Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.06.22.
Balett előadás
Osztályunk a Nemzeti Táncszínház Tükör című előadásán vett részt június 13-án. A táncosok bemutatták a fiatalok útkereséseit, és a mű tökéletesen szemlélteti az ezzel járó nehézségeket. Az előadás utá...
2022.06.20.
Te Deum
Ó-IÓ-CIÓ-...-VAKÁCIÓ! A visszaszámlálás a végéhez érkezett. Vasárnap hálaadó tanévzáró szentmisén és ünnepélyen vettünk részt: délelőtt az 1-6, délután a 7-11. évfolyamosok. Benkovich Ferenc atya a ny...
2022.06.17.
Jutalomkirándulás
A kis herceg projekt jutalomkirándulása: Fertő tó, Fertőd. "Nálatok...az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégsem találják meg, amit keresnek... Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »

2022.05.10. - OKTV siker

Mészáros Richárd Ferdinánd 11.A osztályos tanuló igazán sikeres évet tudhat maga mögött. Kitartó felkészülő munkája, szorgalma és persze tehetsége sok szép eredményt hozott mind matematikából, mind pedig kémiából és fizikából. Legutóbbi kiváló teljesítményét az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjében elért 16. helyezése jelenti, amelyet fizika tantárgyból teljesített. Felkészítő tanára: Gaál Barnabás
Gratulálunk!

2022.05.09. - Madarak és fák napja

 

2022.05.09. - Elsőáldozás

„Jézus nagyon vártunk, jöjj, maradj velünk,
Noha itt nem látunk, nagyon szeretünk.
A szívünkbe fogadunk kenyér színében.
Köszönjük, hogy itt vagy e nagy szentségben.”
 
3. évfolyamos tanulóink számára elérkezett a várva várt nap! Május 8-án reggel hófehér ruhába öltöztek, ami tiszta lelküket jelképezi. Örömteli szívvel készültek, hogy Krisztussal találkozhassanak az első szentáldozásban. A nyolcvankettő kis elsőáldozó ünnepélyesen bevonult a Szentlélek – templomba, ahol szülők, nagyszülők és ünneplő hívek várták őket. Ferenc atya szentbeszédében buzdította a gyermekeket, hogy vasárnap fogják meg édesapjuk és édesanyjuk kezét, menjenek együtt a templomba, ahol a szentáldozásban találkozhatnak Jézussal. A legszentebb Eukarisztia, amelyet Megváltónk azért rendelt, hogy mindennapi lelki táplálékunk legyen. Az ünnepi szentmisén elsőáldozóink megújították keresztségi fogadalmukat és ígéretet tettek a Mennyei Atyának, hogy hűségesek maradnak hozzá. Mindannyijuk számára a legszebb pillanat a szentáldozás volt. Végül a gyermekek hálatelt szívvel mondtak köszönetet Ferenc atyának és a hitoktatóknak, akik felkészítették őket az elsőáldozásra.
 
Elsőáldozás képek>>
 
 
 

2022.05.04. - Aporos Siker a Károly Iréneusz Országos Fizikaversenyen

Mára nagy hagyománnyal rendelkezik a katolikus iskoláknak szervezett országos Károly Iréneusz Fizikaverseny. A 30 éve megrendezett, összetett verseny feladatait és a zsűri munkáját az ELTE fizikusai látják el, Dr. Juhász András ny. docens vezetésével. 
Iskolánk tanulói idén a feladatmegoldó verseny döntőjében kiváló eredményekkel büszkélkedhetnek:
 
  • Nagy Szilveszter 12.C 3. helyezés
  • Mészáros Richárd Ferdinánd 11.A 2. helyezés 
Felkészítő tanáruk: Gaál Barnabás
Gratulálunk!

2022.05.04. - ÉRZÉKENYÍTŐ ANYÁK NAPJA AZ APORBAN A DRÁMAPEDAGÓGIA ELEMEIVEL

Édesanyák és gyermekeik anyák napja alkalmából egy különleges formában találkoztak iskolánkban. Ahogy visszatévedtünk a múltba, a közös játék erejével az anyukák újra élhették a várakozás örömét, majd gyermekükkel együtt gondoltak vissza azokra az évekre, amikor a közös életüket tanulták: az egymáshoz való alkalmazkodást, az egymás megismerését. Míg végül eljutottunk a jelen pillanatához, mikor már anyát és gyermekét egy láthatatlan szál köti össze. Egy olyan kapocs, mely mindig óv, véd, és kíséri a gyermek útját. Az önfeledt, vidám együttlét, a mély egymásra figyelés, a közös játék erőforrásként szolgálhat a jövőben mindannyiunk számára.
Schindlerné Nagy Kinga
 
 

2022.05.01. - Ballagás

"Minden napon míg létezem, mindig igaz legyen
Érezzem, elhiggyem, érdemes küzdenem..."
 
Több év rendhagyó időszaka után a Gondviselésnek köszönhetően idén április 30-án a régi hagyományoknak megfelelően tarthattuk meg ballagási ünnepélyünket. Már 10:00-tól gyülekeztek a végzősök az osztálytermeikben, ahol a fényképezkedés mellett lázas izgalommal átitatott lelkülettel még egy jót tudtak beszégetni. Aztán 10:30-kor felcsendült az utolsó osztályfőnöki órára hívó csengő, majd 11:00-kor a kicsengetés...Útjára indult az iskola zászlóját követve Vaszariné Horváth Márta osztályfőnök vezetésével a 12.A, Jócsik Csilla osztályfőnökkel a 12.B, Szücs István osztályfőnökkel a 12.C osztály. Menet közben egy-egy pillantást vetve az óvodára, az alsós tantermekre, az emeleti folyosón a felsős és gimnazista évek emlékeit adó helyszínek következtek. A 9-11. évfolyamosok tiszteletüket kifejezve sorfalat álltak, így búcsúztak végzős társaiktól. Az aulába érve, a Szűzanya előtti főhajtást követően foglalták el a helyüket tanulóink. Tánczos Luca a végzősök szalagját felkötötte a zászlóra, amelyet ezt követően a ballagók nevében Jung Tamás átadott a következő generációnak.
Az ünnepi műsor Németh Zalán narrátor bevezető köszöntésével kezdődött, majd Vitárius Admira 11.B osztályos tanuló búcsúzott a végzősöktől. Ezt követően Miletics Zsófia 12.A osztályos tanuló előadásában hallgathattuk meg Reményik Sándor: Tündérfok című versét. A végzősök nevében Pomichal Jolán 12.C osztályos tanuló búcsúzott, majd Áder Ferencné intézményvezető ünnepi beszédét hallhattuk. Hagyományunk szerint a legkiemelkedőbb tanulók könyvjutalomban részesültek. A 12.A osztályból Ábrahám Ágnes, Benkő Dorka, Czuczor Tamás, Dávid Noémi, Décsi Dániel, Kaló Patrícia, Miletics Zsófia, Németh Eszter, Tatai Attila, a 12.B osztályból Kocsis Kristóf, Laki Katalin, Végh András, Cseh Zsófia, Csejtey Anna, Pálmay Kristóf Soma, Szabó Luca, a 12.C osztályból Koch Márk, Pomichal Jolán és Ihász Nóra. Az idén a legkiemelkedőbb elismerést, az Apor emlékérmet BATHA BENEDEK 12.A osztályos tanuló kapta a nevelőtestület döntése alapján.
Az ünnepi összejövetel igeliturgiával folytatódott. A szentírási részletet Cseh Zsófia tolmácsolásában hallhattuk, majd Benkovich Ferenc atya mondott szívből jövő, igaz lelkipásztori útravalót ballagóinknak. A Te Deum után Ferenc atya szentségi áldást adott a diákokra és a vendégekre. Az ünnepség a himnuszokkal zárult.
 

2022.04.24. - Tavaszköszöntő délután az alsó tagozaton

Tavasszal nemcsak a természet éled újra, lelkünk is megtelik új reménnyel. Krisztus feltámadásának öröme átjárja szívünket és erőt ad mindennapi kihívásaink teljesítésében.
Szép hagyománya van iskolánkban, hogy napközis tanulóink Tavaszköszöntő műsorral ajándékozzák meg a szülőket és nagyszülőket. Fontos számunkra, hogy a rohanó hétköznapokban megálljunk, tartalmas programokkal gazdagítsuk iskolánk közösségét. A kisgyermekek nagy lelkesedéssel, fegyelmezett összeszedettséggel mutatták be versekből, dalos gyermekjátékokból, mesékből és néptáncokból összeállított műsorukat.
Wass Albert: Mese a tavasz – ébresztő kis cinegéről című jelenetét láthattuk a 3. b és 3. c osztályok előadásában. A kis cinege elszántan és kitartóan kereste a hóvirágot, aki csengettyűjével felébresztette a tavaszt. A 3. a osztályosok előadásában: A gomba alatt című mese tanulságát szívlelhettük meg. Mindkét mese résztvevői élethűen bújtak bele a kis állatok és növények szerepébe.
A közös iskolai szentmiséken és rendezvényeken rendszeresen szerepel az alsó tagozatos tanulók Napsugár Kórusa. Tisztán csenő énekükkel ismét megörvendeztették a közönséget. Gyermekdalokat és Szigetközi népdalcsokrot hallhatunk előadásukban.
A vidám hangulat fokozását a 2. c osztályos tanulók néptáncbemutatója segíttette, Somogyi ugrós táncokat és népi játékokat mutattak be. Végül táncba hívták közönséget. A táncházzal népi kultúránk ápolását, továbbadását elevenítettük fel.
Köszönjük a színvonalas műsort a felkészítő pedagógusoknak: Kiss Jánosné, Nagy Róbertné, Zalkáné Rajos Anikó, Hájas – Bodor Nóra tanítóknak, Kovács Anna Zsuzsanna és Somfai Elemér kórusvezetőknek. A stúdióban: Nagy Eszter, Pálmay Kristóf és Bokor Bálint diákok segítő munkáját.
 
Sántáné Kiss Rita
intézményvezető - helyettes
 

2022.04.24. - APOROS SIKEREK A MEGYEI RAJZVERSENYEN

A Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Megyei Tanulmányi Versenyt a hagyományokhoz híven a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumban rendezték meg. A versenyre az alsó tagozatos kisdiákok mesék, versek illusztrálásával készültek. A felső tagozatos tanulóknak egy önálló tablót kellett készíteniük a műveikből megadott témára, valamint tárgyalkotással kiegészíteni. A középiskolai kategóriában pedig a RITMUS témára kellett képzőművészeti alkotást létrehozni. Mint minden évben, idén is több száz pályamunka érkezett a különböző kategóriákra a megye falvaiból és városaiból.
A beérkezett munkákból 23 intézmény diákja lett díjazott, 141 –en oklevelet, 25-en, pedig dicséretet kaptak. A zsűri, amelynek elnöke Borbély Károly egyetemi docens, mesteroktató, festőművész, tagjai pedig Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó, valamint a verseny szervezője Milanovich Lászlóné idén is nehéz feladat elé nézett a pályaművek értékelésekor.
Az április 21-22-én, 15 órára meghirdetett díjkiosztó rangját az önkormányzat részéről Radnóti Ákos alpolgármester úr, és Rózsavölgyi László képviselő úr megtisztelő jelenléte biztosította, akik a fővédnökséget vállalták ebben a tanévben is a verseny felett. Az Apor Iskola diákjai kiemelkedő eredményt értek el, hiszen tizenhárom díjat hoztak el a versenyről.
 
BARTOS HUBER EMMA 1. osztály – II. helyezést ért el.
KUMMER BÍBORKA 1. osztály – III. helyezést ért el.
TÓTH ZSÓFIA 2.osztály – I. helyezést ért el.
MENTES GELLÉRT 2. osztály – II. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Turóczi Zoltánné
 
KUN CSENGE 3. osztály – II. helyezést ért el.
KRAMMER MÁRK BENDEGÚZ 3. osztály – III. helyezést ért el.
SZALAY ADRIENN 4. osztály – II. helyezést ért el.
CSAPLÁR ZÍLIA 4. osztály – II. helyezést ért el.
SZILVÁGYI BORBÁLA 8. osztály – III. helyezést ért el.
FONYÓ JOHANNA 8. osztály – Dicséretben részesült.
SZÜCS MARCELL BÉLA 10. osztály – Dicséretben részesült.
POLNICZKY ANGÉLA 10. osztály – Dicséretben részesült.
SZILVÁGYI MÁRIA 10. osztály – III. helyezést ért el.
Felkészítő tanár: Pintérné Gergics Ágnes
 
 

2022.04.20. - Katolikus Iskolák Matematikaversenye

A Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének országos döntőjére 2022. április 9-én került sor Budapesten. A 9-12. évfolyamos diákok közül a második forduló eredményei alapján a legjobb 10-10 tanulót hívták a döntő megmérettetésre. Az Apor-iskola diákjai kimagasló eredményeket értek el a versenyen.
11. évfolyamon Mészáros Richárd Ferdinánd (11. A) országos 1., míg Kukorelli Kata (11. B) országos 6. helyen végzett. 12. évfolyamon Nagy Szilveszter (12. C) az országos 3. helyezést tudhatja magáénak.
Felkészítő tanárok: Stolmár Katalin és Jócsik Csilla. A versenyzőknek és tanáraiknak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
   

2022.04.20. - Regionális mesemondó verseny

Április 13-án, Csornán, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Iskolában kinyitotta kapuit a Mesevár! Közel 50 kisdiák érkezett Soprontól Komáromig erre a vetélkedőre, ahol a megnyitó után Pintér Zsolt hivatásos mesemondó tréfás meséjével segített ráhangolódni a mesedélelőttre. A versenyzők érdekesebbnél érdekesebb meséket hoztak képzeletbeli tarisznyájukban. Nagy élmény volt hallgatni a szépen elmondott történeteket, a zsűri évfolyamonként értékelte az előadásmódot.
 
       
 
Iskolánk tanulói dicséretet érdemelnek a versenyen elért eredményeikért:
 
- Varga Zsófia Csenge 1.c osztályos tanuló 5. helyezés, felkészítő tanító: Mugitsné Novák Erika
- Tolnai-Szabó Noel 2.d osztályos tanuló 3. helyezés, felkészítő tanító: Takács Anita
- Ponácz Alex 3.b osztályos tanuló 1. helyezés, felkészítő tanító: Ásványiné Kiss Anikó
- Mondovics Benedek 4.d osztályos tanuló 3. helyezés, felkészítő tanító: Kovács Márta
 
Szívből gratulálunk, nagyon büszkék vagyunk tanítványainkra!
Vörösházi Györgyné tanító
 

2022.04.19. - Újabb aporos sikerek a matematika versenyeken!

A tanév kezdete óta több matematika versenyen vettek részt felső tagozatos tanulóink. Közülük a legeredményesebben Hideg János 7.A osztályos diákunk szerepelt. János a Dugonics András Matematika Versenyen országos 1. helyezést ért el. A Nemzetközi Kenguru Matematika Versenyen megyei 3. és országos 17. helyezéssel büszkélkedhet, míg a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei fordulóján megszerzett 1. helyével bejutott az országos döntőbe. (Felkészítő tanár: Tóth Judit)
Csak így tovább, Janó!
 

2022.04.18. - Helyesírási verseny

A közelmúltban zajlottak a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny iskolai fordulói. A tavalyi évhez hasonlóan idén is online versenyeztek a diákok, évfolyamonként különböző napokon és időpontokban. Bár némi küzdelem zajlott a „technika ördögével”, a versenyszervezők lelkes segítségével megoldódtak a problémák.
A pirossal kiemelt nevű tanulók továbbjutottak a következő fordulóba. Minden versenyzőnek szívből gratulálunk! Köszönet a felkészítő tanároknak, és a technikai segítségért Németh Ferenc rendszergazdának, valamint Pálmai Kristóf 12.B-s diákunknak.
Doros Zsuzsanna (szervező)
Eredmények:
 
5. évfolyam
 
1. Malatinszky Noémi 5.c
2. Nagy Jázmin Zsófia 5.a
3. Rózsavölgyi Száva 5.c
4. Varga Dóra 5.c
5. Bors Alexa Katinka 5.a
6. Zöldi Patrícia Zsuzsanna 5.b
 
7. évfolyam
 
1. Nagy Helga Ágnes 7.B
2. Somfai Bálint 7.A
3. Palanik Hanna 7.B
4. Fülöp Zea Anna 7.A
5. Böcskei Blanka 7.B
6. évfolyam
 
1. Kun Réka 6. b
2. Kovács Fruzsina Mária 6.a
3. Szabó Viola 6.c
4. Róth Vilmos 6.d
5. Tamás Benedek 6.a
6. Csurgai Márta Zsuzsanna 6.c
7. Kassai Viola 6.d
8.évfolyam
 
1. Dietzel Dorottya 8.B
2. Szecsődi Regina 8.B
3. Nagy Eszter 8.B
4. Nagy Enikő 8.B
  

2022.04.12. - A nagyhét és a húsvéti ünnepkör a Szentlélek-templomban

 Szeretettel várjuk edves diákjainkat, szüleiket, hozzátartozóikat a Szentlélek-templomba a nagyhét és a húsvéti ünnepkör szertartásaira!
 
 

2022.04.11. - Felnőttek lelki napja

A Gondviselő Jóistennek hála, hogy idén személyes jelenléttel sikerült megtartani a hagyományos nagyböjti lelkigyakorlatot. A napunk Boldvai Márton Bertalan atya (premontrei perjel) elmélkedésével indult, majd keresztútra és szentmisére került sor. 
 

2022.04.10. - Diákok lelki napja

Április 9-én diákjaink számára rendhagyó napunkon lelkigyakorlatos napot szerveztünk. A reggeli szentmisét Benkovich Ferenc atya celebrálta, majd korosztályonként előadások, elmélkedések és keresztútjárás következett:
 
  • Az 1-4. évfolyam elmélkedését Petra nővér és Teréz nővér (Árpád-házi Szent Margitról nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek) vezették, a helyszín a kollégium díszterme volt. Felelősei: Nagyné Szammer Éva, Szalainé Csapó Rita, Váginé Kónya Szilvia voltak
  • Az 5-6. évfolyam számára Bognár István atya osztott meg értékes gondolatokat,  a helyszín a tornacsarnok volt, a koordinációt Csizmadia Gergelyné végezte.
  • A 7-9. évfolyamosok az aulában hallgathatták Benkó Attila atya szavait. Marek László és Somfai Elemér végzett szolgálatot
  • A 10-12. évfolyamon Zsódi Viktor SchP elmélkedését hallgathatták a legnagyobbak a Szentlélek-templomban. A pasztorális munkában Szabóné Telekesi Éva ás Nagy András működött közre, valamint Dömötör Ádám sekrestyés segítkezett.
 

2022.04.09. - Biológiaverseny

Április 8-án a Magyar Természettudományi Múzeumban rendezték meg a Fazekas Biológiaverseny Országos döntőjét,melyen iskolánkat
 
Szentgyörgyi Liliána 8.A
Pesti Barnabás 8.A és
Ábrahám KItti 10.C osztályos diákunk képviselte.
 
Pesti Barnabás az általános iskolás korosztályban - A hölgymenyét és társai dolgozatával, Ábrahám Kitti a gimnáziumi korosztályban - Rudabányától Istállóskőig pályamunkájával 1.helyezést ért el.
(Felkészítő tanárok Hegedüs Márta és Szakály Gáborné)
Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő tanároknak!

2022.04.08. - Népmesemondó verseny

 
Péter Villő 3.a osztályos tanuló a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Művelődési Ház által meghirdetett "Hegyalján innen, Sokorón túl" népmesemondó versenyen 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Kovács Anna Zsuzsanna
Szeretettel gratulálunk!
 

2022.04.08. - Egészséghét a DÖK szervezésében

 
Április 7. az Egészség világnapja. Ehhez kapcsolódóan a DÖK több programot is szervezett a hét mindn napjára. Hétfőn kiserdei reggeli egészség-séta, kedden online egészség-TOTO, szerdán Pajor Nikol és Szabó Zoé vezette udvari zenés torna, csütörtökön az Adrienn néni gyümölcsnapja, pénteken pedig az egészséges öltözködést népszerűsítő "mackó-nap" következett. Emellett Ábrahám Kitti tanulónk egy foto-rajz pályázatot hirdetett. A TOTO nyertesei és a foto-rajzpályázat legjobbjai a szünet után díjazásban részesülnek.
 
DÖK
 

2022.04.08. - Nagyböjti gyűjtés

Az idei nagyböjtben több területen folytak karitatív megmozdulások a rászorulók megsegítésére iskolánkban: Gyűjtöttünk a háborúból menekülők és a Kárpátaljai magyarok számára, iskolánk rászoruló családjai számára, valamint a győri Bárczi Gusztáv Általános Iskola nehéz sorsú tanulói számára. Képünkön az iskola igazgatója, Nagy László veszi át az összegyűjtött adományokat.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »