Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
 
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.04.20.
Az Apor Kórus sikere az Éneklő ifjúság minősítő hangversenyen
2018.április 19-én került megrendezésre az Éneklő Ifjúság Hangverseny, Győr város iskolai kórusainak országos minősítő hangversenye, melyen ezúttal 14 kórus lépett fel. A zsűri kiemelte az országos viszonylatban is magas színvonalú rendezvényt...
2018.04.18.
Költészet napi irodalmi vetélkedő
2018. április 11-én. József Attila születésnapjáról emlékeztünk meg a költő életművét és verseit feldolgozó irodalmi vetélkedővel.   8 gimnazista csoport mérte össze tudását a vidám, kreatív feladatok megoldása során...
2018.04.18.
TAVASZI HANGVERSENY A SZENT ANNA TEMPLOMBAN
2018.április 18-án 15 órakor a Szent Anna Otthon Kápolnájában az Apor Iskola énekkarának tavaszi hangversenye lesz. Zongorán kísér Ney Andrea, vezényel Iván Gabriella Szeretettel várunk Mindenkit!

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »

2018.04.20. - Az Apor Kórus sikere az Éneklő ifjúság minősítő hangversenyen

2018.április 19-én került megrendezésre az Éneklő Ifjúság Hangverseny, Győr város iskolai kórusainak országos minősítő hangversenye, melyen ezúttal 14 kórus lépett fel. A zsűri kiemelte az országos viszonylatban is magas színvonalú rendezvényt.
 
Az Apor Vilmos Iskolaközpont Énekkara/Vegyeskara:
zongorán km. Ney Andrea, karnagy Iván Gabriella
 
ARANY DIPLOMÁVAL MINŐSÍTÉS,
ORSZÁGOS DICSÉRŐ OKLEVÉL (hangzás, művészi munka)
KÜLÖNDÍJ: KODÁLY LENGYEL LÁSZLÓ tolmácsolásáért
 
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Kodály Társaság, amely a fellépő 14 kórus közül az Apor iskola kórusát külön elismerésben is részesítette a Kodály művek magas szintű tolmácsolásáért.
 
Gratuláció az iskolai kórus minden tagjának!

2018.04.18. - Költészet napi irodalmi vetélkedő

2018. április 11-én. József Attila születésnapjáról emlékeztünk meg a költő életművét és verseit feldolgozó irodalmi vetélkedővel.
 
8 gimnazista csoport mérte össze tudását a vidám, kreatív feladatok megoldása során.
 
I. helyezett: Bögrék (12.C) csapat
II. helyezett: Szerpentin (10.B) csapat
III. helyezett: Talán eltűnök (vegyes) csapat
Gratulálunk!
Csizmadia Gertrúd, Gyallai Beatrix és Vaszariné Horváth Márta tanárnő
 

2018.04.18. - TAVASZI HANGVERSENY A SZENT ANNA TEMPLOMBAN

2018.április 18-án 15 órakor a Szent Anna Otthon Kápolnájában az Apor Iskola énekkarának tavaszi hangversenye lesz. Zongorán kísér Ney Andrea, vezényel Iván Gabriella
Szeretettel várunk Mindenkit!

2018.04.17. - Iskolánk tanulói a dobogón!

Április 13-án, pénteken, Németh Anna I., Miletics Zsófia II. helyezést ért el a Váci Mihály nevével fémjelzett városi versmondó versenyen, amelyet a költőről elnevezett Győrszentiváni Általános Iskolában tartottak. Felkészítő tanáruk Schindlerné Nagy Kinga. Mindkét tanulónak gratulálunk!
 

2018.04.16. - Országos Robotprogramozó Verseny - döntő

2018. április 14-én (szombaton) Kecskeméten került megrendezésre a IX. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntője. A versenyre idén 106 csapat nevezett, ami országos csúcs, és a hazai szervezésű versenyek közül a kecskeméti a legnagyobb. A három regionális forduló legjobb robotprogramozó csapatai érkeztek a döntőre. Iskolánkat két csapat képviselte, akik a regionális döntőn első helyet, az országod fordulón pedig szoros küzdelemben a 3. és a 4. helyezést érték el.
 
II. kategóriában 3. helyezett a RoboTrió csapat:
Bocskai Gábor 6.a
Szücs Marcell 6.a
Dudás Tamás 6.d
 
III. kategóriában 4. helyezett az ElektroGeniusz csapat:
Batha Benedek 8.a
Czuczor Tamás 8.a
Kovács Martin 8.a
 
Felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó
 
 

2018.04.16. - A két Lotti - musical az Apor iskolában

 Április 27-én, pénteken 18.00-kor  a Két Lotti című musical-t adják elő diájaink az Apor iskolában.
Szerettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
Helyszín: Apor iskola aulája
 
 
 

2018.04.15. - Apor egészséghét

2018. április 9-13. között a Apor Diákönkormányzat szervezésében EGÉSZSÉGHÉT programsorozat valósult meg. A fiatalok ötletéből indult el a kezdeményezés, amellyel az egészséges életvitelre próbálták felhívni társaik figyelmét. Hétfőn a kerékpárral érkezők almát kaptak ajándékba: Minden nap egy alma, az orvost távolt tartja... A nagyszünetben az Országos Mentőszolgálat munkatársai tartottak újraélesztéssel kapcsolatos izgalmas bemutatót. Kedden Kovácsovics Noémi vezetett aerobikot a szünetudvarban, amelyen a nagyszámú diáksereg átmozgathatta magát. Szerdán a szünetekben az egészséges étkezésre hívták fel a figyelmet a fiatalok. Ezzel kapcsolatosan lehetett zöldségételeket, aszalt finomságokat és tejtermékeket kóstolni. Délután Dr. Feller Gábor főorvos úr előadásán vehettünk részt, ahol doktor úr a pozitív életvitel, életszemlélet fontosságára hívta fel a figyelmünket, rámutatva a fiatalokat különösen körbe vevő veszélyekre, azok elkerülésére. Csütörtökön Árpási Kitti védőnő segítségével vérnyomás mérés, valamint a kilélegzett levegő széndioxit-tartalmának a vizsgálatára nyílt mód. Pénteken Kövecses Patrícia vezette Flashmob újabb mozgásra invitálta az érdeklődőket. A hét eseményei mellett egészség totón mérhette össze ki-ki a tudását. A totó összeállításáért, a programokkal kapcsolatos tanácsokért külön köszönetet mondunk iskolaorvosunknak, Dr. Balogh Juditnak, valamint Árpási Kitti védőnőnek.
 
 
 

2018.04.15. - TSZM előadás 2018 április

 

2018.04.14. - Német nyelvi verseny Eisenstadtban

A 2017/2018-as tanévben, áprilisban került megrendezésre az eisenstadti német nyelvi verseny. Az írásbeli forduló után három kategóriában, az első három helyezett diákkal utaztunk a szóbeli második fordulóra az eisenstadti gimnáziumba. Diákjaink kellemes hangulatban versenyeztek, majd ebéd után megnéztük a belvárost, az Eszterházy-kastélyt, a Haydn-házat, sétáltunk a kastélyparkban,a főutcán. Délután mindenkit várt egy közös sütizés és egy kis szabad program.
Estefelé szép élményekkel gazdagodva indultunk vissza.
 
   
 
A verseny eredményei:
 
4 évfolyamos gimnázium:
1.Végh Vanessza 10.C
2.Ulrich Anna 10.C
3.Cseszneki Zita 10.C
 
6 évfolyamos gimnázium:
1.Haszilló Dominik 9.A
2.Veres Dorina 9.A
3. Szammer Barna 10.A és Bognár Márton 9.A
 
Német 2. idegen nyelv:
1. Németh Luca 11.B
2. Bohuniczky Zsófia 11.B
3. Kránicz Péter 11.B
 
Mindenkinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Sárvári Beáta

2018.04.12. - Ismerkedés az online katalógussal

2018. március 12-én könyvtárhasználati bemutató órára látogattak iskolánkba győri könyvtárosok, könyvtárostanárok. A foglalkozásra annak a kezdeményezésnek a keretében került sor, hogy a mi térségünkben is kialakuljon egy iskolai könyvtári munkaközösség, szerveződjenek műhelyfoglalkozások, legyen alkalom tapasztalatcserére.
A bemutató óra az 5.c osztályosok részvételével zajlott, témáját pedig iskolánk online katalógusával való ismerkedés adta. A tanulók korábban megszerzett könyvtári és informatikai ismereteit vegyítettem a matematikával oly módon, hogy az online katalógusban történő többszempontú keresést gyakoroltató feladatok mindegyike játékos módon kapcsolódott matematikáról szóló könyvekhez, matematikát tanító tanárokhoz. A gyerekek lelkesen és nagyon ügyesen dolgoztak, dicsérő szavakat kaptunk a vendégül érkezett pedagógusoktól is.
 

2018.04.11. - Érzékenyítő órák a 3. évfolyamon

Iskolánk 3. évfolyamos tanulói környezetismeret óra keretében Érzékenyítő oktatáson vettek részt március 23-án a kollégium dísztermében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik munkatársa, Borsodi Erzsébet látássérült volt a segítségünkre, hogy megismerkedhessünk a fogyatékossággal élők mindennapjaival. A gyermekek számára nagyon érdekes és tanulságos előadást tartott arról, hogy mindaz ami számunkra természetes a mindennapokban, az a fogyatékossággal élők számára milyen nagy kihívásokat jelent. Külön élmény volt, hogy a gyermekek megismerkedhettek egy vakvezető kutyával, Gesztenyével. Reméljük a gyerekek valóban fogékonyabbá és érzékenyebbé váltak nehézségekkel küzdő embertársaink iránt.
Köszönjük a lehetőséget a Szervezőknek.
 

2018.04.10. - Versenyeredmény

KUDELA KLÁRA 2.b osztályos tanuló a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Művelődési Ház által meghirdetett " Hegyalján innen, Sokorón túl" népmesemondó versenyen I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Borsó Bernadett
Szeretettel gratulálunk!

2018.04.10. - A víz világnapja - 2018

 „AZ ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincs…”
A neves naphoz kapcsolódóan április 10-én interaktív előadásokon és rendhagyó órákon  vehettek részt tanulóink iskolánkban a Vízügyi Igazgatóság, a Pannon-Víz és a Hild középiskola közreműködésével.
 
 

2018.04.09. - Tavaszköszöntő táncház

„Itt a tavasz, tudod-e?
Leheletét érzed-e?
Virágszájjal rád nevet
virágszagú kikelet.
Rád füttyent a bokorból,
füttyös madár torokból.
Rügyes ággal meglegyint
s érzed, tavasz van megint.”
/Gazdag Erzsi: Itt a tavasz/
 
Iskolánk alsó tagozatos tanulói, 2018. április 6-án Tavaszköszöntő műsorral ajándékozták meg a közönséget. Első évfolyamos kisdiákjaink tavaszi énekeket, verseket, népi gyermekjátékokat mutattak be. A 3. b osztály a Mesél az erdő című mesejátékot adta elő. Az alsó tagozatos tanulók énekkara tavaszi dalcsokorral örvendeztette meg a hallgatóságot. A 3. évfolyam néptánc csoportja Rábaközi táncokat mutatott be, végül táncba hívták a gyermeket. A vidám táncot követően, megkóstolhatták a rábaközi perecet.
 
Köszönjük a szereplőknek és felkészítő pedagógusoknak a színvonalas műsort! A szülők, pedagógusok és napközis tanulók élményekben gazdag délutánt tölthettek együtt.
 
 

2018.04.05. - HIRDETMÉNY

Értesítjük a Tisztelt Szülőket a leendő első osztályosok 2018/2019-es tanévre történő beíratásának rendjéről.
 
Beíratás időpontja:
 
2018. április 12. (csütörtök): 8 órától 19 óráig,
2018. április 13. (péntek) : 8 órától 19 óráig.
 
Helyszíne: iskolaközpontunk könyvtára
 
Kérjük, beíratáshoz hozzák magukkal a következő dokumentumokat:
 
• az iskolába lépéséhez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást - óvodai szakvéleményt
• a kiküldött és kitöltött Nyilatkozatot
• a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, lakcímkártyáját
• a diákigazolványhoz a NEK adatlapot (Az okmányirodában tudják beszerezni, a gyermekkel együtt be kell menni.)
• a gyermek felügyeletét ellátó szülők személyi igazolványát
• egyen nyakkendő árát: 2500 Ft
 

2018.04.05. - Gimnazista szavalók sikerei

A tavaszi időszakban több versmondó versenyen szép eredményeket értek el az iskolánkat képviselő gimnazista diákok:

Nagy Attila Országos Szavalóverseny (Budapest, 2018. március 24.)
 
II. helyezett: Nyerges Csaba (12.B), felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta
V. helyezett: Tompa Stella (10.A), felkészítő tanár: Gyallai Beatrix
VI. helyezett: Laczkó Dániel (11.B), felkészítő tanár: Gyallai Beatrix
 
„Éneklem a tavaszt” - József Attila Megyei Versmondó Verseny ( Győr, 2018. március 8.)
 
III. helyezett: Nyerges Csaba (12.B), felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta
 
Bálint-napi Vers- és Prózamondó Verseny (megyei, Győr, 2018. február 14.)
 
II. helyezett: Nyerges Csaba (12.B), felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta
Különdíj: Laczkó Dániel (11.B), felkészítő tanár: Gyallai Beatrix
 
Gratulálunk az eredményekhez!
 

2018.03.29. - Aporos sikerek a Balázs-kupán

Fergeteges meccsek, küzedelmek, örömök és tanulságok... ez jellemezte a 2018. évi Balázs kupán indult csapataink játékát, eredményeit. Fantasztikus sikerrel két csapatunk arany, kettő pedig ezüst éremmel is büszkélkedhet. Köszönet és hála Kovácsovics László tanár úrnak és segítő társainak, különösen Nahaj Lászlónak, a szülőknek, akik mind a felkészítésben, mind pedig a kupán segítették a csapatokat!
 
 
FA-2003 SZESE-Apor 2 Arany érem
FB-2005 GYFKKA Apor U12 Ezüst érem
FB-2005 GYFKKA Apor U11 10. hely
FC-2007 GYFKKA Apor U10 8. hely
FC-2007 GYFKKA Apor U9 9. hely
FD-2008 GYFKKA Apor 1 Arany érem
FD-2008 GYFKKA Apor 2 Ezüst érem
 
GRATULÁLUNK!      |      Laci bácsi értékelése>>

2018.03.29. - A Nagyheti és a Húsvéti programok a Szentlélek templomban

  • Nagycsütörtökön és nagypénteken 18.00, nagyszombaton 19.00 órakor kezdődnek a szentmisék és szertartások.
  • Hagyományos nagycsütörtöki szentségimádásunk és nagypénteki virrasztásunk rendje a következő:
                    a szertartások végétől: nők ( Rózsafüzér Társulat, Szent Anna Otthon, cursillisták...)
                    21.00 órától : férfiak (Képviselő Testület tagjai, cursillisták...)
                    22.00 órától : fiatalok
                    Gyónási lehetőség csütörtökön egész este, pénteken a fiatalok imaórája alatt.
  • Pénteken délután 15.00 órakor a Szent Anna Otthon kápolnájában járunk keresztutat, este pedig a templomban a szertartás végén, a nők imaórája keretében. A városi keresztút 20.00 órakor indul a bazilikától.
  • Húsvétvasárnap és húsvéthétfőn ünnepi miserend lesz templomunkban, de a reggel 7-es helyett fél 8-kor az Otthonban lesz szentmise mindkét napon. Templomunkban fél 9-kor, fél 11-kor, délután 17.00-kor és 19.00-kor várjuk a híveket szentmisére.
Húsvét hétfőn, délután 18.00 órakor kerül sor a szokásos éves orgona koncertsorozatunk első hangversenyére.
 
Kérjük híveinket, idős, beteg hozzátartozóikat jelentség be a plébánián, hogy felkereshessük őket a húsvéti szentségek életadó erejével!
 
Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk!

2018.03.27. - Balázs kupa hírek II. - DÖNTŐK

Kedves Mind!
 
Elérkeztünk az utolsó játéknaphoz, elérkezett a helyosztók, a döntők ideje. Csatolva küldöm a mérkőzések időpontjait. Tudom, hogy az U10 FC-ben van egy U9-es és egy U10-es mérkőzés csere. SZÁNDÉKOSAN! Kérek Mindenkit, hogy a csatolt táblázat alapján érkezzen a megfelelő helyszínekre! FIGYELEM!! Nem csak a Krúdyban és a Kovács Margitban leszünk:)
Nagyon szeretném, hogy a szokásos módon, aki teheti jöjjön és szurkoljon a többi korosztálynak, a döntőkön (reméljük lesznek) különösen nagy szükség van a lelátóról érkező biztatásnak.
A legnagyobbak 17:00-kor már biztosan döntőt játszanak! Kérek minden Aporos csapatot, hogy erre a meccsre jöjjön a Magvassyba. Az eredményhirdetés után össznépi fotózást szeretnénk tartani a szokott módon!
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítségét, közreműködését és rugalmasságát. Kérlek benneteket még egy napig tartsunk ki és holnap is a sportszerű szurkolás mellett, ahol tudunk segítsük a kis Aporos kéziseket!
Mindenkinek jó pihenést!
 
Üdv.: laci bácsi
 
 

2018.03.26. - Balázs kupa hírek I.

Az alábbiakban olvashatjuk a 2018. évi Balázs kupához kapcsolódó I. hírt.
 
 
 
Terem | BK | FA | FB | FC | FD

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »