Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.05.19.
Apor emléknap - Imádság a Missziós kereszt előtt
2019. május 23-án (csütörtökön) a vértanú Boldog Apor Vilmos püspök emléknapján 16.00-17.00 óráig a Szent Imre templomban a Missziós kereszt előtt közös imádsággal készülünk az 52. Eucharisztikus Kongresszusra...
2019.05.19.
Beszámoló a pápai reptéren való különleges látogatásról
Ritkán kerül sor arra, még egy felnőtt életében is, hogy eljusson egy katonai repülőtérre, beülhessen egy igazi harci helikopterbe, katonai szállítógépbe vagy kezében foghat olyan fegyvereket, amelyeket igazi katonák használnak...
2019.05.15.
Lengyel cserekapcsolat
Iskolánk diákjai nagyhéten négy napos kiránduláson vettek részt Lengyelországban. Régi célunk volt, hogy cserekapcsolatot építhessünk a Łańcut-i Henrik Sienkiewic Gimnáziummal. Utunk során ellátogattu...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »

2019.03.06. - Felvételi jegyzék

Tájékoztató a felvételi jegyzékről a 2019/2020-as tanévre
 
 
 

2019.03.01. - Alsósok farsangja 2019

A farsangi időszak végéhez közeledve a mai napon az alsó tagozatosok ünnepségére került sor. A jelmezes felvonulásokon a farsangi díszbe öltözött hihetetlenül ötletes maskarákban csodálhatták meg gyermekeiket szülők, nagyszülők: találkozhattunk többek között Rubik Kockával, Csont Vázzal, Kalóz Frédivel, Michael Jordannal, Messivel, bohóccal, menyasszonnyal, szakipari szakival, Lég Ballonnal, Vám Piroskával... A felvonulások között nagyon ügyes szereplők táncai, előadásai színesítették a programot. A közös Macarena tánc után az osztálytermekben folytatódott a vígasság, majd a tombolahúzással ért véget az izgalmakkal teli nap. 
 

2019.02.28. - Felsősök farsangja 2019

NEONPARÁDÉ... Mi az, ki az? Világít, villog, vidám és jókedvű... A válasz: Az aporos felső tagozatos! Bizony a mai napon a vidámság árasztotta el az 5-8. évfolyamosokat. Már délelőtt érezni lehetett, hogy valami van a levegőben. Zizegő és a délutánt váró diákok a FARSANGRA hangolódtak. A 7. évfolyamosok rendezték a programot. A szervezők képviseletében Vidáné Papp Csilla tanárnő nyitotta meg délután a hagyományos ünnepséget. Táncok és gyönyörű ének volt a műsor. Ezt követően eszem-iszom és fergeteges buli következett. Természetesen nem maradhatott el a tombola sem.
 

2019.02.25. - "Akik az Aporban érettségiztünk" jubileumi találkozója 2019

Iskolánk felszentelésének 25. évi jubileumi ünnepségsorozatához tartozott, hogy február 23-án ismét megszerveztük az "Öregdiák"- találkozót. 16.00-kor a Szentlélek templomban Marek László gitáros együttesének szolgálatával Benkovich Ferenc atya hálaadó szentmisét mutatott be. Felhagngzott tőle az atyai szívélyes köszöntő: Isten hozott benneteket itthon! A homíliában Ferenc atya kitért arra, hogy mennyi mindennel találkozhattak már az életben fiataljaink: jóval, s nehézséggel egyaránt, de akár hálájukkal, akár kéréseikkel mindig a Jó Isten felé fordulhattak, fordulhatnak. Ezt követően további bíztatással találkozhattunk. A szentmise végén Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte szívélyesen az ünneplő közösséget. Beszédében kitért iskolánk mai arculatára, mind a létszámok, mind az erdemények tekintetében, majd - kiemelve az öregdiák találkozó fontosságát - köszönetet mondott a szervezők segítő munkájáért. Az összejövetel az Apor iskolában folytatódott, ahol Gaál Barnabás igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd egykori diákunk, Tompa Noémi - művész nevén a Rock Lady - saját műveiből hallhattunk kis ízelítőt. Őt Kuller Jázmin 12.A osztályos tanuló követte fantasztikus énekével. Az est további részében vacsora, beszélgetés, majd Gásza Party Music zenéjével tánc következett. Igazán felemelő és jóleső érzés volt a sok nálunk végzett fiatallal találkozni. Hálás köszönettel tartozunk a Szülők csoportjának, a diákönkormányzatnak és minden segítő diáknak a munkájáért, hogy ez a találkozó létrejöhetett.
 
Öregdiák 2019 képek>>

2019.02.25. - Megyei matematikaverseny 2019

Idén a Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont a XXVII. Megyei matematikaversenynek. Stolmár Katalin és Jócsik Csilla kíséretében az iskolánkat képviselő tanulók tisztességes helytállása szép eredményeket hozott. Gratulálunk!
 
9-10. évfolyam:
 
Név Helyezés Felkészítő
Haszilló Dominik  2 Stolmár Katalin, Gaál Barnabás
Kránitz Bence 6 Kullerné Ender Nicolette
Szücs Benjamin 15 Kullerné Ender Nicolette
 
11-12. évfolyam:
 
Név
Helyezés Felkészítő
Kránitz Péter 7 Stolmár Katalin
Gaál Gergely 10 Stolmár Katalin
Horváth Dávid 14 Stolmár Katalin
 
 

2019.02.25. - Kirándulás a Magas-Tátrában a mesebeli Jégtemplomba

Bese Gergő atyával egynapos felejthetetlen élményt nyújtó látványosságot látogattunk meg Ótátrafüred közelében, Tarajkán. A Jégtemplom, melynek az idén a témája a római Szent Péter Bazilika volt Bernini kolonnáddal (oszlopokkal) együtt. Szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat hozta létre. Elkészítéséhez 1800 jégtömböt használtak fel, melynek súlya 225 tonnát tett ki. A jégtemplom kupolájának magassága elérte a 25 métert. Mellette volt egy kisebb dóm, ahol a jégfaragó bajnokságon résztvevők munkáit is megnéztük. Verőfényes napsütésben sétáltunk és voltak, akik a csapatból a régió leghosszabb (3 km) szánkópályáján is végig száguldottak. Hazafelé Zolyomban egy kedves, kis templomban szentmisével zártuk az utunkat.
 
Jégtemplom kirándulás képek>>                                                        Szalontay Lukácsné

2019.02.23. - Népdaléneklési verseny

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában február 8-án megrendezett: „Fújdogál a szél” nemzetközi népdaléneklési versenyen alsó tagozatos tanulóink szép eredményeket értek el. Fábián Anna 4.b osztályos tanuló ARANY, Kassai Viola 3.d osztályos tanuló EZÜST minősítésben részesült. Felkészítő tanár: Kovács Anna Zsuzsanna. Szeretettel gratulálunk!
 

2019.02.23. - Bálint-napi szavalóverseny

Már több évtizedes hagyomány városunkban, hogy Bálint-napon megyei szavalóversenyt rendeznek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai. Ebből az alkalomból csaknem 70 általános és középiskolás adott elő szerelmes verseket a magyar és világirodalomból, valamint meghallgathatták a Hangraforgó együttes nagyon hangulatos, megzenésített költeményeit.
 
Iskolánkat 3 gimnazista képviselte: Németh Anna (9.A), Cseh Zsófia (9.B) és Ulrich Anna (11.C), aki a III.(10-12. évfolyamosok) kategóriában különdíjban részesült (felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta).
Gratulálunk!

2019.02.17. - Gimisek farsangja

Retro stílus - fergeteges hangulat! Ezzel jellemezhető az idei gimnazisták farsangja. Az est a RED ROOSTERS Rock&Roll zenekar koncertjével kezdődött, akinek frontembere Domján Ákos 12.B osztályos tanulónk volt. Fantasztikus előadásukkal sikerült a fiatalokhoz közelebb hozni a régi idők zenéjét. Vendégükként Kuller Jázmin csodálatos énekét is hallhattuk. A koncertet tombolahúzás, majd DJ ChrisRoth által vezetett tánc követte. Köszönjük a DÖK szervezését és tanárainknak a felügyeletet! 
 

2019.02.11. - Nyelvvizsgáztunk!

Január 12-én több Aporos diáktársammal vettem részt B2-es nyelvvizsgán, erről szeretnék beszámolni, és pár sorban röviden megköszönni felkészítő tanáraink fáradalmas munkáját. Szeptember óta terveztük a májusi nyelvvizsgát. Tervünket keresztbehúzva, novemberben közzétette a Telc nyelvizsgaközpont oldala, hogy az utolsó vizsgaidőpontjukat februárra ütemezik. Csoportunkban Zsuzsa néni vetett véget a nagy felfordulásnak, kijelentve hogy ezentúl még komolyabban készülünk a nyelvvizsgára, megcélozva ezzel a január 12-i vizsgadátumot. A heti öt angolóra, sok-sok hivatalos levélírás meghozta a gyümölcsét, ugyanis december elején csoportosan jelentkeztünk a vizsgára. Közeledett a karácsony, de mi nem hagytunk fel a gyakorlással, amin akkor még morgolódtunk, most viszont hálával gondolunk vissza tanárnőnk akkori szigorú, de biztató szavaira. Január elején együtt izgulva de magabiztosan léptünk be a nyelvvizsgaterembe. Nehéz tesztet kaptunk, de sikeresen vettük az akadályokat. A szóbeli vizsgán a szerencsésebbek osztálytársukkal kerültek össze, de a többiek sem panaszkodhattak hiszen mindenki magas százalékkal ment át a vizsga ezen részén. Február 8-án kaptuk meg az értesítőlevelet, melyben százalékokra bontva tekinthettük meg eredményeinket. Nagy volt az öröm aznap, hiszen egész csoportunk kiemelkedő eredménnyel szerezte meg angol B2-es szintű vizsgáját. Ezúton is szeretnék az egész angolos csoport nevében köszönetet mondani a tanárnőnek a hónapokon át tartó felkészítéséért. Munkában természetesen most sincsen megállás, készülünk az érettségire, és páran máris kacérkodunk a felsőfokú nyelvvizsga megszerzésével is!
Németh Réka 10.B
 

2019.02.10. - Két Lotti 3.0

Újból színre került az Erich Kästner ifjúsági regénye alapján készült musical, amelyet Szücs István tanár úr hangszerelt, illetve a zenéjét is ő komponálta. Némethné Virág Eszter tanárnő dramatugiai munkája nyomán egy érdekes, mozgalmas előadásnak lehettünk részesei. A darabban a táncosok koreográfiáját Pintér Mónika, az árnyjátékot Schindlerné Nagy Kinga tanárnő álmodta meg. A zenei stúdiómunka Kapui Szabolcs önzetlen segítségét dicséri. A vokál énekeket a Szentlélek templom énekkara énekelte fel. Hálás köszönet és gratuláció illeti a szereplőket is, akik szintén önzetlen és áldozatos munkájukkal vettek részt mind az előkészületekben, mind pedig az előadáson.
 
Két Lotti 3.0 képek>>

2019.02.06. - ÉNEK-ZENE TOVÁBBKÉPZÉS

2019.02.01-én 15 órától az Apor iskola ének-zene továbbképzésnek adott otthont Dr. Hontváriné Iván Gabriella ének-zene tanár, karnagy szervezésében. A tréninget "Kreatív zenei gyakorlatok Sáry László nyomán" címmel Fekete Anikó az ELTE Zenei Tanszékének kreatív zene tanára tartotta. A továbbképzésen az iskola alsó tagozatos tanítóin, tanárain kívül a Győr és Győr környéki iskolák pedagógusai vettek részt, valamint a SZE Apáczai Karának hallgatói Várszeginé Dr. Gáncs Erzsébet adjunktus vezetésével. A jó hangulatú, tartalmas szakmai délután a NAT szellemében új módszertani ötletekkel gazdagította a résztvevőket.
 
 

2019.02.05. - Rendhagyó testnevelés óra

A napközis tanító nénik szervezésében a 3-4. évfolyamos tanulóink vidám korcsolyázáson vettek részt a Műjégpályán. A kedvelt téli sportot bátran kipróbálták azok a tanulók is, akik először vették fel a korcsolyát. A rendhagyó tanítási órán kellemesen elfáradtak a kisdiákok, és szívesen meséltek élményeikről.
 

2019.02.03. - Szalagavató 2019

„A szárny megnőtt, de üresen áll a fészek,
csak álom volt a szép diákvilág.
S mint fecske alkonyati szélben,
most szárnyakat bont egy sereg diák.” (Ady Endre)
 
Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján szülők, nagyszülők, diáktársak, tanárok, rokonok és ismerősök együtt ünnepelhettek a tizenkettedikesek hagyományos szalagavatóján. A délutáni szentmisén Ferenc atya szívhez szóló beszédét követően az osztályfőnökök feltűzték a megáldott szalagokat, az édesanyák pedig a felajánláskor helyezhették el gyermekeiket egy szimbolikus gyertyával, a Jóisten oltalmába. A program az Apor iskolában folytatódott. Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte a résztvevőket, majd vidám percek következtek. 
Domján Ákostól Frank Sinatra népszerű dalát a New York, New York című művet, majd Fenyő Miklós: Várni rád című szerzeményét hallhattuk. Presser Gábor szerzeményét: a Te majd kézenfogsz és hazavezetsz című dalt Spissich Blanka és Lukács Ákos énekelte el, Tóth Dániel, Gaál Gergely, Németh Evelin, Molnár Erik gitár, Gaál Barnabás tangóharmónika közreműködésével. A következő percekben egyik igazi énekes büszkeségünk, Kuller Jázmin előadásában hallhattuk Whitney Houston: I have nothing című dalát. Zongorán kísért: Somfai Elemér tanár úr. A március 15-iki ünnepségekről is ismerősök, de Rábca és Csobolyó néptáncegyüttessel megannyi fellépést megélt fiúk Kalotaszegi legényes táncát láthattuk Tóth Dániel, Gaál Gergely és Berecz Péter előadásában. Ezutám minden osztály a saját műsorát mutatta be. Az est fénypontja a bált megnyitó csodálatos keringő, amelyet Fertetics Andrea tanított be. A program vacsorával, majd tánccal zárult, a zenét a Gásza Party Music szolgáltatta.
 
Templom képek>>
Iskola képek>>
 

2019.01.29. - Rézfúvós farsang...

A Győri Filharmónikusok ifjúsági hangversenysorozatában a rézfúvós együttes koncertjére került sor. Az együttes bemutatta a könnyűzene kezdeteit az afrikai népzenétől a jazz világáig, illetve ízelítőt kaphattunk a ragtime és a dixiland muzsikából is. A zenekar művészei: Vörös Ádám és Németh Tamás trombitaművészek, Bolykó István kürtművész, Tóth József harsonaművész és Haszknecht Csaba tubaművész.

2019.01.27. - Színházban voltunk

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a 12. évfolyam ingyenes színházi előadáson vett részt a Győri Nemzeti Színházban. Mivel az érettségi témakörökben szerepel Csehov: Sirály című drámája, ezért örömmel vettük a színház felajánlását, hogy ingyenesen megnézhetjük a darabot, és a végén még a színészekkel is beszélgethetünk a műről.
Csehov nem tartozik a könnyen befogadható szerzők közé, de mivel már előzetesen minden diák - reményeink szerint - elolvasta a drámát, az órákon elemeztük és beszélgettünk róla, tudtuk, hogy mire számíthatunk. Mégis értek bennünket meglepetések. Egyrészt a rendező, Bagó Bertalan fergetegesen kiaknázta a műben rejlő komikus elemeket. Modern eszközökkel tette érzékletesebbé a befogadást, például bevonta a tánckart, mint sirály-effektet, a jelmezek, díszletek terén sok meghökkentő tárgyat alkalmazott és a párbeszédeket is színesebbé, érthetőbbé alakította.
A műben szereplő karakterek, a hiú színésznő, a kallódó fiú, a besavanyodott háziasszony, a durva apa, a szeretetéhes kamaszlányok, mind-mind egy-egy valóságdarabja életünknek. A művészlét és a polgárlét ellentétei, a celebség és a valódi tehetség közötti határvonal lehetőségei pedig újra és újra felbukkannak a diákok gondolkodásában. Csehovban az a jó, hogy nem ad kész recepteket. (Még valeriánát sem). Hagy bennünket szabadon töprengeni. Gondolkodásra késztet, sőt kényszerít.
Posonyi- Takács László és a darabban szereplő színészek a mű végén sokat segítettek ebben a gondolkodásban, az építkezésben. A diákok számára is nyilvánvaló volt, hogy ha ez után az intenzív színészi játék után még valakik leülnek elénk, hogy az olykor nem egészen átgondolt, mondjuk ki: csacska kérdéseinkre türelmesen feleljenek és segítsenek a mű megemésztésében, akkor ez az egész fontos lehet számukra. Nagy tisztelettel és szeretettel beszéltek diákjaink a színészekről és a különleges előadásról. Jó volt látni és hallani azt, hogy egy olyan 12. évfolyamot bocsátunk szárnyra ebben az évben, akik még Csehovot is értik és értékelik. Ez ugye nem semmi? Köszönet a színháznak és Vaszariné Horváth Márta kollégánknak a szervezésért.
A 12-es osztályfőnökök nevében: Csizmadia Gertrúd
(Fénykép forrás: Győri Nemzeti színház)

2019.01.19. - Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepsége 2019

A Holenda Barnabás matematikaverseny díjkiosztó ünnepségére 2019. január 18-án került sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Benkovich Ferenc atya - egykori bencés diák, aki még személyensen is ismerhette Holenda Barnabás bencés matematikatanárt - köszöntötte a résztvevőket. Kiss Zoltán, az Apor iskola igazgatója, a Holenda Barnabás Matematika Alapítvány kuratóriumának elnöke megnyitotta az díjkiosztó ünnepséget. Köszönettel fordult a versenyt segítők felé, külön kiemelve Koppány László címzetes igazgató - egykori kuratóriumi elnök -  munkáját, valamint Koppányné Ujházi Márta a feladatösszeállító csoport vezetésében nyújtott tevékenységét és Dr. Gacs Zoltánné Domonkos Zsuzsanna, a verseny megálmodója, mozgatója számára a szervezési-lebonyolítási tevékenységét. Ezt követően Mugitsné Novák Erika felkészítésében az Apor iskola 2.c osztályos tanulói (Léránt Levente, Molnár Gábor, Szabó-Réti Tamás, Rózsavölgyi Száva, Greszler Nóra, Varga Dóra) kis verseket és dalokat adtak elő a számokról. Őket Pintér Levente egykori aporos diák harmónikajátéka követte. A díjak átadását követően az iskola ebédlőjében egy kis megvendégelés várta a kisdiákokat és felkészítőiket. És természetesen az idén sem maradhatott el a finom "Holenda-torta"... Ezúton is köszönet illeti a verseny támogatóit és szervezőit, segítőit!
 
 

2019.01.16. - Angol-német siker

A Gárdonyi Géza Megyei fordító verseny január 12-i döntőjében Kiss Hanna 6.b osztályos tanuló német nyelvből, Hornung Emőke 7.a osztályos tanuló angol nyelvből első helyezést ért el. Gratulálunk a győzteseknek, és felkészítő tanáruknak, Borbélyné Györkös Márta tanárnőnek.
 
Baloghné Kalmár Zsuzsanna mkvez.

2019.01.16. - Gimnazisták szép kiejtési versenye

2018. január 10-én rendeztük meg a "Szép beszéd" verseny iskolai fordulóját. A versenyzők feladata az volt, hogy egy ismeretlen szöveget, rövid felkészülés után, kifejezően olvassanak fel. Jókai Anna Nyelvművészet, nyelvbűvészet című esszérészletének legszebben megformált előadása alapján a következő eredmények születettek:
 
1. Pomichal Jolán (9.C)
2. Csuta Rita (12.B)
3. Horváth Barbara Anasztázia (10.A)
 
Különdíjasok:
Födvári Dávid (10.A)
Ulrich Anna (11.C)
Gratulálunk a helyezetteknek!
Gyallai Beatrix, Vaszariné Horváth Márta
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »