Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.03.22.
Tavaszi gyümölcsnap
Az idei tavaszi gyümölcsnapot Szalontay Lukácsné Adrienn néni "licence" alapján, az ő felügyeletével és osztályfőnökünk Stolmár Katalin gondos odafigyelésével, segítségével valósította meg a 10.A osztály...
2019.03.22.
ENSZ tárgyalás az Aporban
A 2019 március 18-22. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Hét egyik kiemelt témaköre a klímaváltozás volt, amely során iskolánkban járt Nyitrai Emese, az Innovációs és Technológiai Minisztéri...
2019.03.20.
TAVASZI KÓRUSTALÁLKOZÓ
2019. március 21-én, 18 órai kezdettel kerül megrendezésre az Egyetemi Hangversenyteremben a Tavaszi Kórustalálkozó. A város legrangosabb kórusrendezvényére az iskola vegyeskara is meghívást kapott.   Műsor: Hazám, hazám Miskinis...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

2019.03.22. - Tavaszi gyümölcsnap

Az idei tavaszi gyümölcsnapot Szalontay Lukácsné Adrienn néni "licence" alapján, az ő felügyeletével és osztályfőnökünk Stolmár Katalin gondos odafigyelésével, segítségével valósította meg a 10.A osztály. Így próbálunk segíteni egyik diáktársunk családjának. A keddi napon az előkészületeket kezdtük meg, majd a rákövetkező napon gyümölcspucolás, facsarás, valamint szeletelés történt. Diáktársaink hozzáállásánal és segítő szándékának köszönhetően sikeres akciót hajtottunk végre. Köszönjük a mellénk álló tanárok segítségét és közreműködését! Lehetőség szerint jövőre is szívesen segítünk!
 
                                                                                                                                                   10.A-sok
Ui.: Kedvenc gyümölcsünk az alma!!!!!!

2019.03.22. - ENSZ tárgyalás az Aporban

A 2019 március 18-22. között megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Hét egyik kiemelt témaköre a klímaváltozás volt, amely során iskolánkban járt Nyitrai Emese, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztályának munkatársa, illetve Jósa Viktor a CliMates civil szervezet képviselője. A csütörtöki rendhagyó tanórák során a gimnazista diákok egy rövid betekintést kaptak az éghajlatváltozás kérdéskörébe, illetve az azzal kapcsolatos nemzetközi egyezményekbe. A tájékoztatót követően a fiatalok különböző országok és országcsoportok bőrébe bújva maguk is kipróbálhatták, hogy a valóságban hogyan folynak a nemzetközi tárgyalások. A tárgyalás-szimuláció során olyan kérdésekről kellett dönteniük, hogy mennyivel kívánják csökkenteni az országuk szén-dioxid kibocsátását, miként vesznek részt az erdősítési programban, illetve mennyi finanszírozást tudnak felajánlani mások megsegítésére, vagy mennyit kívánnak felhasználni saját ambíciójuk növelése érdekében. Természetesen, ahogy az éles tárgyalások során is, most is elengedhetetlen volt a különböző álláspontokat képviselő csoportok közötti szoros együttműködés kialakítása az egyezkedés során.
Nyitrai Emese
 

2019.03.20. - TAVASZI KÓRUSTALÁLKOZÓ

2019. március 21-én, 18 órai kezdettel kerül megrendezésre az Egyetemi Hangversenyteremben a Tavaszi Kórustalálkozó. A város legrangosabb kórusrendezvényére az iskola vegyeskara is meghívást kapott.
 
Műsor:
Hazám, hazám
Miskinis. Gloriosa dicta sunt
Kodály Z. Horatii Carmen
 
Zongorán közreműködik. Ney Andrea
Vezényel: Iván Gabriella
 
Szeretettel hívunk és várunk mindenkit!

2019.03.20. - E.ON EnergiaKaland

A fenntarthatóság témahetünk egyik programjaként 4. évfolyamos tanulóink résztvettek az E.ON munkatársai által tartott EnergiaKaland órán, melynek során kisdiákjaink megismerkedtek a klímaváltozás és az energiafelhasználás összefüggéseivel. Az E.ON EnergiaKaland óralátogatások együttműködő partnereként, Simkó József a PRO GEMMO alapítvány ügyvezető kurátora érdekes előadás keretében mutatta be a globális felmelegedés okait és következményeit. Szalai Melinda és Nagy Károly Rolandné - az energetikai cég munkatársai - a megújuló energiaforrásokkal és gyakorlati felhasználásukkal ismertette meg a tanulókat egy játékos foglalkozáson. Nagy sikert aratott az elektromos autó és a robot, melyet Somlai Róbert mutatott be iskolánk tanulóinak.
Köszönjük az E.ON munkatársainak a tartalmas délelőtti foglalkozásokat. Lelkes munkájuk nyomán diákjaink megtanulták, környezetük energiatudatos alakítását.
 

2019.03.20. - Tisztítsd meg iskoládat!

A Fenntarthatósági Témahét egyik programjának választottuk iskolánk és közvetlen környezetének megtisztítását. Sok eldobott papír és egyéb hulladék lapult a bokrok és tuják alatt, ezért határoztuk el, hogy rendet tesszük. Intézményünk 4. évfolyamos tanulói az udvaron gyűjtötték össze a hulladékokat, az 5. és 6. évfolyamos diákjaink iskolánk közvetlen környezetét tisztították meg. Köszönjük Szalontay Lukácsné Adrienn néni lelkes szervezését és tanulóink segítőkész munkáját. Bízunk abban, hogy megőrizzük környezetünk tisztaságát!

2019.03.18. - Mikro:bit botorkálás és robotcsámborgás iskolánkban

Csináljon bármit, ami nyitogatja szemét és eszét, szaporítja tapasztalatait. Ő azt hiszi, csak játszik. De mi már tudjuk, mire megy a játék. Arra, hogy e világban otthonosan mozgó, eleven eszű és tevékeny ember váljék belőle. /Varga Domokos/
 
A 21. századi iskolai oktatás elengedhetetlen eleme a diákok algoritmikus gondolkodásának fejlesztése. Az idei tanévben két országos programban is részt vett intézményünk. A Robotcsámborgás keretében óvodásaink és alsó tagozatos diákjaink ismerkedhettek meg a Blue-bot padlórobottal, mely segítségével szórakoztató módon gyakorolhatták az irányokat, sajátíthatták el a programozás alapjait és a tanórai anyagokat is. Használták magyar, matematika és más tantárgyak keretében is. Különböző pályákat készítettek, melyeken érdekes feladatokat kellett végrehajtani a robot programozásával.
A nagyobb diákok körében pedig az ELTE T@T Labor jóvoltából nálunk botorkáló Micro:bit készlet aratott sikert. Több héten keresztül 10 darab Micro:bit segítségével játszva tanulhattak diákjaink programozni, animációkat, játékokat készíteni, illetve kísérletezni a szenzorok által mért adatok felhasználásával.
Bár mindegyik eszközt tovább kellett már küldenünk más iskoláknak, de bízunk benne, hogy hamarosan saját készletekkel is rendelkezhetünk. Ehhez támogatókat keresünk!
Horváthné Ikker Ildikó
 

2019.03.18. - Pénzügyi és Vállalkozói Témahét 2019

 
A korábbi évekhez hasonlóan iskolánk a 2018/19-es tanévben is csatlakozott a Pénziránytű iskolahálózathoz. Február 25 – március 1. között megrendezett Pénzügyi és vállalkozói témahét célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Az idei tanévben alsós osztályok is bekapcsolódtak Kovács Márta tanítónő koordinálásával a programba. Többségében technika, osztályfőnöki és matematika órákon került feldolgozásra az idei Pénz7 kiemelt témája az „Okosan a befektetésekről” tanagyag, de korábbi témahetek anyagaiból is válogattak a kollégák. A rendhagyó órák megtartása során banki önkéntest is köszönthettünk iskolánkban, dr. Tóth Adrienn érkezett hozzánk a TakarékBanktól. A vállalkozásokkal kapcsolatos ismeretekkel, gyakorlati tudnivalókkal pedig Horváthné Borsodi Mónika, a Borsodi Műhely Kft ügyvezetője látta el a hetedik évfolyamosokat. Az előadás címe a „Problémafelismerés és üzleti ötlet” volt.

Horváthné Ikker Ildikó

2019.03.14. - Megemlékezés március 15-ről

"Talpra magyar, hí a haza!"  - hangzott fel idén is Petőfi forradalmi verse az 1848/49-es eseményekre emlékezve. Iskolai ünnepélyünk a Hazám, hazám... kezdetű népdallal kezdődött az énekkar előadásában, amelyet Iván Gabriella tanárnő vezényelt, zongorán közreműködött Siska Ádám, a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára. Őket a 8.A osztályosok műsora követte, amelyben az 1848-as márciusi események keltek életre. Némethné Varga Ildikó tanárnő áldozatos munkája eredményeképpen a tanulók nagyon összeszedett, színvonalas előadásának lehettünk részesei. A megemlékezés szentmisével folytatódott, amelyben együtt imádkozhattunk hőseinkért.  
 
Március 15 képek>>

2019.03.10. - „Nálatok laknak-e állatok?”

Rendhagyó környezetismeret órán vettek részt a 3.c és a 3.d osztály tanulói. Blahó Kata, Kati néni jóvoltából a gyerekek testközelből tapasztalhatták meg a házi állatok külső és belső tulajdonságait. Láthatták, mi a különbség a pehelytoll és a fedőtoll között, hogyan merevedik le a macska, ha érzékeny pontjára tapintunk, miért mondjuk a szeplős gyerekre, hogy pulykatojás képű. Simogathatták, foghatták, játszhattak a házi kedvencekkel.
Nagy élmény volt, köszönjük!
Kovács Márta

2019.03.08. - Mária zarándoklat 2019

"Magasztalja lelkem az én Uramat..."
 
Szép hagyomány formálódik Győr Egyházmegyében: az egyházmegyei iskolák Mária zarándoklatára idén is sor kerülhetett. A két napos rendezvény első napján a nagygimnazisták, második napján pedig a felső tagozatos tanulói és kísérő tanárai vettek részt. A programban szerepelt a Bazilikában egy közös ima könnyező Szűzanya kegyképe előtt, majd az egyetemi sportcsarnokban vettünk részt szentmisén. Dr. Veres András megyéspüspök úr a szeretetet és a hálát helyezte a fiatalokhoz intézett homíliája középpontjába. Ezt követően a nagy diákok tanúságtévő koncerten, majd egy brazil származású misszionárius tanúságtévő előadásán vettünk részt. A "kisebbek" Szent II. János Pál pápa életéről szóló előadást tekinthették meg. A szép lelki nap zenei szolgálatát a soproni Szent Orsolya Gimnázium tanulóiból és segítő zenészekből álló együttese látta el. 
 

2019.03.08. - Diákíró verseny

Minden évben meghirdetjük gimnazista diákjaink számára az iskolai diákíró pályázatot. Idén is igazán szép, művészileg hatásos alkotások születtek. A közelmúltban került sor az értékelésére, ahol az alábbi eredmények születtek:
 
Vers kategória:
 
I. Ferenczy Milán 9.C
II. Dávid Noémi 9.A
 
Novella kategória:
 
I. Hunyady Zsuzsanna 10.B
II. Kovács Ráhel 10.C
III. Nagy Katalin 11.B
 
Különdíj: Ilyés Teréz 10.C
 
A verseny helyezettjei április 5-én jutalomból részt vehetnek Nényei Pál: Az irodalom visszavág című könyvének bemutatóján a Kisfaludy Károly Könyvtárban. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
 

2019.03.08. - Zrínyi Ilona matematikaverseny 2019

2019. március 6-án került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére. Iskolánk tanulói kiváló helyezéseket értek el.
 
Kun Réka 3. b osztályos tanuló, második helyezett lett, iskolánkat és megyénket fogja képviselni az országos versenyen, felkészítője: Árpásiné Horváth – Dori Cecília tanítónő.
 
Hideg János 4. a osztályos diákunk, második helyezést ért el, iskolánkat és megyénket fogja képviselni az országos versenyen, Sántáné Kiss Rita tanítványa.
 
Tamás Benedek 3. a osztályos tanulónk negyedik helyezést ért el, felkészítője: Tóth Ramóna tanítónő.
Ponácz Krisztián 3. c osztályos növendékünk ötödik helyezést szerezte meg, Kovács Márta tanítványa.
 
Csapatversenyben a 3. osztályosok csapata az első helyezett lett, a csapat tagjai: Kun Réka, Tamás Benedek, Ponácz Krisztián.
Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 

2019.03.06. - Hamvazószerda

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén március hatodikára esett. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. Iskolánkban közös szentmise keretében történt meg a hamvazkodás.

2019.03.06. - Felvételi jegyzék

Tájékoztató a felvételi jegyzékről a 2019/2020-as tanévre
 
 
 

2019.03.01. - Alsósok farsangja 2019

A farsangi időszak végéhez közeledve a mai napon az alsó tagozatosok ünnepségére került sor. A jelmezes felvonulásokon a farsangi díszbe öltözött hihetetlenül ötletes maskarákban csodálhatták meg gyermekeiket szülők, nagyszülők: találkozhattunk többek között Rubik Kockával, Csont Vázzal, Kalóz Frédivel, Michael Jordannal, Messivel, bohóccal, menyasszonnyal, szakipari szakival, Lég Ballonnal, Vám Piroskával... A felvonulások között nagyon ügyes szereplők táncai, előadásai színesítették a programot. A közös Macarena tánc után az osztálytermekben folytatódott a vígasság, majd a tombolahúzással ért véget az izgalmakkal teli nap. 
 

2019.02.28. - Felsősök farsangja 2019

NEONPARÁDÉ... Mi az, ki az? Világít, villog, vidám és jókedvű... A válasz: Az aporos felső tagozatos! Bizony a mai napon a vidámság árasztotta el az 5-8. évfolyamosokat. Már délelőtt érezni lehetett, hogy valami van a levegőben. Zizegő és a délutánt váró diákok a FARSANGRA hangolódtak. A 7. évfolyamosok rendezték a programot. A szervezők képviseletében Vidáné Papp Csilla tanárnő nyitotta meg délután a hagyományos ünnepséget. Táncok és gyönyörű ének volt a műsor. Ezt követően eszem-iszom és fergeteges buli következett. Természetesen nem maradhatott el a tombola sem.
 

2019.02.25. - "Akik az Aporban érettségiztünk" jubileumi találkozója 2019

Iskolánk felszentelésének 25. évi jubileumi ünnepségsorozatához tartozott, hogy február 23-án ismét megszerveztük az "Öregdiák"- találkozót. 16.00-kor a Szentlélek templomban Marek László gitáros együttesének szolgálatával Benkovich Ferenc atya hálaadó szentmisét mutatott be. Felhagngzott tőle az atyai szívélyes köszöntő: Isten hozott benneteket itthon! A homíliában Ferenc atya kitért arra, hogy mennyi mindennel találkozhattak már az életben fiataljaink: jóval, s nehézséggel egyaránt, de akár hálájukkal, akár kéréseikkel mindig a Jó Isten felé fordulhattak, fordulhatnak. Ezt követően további bíztatással találkozhattunk. A szentmise végén Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte szívélyesen az ünneplő közösséget. Beszédében kitért iskolánk mai arculatára, mind a létszámok, mind az erdemények tekintetében, majd - kiemelve az öregdiák találkozó fontosságát - köszönetet mondott a szervezők segítő munkájáért. Az összejövetel az Apor iskolában folytatódott, ahol Gaál Barnabás igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd egykori diákunk, Tompa Noémi - művész nevén a Rock Lady - saját műveiből hallhattunk kis ízelítőt. Őt Kuller Jázmin 12.A osztályos tanuló követte fantasztikus énekével. Az est további részében vacsora, beszélgetés, majd Gásza Party Music zenéjével tánc következett. Igazán felemelő és jóleső érzés volt a sok nálunk végzett fiatallal találkozni. Hálás köszönettel tartozunk a Szülők csoportjának, a diákönkormányzatnak és minden segítő diáknak a munkájáért, hogy ez a találkozó létrejöhetett.
 
Öregdiák 2019 képek>>

2019.02.25. - Megyei matematikaverseny 2019

Idén a Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont a XXVII. Megyei matematikaversenynek. Stolmár Katalin és Jócsik Csilla kíséretében az iskolánkat képviselő tanulók tisztességes helytállása szép eredményeket hozott. Gratulálunk!
 
9-10. évfolyam:
 
Név Helyezés Felkészítő
Haszilló Dominik  2 Stolmár Katalin, Gaál Barnabás
Kránitz Bence 6 Kullerné Ender Nicolette
Szücs Benjamin 15 Kullerné Ender Nicolette
 
11-12. évfolyam:
 
Név
Helyezés Felkészítő
Kránitz Péter 7 Stolmár Katalin
Gaál Gergely 10 Stolmár Katalin
Horváth Dávid 14 Stolmár Katalin
 
 

2019.02.25. - Kirándulás a Magas-Tátrában a mesebeli Jégtemplomba

Bese Gergő atyával egynapos felejthetetlen élményt nyújtó látványosságot látogattunk meg Ótátrafüred közelében, Tarajkán. A Jégtemplom, melynek az idén a témája a római Szent Péter Bazilika volt Bernini kolonnáddal (oszlopokkal) együtt. Szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat hozta létre. Elkészítéséhez 1800 jégtömböt használtak fel, melynek súlya 225 tonnát tett ki. A jégtemplom kupolájának magassága elérte a 25 métert. Mellette volt egy kisebb dóm, ahol a jégfaragó bajnokságon résztvevők munkáit is megnéztük. Verőfényes napsütésben sétáltunk és voltak, akik a csapatból a régió leghosszabb (3 km) szánkópályáján is végig száguldottak. Hazafelé Zolyomban egy kedves, kis templomban szentmisével zártuk az utunkat.
 
Jégtemplom kirándulás képek>>                                                        Szalontay Lukácsné

2019.02.23. - Népdaléneklési verseny

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában február 8-án megrendezett: „Fújdogál a szél” nemzetközi népdaléneklési versenyen alsó tagozatos tanulóink szép eredményeket értek el. Fábián Anna 4.b osztályos tanuló ARANY, Kassai Viola 3.d osztályos tanuló EZÜST minősítésben részesült. Felkészítő tanár: Kovács Anna Zsuzsanna. Szeretettel gratulálunk!
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »