Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.06.22.
Balett előadás
Osztályunk a Nemzeti Táncszínház Tükör című előadásán vett részt június 13-án. A táncosok bemutatták a fiatalok útkereséseit, és a mű tökéletesen szemlélteti az ezzel járó nehézségeket. Az előadás utá...
2022.06.20.
Te Deum
Ó-IÓ-CIÓ-...-VAKÁCIÓ! A visszaszámlálás a végéhez érkezett. Vasárnap hálaadó tanévzáró szentmisén és ünnepélyen vettünk részt: délelőtt az 1-6, délután a 7-11. évfolyamosok. Benkovich Ferenc atya a ny...
2022.06.17.
Jutalomkirándulás
A kis herceg projekt jutalomkirándulása: Fertő tó, Fertőd. "Nálatok...az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégsem találják meg, amit keresnek... Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »

2022.06.22. - Balett előadás

Osztályunk a Nemzeti Táncszínház Tükör című előadásán vett részt június 13-án. A táncosok bemutatták a fiatalok útkereséseit, és a mű tökéletesen szemlélteti az ezzel járó nehézségeket. Az előadás után interaktív beszélgetésben vettünk részt, amelyben megismerhettük a táncosok életét, annak szépségét, árnyoldalát.Az előzetes várakozásunkkal ellentétben az előadás pozitív csalódással ért véget, mindenki kellemes élményekkel, szép emlékekkel gazdagodott és nyitottabbak lettünk a balett világára.
Tóközi Bernadett 9.c
Balett képek>>

2022.06.20. - Te Deum

Ó-IÓ-CIÓ-...-VAKÁCIÓ! A visszaszámlálás a végéhez érkezett. Vasárnap hálaadó tanévzáró szentmisén és ünnepélyen vettünk részt: délelőtt az 1-6, délután a 7-11. évfolyamosok. Benkovich Ferenc atya a nyári szünetre adott útravalójában kitért arra is, hogy a lelki életben nincs vakáció. A szentmisét követően Áder Ferencné intézményvezető tekintett vissza az év eseményeire, kiemelkedőbb eredményeire. A legkiemelkedőbb tanulók oklevelet és jutalomkönyvet vehettek át. A délutáni ünnepélyen a továbbtanuló, elballagó nyolcadik osztályosoktól búcsúztunk el. Mindenkinek jó pihenést, kellemes felüdülést kívánunk a nyári szünetre! 
 
Te Deum 2022 képek>>

2022.06.17. - Jutalomkirándulás

A kis herceg projekt jutalomkirándulása: Fertő tó, Fertőd. "Nálatok...az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégsem találják meg, amit keresnek... Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák. A szívünkkel kell keresni." A. de Saint-Exupéry
 
     

2022.06.16. - 20 éves az Apor Óvoda

Örömteli és szép jubileumot ünnepelhettünk június 10-én, az Apor óvoda 20 éves születésnapján. 2002-ben eleget téve a szülői jelzéseknek, igényeknek, Benkovich Ferenc atya felkarolta a kezdeményezést és a fenntartó Mária Iskolatestvérek részéről Rémi testvérrel, az iskola részéről Koppány László igazgató úrral összefogva létrehozták az Apor Óvodát. A három csoporttal induló új létesítmény létrehozásában kulcsfontosságú szerepe volt későbbi igazgatónknak, Kiss Zoltánnak, aki felügyelte és koordinálta a teljes bútorzat-berendezési, valamint a törvényben előírt dokumentációk létrehozásának folyamatát. Ebben a nagy munkában szervesen kivette a részét Thomanné Dukkon Márta óvodavezető, valamint Orossné Seper Ildikó óvodai pasztorális vezető is. A nagy népszerűségnek örvendő óvoda az évek során folyamatosan bővült, mára mintegy 200 gyermek élvezheti naponta az egymással és a nevelőkkel töltött időt. 
Az ünnepségen részt vettek az alapító óvónénik, dadusok, valamint az egykor valaha az óvodánkban dolgozók. Pálfiné Gerencsér Katalin óvodavezető, majd Áder Ferencné intézményvezető köszöntője után Benkovich Ferenc atya visszaemlékezéseit hallhattuk, majd bemutatkoztak az egyes csoportok. A megható és színvonalas műsorok végén az egész óvoda együtt énekelt az óvónénik és a családi miséken szolgálatot ellátó Szentlélek családi zenekar tagjainak hangszeres kíséretével. Az ünnepséget szerény agapé zárta.
A jubileumhoz tartozóan június 12-én a Szentlélek-templomban hálaadó szentmisén vehettünk részt, amelyen a zenei szolgálatot a Szücs István vezette Szentlélek családi ének- és zenekar szolgáltatta.

2022.06.16. - Aporos éremeső a kézilabda diákolimpiák országos döntőiben

II. helyezés a III. korcsoportos kézilabda országos döntőn
 
 
2022. június 9-12-e között került megrendezésre a III. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntője Békéscsabán. Az, hogy iskolánk csapata a megyei döntő és az országos elődöntő megnyerésével kvalifikálta magát erre a tornára, már önmagában is hatalmas eredmény.
Az ország 8 legjobb csapata került be a tornára. A csütörtöki sorsolást követően az iskolánk diákjai a B csoportba kerültek. Ennek köszönhetően a pénteki első csoportmérkőzésünk a délelőtt zárómérkőzése volt, így volt lehetőségünk a többi csapatot megfigyelni és elemezni. Az első mérkőzésen a Törökszentmiklós csapata ellen léptünk pályára, eleinte kissé gyenge támadójátékkal, de annál erősebb védekezéssel. Sajnos az utolsó percekben nem sikerült felülkerekednünk ellenfelünkön, így döntetlent értünk el (15-15). Igyekeztem a csapat motiváltságát megtartani, ugyanakkor felkészíteni őket az előttünk álló mérkőzésekre.
Péntek délután a helyi Békéscsaba csapata ellen léptünk pályára, melyen szurkolótáboruk remek hangulatot teremtett. Erre a mérkőzésre annak tudatában léptünk pályára, hogy számunkra ez a meccs kulcsfontosságú, ahhoz, hogy legyen esélyünk a csoport elején végezni. Az egész mérkőzés során lépéshátrányban voltunk, de az utolsó 5 percben sikerült megfordítanunk az állást, és két góllal 21-19-re nyertünk.
Az utolsó csoportmérkőzésen a Tatabánya ellen léptünk pályára. A pontazonosság és gólkülönbség miatt minimum 3 góllal kellett nyernünk ahhoz, hogy csoportelsőséget szerezzünk, elkerülve a Mezőszilas csapatát a keresztmérkőzésen a döntőbejutásért. Egy szoros, kevés gólos, harcias ki-ki meccset követően végül 4 góllal, 15-11-re nyert a csapatunk. A kapusteljesítményünk és a védekezésünk nagy mértékben hozzájárult ennek a meccsnek a végkimeneteléhez is.
Bár komolyabb elvárások nélkül indultunk a tornán, nagyon örültem a játékosok teljesítményének és hozzáállásának, melynek köszönhetően csoportelsőként játszhattunk a Komló ellen. A csapat ellen alkalmazott taktikánknak köszönhetően sikerült a meccs elején több gólos előnyt szereznünk, melyet megtartva végül magabiztos 9 gólos győzelmet arattunk (31-22) és bejutottunk a döntőbe. A meccsen ismét kiemelkedően teljesített a kapusunk, és bár a védekezésünk most kifogásolhatóbb volt, a támadójátékunk annál hatékonyabb.
A döntőn a mezőszilasi Németh László Általános Iskola diákjai ellen játszottunk, akik ellenfeleiket több mint 20 góllal utasították maguk mögé. Szemmel láthatóan a torna legesélyesebbjei voltak, így elsődleges célunk a szoros eredmény elérése volt, mindamellett, hogy érezzük jól magunkat a döntőben. Az Aporos diákok ezúttal is kitették a szívüket a pályára. Az első 12 perc kiegyenlített játékot eredményezett, mellyel sikerült az ellenfelünket meglepnünk, de a mezőszilasi játékosok fizikai adottságainak és kiváló technikai tudásuknak köszönhetően hozták a papírformát. A meccs végéig 13 gólos előnyt kovácsolva 28-15 eredménnyel zárult a meccs. A kapusunk, Kovács Dániel méltán vehette át a legjobb kapusnak járó díjat a záróünnepségen, aki ezen a mérkőzésen is csapatunk egyik legjobbja volt.
Bár a sorsolás szerencsésen alakult, remekül teljesítettek a fiúk, és jogosan érdemelték meg a második helyet. Az első nyertes mérkőzés után éreztem, hogy a csapatban felerősödött a nyerni-akarás, és mentálisan is egy magasabb szintre léptek. Nagyon jól eső érzés volt ennek a rendkívül színvonalas és kiemelkedő presztízzsel bíró rendezvénynek a részesének lenni. Szeretném megköszönni az Apor iskolának, a Győri Férfi Kézilabdáért Közhasznú Alapítványnak, szülőknek és a VILL-KORR Hungária Kft.-nek a támogatását.
 
III. korcsoportos kézilabda országos 2. helyezett csapat tagjai:
Bokor Benedek
Földes Bernát
Gasztonyi András
Korsós Erik Ottó
Kovács Dániel Tibor
Markovics Attila
Miklós Márton
Muzslai Dániel
Simon Ábel
Takács Dániel
Tamás Benedek
Tóth Olivér
Tóth Richárd
Tóth Szabolcs
Végh Zsombor
Varga Botond
 
Felkészítő tanár: Horváth János
 
 
 
I. helyezés a IV. korcsoportos strandkézilabda országos döntőn
 
Június 13-14-én Salgótarjánban, a homokon folytatták az aporos kézisek a diákolimpiai szereplésüket. Nagyon erős csoportba kerültünk a sorsolásnál. Többek között a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium A és B csapataival (,ahol nagy hagyománya van ennek a sportágnak) kellett a csoportmérkőzéseinket megvívnunk. A két csoportrangadót sajnos elveszítettük, így a csoport harmadik helyéről vártuk a keresztmérkőzést. Az első este amíg a többi csapat kikapcsolódott, kipihente a versenynap fáradalmait, az aporosok technikai edzésen vettek részt, bízva a kieséses szakasz eredményesebb folytatásában. Az elvégzett munka meg is hozta a gyümölcsét, mivel a második nap toronymagas győzelmet arattunk a miskolciak ellen, amivel a négy közé verekedtük magunkat. Az elődöntőben a Szentendre A csapatával vívtunk kiegyenlített küzdelmet, ahol revansot vettünk a csoportmérkőzésen elszenvedett vereségünkért. A győri csapatra így a másik szentendrei alakulat várt a döntőben. A várt találkozó színvonalas játékot és végletekig kiélezett csatát hozott, ahol az ETO kézilabdásai emelhették magasba a kezüket a mérkőzés végén. Külön gratulálok a torna legjobb kapusának Takács Csongor Gábornak, aki nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez.
 
IV. korcsoportos strandkézilabda országos 1. helyezett csapat tagjai:
Falaky Mátyás
Németh Péter
Kemecsei Krisztián
Kozma Levente Péter
Pintér András
Segovics Balázs
Takács Csongor Gábor
Wiser Soma
 
Felkészítő tanár: Kovácsovics László
 

2022.06.11. - Apor kupa - sportnapok

Az utolsó hét legizgalmasabb eseményévé nőtte ki magát az Apor kupa, azaz a diákok számára szervezett sportnapok. Június 8-án az 5-8. évfolyam, június 9-én a 9-11. évfolyam számára volt lehetőség megmutatni ki a legjobb! A lányok kosárlabdában, a fiúk labdarúgásban mérheték össze tudásukat. A 9-11. évfolyamon a győztes fiúcsapat a 11.A osztály, a férfi tanári csapattal mérkőzött meg. Az igazán színvonalas, gigászi küzdelemben legvégül a diákok rúgtak több gólt! Köszönjük a testnevelő tanárok szervezését!
 

2022.06.09. - Tiszta Szívek Mozgalma – tanévzáró kirándulás

A TSZM programsorozatának záró kirándulására 2022. 06.01-én került sor 24 gimnazista fiatal és három kísérő tanár részvételével. A délelőtt folyamán látogatást tettünk a Csornai Premontrei Apátságnál, ahol házigazdánk és programszervezönk Boldvai Márton Bertalan premontrei perjel volt. Berci atya vezetésével megismerhettük a rendház történetét, az apát szalonokat, a könyvtárat és a kápolnát, majd interaktív kiállítás keretében a rendalapító Szent Norbert életébe is bepillantást nyerhettünk. A szívet-lelket gazdagító program után közös filmnézéssel folytattuk a délelőttöt, majd a déli harangszóra összegyűltünk a templom oltáránál és a premontrei atyákkal közösen zsolozsmát imádkoztunk. Délután utunkat Sopronban, a szabadság és hűség városában folytattuk. Rövid városnézést követően felmásztunk a Tűztoronyba, ahonnan megcsodáltuk a várost, majd szabad program következett. Ezután rövid túrát tettünk a Lővérek Várisi tanösvényén. A napot közös imával zártuk a soproni fenyvesek között, a természet templomában, hálát adva a tanév minden kegyelméért. A Tiszta Szívek Mozgalmának programjaira a jövő tanévben is szeretettel várjuk a gimnazista fiatalokat!
Némethné Gábor Krisztina és S. Nagy Ildikó
 

2022.06.09. - Iskolakóstoló

Apor Óvodánk nagycsoportosai játékos foglalkozáson vettek részt iskolában. Először az első osztályos tantermekkel ismerkedtek meg, beülhettek az iskolapadba, megnézték a tankönyveket és az iskolatáska rejtelmeit. A napközis tanítók vidám, játékos sportvetélkedőt szerveztek számukra. Kitartóan és lelkesen küzdöttek a csapatok. Minden kisgyermek teljesítette az első próbát. Nagy örömmel vették át a megérdemelt jutalmat.
 
 
 
Szeptemberben szeretettel várjuk a gyermekeket az első osztályba!
 
Iskolakóstoló képek>>
 

2022.06.06. - Szentlélek-templom 35 éves évfordulója

A mai napon ünnepeltük a Szentlélek-templom felszentelésének 35. évfordulóját. A hely, ahonnan a "forrás fakadt" bölcsője megannyi intézménynek, mint a Győr Egyházmegyei Kincstár (1989-2022), Könyvtár, Papi otthon, Apor-iskola, Szent Anna Idősek Otthona, Győrújbaráti lelkigyakorlatos-ház, az épületeken kívül megannyi lelki esemény színtere is lehetett (Cursillio, szentségimádások, lelkigyakorlatok, bérmálás, elsőáldozás...). Az ünnepen Somfai Borka előadásában hallhattuk Reményik Sándor: Templom és iskola című versét, majd Kincses János 35 éves, erre az alkalomra írt jubileumi versét adta elő. Benkovich Ferenc atya a homíliában a múltra való visszautalásból, merítkezésből a jövő építésére való figyelmet helyezte a középpontba: fontos feladatunk a lelkek gondozása, ápolása! A szentmisét Somfai Elemér karnagy úr tette még ünnepélyesebbé. Orgonán közreműködött: Kiss Gergely. A szentmise végén Hájas-Bodor Nóra, Vargáné Zsernoviczky Enikő, Kovács Anna Zsuzsanna és Nagyné Szammer Éva felkészítésében aporos kisdiákok adtak elő hagyományos pünkösdi népi játékot.
 

2022.06.05. - Bérmálás

 „Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.” (Róm 5,5)
 
A bérmálás a keresztény nagykorúság szentsége. Urunk pünkösd ünnepén küldte el a Szentlelket az apostolokra. A Szentlélek csodát művelt és művel az egyházzal és az őt befogadó emberekkel. A Szentlélek ma is megerősít bennünket, hogy hitünket megvallva, hitünk szerint tudjunk élni.
 
Ünneplőbe öltözött templomunkban születésnapra készültünk. Pünkösd másnapján, június 6-án ünnepeljük Szentlélek-templomunk felszentelésének 35. évfordulóját, amely Isten kegyelméből forrása lehetett iskolának, otthonnak és megannyi lelkiségnek. Nem is lehetett volna szebben, méltóbban kezdeni az ünnepet a Szentlélek hajlékában, június 4-én szombaton, pünkösd vigíliáján, amikor 116 fő: az Apor iskolás kilencedik évfolyamosok, az Apor iskolában végzett régi diákok és a plébániához kötődő hívek és felnőttek vehették magukhoz a felnőtt nagykorúság szentségét, amelyet Dr. Veres András megyéspüspök úr szolgáltatott ki számunkra. Így váltak nagykorú kereszténnyé, hogy hirdethessék megváltó Krisztusunk tanítását és életpéldájukkal mind több embert irányítsanak az evangéliumi útra!
 
Bérmálás képek>>
 

2022.06.05. - DöK év vége

Hagyományainkhoz híven évzáró összejövetelt szerveztünk a diákönkormányzatosokkal. Ezen a találkozón megköszöntük az "öreg DöKösök munkáját, és mégegyszer egy jót beszélgettünk velük! Sok sikert kívánunk az érettségi vizsgákhoz, a tvábbtanulásban és az életben!
 
 Dök év vége képek>>

2022.06.03. - Meghívó

 
 Az APOR ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA
 
szeretettel meghívja Önt és kedves családját a diákok munkáiból rendezett
tanévzáró kiállításmegnyitójára és szülői értekezletére
 
2022. június 8. napján (szerdán) 17.00 órára
az iskola aulájába.
 
A kiállítást megnyitja: Boda Ildikó intézmény-egység vezető
 
 

2022.06.03. - TIT - Kalmár László Matematikaverseny

Az idén is több diákunk indult a Kalmár László Matematikaversenyen, amelyet szép eredményekkel zártak. A megyei fordulón Hideg János 7.A osztályos tanuló 2. helyen jutott tovább az országos fordulóba, Endrődy Benedek 6.d osztályos tanuló megyei 2. helyezést, Almási Dávid 6. b osztályos diákunk pedig megyei harmadik helyezést ért el.
Május 27-28-án zajlott le az országos forduló. A megmérettetés során két napon, két feladatsorral kellett megbirkóznia a tehetséges gyerekeknek. Hideg János rendkívüli szorgalommal, sok-sok feladat megoldásával készült a neves versenyre. Kitartó munkája eredményeként az országos döntő 5. helyén végzett.
Gratulálunk tanítványainknak!
 
Kép forrása: http://kalmarverseny.hu
 
 
 
 

2022.05.31. - George Orwell: Állatfarm

Május 26-án az iskola szervezésében ellátogathattunk Székesfehérvárra, ahol az American Drama Club Europe társulat feldolgozásában George Orwell Animal Farm című művét néztük meg eredeti angol nyelven.
A darab összes karakterét mindössze 5 színész alakította, akik az elképesztő állathang utánzások mellett nagyon kreatívan váltottak a szerepek, illetve a helyszínek között. A mű komolysága ellenére sok jelenetet humorosan oldottak meg, így élvezhetőbbé téve azt. A történet és annak üzenete tökéletesen érthető volt a kiváló rendezésnek köszönhetően. Az előadást nagy és őszinte tapssal zárta a közönség, így azt hiszem mindenki nevében kijelenthetem, hogy ezt az élményt kár lett volna kihagyni, köszönjük szépen a lehetőséget!
Tompos Iringó 9.A
 
…A színpadi kellékek hiányát a darabban pótolta a fenomenális színészi játék, amely azáltal is megmutatkozott, hogy felettébb észrevehető volt a szatirikus humor. A történet egy Manor Farm nevű kis tanyán játszódik. Az állatok egy éjszaka a pajtában elhatározzák, hogy megdöntik az eladósodott Jones gazda uralmát. A helyzet azonban gyorsan a visszájára fordul, ugyanis a virágzó utópisztikus forradalomból hamar diktatúrát állítanak fel a disznók Napóleon elvtárs vezetésével.
Nagyon tanulságos és érdekes előadás volt olyan elemekkel, amelyek nem csak ötven évvel ezelőtt voltak igazak és elgondolkodtatók, hanem ma is azok.
Köszönjük szépen tanárainknak, hogy lehetővé tették, hogy megtapasztaljuk ezt az élményt!
Száva Marcell 8.B
 

2022.05.29. - Kiemelkedő versenyeredmények az alsó tagozaton

A Katolikus Iskolák Harmatcsepp Tanulmányi Versenyének országos döntőjébe három kisdiákunk is bejutott. Iskolánk hírnevéhez méltó, kiváló eredményt értek el.
 
Olvasás – szövegértés tantárgyból:
1. helyezést ért el Kun Csenge 3. a osztályos tanuló,
4. helyezést ért el Péter Villő 3. a osztályos tanuló,
a diákokat Kovács Anna Zsuzsanna tanítónő készítette fel.
 
Matematika tantárgyból:
8. helyezést szerezte meg Budai János 4. c osztályos növendékünk,
Vargáné Zsernoviczky Enikő tanítványa.
 
Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 

2022.05.20. - Apor nap 2022

„Dicsőítsd meg, Istenünk, Boldog Vilmos püspök szolgádat azzal, hogy őt a szentek társaságában tisztelhessük, és egykor az ő közbenjárására mi is eljussunk országodba!”
 
Május 23. a vértanú Boldog Apor Vilmos püspök emléknapja. Ehhez kapcsolódóan tartottuk iskolánkban a hagyományos Apor-napot. A megemlékezés közös iskolai szentmisével kezdődött, amelyet Benkovich Ferenc atya celebrált. Tanító beszédében Apor Vilmosról szólt, s az ő életpéldájának, munkálkodásának, valamint életáldozatának jelentőségét fejtette ki. A szentmisét követően vidám programokkalfolytatódott a napunk:
  • Apor-nap az alsó tagozaton
A szentmisét követően alsó tagozatos tanulóink az iskola előtti téren sorakoztak fel. Benkovich Ferenc atya vezetésével, Boldog Apor Vilmos vértanú szentté avatásáért imádkoztunk, és koszorút helyeztünk el névadó püspökünk domborművénél. Negyedik évfolyamos tanulóink néptánctudásukat mutatták be, remek műsorukhoz a koreográfiát Klauz Balázs néptáncoktató készítette.
A délelőtt folyamán érdekes, ügyességi játékokban próbálhatták ki gyorsaságukat, rátermettségüket legkisebb diákjaink. Délután meglepetés várta a gyermekeket. Óriáscsúszda és ugrálóvár nyújtott örömteli pillanatokat a tanulóknak. A napközis tanítónők zsibvásárt szerveztek, a fiatal tanítóbácsik akadálypályát készítettek, ahol a roller kedvelők mérhették össze jártasságukat. Élményekben gazdag, tartalmas napot tölthettünk együtt.
  • Az 5-11. évfolyam 
Rendkívül gazdag programmal készültek a pedagógusok és a diákönkormányzat. Az 5-8. évfolyamon kirándulások, városi vetélkedő, sárkányhajózás, városi "kultúr"-séta, tematikus akadályverseny színesítette a napot. A 9-11. évfolyamon a diákönkormányzatosok "...Játsszunk egy jót!..." című akadályversenye tette emlékezetessé a napot! Anyertes csapat a 8-as társaság lett! Menetlevelek>>
Köszönjük minden szervezőnek az áldozatos munkáját!
 
Képek:
 
 
 

2022.05.19. - Diákolimpiai siker

Iskolánk harmadik korcsoportos kézilabda csapata a Diákolimpia országos elődöntőjének első helyezettje lett és bejutott a Békéscsabai országos döntőbe az ország legjobb nyolc csapatába! Gratulálunk! Edző: Kovácsovics László

2022.05.19. - „Egy, csak egy legény…?”

 „Egy, csak egy legény…?”
Nem! Egy egész évfolyam kezdett lázas munkába, mikor magyartanáraik meghirdették a „Toldi-kihívást.” No, nem kell megijedni, nem petrencés rudat kellett emelgetni, esetleg farkasokkal küzdeni, netalán elszabadult bikát megfékezni…Projektfeladatokat dolgoztak ki csoportmunkában vagy egyénileg. Utánajártak többek között annak, hogy milyen fegyverzetet és harci öltözetet viseltek a lovagok; milyen étlapról válogathattak; milyen növények között bujdoshatott Miklós a nádasban; honnan ered a bikaviadal; milyen népi hangszereken játszottak akkoriban. Készíthettek motivációs levelet Miklós nevében egy álláshirdetésre, írhattak levelet Lajos királynak, újságcikket egy elképzelt napilapba; rajzolhattak, festhettek, kiélhették művészi hajlamaikat is a feladatok megoldása során.
Bizton állíthatom, fantasztikus munkák születtek! Ezekből rendeztünk kiállítást a mai napon az iskola aulájában, melyet minden érdeklődő nagy megelégedettséggel tekintett meg.
A magyartanárok legnagyobb örömét az okozta, hogy akik a feladatokat elkészítették, sokkal mélyebb tudást szereztek Nagy Lajos király uralkodásának időszakáról, s mindezt játékosan, önmagukat művészi színvonalon kifejezve.
Bízunk benne, hogy hagyományt teremtettünk, s jövőre hasonló kihívások elé állíthatjuk a diákokat, akik hasonlóan kreatív ötletekkel, megoldásokkal rukkolnak majd elő.
 
Doros Zsuzsanna
szervező magyartanár
 

2022.05.17. - Erzsébet tábor

Az Erzsébet-táborok pályázatot hírdetett: tavaszi "ottalvós" 3 napos osztálykirándulást, Zánkára. A 7.c és a 8.B osztályok osztályfőnökei, Némethné Varga Ildikó és Szalontay Lukácsné megpályáztuk. A sikeres elbírálás után május 4-5-6-án részt vehettünk egy életre szóló élményeket adó kiránduláson. A gyerekek élménybeszámolója és fotói meséljenek az ottlétünkről.
 
 
 

2022.05.13. - APOROSOK ERDEI ISKOLÁJA A KIS-BALATONNÁL

Hagyományainkhoz hűen az idén is elmentünk az ötödikeseinkkel az erdei iskola keretében a 3 napos élmény-kirándulásra. Közben megismerkedtünk a Kis-Balaton élővilágával, megnéztük Matula bácsi kunyhóját, bejártuk a zegzugos nádasok rejtelmeit. Kisvonattal érkeztünk Balatonlellére, ahol egy kézműves csokiműhelyben élveztük az élet édesebb részét. De beszéljenek a fotók!
Schindlerné Nagy Kinga
 
Erdei iskola képek>>

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »