Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.06.04.
A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA - 2020. JÚNIUS 4.
"Elindulok, mint egykor Csoma Sándor, hogy felkutassak minden magyart. Székelyek, ott a bércek szikla-mellén, Üljetek mellém! Magyarok ott a Tisza partján, magyarok ott a Duna partján, magyarok ...
2020.06.03.
Bizonyítványosztás 2020
Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diákjainkat, hogy az idei bizonyítványosztás az alábbi rendben történik:    Kérjük, a következő beosztás szerint érkezzenek a tanulók az osztálytermekbe:   2020...
2020.06.03.
Te Deum
 Kedves Diákjaink, Tanáraink, Szülők és Hozzátartozók!   Szívünkben elevenen él még a 2019/20-as tanév Szentlelket segítségül hívó szentmiséjének ünnepi élménye. Az indulás, és az azt köve...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »

2020.03.06. - Próbanyelvvizsga

 Ingyenes LANGUAGECERT próbanyelvvizsga itt a suliban!
 
Ha nyelvvizsga előtt állsz angolból (B2 vagy C1) és érdekel egy újfajta vizsgarendszer, akkor gyere el
2020. március 12-én csütörtökön az 1-2. órában a könyvtárban
(részletes tájékoztató a writing és speaking vizsgarészekről), illetve
 
2020. március 16-án hétfőn fél 3-kor a kémia előadóban
(próbavizsga a reading, listening és writing vizsgarészekkel, kb. 180 perc)!
 
A próbavizsga ingyenes, a writing-ot az éles vizsgát is javító team értékeli, és a végén részletes eredményt kapsz, hogy felmérhesd, hol is tartasz. Jelentkezni az angoltanárodnál tudsz, további infókat a vizsgáról a languagecert.hu oldalon találsz.
 
Angol munkaközösség
 

2020.03.06. - Mesemondó verseny

Március 4-én, szerdán mesemondó versenyt szerveztünk az alsó tagozatos diákoknak. A nívós előadások során szinte magunk előtt láttuk a magyar népmesék furfangos mesehőseit. Örömmel hallgattuk Lázár Ervin és Fésűs Éva egy-egy történetét is. Köszönjük a zsűri – Thomanné Dukkon Márta, Szalainé Csapó Rita, valamint Schindlerné Nagy Kinga és Némethné Virág Eszter biztató szavait, jó tanácsait.
 
Az 1-2. évfolyam helyezettjei: 1. Gódor Janka Ilona (2.c) 2. Ponácz Alex (1.b) 3. Oravecz Jázmin (2.a)
A 3. évfolyam helyezettjei: 1. Horváth Mira Dorina (3.a) 2. Takács Zalán Áron (3.b) 3. Malatinszky Noémi (3.c)
A 4. évfolyam helyezettjei: 1. Ponácz Krisztián (4.c) 2. Kudela Klára (4.b) 3. Zöldi János Albert (4.a) és Nagy Zétény (4.d)
 
 
 
Köszönjük a szülőknek és a tanító néniknek a felkészítést, és a gyerekeknek az élményt, amellyel megajándékoztak bennünket!
Vörösházi Györgyné versenyszervező

2020.02.28. - Aporos siker a Kazinczy-versenyen

A Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny megyei fordulóján méltón képviselte iskolánkat két diákunk:
  • Horváth Barbara Anasztázia (11.A, felkészítő: Kulacsné Fekete Éva), és
  • Ulrich Anna Csenge (12.C, felkészítő: Vaszariné Horváth Márta).
 Anna 4. helyezettként továbbjutott az országos döntőbe, ahol áprilisban egy háromnapos megmérettetésen bizonyíthatja, milyen igényesen, szépen közvetít egy nyelvészeti esszét.
 
Gratulálunk!

2020.02.26. - Hamvazószerda 2020

A Nagyböjt egy új kezdet, olyan út, amely elvezet a biztos célhoz, a feltámadáshoz, Húsvéthoz, amikor Krisztus győzedelmeskedik a halál felett. (Ferenc pápa)
A mai napon - a hamvazószerdai hagyományokhoz kötődve - reggeli közös szentmisén vettünk részt iskolánkban. Ezzel elkezdődött a húsvétot megelőző negyvennapos bűnbánati időszak, amelyben Jézus Krisztus feltámadásának megünneplésére készülünk. A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2020-ban nagyböjti üzenetének témája: „Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20)
 
 
 

2020.02.24. - Műhely-est

2020. február 20-án, csütörtökön rendezték meg a győri Műhely című folyóirat felolvasó estjét a Zichy-palotában. Városunk középiskoláiból érkezett diákok mutatták be kedvenc 20. századi novellájukat vagy regényüket. A legtöbben Örkény István- és Esterházy Péter-művet választottak, de hallhattunk Dragomán Györgytől Grecsó Krisztiánon át egészen Szabó Magdáig rengeteg íróról.
Iskolánkból két 11.C osztályos tanuló, Ilyés Teréz és Kovács Ráhel olvasott fel (Dragomán-, illetve Grecsó-szöveget). Az estet a Richter János Zeneművészeti Iskola két tanulója színesítette zongora- és hegedűjátékával, három kis zenei csemegével.
Összességében a rendezvény egy igazán érdekes élmény volt.
Hanzsér Ákos, 11.C
 

2020.02.24. - Alsósok farsangja

Február 21-én délután az alsó tagozatos gyermekek farsangja is elérkezett. Nagy izgalommal öltötték magukra a szebbnél szebb jelmezeket és elfoglalták helyüket a szépen feldíszített aulában. A 2. a, b és d osztályos tanulók vidám farsangi versekkel szórakoztatták a közönséget. A 3. a osztály dinamikus tánccal örvendeztetett meg bennünket. Az osztályok látványos, jelmezes felvonulását tapssal jutalmaztuk. A 2. c osztályos kisdiákok vidám jelenete és a Radetzky –indulóra bemutatott térd balett előadása mosolyt csalt arcunkra. A Bronsis Tánciskola három növendékének táncbemutatóját is megcsodálhattuk. A műsor zárásaként minden kisdiák táncra perdült a tanító nénikkel együtt. A mulatozás az osztálytermekben folytatódott. A finom falatok mellett közös játék, tánc és a tombola sorsolás sem maradhatott el. Sajnos, a vidám délután gyorsan véget ért!
 
Alsósok farsangja>>
 

2020.02.20. - Újabb papkaland a Magas-Tátra gyöngyszemeihez

 Az utazás az egyetlen dolog, amit pénzért veszel, és mégis gazdagabbá tesz.
 
Újabb papkaland a Magas-Tátra gyöngyszemeihez
 
2020.február 14-én a hajnali órákban egy 52 fős, lelkes csapattal elindultunk a hófedte Kárpátokba. Első állomásunk a szlovákiai Ótátrafüred feletti Tarajka(1285m) volt, ahol az idén a Notre-Dame-katedrálist építették meg 1880 jégtömbből, melynek össztömege 225 tonna volt. A mesebeli jégtemplom elvarázsolt bennünket a részleteivel, precíziós megmunkálásával, amely még az eredeti arculatát mutatta.
Következő állomásunk már a lengyelországi Zakopané volt. Először a Fatimai fatemplomban vettünk részt a Szent Bálint napi ünnepi szentmisén. A templom előtt II. János Pál pápa 1,8 m magas bronz szobra várt bennünket. Arckifejezése melegséget és a hívek iránti szeretetet sugározta. Kezeit széttárva úgy éreztük mindenkit magához ölelne. A gyönyörű templomban megható pillanatokat élhettünk át. Megtudtuk, hogy a helybéli hívek építették a pápa életéért, aki ellen 1981-ben merényletet követtek el.
Másnap nem kis megpróbáltatás várt ránk. A Morskie Oko tengerszemhez utaztunk. A csodálatos havas tájon ugyan kiépített útvonal vezetett a hegyek között, de csak gyalog lehetett megtenni. Kb. 5 óra alatt csaknem 24 km-t tettünk meg 500 m-es szintkülönbséggel. A természet csendjét a jókedvünk, éneklésünk törte meg. A kristálytiszta levegő és a vakítóan fehér hó kárpótolt bennünket minden nehézségért. A tó elképesztő volt! Körbe ölelték a hegyek. Megtapasztalhattuk, milyen vízen járni, még ha csak befagyotton is.
A Jóisten végig velünk volt, vigyázott ránk mindvégig. Így értünk haza épségben szombat este éjfél körül. Köszönjük Adrienn néninek és Gergő atyának, hogy egy újabb életre szóló élményben részesítettek bennünket.
Reméljük, a papkaland még folytatódik!
 
Pongrácz Natália 9.c
 

2020.02.15. - Itt a farsang! Áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál,
keringőzik a kanál,
Csárdást jár a habverő,
bokázik a máktörő. (Gazdag Erzsi: Itt a farsang)
 
A farsangi időszakban igazán gazdag programok részesei lehetünk! Iskolánkban a vidám összejövetelek sorát a felső tagozatosok kezdték, akik a "Minden ami víz, minden ami kék..."témához öltözködtek. Vidám műsoros nyitány (El Paso táncosok, énekprodukció, aztán álomba illő tánc) után eszem-iszom, bulizene, majd tombola következett, amelyben a fődíj egy roller volt.
A gimnazisták a "Be my Light" szlogenhez kapcsolódva tartották vidám estjüket fellépőik Szele Zsolt, Dohor Zsombor és Tatai Attila voltak, fergeteges előadásaikkal. A gimis tombola elmaradhatatlan slágere a vezeték nélküli billentyűzet és a Pink Wireless Mouse fo PC volt, deértékes könyvek, mozijegy és Dobos pizzajegy is gazdára talált. A Valentin napon volt aki (fonott)KOSARAT kapott, de ennek most kivételesen örülhetett...
 
Felsősök képek>>
Gimi képek>>

2020.02.11. - A mi bajnokunk: Peresztegi-Nagy Kinga

Sajnos, kevesen ismerik iskolánkban Kingát, a 12. B osztály tanulóját. Ideje, hogy minden aporos halljon róla, hogy büszkék lehessünk rá és hálát adhassunk érte! Kinga már második éve magántanuló, mert Magyarország legerősebb vízilabda csapatában, az UVSE-ben játszik Budapesten. Eredményei egészen fantasztikusak és önmagukért beszélnek. De bajnok ő más értelemben is! Rendkívül összeszedetten, precízen követi osztálytársai tanulmányi munkáját, lépést tartva a tananyaggal, és nem is akárhogyan! Kicsi elsős kora kitűnő tanuló, négyes érdemjegyet nemigen találni 12 évre visszamenőleg sem az ellenőrzőiben. A bizonyítványai viszont csordultig vannak dícséretes ötösökkel. Angolból közép- majd felsőfokú nyelvvizsgát szerzett és elsőre sikerült a jogosítványa is! Mindannyiunk számára rejtély, hogy fér bele neki mindez abba az átlag két napba, amit hetente velünk tölt az iskolában! Egyedül, osztályfőnöki segítség nélkül szervezi a pótlásokat, személyesen felkeresve tanárait. Mindezt úgy, hogy iszonyú kemény edzéseken, meccseken vesz részt. Rendkívül összeszedett, idejét fantasztikusan beosztja, diákok és felnőttek egyaránt példát vehetünk róla. 10. osztályban elnyerte a „Jó tanuló, jó sportoló” országos címet.
S ha ez nem volna elég, rendkívül szerény, alázatos, segítőkész, mosolygós, a világra nyitott, barátságos lány, akihez bármikor fordulhatnak osztálytársai segítségért. A lehetőségeihez képest szinte minden osztályprogramon, közös szentmisén ott van.
Legyünk rá büszkék, adjunk hálát érte, azért is, hogy hű maradt iskolánkhoz és nem költözött végleg Pestre! Tanuljunk tőle, vegyünk róla példát, és azt kívánom Neki és mindannyiunknak, hogy majd a következő olimpiák egyikén miatta rágjuk tövig a körmünket! Hajrá, Kingus!
Baloghné Kalmár Zsuzsa
osztályfőnök
 

2020.02.10. - Kirándulás szervezése

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!
Az idei tanévben is szeretettel várjuk az 1. vagy 2. nyelvként németet tanuló diákjainkat 7. évfolyamtól kétnapos ausztriai kirándulásunkra Semmeringbe. Időpont: 2020. 05.22-23. (péntek-szombat).
Tervezett program:
1. nap: Kirándulás kisvonattal Payerbachból Hirschwangig, ahonnan kabinos felvonóval felmegyünk a Rax hegységre. Itt a tavaszi virágmezőn keresztül rövid túrát teszünk az Ottó-menedékházig. A délután folyamán felkeressük a Reichenau-i kastélyt, majd vacsorázunk és elfoglaljuk a szállást a csodálatos fekvésű, hegyekkel körülvett Langenwang (Gästedorf Waldheimat) városában. Itt a gyerekek többágyas szobákban lesznek elhelyezve.
2. nap: A reggelit követően meglátogatjuk a tartomány legjelentősebb Mária kegyhelyét, a Maria Schutz-i kegytemplomot, majd a közeli Puchberg városkáját. Itt felsétálunk a Sebastian-vízesésig, majd a városközpontban lehetőség lesz ebédelni és vásárolni. Indulás haza kb. 15 órakor.
Költségek: 6000 Ft, amely magában foglalja az utazás és a biztosítás költségét, illetve 55 Euro, amely tartalmazza a szállást reggelivel, a vacsorát, a vonat, a felvonó és a parkolás díját, valamint a belépőket.
Jelentkezés: február 24-ig 6000 Ft befizetésével a szervező tanároknál.
Szeretettel várjuk diákjainkat!
Némethné Gábor Krisztina és Szabó Mária
 

2020.02.10. - Népdaléneklési verseny

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában február7-én rendezett: „Fújdogál a szél” nemzetközi népdaléneklési versenyen alsó tagozatos tanulóink szép eredményeket értek el. Kassai Viola 4.d osztályos tanuló EZÜST, Szabó Luca 4.d osztályos tanuló szintén EZÜST minősítésben részesült.
Felkészítő tanár: Kovács Anna Zsuzsanna
Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!
 

2020.02.07. - Gárdonyi Géza Megyei Fordító Verseny eredményei

Angol
 
5. évfolyam
1. helyezett: Nagy Helga Ágnes 5.c – felkészítő tanár: Pintér Mónika
7. évfolyam
4. helyezett: Major Janka 7.B - felkészítő tanár: Borbélyné Györkös Márta
 
Német
 
5. évfolyam
4. helyezett: Orbán Kata 5.c - felkészítő tanár : Csákiné Kiss Zsuzsanna
5. helyezett: Haklik Máté 5.a - felkészítő tanár: Ásványiné Kiss Anikó
6. évfolyam
3. helyezett: Kudela Jázmin 6.a - felkészítő tanár: Szabó Mária
 

2020.02.05. - Korcsolyázás

Nagy örömmel készült a 3.évfolyam a január végi korcsolyázásra. Alig várták a gyerekek, hogy végre megérkezzünk  a jégcsarnokba. Ott gyorsan korcsolyacipő került mindenki lábára, igyekeztek mielőbb kipróbálni magukat a jégen. Néhány kisiskolás már régen korcsolyázott, így újra feleleveníthette tudását, a legtöbben viszont gyakorlottan, ügyesen siklottak a pályán. Mindenki vidáman rótta a köröket, a végére kellemesen el is fáradtak a gyerekek, új élményekkel gazdagon tértünk vissza az iskolába!
 

2020.02.05. - Külföldi nyelvtanulás 2020

2019-2020-as tanévtől a 9. és 11. osztályos nappali tagozatos tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv szerint tanulható nyelvek (angol, francia, német, kínai) célországaiban: Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Máltán és Németországban.
 

2020.02.03. - Szalagavató 2020

Itt az ünnep, boldog óra,
mindenki a táncra vár,
szülő, rokon egy csokorban
a diákot nézi már! (Tóth Enikő: Szalagavatóra)
 
Február elsején, Gyertyaszentelő Boldogasszony vigíliáján került sor végzőseink szalagavató ünnepségére. A Szentlélek templomban meghitt pillanatok közepette került sor a megáldott szalagok feltűzésére Benkovich Ferenc atya útravaló beszédét követően. Az édesanyák a Szentlélek oltalmába ajánlhatták gyermekeiket, majd Balázs-áldásban részesültek a résztvevők. A liturgia zenei hátterét a Marek László vezette Szentlélek ifjúsági zenekara biztosította.
   
Az Apor iskolában folytatódott az ünneplés: Noémi, művész nevén RockMilady, egykori kiváló Aporos diákunk játszotta el gitáron, saját feldolgozásban a Hallelujah című betétdalt testvére szalagavtós családi ajándékaként. Őt Szücs Bori 12.B osztályos tanuló követte, aki fagotton eljátszotta a TV Maci betétdalát (zongorán közreműködött: Siska Ádám a Liszt Ferenc zeneiskola tanára, felkészítette Somfai Eszter), majd családi Csókkirály következett. Bancsó Noémi egy szép fuvoladarabot adott elő: Járdányi Szonátina III. tételét, Siska Ádám kíséretében. 
Az évfolyam néptácosai egy Mezőségi táncot adtak elő: Szabó Sára, Berecz Péter, Kovács Ábel, Mórocz Viktória, Gaál Réka, Ulrich Anna. 
Oláh Blint és a Harmónia ütősegyüttes egy fantasztikus előadással kápráztattak el bennünket.
Ezt követték az osztályműsorok, ahol kellemes szórakoztató előadásokat láthattunk. Tánc, osztályparódia és egy elképzelt Apor TV elevenedett meg előttünk.
Természetesen az estet a keringő táncok tették igazán fényessé, majd kellemes hangulatban, vacsorát elköltve lehettek együtt a diákok, szülők, tanárok.
 
 

2020.01.28. - Körutazás egy aporos "öreg"-diákkal

Volt iskolámba, az Aporba mindig szívesen térek vissza, különösen most, amikor Adrienn néni kérésére egy rendhagyó földrajzórát tarthattam a 8. osztályosoknak. 2019 nyarán egy kb két hónapos Ázsia körúton jártam, saját szervezésben. A fő célom az volt, hogy megtapasztaljam, hogyan élnek az emberek egy fejlődő országban, ezt pedig szerintem úgy lehet a legjobban megélni, hogyha mi magunk is velük, köztük élünk huzamosabb ideig. Így történt, hogy az egyetemről megismert nemzetközi diákszervezet (AIESEC) egy önkéntesprogramján vettem részt, és így napot töltöttem Srí Lankán. Majd pedig úgy döntöttem, ha már ilyen messze eljöttem, felfedezek még egy-két országot a régióban, így jártam az Egyesült Arab Emírségekben, Malajziában, Szingapúrban, és Indiában. Számtalan eddig nem tapasztalt élmény ért, rengeteg természeti csodát láttam, és nagyon sokféle és nagyon különböző emberekkel, utazókkal ismerkedtem meg a világ minden tájáról. Örülök, ha erre a röpke egy órára élményt tudtam nyújtani a diákoknak. A tekintetekből következtetve igen.
 
Ázsia képek>>
Schindler Ferenc
Aporos "öregdiák"
 
Ezen a rendhagyó földrajzórán egy nagyon klassz élménybeszámolót hallhattunk Dél-Ázsiáról. Különösen azért volt ez érdekes, mert amit megtanultunk a tanórán, azt most a remekül megválogatott fotók és videók segítségével egységben látjuk. Ferkó lelkesedése minket is inspirált, hogy ilyen érdekes helyekre eljussunk a jövőben. Bakancslistánkon biztos az elsők között fog szerepelni! Köszönjük az előadást és várjuk egy újabb találkozást!
 
Halmos Katalin és Magyar Fabióla Jusztina 8.A  
 

2020.01.28. - Holenda Barnabás matematikaverseny

A Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztóünnepségére 2020. január 24-én került sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Váradi József intézményvezető köszöntését követően Benkovich Ferenc, Holenda Barnabás egykori tanítványa szólt a megjelentekhez. Turóczi Zoltán, a Holenda Barnabás Alapítvány elnöke méltatta az elmúlt 26 év eredményeit és köszönetet mondott a versenyhelyszíneknek, valamint a verseny lebonyolításáért felelősöknek. Különösen kiemelve köszönet illeti Dr. Gacs Zoltánné Domonkos Zsuzsannát, a verseny megálmodóját, mozgatóját a szervezési-lebonyolítási tevékenységéért. Ezt követően Mugitsné Novák Erika felkészítésében az Apor iskola  tanulói (Rózsavölgyi Száva, Molnár Gábor, Szabó-Réti Tamás, Molnár Liza, Molnár Kitti, Gotthárd Júlia) adtak elő egy aranyos mesét Naszreddin Hodzsa furfangos történetét. A díjak átadását követően az iskola ebédlőjében egy kis megvendégelés várta a kisdiákokat és felkészítőiket. És természetesen az idén sem maradhatott el a finom "Holenda-torta"... Ezúton is köszönet illeti a verseny támogatóit és szervezőit, segítőit!
 
Az adatvédelmi törvény szigorítása miatt az eredményeket az iskolákba postázzuk!
 

2020.01.23. - A Közel-Kelet csodálatos világa tengerjáró hajóval

Nemsokunknak van lehetősége bepillantást nyerni a Közel-Keleti kultúrába, pedig a Dubai fényűzéstől egészen a természet adta tájakon át sok csodálatos helyet rejt. Idén decemberben iskolánk tanulóinak Péter Boldizsárnak és Péter Mártonnak lehetősége volt egy hajóút keretében körbejárni a Közel-Kelet legszebb vidékeit. Január 22-én iskolánk könyvtárában egy előadás keretében megosztották tapasztalataikat, élményeiket. A színes prezentáció által a programban résztvevő diákok a sok képanyagnak és információnak köszönhetően bővíthették tudásukat. A Péter testvérek, egy-egy úticéljuk átfogó és részletes bemutatásával, több ország és város sajátosságát, főbb turisztikai látványosságát tárták elénk.
Dubairól szinte minden embernek a végtelen gazdagság jut eszébe. Az előadásban látott képek az óriás épületekről, a luxus szállodák soráról is ezt támasztották alá. Dubaiban található a világ legmagasabb épülete is a Burj Khalifa is, amely az egyik fő látványosság.
Boldizsár és Marci ellátogattak Abu Dhabiba, Khasabba, Muscatba, Bahrainbe és Dohaba is. Az előadás során személyes kedvencem egy különleges sziget Sir Bani Yas lett. A sziget egyediségét az adta, hogy egész területére három szállodát építettek, nincsenek állandó lakosai, mindössze a szállodák személyzete él itt. A sziget másik különlegessége, hogy mesterségesen kialakított élőhelyükként 10.000 kihalásban lévő fajt telepítettek ide.
Mindannyiunk számára sok érdekességet és rengeteg új dolgot rejtett az előadás.
Mórocz Viktória (12. C)
 

2020.01.19. - Gospel koncert

Óriási siker kísérte a Szentlélek-templom családi és énekzenekarának koncertjét, amelyet az Apor iskolában tartottak január 17-én. A csodálatos dallamok igazi lelki felüdülést adtak. Köszönjük, hogy a sok, önzetlen felkészülést követően egy rendkívül színvonalas előadáson vehettünk részt. A Jóisten áldása legyen a zenekar tagjainak, segítőinek életén!

2020.01.17. - Szentségimádás a Szentlélek-templomban

Január 13-a a Szentlélek-templom szentségimádási napja. Iskolánkból korosztályonként vettünk részt imádságos órákon. Ferenc atya bevezető tanításában szólt a szentségimádás lényegéről. Ezt követően minden csoport énekekkel, imákkal fordult az Úr Jézus felé. Az esti zárószentmisén résztvevők Várszegi Asztrik kiérdemesült főapát, püspök tanítását hallhatták.
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »