Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Iskolai magyaros versenyek
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!

Részletek>>

Jubileumi ünnepségsorozat

 

Iskolánk felszentelésének 20. jubileumi évében ünnepségsorozatunkhoz kapcsolódó eseményekről készült képek:

Megérkezett a szobor>>

T.S Eliot: Becket Tamás>>

Apor emlékmű megáldása>>

Gospel koncert>>

Alsó tagozatosok Apor emlékműsora>>

Riportok, Tv-s összefoglalók>> 

 

Jubileumi alsós rajzverseny

 

 

Képek>>

 

A 20 éves jubileumra készített

AMO kiállítás képei

 

 

Képek>>
Részletek>>

Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2017.06.18.
Te Deum 2017
Évzárás és Hálaadás. A mai napon hálaadó szentmisével és az azt követő bizonyítványosztással zártuk a tanévet. Délelőtt az 1-6. évfolyam, délután a 7-11. évfolyam vett búcsút a tanévtől. Ferenc atya a...
2017.06.16.
Gimis sportnap
Az utolsó tanítási napon sportolással töltöttük az időt. A fiúk fociztak, a lányok pedig métajátékban mérték össze tudásukat.   Eredmények>>
2017.06.14.
Érik a cseresznye...
Szokásos év végi renrakásnak indult a mai napunk Győrújbaráton, az Apor üdülőházban...Aztán cseresznyeszedés is lett belőle. A rendbe rakott udvar mellett jó hangulatú gyümölcsszedésre is volt alkalmunk...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »

2017.03.17. - Kérdőív

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kérése alapján a Tisztelt Szülők véleményt nyilváníthatnak a veronai buszbaleset következtében tervezett lehetséges jogszabály-módosításokkal és szigorításokkal kapcsolatban március 20-ig az alábbi oldalon:

2017.03.16. - III. Kárpát-medencei Magyar Középiskolai Arany János Balladamondó Verseny, Nagykőrös

Iskolánkat Németh Bence Attila 11.C-s tanuló képviselte az országos balladamondó versenyen, mely azért is bírt nagy jelentőséggel, mert az idén ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját. Ez is indokolja, hogy rekordszámú versenyző jelentkezett a megmérettetésre. Bence a 220 versenyző közül jutott be a 14 döntős közé. Bár nem ért el dobogós helyezést, teljesítménye így is kimagasló. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Csizmadia Gertrúd tanárnőnek.
 
 
    
 
 

2017.03.15. - Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeiről

"Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!"
 
Március 14-én tartottuk iskolánkban az 1848/49-es polgári forradalom és szabadságharc megemlékező ünnepségét. Kiss Zoltán igazgató Úr ünnepi beszédét követően iskolánk énekkarának előadását hallhattuk. Elhangzott Dubrovay László Szózat című műve, majd további magyar szerzők mellett a jubileumi Kodály év alkalmából részlet hangzott el Kodály Háry János című daljátékából is. Szólót táncolt Gaál Gergely, Tóth M.Dániel és Berecz Péter. Hegedűn közreműködött Tóth Boróka 12.C osztályos tanuló. Vezényelt: Iván Gabriella. 
A műsor a 11.B osztályosok előadásával folytatódott. Vaszariné Horváth Márta tanárnő felkészítésében a tanulóktól a múlt egy-egy történelmi pillanatát élhettük át a prózai, ének és táncelemeket tartalmazó színvonalas műsorban. A tánckoreográfiát készítette és a táncokat betanította: Bánki Renáta és Gombos Liza a 11.B-ből.
A méltó megemlékezést szentmisével folytattuk. Benkovich Ferenc atya kitért arra, hogy a mi ünnepünk a szentmisében és az imádságban teljesedik ki, mi vagyunk azok az  "unokák", akiket Petőfi az elhangzott versében említ:
 
Hol sírjaink domborulnak,
Unokáink leborulnak,
És áldó imádság mellett
Mondják el szent neveinket.
 
2017. március 15. képek az ünnepségről>>
 
 

2017.03.15. - Pénz7

Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott a PÉNZ7 programjához, mely 2017. március 6-10. között került megrendezésre. A program célkitűzése a diákok pénzügyi kultúrájának és vállalkozói kompetenciájának fejlesztése, a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése.
Az 5. és 6. évfolyamos diákjaink számára pénzügy témakörben „Bankoljunk okosan!- korszerű pénzkezelés” volt a gyakorlatorientált tananyag, míg gimnazistáink vállalkozói témakörben „Üzleti ötlet és együttműködés” címmel hallhattak tartalmas előadást. Meghívott vendégünk, Kiss Gergely, az Attrecto Zrt ügyvezető igazgatója mesélt arról, hogy az általuk alapított, mobil alkalmazások fejlesztésével foglalkozó cég hogyan vált az ország harmadik legdinamikusabban fejlődő vállalatává, és vált ismertté Európa szerte. Hallhattunk kudarcokról, sikerekről, Barack Obama meghívására, Amerikába tett látogatásáról, hogy hogyan lett Dallas díszpolgára, de főként arról, hogy milyen képességek kellenek ahhoz, hogy valaki jó vállalkozó legyen. Ezek a villámgyors és jó üzleti döntéshozatal illetve problémamegoldás képessége, a gyors alkalmazkodóképesség, plussz a magabiztos nyelvtudás, tapasztalat, sokrétűség. Megtanulhattuk, hogy a vállalkozói életformához a kudarc éppúgy hozzátartozik, mint a siker, hiszen kockázat nélkül nincs vállalkozás.
 
Horváthné Ikker Ildikó
 
 

2017.03.15. - TAVASZI KÓRUSTALÁLKOZÓ

2017. március 13 - án 18 órai kezdettel felnőtt, gyermek és ifjúsági kórusok részvételével került megrendezésre az Egyetemi Hangversenyteremben Győr város legnagyobb kórusrendezvénye, a 25.Tavaszi Kórustalálkozó.
 
A műsort az Apor iskola kórusa nyitotta meg, a közelgő nemzeti ünnephez igazodva Dubrovay László Szózat című művével. A műsorban magyar szerzők mellett a jubileumi Kodály év alkalmából részlet hangzott el Kodály Háry János című daljátékából is.
 
Szólót táncolt Gaál Gergely, Tóth M.Dániel és Berecz Péter.
Hegedűn közreműködött Leczky Sebastian, a Zeneművészeti Szakközépiskola növendéke.
 
Zongorán kísért: Ney Andrea
Vezényelt: Iván Gabriella
 
     

2017.03.14. - Kémiaverseny

2017. március 3-4-én rendezték meg az Oláh György Kémiaverseny országos döntőjét a Budapesti Műszaki Egyetemen, melyre iskolánk 11. C osztályos tanulója: KOVÁCS ÍRISZ is bejutott.
A döntőben az elődöntő legjobbjai vehettek részt. A zárthelyi döntőbe jutott diákoknak pénteken egy feladatlapot kellett megoldaniuk önállóan, erre 4 óra állt rendelkezésükre. E nap estéjén az egyetem fizika tanszékének docense mutatott be érdekes kísérleteket a részt vevő diákoknak és kísérő tanáraiknak.
Szombaton egy előre megadott témakört feldolgozva, otthon elkészített prezentációt kellett bemutatniuk, melyet szakmai bizottság pontozott. A végső sorrend alapja a döntő feladatain szerzett pontszámok összege volt. A nap második felében az Egis Gyógyszergyár látogatóközpontjába mehettek el a versenyzők, ahol megismerkedtek a gyógyszergyártás múltjával, jelenével és jövőjével.
Írisz nagyszerű versenyzéssel a 8. helyet szerezte meg ezen a színvonalas versenyen.
 
 
 

2017.03.11. - Hittanverseny

2017. március 11-én, szombaton Iskolánkban került megrendezésre a Győr egyházmegyei hittanverseny területi fordulója, melyen a győri Czuczor, Péterfy és Prohászka Iskola diákjai vettek részt saját tanulóinkkal együtt. Az itt született eredményeket az Egyházmegyei Hivatal összesíti majd a többi helyszínen született területi eredményekkel, s közli a végeredményt, vagyis, hogy kik jutottak be a döntőbe. A mai nap helyi részeredményei a csatolt mellékletben megtekinthetők.
 

2017.03.10. - Mesemondó verseny

Március 8-án Mesemondó versenyt tartottunk az 1-2. osztályosok számára. Minden osztályból 1 kisdiák érkezett, izgalmas és tanulságos meséket hozva magukkal. A zsűri, Orossné Seper Ildikó óvó néni és Ásványiné Kiss Anikó tanító néni nagyon megdicsérte a kis mesemondókat, és megköszönték azt, hogy "Meseországba repítettek benünket". Az első helyezést Kudela Klára 1. b, a második helyezést Ponácz Krisztián 1. c, a harmadik helyezést Varga Tamás 2. b és Zöldi János Albert 1. a osztályos tanulók kapták. A többiek is nagy örömet szereztek meséikkel és dicséretet érdemelnek: Nagy Borbála 1. d, Zsugonits Gergely 2. a, Simon Antónia 2. c, és Szabó-Réti Gábor 2. d osztályos tanulók. Minden résztvevőnek gratulálunk!
Vörösházi Györgyné versenyszervező
 

2017.03.09. - Rendhagyó hittanóra

A 11.c. osztályban rendhagyó hittanórára került sor március 7-én. A helyi görög katolikus templomba látogattunk el. A plébánia paróchusa Polgári László Atya fogadott bennünket. Megismerkedtünk a keleti liturgia alapjaival, megcsodáltuk a gyönyörű templomot, betekintést nyertünk az ikonok világába. A magyar görög katolikus egyház a római katolikus egyház része, az úgynevezett keleti katolikus egyházak egyike. Ezért minden szentséget érvényesnek fogadunk melyeket papjaik kiszolgáltatnak.

Érdekességek
 
Köszöntés a görög katolikus egyházban: „Dicsőség Jézus Krisztusnak! – Dicsőség mindörökké!” Karácsonyi időszakban: „Krisztus születik! – Dicsőítsétek!” Húsvéti időben: „Föltámadt Krisztus! – Valóban föltámadt!”
Az egyházi év kezdete a görög katolikus egyházban: szeptember 1.
A görög katolikus egyház – az ősi hagyományokat megtartva – házas embereket is pappá szentel, a fölszentelés azonban az életállapotot rögzíti. A püspökök egyházfegyelmileg csak nőtlen vagy özvegy áldozópapok közül választhatóak. A papok és diakónusok egyszer nősültek lehetnek. Ez azt jelenti, hogyha a felszentelés előtt a felszentelendő megözvegyül, nem nősülhet újra, vagy föl nem szentelhető, ha pedig felszentelés után megözvegyül, újra nem nősülhet. Özvegy áldozópap is püspökké szentelhető.
Nagy András
 

2017.03.09. - Csillagászat előadás

Ötödik osztályosaink rendhagyó természetismeret órán ismerkedtek a Naprendszer és a Világegyetem titkaival. A foglalkozásokat kollégiumunk vezetője, Ábrahám Csaba, amatőr csillagász vezette.

2017.03.06. - Minden, ami jó és francia

"Egyszer volt, hol nem volt a francia nyelv" hirdeti a plakát a 7. Frankofón Filmnapok és Fesztivál nyitó programjának címét. Az Alliance Française de Győr Társadalmi és Kulturális Egyesület jóvoltából ezzel a francianyelvű színházi előadással vette kezdetét az a programsorozat, amely sokszínű kínálatával, filmekkel és koncertekkel, várja közel egy hónapon át a francia nyelv szerelmeseit.
Nagy András kezdeményezésére és szervezésében iskolánk újlatin klubja, a VOLA! is részt vesz az eseményeken. A fent említett, nyelvtanulóknak szánt "vidám és hasznos színjáték" egyéni hangú beszámolóját Szücs Anna vetette papírra. Írása az iskola Erasmus+ Blog részében olvasható.
 
Link: http://aporpalyazat.wixsite.com/welcome/blog
 

2017.03.05. - EYOF „virágai”

Már nincs sok hátra, és kezdetét veszi városunkban az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál. A zöld olimpia jegyében a versenyszámok helyezettjei élővirág helyett különleges papírvirágot kapnak, melyet a győriek saját kezűleg készítenek el. A nyolcszáz darab, a magyar nemzeti színekre emlékeztető papírvirág elkészítésében 7. évfolyamos diákjaink is nagy lelkesedéssel és igényes munkával kapcsolódtak be. Nagy élmény volt számukra a neves esemény előkésztésébe részt venni. A foglalkozás befejeztével lelkesítő üzeneteket, bíztató szavakat, idézeteket írtak az olimpikonok számára.
Horváthné Ikker Ildikó
 
EYOF virágai képek>>

2017.03.03. - Német nyelvi verseny

A csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola idén is megszervezte a „Deutsch macht Spaß” elnevezésű egyéni német nyelvi versenyét a megye hetedik és nyolcadik osztályosai számára.
Az írásbeli és szóbeli fordulókon tizenkét iskola tanulói mérték össze tudásukat. Az írásbeli fordulón iskolánkból három 8. A osztályos tanuló vett részt. Mindhárman továbbjutottak a szóbeli fordulóra, mely a szóbeli alapfokú nyelvvizsga témaköreire épülő beszélgetés volt.
A nyolcadik évfolyamosok közül Veres Dorina (8. A) második, Haszilló Dominik (8. A) ötödik, Bognár Márton (8. A) pedig nyolcadik helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Kokas Márta.
 
Gratulálunk a versenyzőknek!
 

2017.03.02. - Ideiglenes felvételi jegyzék

Az alábbiakban tájékozódhatnak iskolánk 2017/2018-as tanévre vonatkozó ideiglenes felvételi jegyzékéről.
 
 

2017.03.01. - Bálint-napi szavalóverseny

Február 14-én, a szerelmesek napján újra összegyűltek a város, sőt a megye több településének verskedvelő fiataljai, hogy elszavalják a kíváncsi közönségnek a kedvenc szerelmes költeményüket.
A verseny helyszíne idén is a József Attila Művelődési Ház volt, ahol újfent szívesen látták a versenyzőket és az érdeklődőket. A jelentkezőket három korcsoportra osztották, majd külön termekben hallgatta meg őket a kijelölt zsűri. A legkisebbek népmesét, balladát, a nagyobbak XX-XXI. századi magyar költők szerelmes verseit adták elő.
Iskolánkat a már jelentős versenytapasztalatokkal bíró Csonka Ádám (12.C) és Tompa Stella (9.A) képviselte. Stella Nagy Emma A vers című művét, Ádám József Attila Ódáját adta elő.
A művek meghallgatása után a zsűri visszavonult, hogy meghozzák a döntést. Amíg ők mérlegeltek, a közönséget szerelmes témájú zenedarabok részleteivel szórakoztatták a szervezők.
Ádám 25 versmondó közül elsőként került ki magas színvonalú előadásával. Stella nem szerzett dobogós helyezést, de dicséretet érdemel felkészültsége.
A helyezettek az alkalomhoz illő ajándékot, egy mézeskalács készítő mester munkáit: szépséges mézeskalács szíveket vihettek haza emlékül az értékes könyvutalványok mellé.
Doros Zsuzsanna
 

2017.03.01. - Hamvazószerda

A Nagyböjt egy új kezdet, olyan út, amely elvezet a biztos célhoz, a feltámadáshoz, Húsvéthoz, amikor Krisztus győzedelmeskedik a halál felett.
(Ferenc pápa)
 
A mai napon hagyományos reggeli közös szentmisén vettünk részt iskolánkban, amelynek része volt a hamvazási szertartás is. Ezzel kezdetét vette a húsvét előtti nagyböjti időszak. A szentmisét követően Kiss Zoltán igazgató úr szólt a jelenlévőkhöz. Gondolataival a szentmiséhez kapcsolódott, majd közzé tette az idei nagyböjti gyűjtési szándékát, amely a székelyföldi Atyha falu templomának helyreállítására, valamint Iskolánk szociálisan rászoruló családjainak megsegítésére szolgálna.
 
 

2017.02.28. - Német nyelvi verseny

A HEBE Kft. 2016/2017-es tanévben meghirdetett „Es weihnachtet schon” országos német karácsonyi csapatversenyén iskolánk 6.A osztályos diákjai 2. helyezést értek el.
 
A csapat tagjai:
Stier Ferenc
Olasz Attila
Pedersen Benjámin
Szalai Mátyás
Bencsik Dávid
 
Felkészítő tanár: Némethné Gábor Krisztina
Gratulálunk a szép eredményhez!
 

2017.02.25. - Farsang az alsó tagozaton

Farsangi örömök
 
Vízkereszttől
negyven napig
Mulatoznánk pirkadatig!
Farsang faggyal érkezett,
Tánccal temettük a telet.
Farsang fánkja illatozik,
Orrunk, gyomrunk vágyakozik.
Nagyböjt előtt
"farsang farka",
Hacacáré három napra!
Kövércsütörtökre már
Véget ér a karnevál.
Nagyböjt után fogyókúra,
Jövőre meg kezdjük újra!
(Péter Erika)
 
 
Február 24-én a kora délutáni órákban az alsós gyermekek izgatott készülédése töltötte be az iskolát. Vajon miért ilyen lelkesek, vidámak? Bizony nem leckeírásra, farsangra készültek.
Szebbnél szebb maskarát öltöttek, és az aulában bemutatták jelmezeiket. A 3. évfolyamos tanulók versekkel, táncokkal szórakoztatták a közönséget. A 7. évfolyamos lányok salsa tánccal, a vendégszereplők ugrókötél bemutatóval ajándékozták meg az alsós tanulókat. Az osztálytermekben a gondos szülők finom falatokkal várták a gyermekeket. A tanító nénik vidám, játékos feladatokkal gondoskodtak a jó hangulatról.
 
(Foto: Takács Krisztián)
 

2017.02.24. - Repülni tanulunk 1. – Aporosok a spanyol nagykövetségen

Nem mindennap fordul elő, hogy az embert egy nagykövet köszönti vidám sziával. Pedig pontosan ezt történt azzal a tíz diákkal, akik Juan Luján Egea spanyollektor és Faller Zsuzsanna tanárnő kíséretében látogatott el a Spanyol Királyság budapesti nagykövetségére. A spanyolul tudó kis csapatnak először José Ángel López Jorrin nagykövet mesélt az épület történetéről, a nagykövetségi munkáról és Ángel Sanz Briz spanyol diplomata, „a budapesti angyal” életéről, aki a második világháború alatt mintegy 5000 magyar zsidó életét segített megmenteni. Az előadást kötetlen beszélgetés követte, majd a csapat átsétált a közeli Cervantes Intézetbe, hogy ott elmerüljenek a számukra előkészített interaktív programokban.
A nagykövetségi látogatás az első volt azok közül a programok közül, melyeket az aporos tanárok kezdeményezésére és részvételével megalakult VOLA! Újlatin Klub kínál majd minden érdeklődőnek. A klub célja az iskolánkban tanított újlatin nyelvek népeinek, azok kultúrájának, történelmének és mindennapjainak minél alaposabb megismerése, hogy ezáltal élőbbé és színesebbé váljék a nyelvtanulás és kialakuljon a nyitottság az érintett területek és emberek irányában.
A következő VOLA! (Repülj!) programra márciusban kerül sor, amelyről az iskolában kihelyezett plakátokon, az iskola honlapján és Erasmus+ weboldalán is hírt adunk.
 

2017.02.20. - Öregdiák találkozó 2017

Három éve, hogy a legutóbbi Aporos "öregdiák" találkozót szerveztük. Most újult erővel hálaadásra gyűltünk össze, amelynek aktualitását a Szentlélek templom felszentelésének 30. évi jubileuma adta. A templomban közösen vettünk részt szentmisén, ahol az ismerős dalokat a "régiek"-ből alakult zenekar szolgálta. A diákok részéről Markovszky Szabolcs mondott köszöntőt. Ferenc atya szívhez szóló beszéddel szólt a fiatalokhoz. Az ünnepség az Apor iskolában folytatódott, ahol Spissics Blanka népdalcsokrát követően Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte a vendégeket. Simon András 12.B vibrafonjátékát követően Bánki Renáta és Gombos Liza táncprodukciója következett. A műsort a tanárok éneke zárta. A közös vacsorát egy jó beszélgetés és nosztalgiázás követte. A rendezvény lebonyolítását rengeteg önkéntes segítette, akiknek ezúton is hálás köszönettel tartozunk!
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »