Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.06.04.
A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA - 2020. JÚNIUS 4.
"Elindulok, mint egykor Csoma Sándor, hogy felkutassak minden magyart. Székelyek, ott a bércek szikla-mellén, Üljetek mellém! Magyarok ott a Tisza partján, magyarok ott a Duna partján, magyarok ...
2020.06.03.
Bizonyítványosztás 2020
Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diákjainkat, hogy az idei bizonyítványosztás az alábbi rendben történik:    Kérjük, a következő beosztás szerint érkezzenek a tanulók az osztálytermekbe:   2020...
2020.06.03.
Te Deum
 Kedves Diákjaink, Tanáraink, Szülők és Hozzátartozók!   Szívünkben elevenen él még a 2019/20-as tanév Szentlelket segítségül hívó szentmiséjének ünnepi élménye. Az indulás, és az azt köve...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »

2019.12.07. - Szent Miklós püspökre emlékeztünk

December 6-án reggel örömteli várakozással érkeztek a gyermekek az iskolába. A csengő hangja is ünnepi dallammal fogadta a diákokat. Szent Miklós püspök követe, a jóságos Mikulás 9 órakor érkezett meg a legkisebb diákokhoz. Az első évfolyamos kisgyermekek színvonalas műsorral készültek. Eljátszották Miklós püspök legendáját, vidám dalokkal, versekkel és tánccal köszöntötték a Mikulást, aki megdicsérte az alsó tagozatos tanulókat, édességgel és játékokkal ajándékozta meg őket. Búcsúzáskor megígérte, hogy jövőre is ellátogat a sok szorgalmas kisdiákhoz az Apor iskolába.
A felső tagozatosokhoz és a gimnazistákhoz a DÖKmikulás látogatott el. A nagy diákok ígéretet tettek, hogy jók lesznek és tanulni fognak...stb... Mikulás bácsi Langoló tekintettel jó tanácsokat és cukrot osztogatott, miközben a diákok énekelve köszöntötték.
 
Alsósok képek  |   giMIKULÁS képek

2019.12.05. - Utazó Planetárium

Újra ellátogatott isklánkba az Utazó Planetárium. Szalontay Lukácsné szervezésében megvalósuló rendhagyó órákon a nagy népszerűségnek örvendő 7 m átmérőjű 60 ember befogadására alkalmas "sátorban" a 4-8. évfolyamos tanulók utazhattak a világegyetemben.
 
     

2019.12.05. - Aporos siker a FIRST LEGO League robotika versenyen

Iskolánk csapata az idei évben is sikeresen szerepelt a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó versenyen, amely jóval több, mint „csupán” egy robotverseny. Világszerte egységes szabályrendszerrel zajló nemzetközi versenysorozat az egyik legkomplexebb a hasonló programok közül. A küzdelmek során LEGO-robot építésben, programozásban, csapatmunka, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban mérkőznek meg a csapatok. A programozási tudáson túl számos egyéb készség, képesség meglétét is teszteli a verseny. Az évente változó téma idén: a City Shaper volt. A megmérettetést heteken-hónapokon át tartó előzetes kutatás előzte meg, amelyet egy, a témához kapcsolódó innovatív ötlet kidolgozása követett. Ezt a versenyen egy szakmai zsűri előtt kellett bemutatni.
 
Az APORTECH csapat eredménye:
 
Csapatmunka 1. helyezés
Összetett 3. helyezés
 
A csapat tagjai:
Dávid Noémi 10.A
Batha Benedek 10.A
Czuczor Tamás 10.A
Kovács Martin 10.A
Felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó
 
Köszönjük a NEMAK Győr Kft támogatását, hogy lehetővé tették számunkra a versenyen való részvételt! Köszönjük Dr.Horváth Balázs dékán úrnak és Petrovicz Anna építészmérnöknek (volt aporos diáknak), hogy segítették csapatunk felkészülését!
 
Gratulálunk a csapatnak és köszönjük a felkészítő kolléga munkáját!
 
 

2019.12.05. - Vörs a betlehemek fővárosa

Advent első vasárnapjának fogalomköre a hithez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon a gyertyagyújtás közben érdemes végiggondolni hitünket, azt, hogy miben, mikben hiszünk, s hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy kiüresedett ritusként gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit? Hitünk szerint mit is ünneplünk karácsonykor? A kis Jézust? A szeretetet? A fenyőfát? Az ajándékozást? A vásárlást? A családot? Ezen a napon 55 fős csoport, aporos diákok és szülők indultunk Vörsre, hogy az alig 500 fős kis Somogy megyei csodát rejtő falucskába látogassunk. Itt építik meg minden évben 1948 óta immár Európa legnagyobb belső Betlehemét, amely mára igazi kuriózum lett. Délelőtt meglátogattuk Balatonszentgyörgyön a Csillagvár Múzeum végvári panoptikumát, a huszár kiállítást és a pincerendszerét, Vörsön pedig a Talpasház és a Tűzoltó Múzeum sem maradhatott ki. Délután Adventnyitó püspöki misén vettünk részt, ahol tanulóink is ministráltak nagy örömmel. Wass Albert szavaival itt az „Angyalok Tisztására” léptünk. „Megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet. Utunkról ezekkel az élményekkel érkeztünk haza!
Szalontay Lukácsné
 
Vörs képek>>

2019.12.04. - Helyesírási verseny

Minden év novemberében rendezzük meg a gimnazisták iskolai helyesírási versenyét. Ezáltal is szeretnénk felhívni a tanulóink figyelmét arra, hogy az anyanyelv érték, amelyet ápolni s becsülni kell. Szeretnénk elérni, hogy minél többen igényesen, tudatosan használják a magyar nyelvet. Idén is sok jó megoldás született a tesztben és a tollbamondásban is. Első két helyezettük képviseli majd iskolánkat az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen.
 
A következő végeredmény született:
 
I.helyezett: Hasziló Dominik 11.A
II. helyezett: Veres Dorina 11.A
III. helyezett: Németh Eszter 10.A
 
Gratulálunk a résztvevőknek és a helyezetteknek, további eredményes versenyzést kívánunk!
 

2019.12.02. - Tiszta Szívek Mozgalma

 

2019.12.02. - Az Aporos matematikaoktatás elismerése

Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét elismerésben részesítette a Budapesti Műszaki Egyetem az Apor iskolát, mert a 2019. évben a hozzájuk jelentkező és felvett hallgatók az úgynevezett nulladik zárthelyi dolgozatot sikeresen, kiemelkedő átlaggal teljesítették: kategóriánkban az ötödik helyen szerepeltünk. A meghívott iskolák képviselői egy szakmai beszélgetésen vettek részt és részletesen kielemezték a tavalyi, valamint az elmúlt évek dolgozatait, emellett jövőbe mutató ötletbörzét tartottak. 

2019.12.02. - Népdaléneklési verseny

A Generációk Háza Művelődési Központban november 29-én rendezett,Porond Összművészeti Fesztivál népdaléneklési versenyén az alsó tagozatos korcsoportban: Kassai Viola 4.d osztályos tanuló 3. helyezést ért el.
Felkészítő tanára: Kovács Anna Zsuzsanna

2019.12.01. - Adventi gyertyagyújtás

"Ó jöjj,ó jöjj üdvözítő beteljesűlt már az idő.
Törd át az ég zárt ajtaját
vár a világ sóvárgva rád."
 
Az új egyházi év kezdetén, advent első vasárnapjának vígiliáján, szombaton este az alsós kisdiákok vezették a gyertyagyújtást a Szentlélek-templomban. Megható és felemelő pillanatokat élhettünk át velük. A szentmise végén Ferenc atya megáldotta a Szent család képeket, amelyek útra kelve minden családnál ott töltenek egy napot, hogy együtt imádkozva készüljünk az Úr eljövetelére. Vasárnap a gimnazisták verssel és énekkel kísérték a gyertyagyújtás ünnepi pillanatait. 
 
Ezúton is szeretettel hívjuk és várjuk a kedves szülőket, diákokat a reggel 6.00-kor a Szent Anna Otthon kápolnájában tartandó rorátékra, illetve 7.15-re az Apor iskola kápolnájában tartandó reggeli misékre!
 
Advent képek>>

2019.11.30. - 1993. november 13. - 2019. november 13.

Baloghné Kalmár Zsuzsa: November 13.
(A magyar szentek és boldogok napja, iskolánk felszentelésének évfordulója)
 
Nem kerek évforduló. Nem is ünnepelünk. De emlékezünk és hálát adunk. Különösen mi, akik a felszentelésen is jelen voltunk. Készültek gyönyörű írások, évkönyvek a kerek évfordulókra. Megemlékeztünk az építőkről, jótékony segítőkről, háttérben imádkozókról.
Sose felejtem el, mi járt az eszemben a felszentelési szentmise elején. Uram, itt van ez a gyönyörű épület. A mi felelősségünk, hogy iskolává formáljuk. Hagyományokkal, szokásrendszerrel, lelkiséggel, szellemiséggel, a nagyvilág minden sarkába eljutó, helyüket megálló tanítványokkal, eredményekkel. Ijesztő, de bízunk segítő kegyelmedben. És a bizalom, a nyitottság Isten kegyelmére mindig „megtérül”. 27. tanévünket kezdtük az idén. És az építkezés csodája megismétlődött: felépült a lelki ház is. A legjobb iskolák között vagyunk mindenféle szempontból. A tantestület 80%-a hivatása magaslatán áll (hatalmas arány, ha összevetjük más iskolákkal!), szinte mindenkiért tűzbe tenném a kezem.
 
A teljesség igénye nélkül: diákjaink majdnem 100%-a bekerül a felsőoktatásba, a Műszaki Egyetem hivatalos tehetségpontja vagyunk, mert a bekerülő fiatalok egyetemi éveiket magas szinten teljesített, ún. nulladik ZH-val kezdik matematikából! Remekül működik az általunk felépített fakultációs rendszer!  80-120% között van a nyelvvizsgákkal rendelkező végzősök száma úgy, hogy jó részük nem különórákra, tanfolyamokra jár (most, novemberben, 12-es osztályomban már 35 nyelvvizsgája van a 25 embernek: 23 közép-, a többi felsőfok) – itt is működik a 27 éve kitalált, emelt óraszámmal hangsúlyozott nyelvoktatás. Fantasztikus dolgok születnek a művészeti iskolánkban, kézilabda eredményeink országos győzelmek a különböző korcsoportokban, kórusunk rengeteg díjat nyert. A kollégiumunkban kényelmes elhelyezést kaphatnak a vidékiek. Rendkívül népszerű a robotika szakkör! Szuper jó a DÖK (diákönkormányzat), de a legfontosabb: a napi szintű becsületes, odaadó munka és a gyerekek iránti személyes odafigyelés.
 
Aki ide jön, megtalálja az érdeklődési körének megfelelő lehetőségeket, területeket: Katalin (gólya)bálok, farsangok, a csodálatos szalagavató, ballagás, elsőáldozás, adventi és nagyböjti lelki programok, lelkigyakorlatok, táborok, kicsiknek szóló érdekes délutánok (pl. Szent Márton nap), kirándulások, zarándokutak.
 
Abszolút a teljesség igénye nélkül soroltam a fentieket, mert írásom célja nem ez, hanem a rácsodálkozás, hálaadás. A Gondviselés, a Szűzanya és Apor püspök közbenjárása érződik mindennapjainkban. Nélkülük nem ment volna. De sokszor elképeszt az a munkamennyiség, lelkesedés is, amit kollégáim beletesznek, együtt beleteszünk az iskola életébe. Mi is megküzdünk az oktatásügy anomáliáival, kevés a fizetésünk, ingyen helyettesítünk, hatalmas mennyiségű adminisztráció, portfólió, életpályamodell … És ki kell mondani, néha elkeseredünk. De valahogy még nem jutott eszünkbe abbahagyni. Még bele tudunk kapaszkodni hitünkbe, hivatásunkba, a gyerekekért való tenni akarásunkba. És egymásba.
 
Ez az írás azért készült, hogy köszönetet és hálát mondjak kollégáimért, az elmúlt 26 évben nálunk dolgozó, sajnos sokan már nyugdíjban lévő munkatársaimért. Bízom abban, hogy olyan pedagógus generációk jönnek utánunk, akik folytatják, tovább viszik Ferenc atya és a tantestület lelkes szolgálatát.
Győr, 2019. november
 

2019.11.26. - Filharmónia koncert

Ki is az a karmester? Mióta van karmester egy nagyzenekar élén? Mi a szerepe a karmesternek? Mit, kit és hogyan irányít?... Ezek és sok hasonló kérdésre kaphattak választ az 5-10. évfolyamos tanulóink a mai koncerten, ahová a Győri Filharmónikusok látogattak el hozzánk. A vállakozó szellemű diákok maguk is kipróbálhatták, hogyan kell dirigálni egy nagyzenekart.
 

2019.11.24. - Katalin bál

Óriási várakozás előzte meg az idei Katalin napjához kötődő vidám esténket. A gimnazisták számára megrendezett esemény egy közös tánctanulással kezdődött, majd karaoke következett. A ráhangolódás után az Apor's got talent versenyt láthattuk. Rendkívül színvonalas produkciók kerültek a színpadra: Barsi Anna és Gábor Virág duett, Szele Zsolt és Dohor Zsombor duett, a Dreamers (Somfai Bence, Miletics Zsófia, Dávid Noémi, Németh Anna, Kaló Patti, Fülöp Dalma), valamint Tatai Attila és Baros Bori mérték össze tudásukat. A nézők szavazatai alapján az Attila-Bori duett produkciója lett a legnépszerűbb. Sztárvendégként Kalmár Réka 12.C osztályos tanuló is énekelt nekünk! A versenyt a kilencedik évfolyamosok bemutatkozása követte: plakátbemutató, tánc és induló feladatokat kellett megoldani minden osztálynak, amit kiválóan teljesítettek!!! Persze nem maradhatott el a GÓLYAESKÜ sem, amelyet NóriDóriZsófi 12. évfolyamos tanulók mondattak el... Az est egy fergeteges bulival zárult, amelyen a zenéről DJ Valentinos gondoskodott. Ezúton is köszönet a diákönkormányzatnak a szervezésért, tanárinknak a segítségért és a felügyeletért!
 

2019.11.21. - Közlemény

Tisztelt Szülők!
 
Sok bejelentés érkezett az E-kréta mobil applikációja miatt: Nem kapcsolódik...forduljon az iskolájához... A következő kérdéssel fordultam a központhoz a múlt héten és ismételten a tegnapi napon:
 
Tisztelt cím!
 A mobil applikációra vonatkozóan tömegesen érkeznek bejelentések az iskolánkba, hogy nem tudnak belépni. Kérem a segítségüket!
Köszönöm!
 
Válasz:
Köszönjük bejelentését. A múlt hét (2019.11.14) folyamán történt "Sikertelen kapcsolatfelvétel" hibát - ami bizonyos esetekben a tanuló nevénél "Nem szinkronizált" feliratot eredményez - a fejlesztő kollégák már aznap elhárították.
Az említett hibaüzenet egy másik okát pedig az alkalmazás 2.9.5-ös verziója javítja. Kérjük folyamatosan ellenőrizzék, hogy az alkalmazás frissíthető-e az említett verzióra, mert az új verzió a napokban válik elérhetővé.
KRÉTA ügyfélszolgálat
 
Addig is az aporvilmos.ekreta.hu címről vagy az iskola honlapján keresztül a Belépés az e-naplóba menüből, weblapon keresztül a szülői és a tanulói belépéssel megtekinthetik az ellenőrzőt. Köszönöm a türelmüket: Gaál Barnabás

2019.11.19. - Őszi iskolai magyaros versenyek

Szép kiejtési verseny
Október 15-én tizennégy csillogó szemű fiatal gyűlt össze a 11.B termében, hogy bemutassa a zsűrinek, milyen szép kiejtéssel képes felolvasni, közvetíteni az olvasók felé egy olyan szöveget, melynek előzetes áttanulmányozására mindössze pár percet kapott. A feladatot sikeresen megoldották, a bírálóbizottság elégedett volt a teljesítményekkel, így mindenki sikerélménnyel térhetett haza.
 
A helyezések a következők:
5-6. évfolyam
1. Szilvágyi Borbála 6.c
2. Horváth Míra Katalin 5.a
3. Erlitz Hunor 5. a és Kántor Dóra Jázmin 5. b
7-8. évfolyam
1. Fodor Márton 7.A
2. Kiss Hanna 7.B
3. Szabó Zoé 7.A
További résztvevők:
Hakli Máté János 5.a
Zsugonits Emília 5.a
Fábián Anna Cecília 5.b
Hajba Vivien Jázmin 5.b
Körmendi Csenge 5.b
Sánta Kincső 5.b
Kudela Jázmin 6.a
 
Iskolai szavalóverseny
Az őszi szünet után rendeztük meg a felső tagozatosok versmondó versenyét. Mindenki szabadon választott, nem iskolai tananyagként tanult verssel nevezhetett.
Eredmények:
5-6. évfolyam:
1. Kántor Dóra Jázmin 5.b
2. Erlitz Hunor 5.a
Hajba Vivien Jázmin 5.b
3. Füredi Lili 6.a
Zsugonits Emília 5.a
 
7-8. évfolyam:
1. Somfai Borka 8.A
 
Gratulálunk a versenyzőknek!
 

2019.11.18. - Szent Márton ünnepe és családi nap az alsó tagozaton

„A jótett felmelegíti az emberi szíveket!”
(Szent Márton püspök)
 
Hagyománnyá vált, hogy novemberben megemlékezünk Szent Márton életéről, példaértékű cselekedeteiről. Iskolánk családjait is meghívtuk rendezvényünkre. Örültünk annak, hogy november 15-én délután sok szülő és nagyszülő gyűlt össze az aulában. Az 1. b osztályos kisgyermekek Szent Mártonról énekeltek, 2. évfolyamos tanulóink népi játékokat mutattak be. A műsort követően az osztálytermekben lámpást készítettek a gyermekek, közben a szorgos kezű anyukák libazsíros falatokkal és finom teával kínálták a kisdiákokat. Sötétedés után meggyújtott lámpásaink fényénél a főbejárathoz sétáltunk, közösen énekelve: „Szent Mártonnak ünnepén égő lámpást viszek én…” 4.a osztályos tanulóink fegyelmezett, ünnephez méltó szerepléssel Szent Márton legendáját elevenítették fel. Ferenc atya vezetésével közösen imádkoztunk Szent Márton püspök közbenjárását kérve családjainkért.
Keresztény kultúránk értékeit megőrizve, jó hangulatú családi délutánt töltöttünk együtt.
 

2019.11.15. - A Bolyai Matematika Csapatverseny megyei döntője

Az idei versenyen is szép számmal képviselték iskolánkat tanulóink. Az 5-8. évfolyamon 11 négyfős csapat mérte össze tudását a megye többi iskolájának diákjaival. A verseny segíti a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy közösen, összedolgozva oldjanak meg problémákat. Lehetőséget teremt arra is, hogy átéljék az együttgondolkodás örömét, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket közvetlenül is bemutathassák diáktársaik előtt, eközben pedig összemérhessék tudásukat. A legeredményesebben a 8. B osztály csapata szerepelt, ők igazgatói dicséretben is részesültek.
Elért eredmények:
 
5. évfolyam, 80 helyezett csapatból:
8. hely: 5. a osztály, Erlitz Hunor, Hideg János, Gerencsér-Mádl Bendegúz, Kondor Áron
38. hely: 5. b osztály, Kőnig Veronika, Kántor Dóra, Fábián Anna Cecília, Hajba Vivien
44. hely: 5. d osztály Molnár Zsombor, Németh Áron, Steiner Botond, Sudár Máté
57. hely: 5.c osztály Kurucz Hunor, Darvalics Barnabás, Sudár Imola, Oravecz Donát
Felkészítő tanárok: Tóth Judit, Szakály Gáborné, Vidáné Papp Csilla
 
6. évfolyam, 82 helyezett csapatból:
22. hely: Horváth Richárd, Németh Péter, László Botond, Pintér András
40. hely: Balogh Lili Zea, Bedics Ágnes, Kemecsei Krisztián, Szakály Tamás
59. hely: Módos Emma, Takács Barnabás, Varga Bence, Valdinger Laura
Felkészítő tanárok: Bukovics Ildikó, Szakály Gáborné
 
 
7. évfolyam, 30 helyezett csapatból:
18. hely: Balázs Gellért, Halász Kristóf, Matyi Martin, Váradi Luca Sára
28. hely: Molnár Melinda, Ölbei Alexandra, Pajor Nikol, Szabó Zoé
Felkészítő tanárok: Tóth Judit, Vidáné Papp Csilla
 
 
8. évfolyam, 24 helyezett csapatból:
4. hely: Ferencz Bence, Kurja Tamás, Petróczi Péter, Schimitzhofer Dániel
10. hely: Balogh Eszter, Etl Szabina, Szücs Marcell Béla, Mészáros Mátyás
 
Felkészítő tanárok: Horváthné Ikker Ildikó, Vidáné Papp Csilla
 
Gratulálunk és köszönjük a felkészítő munkát!
 

2019.11.13. - Rendhagyó környezetismeret óra

Csütörtökön nagyon vártam az első óra végét, hogy az osztály végre elindulhasson Börcsre. Péter bácsihoz mentünk, aki az ottani tájházat működteti, és rengeteg állatot tart. Mikor megérkeztünk. lepakoltuk a cuccainkat és az állatok karámjai felé vettük az irányt. Láttunk birkát, kecskét, lovat, macskát, még egy aranyos pulit is, de voltak libák, kacsák, meg tyúkok. Később elővettük a környezet munkafüzetet és érdekes feladatokat oldottunk meg. Pl.: Mi történik a kifejt tejjel? Mivel táplálkoznak a farmon élő állatok? Péter bácsi mindenre tudott válaszolni.
Bemutatta a tájházban lévő régi tárgyakat, amiket ki is próbálhattunk. Megtekerhettük a szecskavágót, a marharépa-darálót, láttunk körmözőt és kukoricamorzsolót. Megtudtuk azt is, mi a különbség a szekér és a kocsi között. A legjobb az volt, mikor a bálákon mászkálhattunk! Készült Péter bácsival egy közös csoportkép, és megígértettük Márti nénivel és Ramóna nénivel, hogy tavasszal visszajövünk, mikor megszületnek a kisbirkák.
Szabó Viola 4.c
Börcs képek>>

2019.11.10. - Aporos sikerek az Új Kisfaludy Nap Összművészeti Fesztiválon

Hét év "szünet" után újra megrendezésre kerül a korábban mintegy 40 éves múlttal bíró, fiatalokat megszólító Összművészeti fesztivál. Iskolánkból szép számmal jelentkeztek diákjaink a minősítéseket is jelentő megmérettetésekre, szereplésekre! A nagyon színvonalas és erős mezőnyt jelentő társaik között elért eredményeik alapján 
 
az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont a harmadik legeredményesebb középiskola
 
megtisztelő címet kapta!
 
 
 
Diákjaink eredményei:
 
Képzőművészeti kategória
 
Kelemen Viktória 10.A arany minősítés
Major Borbála 11.A, Major Sára 11.B, Murvai-Kiss Gertrúd AMI T.8 ezüst minősítés,
Szabó Luca 10.B bronz minősítés
 
Könnyűzene kategória
 
Dreamers (Ábrahám Ágnes, Dávid Noémi, Miletizs Zsófia, Németh Anna, Somfai Bence - 10.A) ezüst minősítés
Kalmár Réka 12.C ezüst minősítés
The Hamingways (Szele Zsolt, Dohor Zsombor - 11.C) bronz minősítés
 
Fotó
 
Tatai Attila ezüst minősítés
Végh Vanessza, Mester Emma, Murvai-Kiss Gertrúd bronz minősítés 
 
Vers- és prózamondás
Berecz Péter ezüst minősítés
Miletics Zsófia, Németh Anna, Veres Dorina bronz minősítés
 
Vers- és prózaírás
 
Bancsó Noémi, Hunyady Zsuzsanna, Pomichal Jolán elismerő oklevél 
 
Szeretettel gratulálunk az elért eredményért és köszönetünket fejezzük ki Vaszariné Horváth Márta, Kulacsné Fekete Éva, Gyallai Beatrix, Pintérné Gergics Ágnes és Kissné Kostelec Éva kollégáknak a felkészítő munkájukért!
 
 
 

2019.11.08. - Családi zarándoklat Máriazellbe

A rózsafüzér hónapjában,az őszi szünet első napján 45-en indultunk a csodatévő Szűzanyához. Magunkkal vittük a szívünkben a hálát, a köszönetet,amiért gyermekeinket katolikus iskolánkban az Úr és a Szűzanya szeretetére nevelhetjük. A köszönet csokrába beleszőttük a családokat is,akik mindent megtesznek azért, hogy tanítványainkból értékes fiatal formálódjék. Az elsőáldozásra készülők az örvendetes rózsafüzér előimádkozásával készítették lelkeinket a Szűzanyával történő találkozásra. A gyermekek nagy örömére fellibegőzünk a Bürgeralpe legmagasabb csúcsára, ahol ragyogó napsütésben csodálhattuk meg a teremtő Isten szépséges alkotásait. Bátor alsó tagozatosaink, azért jó szorosan szüleikhez bújtak a libegőn.......
 
Megható volt nézni a ragyogó szemű kicsiket amikor beléptünk a kegytemplom csendjébe. A meghitt Mihály-kápolnában tartotta meg számunkra a szentmisét Benkovich Ferenc atya, aki szentbeszédében ministránsaival körbevéve tett tanúságot arról, hogyan hívta meg az Úr az Ő szolgálatára.Hazafelé még betértünk a Mária Schütz-i Szűzanyához is, hogy imádkozzunk iskolánk jövőjéért. Köszönjük a családoknak a barátságot, a sok segítséget, amellyel zarándokutunk létrejöhetett. Köszönjük az Úrnak és a Szűzanyának, hogy megengedte nekünk az együttlét örömét.
 
Máriazell képek>>
Szalainé Csapó Rita, Nagyné Szammer Éva

2019.11.07. - Sipőcz Ricsi EURÓPA-BAJNOK!

Nagy büszkeséggel töltött el bennünket, hogy iskolánk tanulója, Sipőcz Richárd Európa-bajnok lett!!! Nehézsúlyban Sipőcz-parádé várta a szurkolókat: a győri Széchenyi Egyetem SE tizennyolc éves versenyzője mindhárom összecsapását ipponnal nyerte, a bolgár Dimitrov, a finn Puumalainen, majd a döntőben a holland Spijkers elleni meccse sem tartott két percig! 
Sipőcz Richárd remek esztendőt tudhat maga mögött, elsőéves juniorként bronzérmes lett az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb versenyén, a budapesti Grand Prix-n, majd bronzérmet szerzett saját korosztályának világbajnokságán és az Európa-bajnokságán egyaránt, most pedig U23-as Európa-bajnoki címet ünnepelhet! (Forrás és kép: judo.hu)
 
Bővebben a judoinfo.hu oldalon>>

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »