Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Iskolai magyaros versenyek
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!

Részletek>>

Jubileumi ünnepségsorozat

 

Iskolánk felszentelésének 20. jubileumi évében ünnepségsorozatunkhoz kapcsolódó eseményekről készült képek:

Megérkezett a szobor>>

T.S Eliot: Becket Tamás>>

Apor emlékmű megáldása>>

Gospel koncert>>

Alsó tagozatosok Apor emlékműsora>>

Riportok, Tv-s összefoglalók>> 

 

Jubileumi alsós rajzverseny

 

 

Képek>>

 

A 20 éves jubileumra készített

AMO kiállítás képei

 

 

Képek>>
Részletek>>

Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2017.06.18.
Te Deum 2017
Évzárás és Hálaadás. A mai napon hálaadó szentmisével és az azt követő bizonyítványosztással zártuk a tanévet. Délelőtt az 1-6. évfolyam, délután a 7-11. évfolyam vett búcsút a tanévtől. Ferenc atya a...
2017.06.16.
Gimis sportnap
Az utolsó tanítási napon sportolással töltöttük az időt. A fiúk fociztak, a lányok pedig métajátékban mérték össze tudásukat.   Eredmények>>
2017.06.14.
Érik a cseresznye...
Szokásos év végi renrakásnak indult a mai napunk Győrújbaráton, az Apor üdülőházban...Aztán cseresznyeszedés is lett belőle. A rendbe rakott udvar mellett jó hangulatú gyümölcsszedésre is volt alkalmunk...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »

2017.02.15. - Kézilabda

A Vario Média Group munkájának köszönhetően új képekkel frissült iskolánk kézilabda sportágat bemutató weboldala
 

2017.02.10. - Gimis farsang 2017

Az aporos diákönkormányzatosok már decemberben azon gondolkodtak, mi legyen az idei farsang témája. A rengeteg ötlet közül végül egy egyszerűen megvalósítható mellett voksoltak: vedd fel a kedvenc pólódat, s gyere mulassunk egy jót! Kamrás István műsorvezetésével jó hangulatban telt az est. Hunyadi Bori elénekelte a Time to say good bye... című dalt, majd DJ Chrissy és Pissy gondoskodott a szórakoztató zenéről. Volt karaoke, limbo és természetesen az elmaradhatatlan tombola...
Gimnazisták farsangja>>
 
 

2017.02.09. - Felsősök farsangja

Izgatott gyereksereg gyülekezett ma délután négy óra előtt az aula környékén. Furcsák voltak. Ismeretlennek tűntek. A hajuk rozsdabarna, kék, piros...fonott, kontyos, bozontos. Ruhájuk piros-fehér. Aztán megjelentek bizonyos felnőttek is. Furcsák voltak. A hajuk rozsdabarna, kék, piros...fonott, kontyos, bozontos. Az ember azt hinné, hogy valami más bolygóra, más idődimenzióba került. Aztán minden világos lett: mosolyukból, kedves szavaikból, táncos produkcióikból kiderült, hogy a mi gyerekeink és tanáraik farsangoznak: mulatoznak, énekelnek, táncolnak, vígadoznak.
 
 
 
Apor Farsang
 
A forgatagban tombol a 
tömeg, 
Nyereményre vár a tombola.
 
Farsang van ma, légy fiatal vagy 
öreg!
Kedved legyen jókora!
 
Hajad lehet rozsdás, kék mindez mára
jöhet!
Vígasságod lelked doktora!
 
Felsősök farsangja képek>>
 
 

2017.02.09. - Jótékonysági koncert

A Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei, egészen pontosan a fúvósok, jótékonysági koncertet tartottak iskolánkban. Kiss Zoltán igazgató úr köszöntőjét követően a kamaraegyüttesek műsorát láthattuk, majd a fúvós zenekar adott elő népszerű dallamokat a szép számban megjelent közönség számára. 

2017.02.05. - Szalagavató 2017

Hagyományosan Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéhez kapcsolódva, február 4-én kapták meg végzős diákjaink az érettségi közeledtét is jelző szalagokat. A Szentlélek templomban ünnepi szentmisén gyűlt össze a tizenkettedik évfolyam diákhada, rokonok, ismerősök. Benkovich Ferenc atya a homíliában az "Ti vagytok a föld sója..."(Máté 5,13) Jézusi tanítás köré fogalmazta meg útravaló mondanivalóját. Ezt követően megáldotta a szalagokat, majd az osztályfőnökök kitűzték a diákok ünnepi ruhájára. Az édesanyáknak is külön szerep jutott: a felajánláskor gyertya képében ajánlották gyermekeiket az Úristen oltalmába. A szentmise végén Balázs-áldásra is sor került. 
A szertatrást követően az ünnepi műsor az Apor iskolában folytatódott. Minden osztály külön műsort adott elő. 
A 12.A műsorának első részében egy táncprodukciót láthattunk. Ezt követően Bojtos Réka és Szücs Anna jelbeszéddel adta elő Demjén Ferenc Honfoglalás című dalát. Zárásképpen egy közös dallal kedveskedtek.
A 12.B osztályosok előadásában az Üvegtigris népszerű büféjét valamint a Dáridó Talkshow-t láthattuk. A talkshow vendégeit tanáraink és kedvenc diákjaink alkották.
A 12.C osztályosok rendhagyó osztályfőnöki órájával találkozhattunk a következő jelenetben. A téma: vajon mit adjunk elő a szalagavatón? Zene és tánc színesítette ezt a nem mindennapi színdarabot, amelybe egy l'art pour l'art paródia is bekerült. 
Simon András 12.B osztályos tanulónk az ütős hangszerek virtuóza következett. Előadásában Vittorio Monti: Csárdás című darabját hallhattuk. Zongorán közreműködött: Takács Szilvia, a Harmónia Zeneiskola igazgatónője.
Ha kedd reggel, akkor gitáros mise. A végzősök, akik szorgalmas szolgálói a szentmiséknek, kollégiumi előadásoknak, egy ismerős dallammal leptek meg bennünket. A darab címe a FUN együttestől: Some nights.
Előadták: Tóth Boróka, Molnár Anita, Rózsa Patrícia, Szűcs Anna, Langer Tamás, Detre Csanád, Simon András, Hidász Glória. Művészeti vezető: Szűcs István tanár úr, ismertebb nevén Joe bácsi.A műsorokat az elmaradhatatlan nyitótánc követte, amelyet Fertetics Andrea tanított be, majd közös vacsorára, mulatságra is sor került. A zenét a Gásza Party Music szolgáltatta.
 
 
 
 

2017.02.01. - Jótékonysági koncert

A győri Liszt Ferenc Zeneiskola Fúvószenekara sok szeretettel meghívja Önt és kedves Családját jótékonysági hangversenyére!
 
Helyszín: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont
 
Időpont: 2017. február 8.
17.00
 
A belépés díjtalan!
 
Adományaikat köszönettel fogadjuk!

 
 
 

2017.01.31. - Duplán sikeres felkészülési torna Modrán

Január 28-án (szombaton) két csapatunk (a 2002-es és a 2004-es korosztály) négycsapatos tornán vett részt a szlovákiai Modrán. Két szlovák, egy cseh és egy magyar klub utánpótláscsapatai mérhették össze kézilabdatudásukat. (Slovan Modra, HC Start Nové Zámki, Cement Hranice, Apor - Agrofeed ETO-SZESE) Köszönet az egyesületnek, hogy két busszal, kisebb delegációval érkezhettünk a helyszínre. A rengeteg szülő fantasztikus hangulatot csempészett a modrai csarnokba, így szinte hazai körülmények között játszhattuk a meccseinket. A 2004-es születésűek simábban vették az akadályokat így az sem volt ritka, hogy 2006-osok is meghatározó szerephez juthattak. A 2002-eseknél már a megszokott, elemeiben a felnőtt játékra már erősen hajazó, izgalmakban dús játékot láthattunk, helyenként paprikás pillanatokkal megfűszerezve. (Volt úgy hogy hármas emberhátrányban játszottunk.) Mindkét csapatunk végig motiváltan és koncentráltan játszott, szem előtt tartva a nem titkolt célunkat, a tornagyőzelmet. Hála Istennek sérülésmentesen, hiba nélkül, maximális pontszámmal és két trófeával utazott haza, az ekkor már jókedvű és egységes „ETO-s delegáció”. A dupla siker nálam nem elsősorban a két csapat I. helyét jelenti, inkább arra utal, hogy a szakmai célkitűzést is sikerült elérnünk, illetve egy olyan élményt sikerült kapni gyereknek-szülőnek, akár a pályán, akár a lelátón, és nem utolsó sorban a buszúton a diadalittas éneklések közepette, hogy ezeket a pillanatokat, csak a csapatsport, a kézilabda adhatja meg az embernek. Azt gondolom, hogy ezek az élmények sokkal fontosabbak, mint a szakmai siker! Remélem a résztvevőknek is akkora lökést adott a folytatáshoz, mint nekem. Nagyon köszönöm MINDENKINEK szurkolónak, szülőnek a részvételt, segítséget, az Egyesületnek pedig a pozitív hozzáállást. Bízom benne, hogy még sok ilyen élményben lesz részünk együtt!
 
Laci bácsi
 
Ui.: a 2004-eseknél legjobb kapus Hoffmann Bálint, a 2002-eseknél legjobb játékos Kadocsa Botond lett. Nekik külön gratulálunk!

2017.01.31. - Téli szánkóutazás a Győri Filharmónikusokkal

A természet mindig lenyűgözte az embert, lehet az a tavasz sarjadása és virágba borulása, a nyár tikkasztó hősége és gazdag termése, az ősz színei és elmúlása, vagy a tél csendes békéje és tiszta ragyogása. A természet mindig mesél és vanázsol, elgondolkodtat és tanít, időszakos és örök. Életünk minden napján - ha tudunk figyelni ná és hagyunk időt rácsodálkozni - a természet örök körforgása szembesít végességükkel és örökkévalóságunkkal, a földi és égi valósággal. Ki ne ismenné a tél lenyűgőző pillanatait: az örök csendes téli erdőt, a fogvacogtató, de szikrázó fagyot, a saját csúszkálásunkat a jégen, a hópelyhek táncát, a szeles hóvihart, léptei nyomát a hóban, de akár a szánkózást, a szánutazást, a korcsolyázást, a fakutyázást, vagy a farsang vigalmait? Ez mind egyben nekünk, embereknek a tél!
A fentieket mind megihlették a komponistákat a barokk kortól a XX. századig. Koncertünkön a legnagyobb mestenek (Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart, Pjotr I1jics Csajkovszkij, Liszt Ferenc, Claude Debussy, Emile Waldteufel, Josef Strauss és Aram Hacsatunján) leghíresebb műveikkel és remekbeszabott átiratok által voltak kalauzaink a tél szépségeinek és örömeinek felfedezésében. A Győri Filharmónikusokat vezényelte: Rácz Márton
 
Venesz Kaludia
 

2017.01.21. - Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepsége 2017

A Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepségére 2017. január 20-án került sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Benkovich Ferenc pápai prelátus, a Szentlélek templom plébánosa egykori bencés diákként köszöntötte a versenyzőket, felkészítőket, támogatókat és a vendégeket. Külön kiemelte Dr. Gacs Zoltánné Domonkos Zsuzsanna munkáját, aki a verseny megálmodója és a mai napig is a mozgató rugója. Az ünnepélyes díjkiosztó szép műsorral folytatódott: Kovács Anna Georgina, a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola 4. osztályos tanulója előadásában hallhattuk Majtényi Erik: SZÁMTANIRKA című versét. Az Apor iskola 2. évfolyamosai részéről Mugitsné Novák Erika és Vámosi Mária felkészítésében OSVÁT ERZSÉBET: Versike a számok tanulásához című versét és egy kedves matematikáról szóló dalt hallhattunk. Végezetül Pintér Levente egykori aporos diákunk kedveskedett harmonika játékával. Az ünnepélyen a támogatók jóvoltából 174 egyéni és 85 csapatkategóriás díj került kiosztásra. A rendezvény idén is meglepetéssel zárult: a kisdiákok és felkészítőik óriási "matematika" tortát kaptak, valamint finom sütivel és teával kedveskedtünk nekik.
 
 

2017.01.16. - Szentségimádás

Január 13-a a Szentlélek templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően minden csoport énekekkel, imákkal fordult az Úr Jézus felé.

2017.01.16. - TSZM előadás

Némethné Gábor Krisztina és Pappné Szerencsi Marietta szervezésében "Csak a jelen a miénk!" címmel Béri László Renátó OCD tartott előadást iskolánk fiataljainak és a szép számban megjelent érdeklődőknek.
 

2017.01.16. - Süni-projekt a 2. A-ban

Egy szülő hívta fel a figyelmet a pályázatra, amit az egyik országos terjesztésű gyereklapban olvasott. Az volt a feladat, hogy az osztálynak közösen kellett mesét írni és illusztrációt készíteni hozzá. A mese kezdősora volt megadva:" Volt egyszer egy kis sün…"
Beckerné Fülöp Henrietta tanító néni rajz órán kiosztotta a feladatokat, és a gyerekek közösen alkottak a meséhez illusztrációt. Először a háttereket készítették el, majd erre origami állatfigurákat ragasztottak. Nagyon szép alkotások születtek, és bár a fődíjat nem az Apor iskolások nyerték, a közös munka összekovácsolta az osztályt. A versenydrukk, a készülés és a mese bűvölete áthatotta a gyerekeket és tanítóikat egyaránt.
Csizmadia Gertrúd

2017.01.12. - Sítábor

Január 3-án kezdődött az Apor iskola sítábora az ausztriai Koralpéban. A csapatban nemcsak kezdők, hanem rutinos sítáborozók is szép számmal voltak. Már az odafelé úton is kis közösséggé kovácsolódtunk össze. Zenét hallgattunk, beszélgettünk és persze az elmúlt évek sítáboros sztorijai se maradhattak el. Megérkezésünk után elfoglaltuk a szállásunkat, majd közös társasjátékozással ütöttük el az időt vacsoráig. A vacsora a szemben lévő étteremben volt, ahol különleges ételeket fogyaszthattunk minden este. Az ezt követő napoknak mindig megvolt a menetrendje. Minden reggelt tornával indítottunk, ami mindenkit jól átmozgatott. Ezután reggeliztünk, majd fél 10-kor már a felvonónál gyülekeztünk és mindenki elindult a csoportjával síelni. Se a zord hideg, se a viharos szél nem tudott eltántorítani minket és a déli pihenő után újra felcsatoltuk a léceket. A napi programban a síelés mellett helyet kapott a szánkózás, és a snowboardosok is élvezték a pályákat. Esténként mindig közös programokkal pihentük ki a napot. Filmet néztünk, csocsóztunk, billiárdoztunk vagy éppen a "Kocka Világbajnokságon" izgulhattunk egymásért. Január 8-án sajnos búcsúznunk kellett a hegytől és a tábortól, de annak örültünk, hogy a kezdők is megtanulták az alapokat, a haladók pedig ismét egy felejthetetlen hetet tölthettek síeléssel.
 
Ui.: Hatalmas közösségi élményt adott. Egyben biztos vagyok, jövőre is megyek sítáborba!
/Kamrás István/

2017.01.09. - Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepsége

A Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepségére 
 
2017. január 20. (péntek) 16.30 óra kerül sor.
Helye: az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont (9024 Győr, Pátzay Pál u.46.) aulája.
 
A díjkiosztó ünnepélyre tisztelettel hívjuk és várjuk a díjazásban részesülő tanulókat, felkészítő tanárokat, szülőket, nagyszülőket és minden kedves érdeklődőt!
 
Kérjük, hogy a díjazott tanulók az ünnepélyen alkalomhoz illő öltözetben jelenjenek meg!
 

2017.01.06. - Vízkereszt ünnepe

Vízkereszt napján együtt ünnepeltünk iskolánkban a reggeli szentmisén. Ferenc atya a homíliában az ünnep eredetéről, jelentőségéről adott tanítást.
 

2017.01.05. - Szentségimádás

Január 13. – a Szentlélek Egyházközség szentségimádási napja
 
Az immár Boldog VI. Pál pápa szívből buzdítja a keresztény közösségeket és a lelkipásztorokat,
hogy az évi szentségimádási napok megtartásával
merítsenek lángoló hitet és szeretetet a Szent Eucharisztiából.
 
 
Az ünnepélyes szentségimádási nap jó alkalom arra, hogy hívő közösségünk, e szent titkot mélyebben átelmélkedje, együtt imádja az Urat… Amikor az Oltáriszentség előtt időzünk, tárjuk fel előtte a szívünket, imádkozzunk szeretteinkért, egyházközségünkért, egyházunkért, hazánkért.
Templomunk felszentelésének harmincadik éve mindannyiunk számára rendkívüli lehetőség köszönetet mondani az Úrnak, hogy ezzel a szent hajlékkal - amelynek építéséből sokan személyesen is kivehettük részünket - itt építhetjük megannyian a Szentlélek vezetésével saját lelki templomunkat.
 
 
A szentségimádás napjának beosztása:
 
7.00 Szentmise, szentségkitétel
8.00 Az Apor iskola 9-10. évfolyamosai
8.45 Csendes, egyéni adoráció
9.55 Az Apor iskola 5-6. évfolyamosai
10.50 Az Apor iskola 7-8. évfolyamosai
11.45 Az Apor iskola 11-12. évfolyamosai
13.00 Rózsafüzér társulat
14.00 Apor iskola és a Szent Anna Otthon dolgozói
15.00 Az Apor iskola 1-2. évfolyamosai
15.45 Az Apor iskola 3-4. évfolyamosai
16.30 Csendes, egyéni adoráció
17.00 Vetítéssel egybekötött elmélkedés, cursillisták, képviselőtestület.
18.00 Ünnepi szentmise, amelyet Mogyorósi Márk püspöki titkár celebrál.
 
A szentségimádási elmélkedéseket a felsorolt csoportok vezetik, de kérjük a kedves híveket, hogy reggel 7 és este 7 között jöjjenek be a Szentségi Jézushoz, és bármikor csatlakozhatnak az imádkozó közösségekhez.

2017.01.05. - Ismerjük meg! Estek

A fiatal ovis szülők kérésére, az óvoda pasztorális munkaközösségének és Szülői Szervezetének támogatásával indítottuk el a keresztény hitünkről szóló előadássorozatot - "Ismerjük meg! Estek" címmel. A havonta egy alkalommal megtartott találkozások célja, hogy felfrissítsük az ismereteinket, lehetőséget teremtsünk az ismerkedésre a hasonló érdeklődésű családok számára. A szülők által készített plakáton a negyedik találkozóról olvashatunk:
 
 
Témája: Hogyan ajándékoz meg bennünket Isten a szentségek által?
Előadónk: Benkovich Ferenc, az iskolaközpontunk lelkésze lesz.
 
Ideje és helye: 2017. 01.12. csütörtök 17.00, az iskolaközpont könyvtára.
 
Kérjük, éljenek a lehetőséggel, jöjjenek el az előadásokra, hívják egymást, hogy barátságok alakulhassanak! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2017.01.04. - TSZM előadás

 

2017.01.04. - 200 éves a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend

1817. január 2-án - 200 évvel ezelőtt - Szent Marcellin Champagnat az első két tanítványával, Isten hívását követve alapította meg a Marista Rendet. Ez a fiatal egyszerű pap úgy érezte, hogy Isten elküldi őt erre a feladatra, hogy egy új lelki családot indítson az egyházban. A bicentenáriumi ünnepségsorozat első állomása Esztergomban, a Mindszenty iskolában volt, amelyre iskolánkból is többen ellátogattak.
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »