Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
 
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.05.19.
Bérmálás 2018
„Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.” (Róm 5,5)   A mai napon, pünkösd vígiliáján került sor a Szentlélek Egyházközség és az Apor iskola fiataljai bérmálására...
2018.05.16.
Nyelvi eredmények
Az idei tanévben eddig a következő tanulóink rendelkeznek C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával, illetve két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával. Szeretettel gratulálunk nekik és annak a sok gimnazista diáktá...
2018.05.16.
Édesanyák köszöntése
A Szűzanya tiszteletére rendelt hónapban, alsó tagozatos tanulóink gyermeki szívük hálájával és ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat az osztálytermekben. Elsőáldozóink a Szentlé...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »

2018.05.19. - Bérmálás 2018

„Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.”
(Róm 5,5)
 
A mai napon, pünkösd vígiliáján került sor a Szentlélek Egyházközség és az Apor iskola fiataljai bérmálására. A szentséget Dr. Pápai Lajos püspök úr szolgáltatta ki, így válhattak iskolánk diákjai közül 93-an, a templomhoz tartozóan további 35-en az egyház teljes jogú felnőtt tagjai.
 
 Bérmálás 2018 képek>>

2018.05.16. - Nyelvi eredmények

Az idei tanévben eddig a következő tanulóink rendelkeznek C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával, illetve két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával. Szeretettel gratulálunk nekik és annak a sok gimnazista diáktársuknak is, akik idén szerezték meg első középfokú nyelvvizsgájukat!
 
C1-es (felsőfokú) nyelvvizsgával rendelkezők:
Kovács Írisz Karolina (angol)
Nyerges Csaba (angol)
Peresztegi-Nagy Gellért (angol)
Kiss Anna Klára (angol)
Kuller Jázmin (angol)
Németh András Gábor (angol)
Pátka Roland (angol)
Kukorelli Kristóf (angol)
Gaál Gergely (angol)
Fischbach Kardos (német)
Pisch Bátor (német)
 
Két B2-es (középfokú) nyelvvizsgával rendelkezők:
Bognár Lilla (angol, francia)
Purcsel Boglárka (német, angol))
Szegedi Zsófia (angol, francia)
Budai Mátyás (német, angol)
Palicsek Levente (német, angol)
 
Baloghné Kalmár Zsuzsanna
munkaközösség-vezető

2018.05.16. - Édesanyák köszöntése

A Szűzanya tiszteletére rendelt hónapban, alsó tagozatos tanulóink gyermeki szívük hálájával és ünnepi műsorral köszöntötték az édesanyákat és nagymamákat az osztálytermekben.
Elsőáldozóink a Szentlélek – templomban anyák napi szentségimádáson adtak hálát az édesanyákért, és kérték Szűzanya közbenjárását családjainkért.
 
 
 
Anyák fénye Szűz Mária.
Velünk együtt kérd Szent Fiad.
Áldja Édesanyánkat.
Boldogsággal, jósággal.”
 Anyák napja képek>>

2018.05.11. - Kirchbergi cserekapcsolat 2018

Ebben a tanévben 15. alkalommal került sor a Sachsenbrunni Katolikus Gimnázium és az Apor iskola közötti cserekapcsolatra. Az elmúlt 15 évben iskolánk 7. és 8. évfolyamos németet tanuló diákjainak lehetősége volt az osztrák családok vendégszeretetét élvezni és bepillantást nyerni az iskola életébe. A cserekapcsolat keretében számos alpesi túrán, városnézésen, múzeumlátogatáson, közös iskolai tanórán, sportprogramon vettünk részt.
Az osztrák diákok magyarországi látogatása során bemutattuk iskolánkat, közös tanórák keretében a gyerekek népdalokat és néptáncot tanulhattak meg és sportprogramokon vehettek részt. Ellátogattunk Pannonhalmára, Budapestre, Herendre és a Balatonra.
Az idei tanévben május 2.-án érkezett egy osztály 18 fővel Ausztriából. Iskolánk 7. osztályos diákjai fogadták a vendégeket. Az első nap köszöntéssel és iskolabemutatással kezdődött, majd a közös ebéd után győri városnézésen vettünk részt. Ennek zárásaként a Püspökvár tornyából megcsodáltuk városunk szép fekvését. A délutáni és esti programot a fogadó családokkal töltötték a gyerekek. Másnap egész napos kirándulásra indultunk a Balatonhoz. A délelőtt folyamán a szigligeti várat és a tópartot néztük meg, majd Keszthelyen folytattuk utunkat. Itt idegenvezető segítségével megnéztük a Festetics kastélyt, majd ebédelni mentünk. Az együtt töltött két nap után sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza a diákok.
Reméljük, hogy a cserekapcsolat az elkövetkező években is folytatódik, ezzel lehetőséget adva németes diákjainknak a közelünkben lévő országok kultúrájának és szépségeinek megismerésére, illetve a német nyelv életközeli használatára. Örömünkre szolgál, hogy az iskola vezetése és a szülők is támogatják a programot és a sok pozitív visszajelzés megerősít bennünket abban, hogy igény van az élő idegen nyelv használatára.
Szabó Mária és Némethné Gábor Krisztina
 

2018.05.05. - Ballagás 2018

„Nézz vissza most egy percre, nézz az útra,
Nézd meg, mit tett, mit alkotott a munka,
Nézz vissza… aztán ismét csak előre,
S indulj tovább az alkotó jövőbe.”
 
                                             (Kiss Jenő)
 
Május 5-én reggel 8.00-tól lázas sürgölődés kezdődött iskolánkban. Egyre több tizenegyedik évfolyamos jelent meg egy-egy csokor virággal a kezében. Az ünnepi készülődésben gyönyörű díszítésekkel, táblára írt útravalóval lepték meg végzős társaikat a lelkes nagydiákok. 10.00 előtt minden elkészült...és jöttek a végzősök. Kinek mosoly, kinek pedig a búcsúzással járó szomorúság ült ki az arcára...10.30-kor utoljára szólt a Taize-i dallamból komponált becsengetés fület dédelgető kellemes hangja: elkezdődött az utolsó osztályfőnöki óra. 10.50-kor a "kijelző", majd 11.00-kor az utolsó kicsengetés szólalt meg a dallamokat már szinte kívülről fújó jó öreg hangszórókon keresztül. Az iskola zászlóját követve, énekszóval járták be diákjaink a jól ismert folyosókat, ahol rájuk mosolyogtak a régi tablókról a már végzettek: nektek is eljött az idő. A vonuló végzősöknek a tisztelet jelét adták meg az alsóbb évesek is: sorfalat állva tarthattak seregszemlét - mintha egy eposz venné kezdetét.
     
Az aulában már nagy izgalommal várták ünnepelteinket a szülők, nagyszülők, testvérek, rokonok, barátok. A Szűzanyánál tett tiszteletet követően Csuta Rita 11.B osztályos tanuló narrátori vezetésével kezdődött az ünnepély. Németh Evelin 11.A osztályos tanuló köszönt el a diáktársak nevében, majd Németh Bence 12.C osztályos tanuló szavalatát hallhattuk. A végzősök nevében Pereszetgi-Nagy Gellért szólt, majd  Kiss Zoltán igazgató úr ünnepi beszéde következett. 
A legkiválóbb tanulókat a nevelőtestület dicséretével ünnepélyes keretek között jutalmaztuk. A 12.A osztályból Berta Péter Patrik, Horváth Bálint Béla, Takács Dominik Zsolt, Kiss Anna Klára, Szabó Réka Gyöngyi, a 12.B osztályból Böcskei Mátyás, Gombos Liza, Figula Mónika, Komáromi Anna Maja, Nyerges Csaba, a 12.C osztályból pedig Kovács Írisz, Rippert Ágnes, Purcsel Boglárka, Bognár Lilla és Szegedi Zsófia Franciska kapott elismerést. Az idén az Apor emlékérmet Peresztegi-Nagy Gellért 12.B osztályos tanuló kapta. Az ünneplés további részében együtt imádkoztunk végzőseinkért. Benkovich Ferenc atyai útravalóját követően szentségi áldásban részesítette a résztvevőket. Somfai Elemér karnagy úr orgonajátékával együtt énekelhettük a Te Deum hálaadó hagyományos éneket és a liturgikus dalokat. Az ünnepség befejezéseként, a kivonulás alatt Giczi Balázs Vidor: VI. orgonaszimfónia I. tételével örvendeztetett meg minket.
 
Képek:
 
 

2018.05.04. - Szabadegyetem

 

2018.05.02. - Sikerek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen!

A 2017/2018-as tanévben különösen jól szerepeltek diákjaink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken. Többen bejutottak a második fordulóba és hat kategóriában döntőseink is voltak! Ezúton is gratulálunk a kimagasló eredményekhez!
 
Eredmények:
 
A második fordulóba jutott és ott eredeményesen szereplő tanulóink:
 
Verseny Tanuló Osztály Felkészítő tanár
vizuális kultúra Ernyey Zsófia Mária 12.C Pintérné Gergics Ágnes
vizuális kultúra Laki Sarolta 11.B Pintérné Gergics Ágnes
vizuális kultúra Nagy Natália 12.B Kissné Kostelec Éva
kémia I. kategória Kovács Írisz Karolina 12.C Stolmár Katalin, Kullerné Ender Nicolette
biológia II. kategória Purcsel Boglárka 12.C Fráterné Németh Szilvia
biológia I. kategória Steiner Katalin 11.C Fráterné Németh Szilvia
 
A döntőbe jutott tanulóink:
 
Verseny Tanuló Osztály Felkészítő tanár Helyezés
német nyelv I. kategória Németh Evelin 11.A Kokas Márta, Némethné Gábor Krisztina 36
magyar irodalom Nyerges Csaba 12.B Vaszariné Horváth Márta 9
vizuális kultúra Sárvári Krisztina 11.A Pintérné Gergics Ágnes 28
fizika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Gaál Barnabás 28
informatika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Szabóné Telekesi Éva 20
matematika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Jócsik Csilla 14
 
 

2018.05.02. - Kísérletbazár 2018

2018. április 27-én diákjaink részt vettek a Mobilis által szervezett 5. Kísérletbazáron. A versenyen több, mint 20 iskola képviseltette magát kísérleteivel. Ebben a mezőnyben az Aporos csapat (Horváth Dávid Miklós és Kovács Ákos 10.a, felkészítő tanáruk Vida Gábor) az első helyezést ért el. Gratulálunk!
 
 
 

2018.05.02. - Salzburgi kirándulás 2018. április 20-22.

Pénteken a kora reggeli indulást követő hosszú úton hamar megtalálta a közös hangot a társaság. Salzburgba érkezve már várt minket egy nagyon aranyos idegenvezető hölgy. Elkalauzolt minket a város történelmi nevezetességeihez. A Getreidegasse hangulatos utcáján sétálva megnéztük Mozart szülőházát. A Salzach folyó mentén megcsodáltuk Hohensalzburg várát és a Mirabell kastély, illetve annak virágokkal teli kertje is szemet gyönyörködtető látvány volt. Ezt követően ellátogattunk a Hellbrunni kastélyhoz, ahol káprázatos reneszánsz vízijátékban volt részünk. A szállásra érve már fáradtak voltunk, ezért hamar nyugovóra is tértünk. A szombati napot a Hallein melletti világhírű sóbányában kezdtük, ahol egy különleges védőruhába öltözve jártuk végig a tárnákat. A földalatti kisvasúton utaztunk, majd kipróbálhattuk az eredeti bányacsúszdákat, továbbá lehetőségünk nyílt egy földalatti tavon csónakázni. Délután a festői Hohenwerfen várához érkeztünk, ahol idegenvezető vezetésével megtekintettük a vármúzeumot. A toronyból gyönyörű kilátás tárult elénk. A napot szentmisével zártuk, amely mindannyiunk számára lelki felüdülést jelentett. Vasárnap már a reggeli után útnak indultunk és látogatást tettünk a salzkammerguti tóvidék két legszebb városkájában Bad Ischlben, majd Hallstattban. Felvonó vitt minket a hegyre, ahonnan varázslatos kilátás nyílt a gyönyörű gleccsertóra és az azt körülvevő hegyekre. A 3 napos kirándulást egy rövid sétával zártuk Hallstatt óvárosában. Vasárnap este fáradtan, de épségben és élményekben gazdagon érkeztünk a Szentlélek templom elé.
Köszönjük a kísérő tanárok, Kriszti néni és Marika néni áldozatos munkáját, a kirándulás megszervezését és legfőképpen türelmüket.
 
Ulrich Anna 10.C és Kamrás István 11.B
Salzburg 2018 képek>>
 

2018.05.02. - Lézerpuska lövésverseny

A Honvédelmi Sportszövetség a Győri Sportlövő Európa bajnokság keretein belül megrendezett diák lézerpuska lövész versenyhez kapcsolódóan, mozgósítási versenyt hirdetett meg a győri köznevelési intézmények között. Iskolánk az elért eredényei alapján 150.000 Ft-os Dechatlon sportszervásárlási utalványt kapott!

2018.04.27. - A két Lotti

A két Lotti. Vajon kinek mi jut eszébe erről a híres, világot bejárt címről? Talán egy kedves könyv? A kötelező olvasmány címe vagy talán valamilyen filmfeldogozás? A mai napot követően bizonyára sokaknak ...az az aranyos musical az Aporból...emlék lesz az első gondolatuk! Szűcs István szerzeményét, zenés feldolgozását Némethné Virág Eszter kolléganő vitte színpadra. A darabban a táncosok koreográfiáját Pintér Mónika, az árnyjátékot Schindlerné Nagy Kinga tanárnő álmodta meg. A zenei stúdiómunka Kapui Szabolcs önzetlen segítségét dicséri. A vokál énekeket a Szentlélek templom énekkara énekelte fel. A technikában segítségünkre volt: Takács Krisztián és Szami Ágnes, a kis Muzslai ikrek és kedves szüleik, Kelemen Viktória és Dávid Noémi tanulóink szülei, Németh András Gábor 11.A és Ládics Balázs 11.B tanulók, Boglári Pálné, Horváthné Ikker Ildikó és Szabóné Telekesi Éva kollégák. A hátteret Ferenc atya és Kiss Zoltán igazgató úr biztosította. Szereplők: Nagy Enikő, Nagy Eszter 4.b, Kránitz Dorka, Sudár Boróka, Molnár Eszter, Dányi Éda 5.d, Somfai Borka, Kapui Vilmos 6.a, Bodnár Dorina 6.c, Kukorelli Olivér 6.d, Pongrátz Natália 7.c, Kelemen Viktória, Dávid Noémi 8.A, Szücs Borbála, Czuczor Eszter 10.B, Kuller Jázmin 11.A, Domján Ákos, Csuta Rita, Gaál Gergely 11.B. 
Délelőtt az egész iskola, délután pedig az érdeklődő szülők, nagyszülők, hozzátartozók tekinthették meg az előadást.
 
A két Lotti képek>>
 

2018.04.26. - Elsőáldozás 2018

 "Üdvözölt Légy kedves ünnep
Tiszta szívek ünnepe!
Ragyogjon be fehér fényed
Szívünk – lelkünk mélyébe."
(Sík Sándor: Fehér nap)
 
Április 22-én, a Jó Pásztor vasárnapján harmadik évfolyamos diákjaink fehér ruhába öltözve, tiszta lelkülettel vehették magukhoz először Krisztus szent testét. Hála és köszönet a felkészítésért a hitoktatóknak, osztályfőnököknek, Ferenc atyának!
 
 
 

2018.04.26. - TSZM április - Hétköznapi extázisaink

2018. április 18-án került sor a Tiszta Szívek Mozgalmának utolsó találkozójára az idei tanévben. Az előadó Béri Renátó kármelita atya volt, aki ez alkalommal is izgalmas témával készült a jelenlévő nagyszámú vendégsereg számára. Renátó atya előadásában az extáziskeresés különböző formáiról beszélt. Kitért arra, hogy minden embernek szüksége van a boldog extázis pillanataira, hiszen közös vágyunk az, hogy szabaddá váljunk. A helyesen megélt extázis gyümölcse a katarzis, a megtisztulás, amikor tisztábban látjuk önmagunkat; míg a helytelen módon keresett extázis fájdalomhoz, csalódáshoz vezet. Renátó atya számtalan példán keresztül szemléltette a hétköznapokban megélt extázis különböző formáit.
Az előadást követően közös dallal és egy szép albummal köszöntük meg Renátó atyának, hogy négy éven keresztül a TSZM lelki vezetője volt és Isten áldását kértük további terveire, munkájára.
Némethné Gábor Krisztina

2018.04.24. - Vízipólós siker

A Diákolimpia Vízipóló városi döntőjének harmadik korcsoportjában iskolánk csapata I. helyezést ért el. Gratulálunk a győzteseknek! 
 
     
 

2018.04.20. - Az Apor Kórus sikere az Éneklő ifjúság minősítő hangversenyen

2018.április 19-én került megrendezésre az Éneklő Ifjúság Hangverseny, Győr város iskolai kórusainak országos minősítő hangversenye, melyen ezúttal 14 kórus lépett fel. A zsűri kiemelte az országos viszonylatban is magas színvonalú rendezvényt.
 
Az Apor Vilmos Iskolaközpont Énekkara/Vegyeskara:
zongorán km. Ney Andrea, karnagy Iván Gabriella
 
ARANY DIPLOMÁVAL MINŐSÍTÉS,
ORSZÁGOS DICSÉRŐ OKLEVÉL (hangzás, művészi munka)
KÜLÖNDÍJ: KODÁLY LENGYEL LÁSZLÓ tolmácsolásáért
 
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Kodály Társaság, amely a fellépő 14 kórus közül az Apor iskola kórusát külön elismerésben is részesítette a Kodály művek magas szintű tolmácsolásáért.
 
Gratuláció az iskolai kórus minden tagjának!

2018.04.18. - Költészet napi irodalmi vetélkedő

2018. április 11-én. József Attila születésnapjáról emlékeztünk meg a költő életművét és verseit feldolgozó irodalmi vetélkedővel.
 
8 gimnazista csoport mérte össze tudását a vidám, kreatív feladatok megoldása során.
 
I. helyezett: Bögrék (12.C) csapat
II. helyezett: Szerpentin (10.B) csapat
III. helyezett: Talán eltűnök (vegyes) csapat
Gratulálunk!
Csizmadia Gertrúd, Gyallai Beatrix és Vaszariné Horváth Márta tanárnő
 

2018.04.18. - TAVASZI HANGVERSENY A SZENT ANNA TEMPLOMBAN

2018.április 18-án 15 órakor a Szent Anna Otthon Kápolnájában az Apor Iskola énekkarának tavaszi hangversenye lesz. Zongorán kísér Ney Andrea, vezényel Iván Gabriella
Szeretettel várunk Mindenkit!

2018.04.17. - Iskolánk tanulói a dobogón!

Április 13-án, pénteken, Németh Anna I., Miletics Zsófia II. helyezést ért el a Váci Mihály nevével fémjelzett városi versmondó versenyen, amelyet a költőről elnevezett Győrszentiváni Általános Iskolában tartottak. Felkészítő tanáruk Schindlerné Nagy Kinga. Mindkét tanulónak gratulálunk!
 

2018.04.16. - Országos Robotprogramozó Verseny - döntő

2018. április 14-én (szombaton) Kecskeméten került megrendezésre a IX. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntője. A versenyre idén 106 csapat nevezett, ami országos csúcs, és a hazai szervezésű versenyek közül a kecskeméti a legnagyobb. A három regionális forduló legjobb robotprogramozó csapatai érkeztek a döntőre. Iskolánkat két csapat képviselte, akik a regionális döntőn első helyet, az országod fordulón pedig szoros küzdelemben a 3. és a 4. helyezést érték el.
 
II. kategóriában 3. helyezett a RoboTrió csapat:
Bocskai Gábor 6.a
Szücs Marcell 6.a
Dudás Tamás 6.d
 
III. kategóriában 4. helyezett az ElektroGeniusz csapat:
Batha Benedek 8.a
Czuczor Tamás 8.a
Kovács Martin 8.a
 
Felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó
 
 

2018.04.16. - A két Lotti - musical az Apor iskolában

 Április 27-én, pénteken 18.00-kor  a Két Lotti című musical-t adják elő diájaink az Apor iskolában.
Szerettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
Helyszín: Apor iskola aulája
 
 
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »