Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2021.04.19.
Fenntarthatósági témahét
    A környezet védelme és a fenntarthatóság mindannyiunk fontos feladata. A cél egy olyan szemlélet megerősítése, amely segít abban, hogy egy élhető, fenntartható környezetben töltsük napjainkat...
2021.04.16.
Közlemény
 Tisztelt Szülők!   2021. április 19-én az általános iskola alsó tagozatán térünk vissza a jelenlétes nevelés-oktatás folyamatára. Az étkeztetés a hétfői naptól az alsó tagozatos (ált.isk. 1-4...
2021.04.12.
Értesítés
Tisztelt Szülők!   A jelenleg érvényes Kormányrendelkezések szerint az óvodai és általános iskolai nevelés-oktatás területén 2021.04.19-én a rendkívüli szünet illetve a digitális tanrend megszüntetésre kerül...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 »

2020.11.08. - Rangos helyen az iskolák rangsorában

A HVG minden éven elkészíti a középiskolák egyfajta rangsorát. A legutóbbi sorrend a 2019-es adatok szerint készült, amelyben az Országos Kompetencia Mérés, illetve az érettségi eredményeket veszik figyelembe. Ez alapján iskolánk a 102. helyen végzett, amely nagyon jónak számít!
Külön kiemelkedő a matematika tantárgyi eredményünk, amely szerint az érettségit tekintve az 52. helyet tudhatjuk magunkénak!
Ugyanezen év felvételi eredményei alapján, a Budapesti Műszaki Egyetem tavaly  a gimnazista matematikatanárokat is elismerte! 2019. évben a hozzájuk jelentkező és felvett hallgatók az úgynevezett nulladik zárthelyi dolgozatot sikeresen, kiemelkedő átlaggal teljesítették: ott kategóriánkban az ötödik helyen szerepeltünk. 
 

2020.11.08. - Diákmisék

Hétvégén a lehetőségeket kihasználva és az egészségügyi szabályokat betartva vehettünk részt templomunk, a Szentlélek-templom kínálta szentmiséken. Az alsó tagozatosok külön kis megemlékezéssel készültek iskolánk névadójának, a vértanú Apor Vilmos püspök boldoggá avatásának évfordulójára. Benkovich Ferenc atya nagy gondot fordítva a megemlékezésre, minden korosztályhoz külön szólt, újra és újra példaként állítva a vértanú püspök életét.

2020.10.28. - Őszi kézműves foglalkozás

Kisdiákjaink nagy örömére, az őszi szünet előtti tanítási héten a napközi otthonban kézműves foglalkozást szerveztek a tanító nénik. A gyermekek kézügyességének, alkotó készségének fejlesztése mellett fontosnak tartjuk a közösség élet alakítását. A jó hangulatú délutánon, szebbnél szebb remekművek készültek.
 

2020.10.22. - Megemlékezés 1956. október 23. hőseiről

A mai napon az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseiről emlékeztünk meg iskolánkban. Faller Zsuzsanna tanárnő összeállítását Laki Katalin, Pálmay Kristóf és Végh András tolmácsolta - idén rendhagyó módon - az iskolarádión keresztül. Ezt követően Benkovich Ferenc atya osztotta meg velünk személyes élményeit és mutatott rá hőseink áldozatvállalásának mai üzenetére, jelentőségére. Az ünnepi megemlékezés imával zárult.

2020.10.21. - Fogadónap

Tisztelt Szülők!
 
A 2020. november 10-én és 11-én a tervezett fogadónapot a hagyományos formában nem tudjuk megtartani a járványügyi helyzet miatt. Kérjük Önöket, hogy elektronikus levélben, vagy telefonon tájékozódjanak gyermekeik előmeneteléről. Nagyon indokolt esetben a szaktanárral egyeztetve kerülhet sor a személyes találkozóra. Megértésüket és közreműködésüket köszönjük!
 
 
 

2020.10.21. - Fenntartható életmód

Szívügyünk a fenntartható életmód, a zölden gondolkodás és a környezetvédelem!
 
Iskolánkban október 5-9. között a Fenntarthatósági Témahéten nagy lendülettel vettek részt tanórákon kicsik és nagyok, mint: Mozdul a suli, Nézz szembe a szemeteddel, Tarts rendet a hulladékok között, Élj ökosan vagy A Földünk üzeni, ébresztő! Aztán jött az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés felhívása is.
„Szelektíven jobb!” Fogjunk össze, és tegyünk együtt a szelektív hulladékgyűjtés és környezetünk védelmének érdekében. Csatlakoztunk a mozgalomhoz. Diákjaink fotókon mutatták be, hogyan kell helyesen szelektíven gyűjteni az italos kartonokat. Ezzel is kifejezték a környezettudatosság iránti elkötelezettségüket. De itt nem állunk meg! Folytatjuk tevékenységünket a fenntarthatóságért és Földünk élhetőségért.
Szalontay Lukácsné

2020.10.19. - Rózsafüzért imádkoztunk

Október a Rózsafüzér hónapja. 2020. október 19-én reggel az első órában mi is bekapcsolódtunk a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kezdeményezésébe; „Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért az egységért a békéért”.
Benkovich Ferenc atya, iskolánk püspöki biztosának vezetésével az alsósok egy kisebb csoportja a kápolnában, a többi tanuló az osztályteremben imádkozva csatlakozott a közös fohászba.
 
„Hozzád fohászkodunk imáinkban Égi Édesanyánk!
Benned hiszünk, hogy mellettünk vagy a nehézségek között is.
Benned remélünk, hogy Édesanyai szereteteddel velünk vagy.
El nem fogyó imáinkkal áldunk gondoskodó jóságodért. Amen”
 
 

2020.10.16. - Országos Matematikaverseny

A Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének országos döntője szeptemberben került megrendezésre. Iskolánk három 12. évfolyamos tanulója kiváló eredménytért el a megmérettetésen:
 
Varga Máté Tibor 2. helyezés
Szücs Benjamin 4. helyezés
Haszilló Dominik 7. helyezés.
 
 
 
Gratulálunk a diákoknak, további versenyeikhez is sok sikert kívánunk. Felkészítő tanáraik: Cziglerné Horváth Ágnes és Jócsik Csilla. Köszönjük a munkájukat!

2020.10.13. - Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny

Szeptember 10-én került sor az elmaradt tavaszi Kenguru Nemzetközi Matematikaverseny megrendezésére, a Zalamat Alapítvány szervezésében. A megyei kategóriában több diákunk is szép eredménnyel büszkélkedhet:
 
Szücs Benjamin 3.
Vass Anatol Botond 5.
Mészáros Richárd 7.
Haszilló Dominik 9.
Czuczor Tamás 10.
Végh Benedek 10.
 
 
 
 
Gratulálunk és köszönjük a felkészítő tanárok munkáját!

2020.10.13. - Siker az Országos Fazekas Biológiaverseny döntőjén

Október 9-én online rendezték meg a Fazekas Biológia Verseny Országos döntőjét. Tóth Mihály 8.B osztályos tanulónk (felkészítő tanár: Hegedüs Márta) szűkebb hazája, Nyúl, természeti értékeire és azok veszélyeztetettségére hívta fel a figyelmet pályamunkájában ,melyből 3 perces kiselőadásban adott ízelítőt az országos döntőben.
A Természettudományi Múzeum szakembereiből és a Fazekas Gimnázium tanáraiból álló zsűri döntése alapján a korosztályában az 1.helyezést érte el.
Gratulálunk !
Biológia Munkaközösség

2020.10.08. - ÉLMÉNY- ÉS DRÁMAPEDAGÓGIA ISKOLÁNKBAN

Az idei tanévben szeptember hónapban az 5-8. évfolyamon szólítottunk meg osztályokat, hogy újabb drámás élményben legyen részük a diákoknak. Ez a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásával, a Magyarság Háza közreműködésével ill. a budapesti SzínJátszóTér kreatív műhely közbenjárásával valósult meg.
Vészkijárat címmel az 5. osztályosok az osztályon belüli bántalmazás témával találkoztak. Együtt gondolkodtak azon, hogy meddig nézhetjük el, hogy bántják az osztálytársunkat. Mit tehet a közösség egy ilyen helyzetben? A 6-7. osztályosok azzal a problémával néztek szembe, hogy mi a teendő akkor, ha a segítségre szoruló társunkat egyesek kiközösítik. Van-e, aki kiáll mellette, vagy mindenki ellene fordul? Mitől vagyunk jó közösség? A 8. osztályosok az élet nehézségeivel kapcsolatban játszottak és gondolkodtak azon, hogy a szinte megoldhatatlannak tűnő problémát látva hogyan leszünk képesek megküzdeni akár a tragédiával is.
Az együtt töltött délelőtt során a diákokat összekovácsolta a közös gondolkodás, a sok beszélgetés, a jóízű játék. Emellett véleményt nyilvánítottak, stratégiákat dolgoztak ki. A tapasztalati tanulás mindannyiunk számára meghozta gyümölcsét. Hiszen nemcsak a diákoknak volt ez egy feltöltődés, hanem a két szervező tanár számára is élmény volt a gyerekeket ilyen közösségépítő közegben látni.
Szalontay Lukácsné
Schindlerné Nagy Kinga
 

2020.10.06. - Október 6

Arad, 1849. október 6. ködös hajnala… 13 bátor, hitben, hittel élő mártír lelke tért meg teremtőjéhez ezen a napon. S egy másik hazafié, Pesten… Oly sok év távlatából is szólnak hozzánk tetteik, életük, s utolsóként kimondott bölcs szavaik. Ifjúság, Hazaszeretet, Isten! Bár nem voltak mind magyarok, ezer kapoccsal kötődtek egymáshoz, kötődnek hozzánk. Értünk is tették, s a legdrágábbal fizettek érte. Tiszteljük őket úgy, hogy nem engedjük vértanúságuk felkiáltójelét elhalványodni sohasem. Szöveg: Szentlélek Média
A hétvégi szentmiséken diákjaink a könyörgésekben imádkoztak az aradi vértanúkért a Szentlélek-templomban. Iskolánkban a mai napon az iskolarádión keresztül Dávid Noémi 11.A és Jung Tamás 11.B osztályos tanulók előadásában  hallhattunk megemlékező műsort, amelyet Ács Andrea tanárnő állított össze.

2020.10.05. - Határtalanul program

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával iskolánk (Szalontay Lukácsné) pályázatot nyújtott be a 2021. tanévre az Al-Duna és a Kazán-szorosok - hajós kaland a déli végeken című pályázatra, 45 tanuló és 3 kísérő tanár részvételével.
A pályázatunk megvalósult a Magyar Kormány támogatásával, a HAT-20-01-0329 pályázati azonosítóval, 3 697 775 Ft összegben. Tanulóink előreláthatóan 2021. május 5-9. között valósíthatják meg a kirándulást. Ebben a Csillagösvény Utazási Iroda nyújt segítséget.
Szalontay Lukácsné

2020.10.02. - Közös iskolai mise

Kedves Osztályfőnökök, Szülők és Diákok!
 
A hétvégén, október 3-4-re volt betervezve a közös iskolai szentmise a kiadott tanév rendje szerint. Az elmúlt kétheti lélekemelő esemény – a bérmálás és az elsőáldozás - alkalmával megtapasztaltuk, hogy a Szentlélek templom tágassága és szellőztethetősége miatt nyugodtan, az előírásoknak megfelelően tudjuk fogadni a Híveket. Ismerem az iskolai köriratot, hogy mindenki a lehetősége szerint vegyen részt a vasárnapi szentmiséken. Az említett tapasztalatokat figyelembe véve nyugodt lélekkel tudom ajánlani és hívni diákjainkat, szüleikkel együtt a szokott „közös diákmisékre”. Gyermekeink egész héten egy épületben, egy osztályteremben töltik az idejüket. Ez bátorít fel arra, hogy lelkiismeretem szerint meghívjalak benneteket ezen a héten is a Szentlélek-templomba, ahol szombaton este 18.00, vasárnap 7.00, 8.30, 10.30, 17.00 és 19.00-kor vannak a szentmisék. A sok lehetőség és a templom adta adottságok teszik lehetővé, hogy minél többen együtt imádkozzunk ebben a járványos időben saját magunk és embertestvéreink testi egészségének a megóvásáért. Azt mindannyian tudjuk, hogy a fizikai egészség alapvető feltétele az Istennel megbékélt és lélekben egyesült személyes élet.
 
Ezek alapján bátorkodlak benneteket meghívni a fenti lehetőségek valamelyikére, a szentmisékre, annál is inkább, hiszen ezen a hétvégén szoktunk mindig megemlékezni az aradi vértanúkról. Az ő szép életük tanúságtétele bátorítson bennünket személyes hitvalló életünk megélésében.
 
Imáimba foglallak benneteket és várlak atyai szeretettel a Lélek otthonába:
 
Ferenc atya

2020.10.01. - A ZENE VILÁGNAPJA

Ma, október 1-én a Zene világnapját ünnepeltük. Yehudi Menuhin világhírű orosz hegedűművész kezdeményezésére 1975-ben az Unesco nyilvánította október 1-jét a Zene világnapjává.
 
A zene körülvesz bennünket, ez az ember legősibb kifejezési formája. Velünk van örömünkben, bánatunkban, erőt ad, segít a nehézségek elviselésében.
 
Kodály szavaival: „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegít sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”
 
Egy régi történet szerint így született a DAL: Az emberek maguknak házakat építettek jól zárható ajtókkal és ablakokkal, hogy megvédje őket a természet viharaitól, a naptól, a hidegtől, az esőtől és a széltől. A lélek viharai ellen pedig kitalálták a DAL-t.
 
Ma elmaradtak a hangversenyek, a közös éneklések, rendhagyó módon ünnepeltünk. A nagyszünetben a belső szünet udvarról” meglepetés zene szólt a kórussal! A folyosói faliújságokon a gimnazisták Zene Világnapjára készített plakátjai kerültek kiállításra!
Iván Gabriella
     

2020.09.27. - ELSŐÁLDOZÁS

„Jézus nagyon vártunk, jöjj maradj velünk,
Noha itt nem látunk nagyon szeretünk.
A szívünkbe fogadunk kenyér színében.
Köszönjük, hogy itt vagy e nagy szentségben.”
 
Iskolaközpontunk 4. osztályos tanulói számára elérkezett a várva várt nap. Szeptember 27-én reggel izgatottan érkeztek a Szentlélek templomba az elsőáldozásra készülő gyermekek. Felvették a hófehér ruhát, ami tiszta lelküket jelképezi. A pénteki első szentgyónásban Isten megbocsátó szeretetében részesültek, így örömteli szívvel készültek, hogy Krisztussal találkozhassanak. Az ünnepi szentmisén megújították keresztségi fogadalmukat és ígéretet tettek a Mennyei Atyának, hogy hűségesek maradnak hozzá. Az elsőáldozóink legszebb pillanata a szentáldozás volt. A járványügyi előírások betartása szerint, most kezükbe vehették Krisztus Testét. A gyermekek hálatelt szívvel mondtak köszönetet Ferenc atyának és a hitoktatóknak, akik felkészítették őket az elsőáldozásra.
 
Elsőáldozás képek>>
 

2020.09.27. - Sikeres szereplés a matematika verseny országos döntőjén

Szeptemberben rendezték meg a Katolikus Iskolák Dugonics András Matematikaversenyének országos döntőjét, melyre iskolánk két tehetséges tanulója két fordulón is kiemelkedő teljesítményt nyújtva jutott be. A verseny szép sikerekkel zárult:
 
2. helyezett Hideg János 6.a
(felkészítő: Tóth Judit)
 
5. helyezett Szücs Marcell 9.a
(felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó)
 
Gratulálunk!
Matematika munkaközösség
 

2020.09.26. - Forgatás az Apor kórussal

A nyár derekán, júliusban az iskola kórusának egy része egy Győrről készülő image film forgatásán vett részt, a helyszín a Szentlélek templom volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából három nagyvárosban készítettek reklámfilm anyagot. Sokan egyenesen a Balatonról jöttek haza, hogy részt vehessenek a forgatáson. Még szerencse, hogy énekelni senki nem felejtett el az online időszak alatt, azonban a sok kihagyás után örültünk, hogy jellemzően éneklés közbeni képet rögzítettek. Volt minden, amit eddig csak hallomásból ismertünk, rendező, operatőr, füstgép, drón, sminkes ...
Igazán különleges élményt jelentett részt venni a forgatáson! Várjuk már, hogy a kész filmet is láthassuk!
 
Iván Gabriella
 

2020.09.21. - Megújult a játszótér

Iskolánk legkisebb tanulói örömmel vették birtokba a megszépült játszóteret. Kicserélték az elkorhadt faelemeket, új mászókötelet szereltek a várjátékra, átfestették a kopott eszközöket. A gyerekek nagy kedvence a libikóka, teljesen megújulva várja a kisdiákokat. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelő, biztonságos játszótér segíti a szabadidő vidám eltöltését.
 

2020.09.21. - Nagylelkű felajánlás

Egykori diákunk, Csendes Richárd nagylelkű adományát fogadhadtuk a mai napon! A CSENDES CONSULTING ZRT részéről 2000 db maszkot, 3 db infra lázmérőt és 150 liter kézfertőtlenítőt kaptunk. A szállítmány éppen a diákönkormányzati megbeszélés végére érkezett meg, így a lelkes csapat segített a pakolásban. Hálásan köszönjük az adományt, amellyel bízunk benne, hogy hatékonyan tudunk védekezni a vírus ellen.

« 1 | 2 | 3 | 4 »