Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.10.21.
Első évfolyamosok napközis kirándulása
Az őszi programnak megfelelően 2019. október 11-én délután az 1. évfolyamosok az iskola mögötti Kiserdőbe kirándultak. A szép, napos időben fociztak, játszottak, sorversenyen vettek részt a gyerekek, ...
2019.10.21.
Őszi kézműves délután a napközi otthonban
Október 18-án, pénteken őszi kézműves délutánt szerveztünk a 4. a napközis csoportjában. A verses, zenés, vidám hangulatú előkészítés után őszi ajtódíszt készítettünk. Örömmel mutatjuk meg alkotásainkat...
2019.10.20.
Imaest a tiszta szerelemért
Az idén 8. alkalommal kapcsolódtunk be gimnazista fiataljainkkal az országos imaest programjába, melyet a TSZM programjai keretében az Orsolyita templomban tartottunk október 15-én. Az imaest célja, h...

Aktualitások

« 1 | 2 »

2019.10.21. - Első évfolyamosok napközis kirándulása

Az őszi programnak megfelelően 2019. október 11-én délután az 1. évfolyamosok az iskola mögötti Kiserdőbe kirándultak. A szép, napos időben fociztak, játszottak, sorversenyen vettek részt a gyerekek, sőt a kirándulás végén "kincset" is kerestek és találtak... Az együtt töltött idő gyorsan eltelt, de élményekkel gazdagodva, jó hangulatban mentünk haza.
 

2019.10.21. - Őszi kézműves délután a napközi otthonban

Október 18-án, pénteken őszi kézműves délutánt szerveztünk a 4. a napközis csoportjában. A verses, zenés, vidám hangulatú előkészítés után őszi ajtódíszt készítettünk. Örömmel mutatjuk meg alkotásainkat.
 
Kovács Anna Zsuzsanna
 

2019.10.20. - Imaest a tiszta szerelemért

Az idén 8. alkalommal kapcsolódtunk be gimnazista fiataljainkkal az országos imaest programjába, melyet a TSZM programjai keretében az Orsolyita templomban tartottunk október 15-én. Az imaest célja, hogy határokon belül és kívül együtt imádkozzunk a tiszta szerelemért, az egészséges és erős párkapcsolatokért, valamint a családok egységéért. A délután folyamán először Benkó Attila atya beszélt a jelenlévő fiataloknak a házasságig megőrzött tisztaság értékéről, nyolc érvet felsorakoztatva mellette. Elmélkedésében Attila atya kihangsúlyozta, hogy a szexualitást és a szerelmet nem szabad egymástól elválasztani. A szív szerelme és az ész elköteleződése nélkül a testi szerelem hazugság. A szexuális határok megtartása önbizalmat ad, amely nélkül nem tudunk lelkileg egészséges emberek lenni.
Attila atya elmélkedése után a Tamás házaspár, Balázs és Magdi tanúságtételét hallgathatták meg a fiatalok. Őszintén, tabuk nélkül meséltek ismerkedésükről, az együttjárás időszakáról és a házasságban megélt közös örömeikről, nehézségikről. Beszámolójuk végén a következő jó tanácsokkal látták el a fiatalokat:
 
- Imádkozzatok jó házastársért! Kérjétek erre szüleiteket, nagyszüleiteket is!
- Igyekezzetek keresztény ifjúsági közösséghez tartozni!
- Keressetek és találtok, nyitott szemmel járjatok…!
- Legyetek türelmesek, ne adjátok alá az igényeiteket!
- Figyeljetek a külsőtökre!
- A határokat csak fokozatosan tágítsátok, ha kapcsolatba kerültetek valakivel!
- Az őszinte kommunikáció segíthet a kapcsolat tovább haladásában vagy éppen korrekt lezárásában!
 
A tanúságtételt követően szentmisével és közös, felajánló imával zártuk a tisztasági imaest programját. Köszönöm a fiataloknak a részvételt, illetve a Szent Imre templom ének- és zenekarának, valamint Marek Laci bácsinak a zenei szolgálatot a szentmisén!
Némethné Gábor Krisztina
 

2019.10.17. - OPERAKALAND AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN

"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,
ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának."
Kodály Zoltán
 
"A Magyar Állami Operaház kötelességének tekinti, hogy az opera műfaját a fiatalok számára is elérhetővé, megközelíthetővé tegye. A 2013. május óta az EMMI támogatásával futó OperaKaland Magyarország legnagyobb szabású oktatási programja, amelyben eddig több, mint 260 település, közel 800 intézmény és mintegy 260.000 diák vett részt." (műsorfüzet)
 
2019. október 11-én immár sokadszor vehettünk részt 10.évfolyamos diákjainkkal, akik ebben a tanévben a művészeti tárgyak mellett irodalomból és történelemből is találkoznak a nemzeti romantika korával. A Győri Filharmonikus Zenekar iskolai ifjúsági hangversenyeinek méltó társa ez a népszerű program gimnazista diákjaink számára. Köszönet a résztvevő osztályfőnököknek Vaszariné Horváth Márta és Jócsik Csilla Tanárnőknek és Szűcs István Tanár Úrnak segítő támogatásukért, valamint az iskola vezetésének.
 
Tavasszal vár Bennünket (a 9.évfolyamot) egy újabb kaland, ezúttal Mozarttal!
Iván Gabriella
ének-zene tanár

2019.10.15. - Az üstökös

Október 7-én a 7/A osztály a Vaskakas Bábszínházban megnézhetett egy több szempontból is különleges műsort. A Baltazár színház művészei adták elő Az üstökös című darabot, melynek egyik különlegessége, hogy a nyáron elhunyt iskolai gyógypedagógusunk – Árnics Kati néni - emlékére szervezték meg az előadását. Másik érdekessége, hogy a történet során sérült fiatalok elevenítettek meg olyan élethelyzeteket, melyekben magánemberként is sokszor lehetett és lehet részük. Mások elfogadására, a kiközösítés és piszkálódás szörnyűségére hívták fel a figyelmet, azzal is közelebb hozva a fiatalokhoz a témát, hogy egy tiniszerelem kialakulását végigkövetve juthattunk el a tanulságok levonásáig.
Úgy érzem, a darab nagyon érdekes és tanulságos volt mindannyiunk számára. Az ehhez hasonló tapasztalatok segítségével tudjuk mi is megérteni, hogy minden ember más és más, és olyannak kell elfogadnunk a másikat, amilyen.
 
Pálffy Zsófia 7.A
 

2019.10.14. - Eisenstadti cserekapcsolat 2019-1920 tanév

Kedves Diákok !
 
Az idei tanévtől újra lehetőség nyílt a két iskola közötti kapcsolatra, amely a következő a programokat kínálja számotokra:
December 12 (csütörtök) Adventi műsor Eisenstadtban.
Dr. Hontváriné Iván Gabriella tanárnő vezetésével, iskolánk kórusa
szerepel a „Berg Kirche” zarándok templomban Eisenstadtban.

Március 17 (kedd) francia nyelvű közös program.
Nagy András tanár úr és Ulrike Klein-Schweifer tanárnő vezetésével a két iskola diákjai számára közös programok szervezése, francia nyelven.
 
Április 20 (hétfő) német nyelvi verseny.
Sárvári Beáta tanárnő vezetésével német nyelvi vetélkedő szervezése, iskolánk diákjai számára Eisenstadtban.
 
Május 25 (hétfő) hegyi túra a „Schneeberg” hegyre.
Ez a program még szervezés alatt van, a részletekről később tájékoztatunk benneteket.
 
Bukits Ernő
szervező tanár

2019.10.11. - Étkezés befizetése

 Kérjük, hogy az étkezés díját a CIB Bank Zrt-nél vezetett új bankszámla számunkra
 
szíveskedjenek átutalni az év elején hirdetteteknek megfelelően!
 
 
Új bankszámlaszám:
 
10700031-70870941-51200002
Továbbra is kérjük, hogy a közlemény rovatba a tanuló nevét, osztályát vagy óvodás esetében a gyermek nevét és csoportját szíveskedjenek beírni!

2019.10.10. - Nagymarosi találkozó

 „Úgy fussatok, hogy elnyerjétek a díjat!”
 
2019. október 5-én szombaton a kora reggel indultunk útra NAGYMAROS irányába 32 életvidám emberrel a fedélzeten, Bukovics Ildikó, Hegedüs Márta, Kleiningerné Pongrácz Andrea, Szalainé Csapó Rita és Szalontay Lukácsné tanáraink vezetésével. A Te Deum zenekara indította a találkozót, amelyre a barátságtalan idő ellenére sokan elzarándokoltak.
A Gyerekmaroson minden eddigi rekordot megdöntve több mint 700-an vettek részt. A délelőtti főelőadás a Jézussal való személyes kapcsolat, az ima és az elköteleződés fontosságát hangsúlyozta. Rengeteg okos leckét sorakoztattak fel, amelyek közül kiemelnék egyet. Sokszor gondoljuk nem vagyunk méltók Isten ígéreteire, ajándékaira, mert úgy látjuk, hogy nullák vagyunk. Jegyezzük meg, minél több nullát helyezünk magunk elé, Isten mindig ott van és elénk rak egy 1-est, amitől máris többek leszünk. A főelőadás után szentségimádáson vettünk részt, majd idén is számos fakultáció közül lehetett választani.
Ezt követően felmentünk a Kálvária-dombra, majd a Duna-parton tettünk egy vidám sétát. Együtt voltunk, feltöltődtünk, Isten és egymás segítségével. Az utolsó program a közös szentmise volt. Az eső eleredt ugyan, de később kibújt a Nap a felhők közül és felragyogott a csodálatos szivárvány. Ez is azt bizonyítja, hogy minden rossz után jön valami jó, Isten mindig velünk van. Palánki Ferenc püspök ezüstmisés áldásával indultunk haza. Alig várjuk, hogy 2020. május 23-án újból részt vehessünk ezen a lélekemelő eseményen és újból erőt meríthessünk Isten szeretetéből. Gyertek Ti is!
Pongrácz Natália 9. c
 

2019.10.10. - Rendhagyó történelem óra

 "A múltunkat nem szabad elfelejtenünk,
mert a múlt ismerete nélkül nem lehet jövőnk."
 
 
A 12.A és B osztályos tanulók rendhagyó történelem órán vehettek részt a Had –és Kultúrtörténeti Egyesület jóvoltából. A vetítéssel egybekötött előadáson a magyar hadsereg második világháborús szerepvállalásáról esett szó. Az előadás után a diákok kezükbe is foghatták az eredeti relikviákat: felszereléseket, fegyvereket. Előadónk elmesélte egy – egy kiállított tárgy megtalálásának körülményeit, ezáltal még inkább megelevendett számunkra a katonahősök emléke. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy kiegészíthettük az órán tanult ismereteinket!
Gyallai Beatrix
 

2019.10.08. - Mária ünnepek

 
  Rózsafüzér királynéja, édesanyánk kegyes szűz.
Kész már az ékes koszorú, mit néped fejedre tűz
Árva nemzet fonta néked, kívüled nincs támasza,
Zárd be védő karjaidba, nagyhatalmú szűzanya
 
Öröm kevés jutott nekünk, keserű a kenyerünk.
Fájó panasz, kínos sóhaj, bús gyötrelmes életünk.
Örvendező szűz Mária mosolyt küldjél mireánk.
Oszlik az éj hajnal hasad fényben úszik szép hazánk.
 
Fiad keresztje tövében vért hullattál könnyezve,
Bú s fájdalom a lelkedet, szíved hét tőr vérezte.
Óh fájdalmas Szűz Mária vérző szíved harmatja,
Hulljon a kereszt tövében veled síró magyarra.
 
Mint hazánknak Nagyasszonya égi trónon a helyed,
Az angyalok s Magyar szentek zengnek hozsannát Neked.
Dicsőséges Szűz Mária Kinek Jézus a fia,
Add, hogy ismét felviruljon szép kerted Pannónia.
 
Kárpátok az, ahol könnyből fakad minden kis virág,
Erdély bércein is, ahol gyászt öltött fel a világ.
Magyaroknak csonka földjén fonjon össze szív s lélek,
Rózsafüzér Királynéja esdve kér Magyar néped.
 
Október 7. - Rózsafüzér királynője ünnepe
  
A törökök feletti lepantói győzelem (1571. október 7.) emlékére Szent V. Piusz pápa rendelte el ezt az ünnepet 1573-ban. 1716-ban vették fel a római kalendáriumba és 1913-ban helyezték október 7-re, a győzelem évfordulójára. Hálaünnep a mai, Mária közbenjárásáért, az Isten segítségéért. Máriával együtt újra meg akarjuk erősíteni az igent az Isten akaratára. A rózsafüzér imádságában pedig, Jézus életéről elmélkedve, Isten iránti szeretetünkben szeretnénk megerősödni. (www.katolikus.hu)
 
Október 8. - Magyarok Nagyasszonya
 
A Mária és hazánk népe között élő kapcsolatot a Szent István halálát követő belső villongások sem tudták elhomályosítani. Magyarok Nagyasszonya tisztelete Szent László király uralkodása idején új virágzásba borult. Tatárral, törökkel szemben egyaránt Jézus és Mária nevét kiáltva védték életüket, hitüket és övéiket a középkori magyarok. 1693-ban I. Lipót király a török alóli fölszabadulás emlékére, hálája jeléül megismételte az ország Szent István-i fölajánlását Máriának. Vaszary Kolos bíboros, prímás kérésére a Szentszék is elismerte a Mária-tisztelet nemzeti jellegét, s XIII. Leó 1896-ban külön ünnepet engedé­lyezett október második vasárnapjára. Szent X. Piusz az ünnepet október 8-ra tette. (Magyar Kurir)
 
Iskolánkban a reggeli szentmiséken  Ferenc atya külön hangsúllyal kiemelte mindkét ünnepünket! Buzdításával, tanításával lelkesítette a résztvevő diákokat, tanárokat, szülőket. Október 8-án a pasztorális csoport szervezésében egész napos rózsafüzér - imádság volt az iskola kápolnájában.
 
 

2019.10.07. - Sporteredmény

Wagner Kata 9.B osztályos tanulónk a Magyar Torna Szövetség Leány Ifjúsági II. o. Országos Bajnokságán gerendán bronzérmet, felemás korláton, ugrásban, talajon és egyéni összetettben pedig négy aranyérmet szerzett a 2019. október 5-én megrendezett versenyen.
 
Gratulálunk Kata kimagasló teljesítményéhez, további sportpályafutásához sok sikert kívánunk, Isten áldása legyen rajta!
 
Rózsavölgyiné Nagy Orsolya osztályfőnök
 

2019.10.07. - Szavalóverseny

 „A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása,
leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről.”
Latinovits Zoltán
 
 
A hagyományokhoz híven, az idén ősszel is megrendezésre került a gimnazisták iskolai szavalóversenye, október 3-án, délután.
Nagy örömünkre szolgált, hogy akadtak az irodalmat, a verseket, a szép szavakat szerető diákjaink, akik nem voltak restek megtanulni a költeményeket, és bátran kiállni a zsűri elé.
Élmény volt hallgatni, ahogy élettel teltek meg a költemények a színvonalas előadások során. Minden résztvevőt dicséret illet a nagyon jó versválasztás miatt is.
Reméljük, hogy az elért eredménytől függetlenül, mindannyian megőrizték magukban a vágyat a szavalásra, a versszeretetet, és legközelebb is megörvendeztetnek bennünket tehetségükkel.
 
EREDMÉNYEK:
 
I. Ulrich Anna 12.C
II. Miletics Zsófia 10.A
III. Németh Anna 10.A
 
Különdíj
 
Veres Dorina 11.A
Berecz Péter 12.C
 

2019.10.06. - Megemlékezés az aradi vértanúkról

A hit, haza és nemzet példaképeiről, a tizenhárom aradi vértanúról emlékeztek meg az Apor iskola diákjai a hétvégi közös miséken. Az alsósok, felsősök és gimnazisták méltó, hitvalló példaképeikként állították diáktársaik és a hívek sokasága elé szép, tiszteletreméltó és tanúságtevő életüket, valamint végső üzeneteiket a Szentlélek templomban. Hitünkben megerősítő, igaz buzdítást adtak mindannyiunknak arra, hogyan lehet mindig, minden időben Istennek tetszően, nemzetünket és hazánkat szeretve élni!
 
Ferenc atya
Kép: Takács Krisztián
Köszönjük a szereplő tanulók és felkészítő tanáraik (Sarmon Judit, Forrás Noémi - alsó tagozat, Nagy András - gimnázium, Győri Krisztina - kollégium) munkáját!

2019.10.04. - Európai Nyelvi Koktélbár

Szeptember 26-án a nyelvek, nyelvtanulás iránt érdeklődő iskolatársainkkal együtt részt vehettünk a győri Széchenyi Egyetem által szervezett Európai Nyelvi Koktélbáron. Az eseményen lehetőségünk nyílt bepillantani legalább 10 európai nyelvbe különböző szervezeteken és nyelviskolákon keresztül. A nap folyamán különböző kulturális játékokon és nyelvi vetélkedőkön vehettünk részt az egyetem aulájában. Ezzel párhuzamosan mintaórákat látogathattunk. Lehetőségünk nyílt bepillantani az angol, spanyol, francia, portugál, orosz, román, beás, lovári, észt, holland, szlovák, kínai, japán nyelvekbe. Ráadásul az érdeklődők kipróbálhattak próbanyelvvizsgákat is. A résztvevők a nap elején kaptak egy nyelvi útlevelet, amelybe egyes feladatok elvégzése után pecsétet lehetett kapni. 3 pecsét gyűjtése után ingyenes alkoholmentes koktélt fogyaszthattunk. A 6 pecsétet gyűjtők tombolajátékon vehettek részt, amelyen értékes nyereményeket sorsoltak ki. Nagyon örültünk, hogy elmehettünk, sok új élménnyel és tudással gazdagodhattunk. Reméljük, hogy részt vehetünk még ilyen programokon a jövőben!
Bogdányi Veronika és Miletics Dóra 12.B
 

2019.10.01. - A ZENE VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÜK

 
"Repüljön az ének,
Zendüljön a lélek,
Hangunkat a dalnak adjuk..."

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa 1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Idén, 2019-ben Bárdos Lajos születésének 120.évfordulójára emlékezünk, aki 1934-ben elindította az Éneklő Ifjúság mozgalmat, híven gondozta Bartók és Kodály örökségét és az általa írt kórusművekkel segítette, hogy a fiatalok minél többet tudjanak közösen énekelni.
 
"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." - mondja Kodály Zoltán

APOR DAL2019
 
A Zene világnapján a közös éneklés éltető erejét, örömét megidézve minden osztály nyitott ajtó mellett közösen énekelte a Csillagok, csillagok kezdetű népdalt. Majd a nagyszünetben hagyományteremtő szándékkal a nagyok találkoztak az aulában egy jó hangulatú közös éneklésre.
A ritmusszekcióban a 10.a osztály képviseltette magát. A karzatról is egyre többen kapcsolódtak bele a dalba. Méltó volt az ünneplés! Kodály is örömmel tekintett le Ránk!
 
Iván Gabriella
 A zene világnapja képek>>

2019.09.30. - TSZM előadás

 

2019.09.30. - A VILÁG LEGNAGYOBB TANÓRÁJA

Tegyük együtt jobbá a világot!
 
Az ENSZ 2015-ben indított egy világméretű oktatási projektet, melyet azért indítottak, hogy minél több diák megismerje a fenntartható fejlődést szolgáló Globális Célokat. Iskolánk tavalyi tanévben kapcsolódott ehhez a programhoz.
Az idei év kiemelt témája az élővilág sokfélesége (biodiverzitás) és annak megőrzése. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Klímapolitikai Főosztály referense: Kovács Barbara érkezett szeptember 30-án iskolánkba, hogy minél több diákunk figyelmét ráirányítsa a természet megóvására.
Előadásaiban kiemelte, hogy az élőlények sokfélesége miként játszik kulcsfontosságú szerepet a Globális Célok elérésében, hogy milyen fenyegetettségnek van kitéve az emberiség és a Föld az élővilág hanyatlásának következtében, hogy mit kell tennünk az élővilág megőrzése érdekében.
Játékos feladatokon keresztül is rávezette a diákokat: Hogyan teremthetik ők is meg újra a természet és az emberiség összhangját.
A tanulóink reakciói alapján úgy gondolom, hogy a hallottak és látottak elgondolkodtatják őket és a jövőben tényleg tenni fognak élhető jövőjük érdekében.
 
Szalontay Lukácsné
 

2019.09.30. - TANULMÁNYI CSAPATVERSENY

Iskolánk 1-8. évfolyamos tanulói, szeptember 27-én vettek részt a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolában megrendezett tanulmányi csapatversenyen.
 
Első helyezést ért el:
 
A játékos nyelvi feladatok versenyben, a 2. évfolyamos tanulók „Fejtörők” csapata.
A csapat tagjai: Várhidi Sára 2.a, Horváth Mátyás Mihály 2.b, Németh - Torda Karolina 2.d osztályos tanulók.
 
A komplex természettudományos tanulmányi versenyben a 6. évfolyamos tanulók csapata. Tagjai: Módos Emma, Nagy Enikő, Nagy Eszter 6. b osztályos tanulók.
A 8. évfolyamos tanulók csapata, tagjai: Bedics István, Kurja Tamás, Schmitzoffer Dániel 8.b osztályos növendékünk.
 
Második helyezést ért el:
 
A játékos nyelvi feladatok versenyben a 3. évfolyamos tanulók „Nyelvi tudósok” csapata.
A csapat tagjai: Nagy Jázmin Zsófia 3.a, Zöldi Patrícia Zsuzsanna 3.b, Rózsavölgyi Száva 3.c osztályos tanulók.
 
A 4. évfolyamos tanulók „Nyelvgyötrők” csapata.
Tagjai: Tamás Benedek 4. a Kun Réka 4. b, Róth Vilmos 4.d osztályos kisdiákok.
 
Az 5. évfolyamos tanulók csapata a komplex természettudományos versenyben.
A csapat tagjai: Józsa Ádám Zsolt, Kránitz Hunor Boldizsár, Steiner Botond, Németh Áron 5.d osztályos tanulók.
 
A 7. évfolyamos tanulók csapata,
tagjai: Major Bálint, Matyi Martin 7. B, Nagy László Zétény 7.d osztályos diákunk.
 
Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 
 

2019.09.29. - Kiskutatók akadályversenye, kutatók éjszakája

Iskolánkat Horváthné Ikker Ildikó tanárnő vezetésével a 8.A osztály képviselte a Győri Széchenyi István Egyetem által szervezett Kiskutatók akadályversenyén, amelyen II. helyezést értek el. A csapat a verseny során meglátogatta a Közúti és Vasúti Járművek Tanszéket, ahol a vonatok irányítását ellátó informatikai rendszerrel ismerkedett meg, a Környezetvédelmi tanszéket, ahol a zajhatásokkal ismerkedett. Találkoztak az egyetem betonkenu csapatával, akik a beton kenu készítés fortélyairól, a versenyekről és sikereikről meséltek. A verseny során logikai és ügyességi feladatokat, teszteket kellett megoldani, de voltak önismereti és csapatépítő feladatok is. 17.00-tól különböző előadásokon vehettek részt az érdeklődők. Ildi néni csapata, Nagyné Somogyi Ágnes földrajz fakultációsai, Gaál Barnabás tanár úr fizika fakultációsai a Googolplex fogalmán keresztül megtudhatták, hogy van-e egy googolnyi atom az Univerzumban, illetve tud-e valaha 1 googolnyi információt tárolni a Google? Megismerkedhettek Ausztrália társadalomfödrajzával, illetve megtudhatták mi is történt Csernobilban, illetve mekkora a katasztrófa következményeképpen létrejött sugárterhelés.
 

2019.09.26. - Kirchbergi cserekapcsolat

Az idei tanévben 16. alkalommal került sor a Sachsenbrunni Katolikus Gimnázium diákjaival való cserekapcsolatra. Huszonkilenc 8. osztályos diák és két kísérő érkezett szeptember 18-án két napra iskolánkba. Az érkezést követően városnézésre hívtuk a vendégeket, majd a közös ebéd elfogyasztása után diákjaink bemutatták iskolánkat. A délután folyamán a fogadó családokkal változatos programokon vehettek részt a vendéggyerekek.
Második napon csodálatos őszi időben kirándulni mentünk Pannonhalmára, ahol idegenvezetők segítségével bejártuk az apátságot, majd ezt követően sétát tettünk a Lombkorona Tanösvényen és a kilátóhoz. Az ebéd elfogyasztása után közös ének- és táncórán vettek részt a diákok, melyet Gabi néni vezetett. Kora délután sok szép élménnyel gazdagodva indultak haza vendégeink Ausztriába. A cserekapcsolat jövőre Sachsenbrunnban folytatódik.
Szabó Mária és Némethné Gábor Krisztina
 Kirchberg képek>>

« 1 | 2 »