is dekoráltak, amely az ETO-ban került kihelyezésre és sok - sok macit dobtak bele a meccsre érkező szurkolók. Köszönjük a támogatást!
 

2019.12.16. - Újra az ország 100 legjobb iskolája között az Apor!

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az idén újra az ország legjobb 100 iskolája között szerepel az Apor. A HVG sorrendjében a Matematika és Szövegértés kompetencia-mérés, a Magyar- , a Matematika-, a Történelem-, és a Nyelvi- érettségi, valamint a Felvételi eredmények számítottak, így a 78. helyen végeztünk.

« 1 | 2 | 3 | 4 »