Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2021.12.05.
Szent Miklós püspökre emlékeztünk
„Miklós püspök egykor régen, segített a szegény népen. ...
2021.12.05.
Gólyahét
Igazán izgalmas és programokkal teli hetet tudhatunk magunk mögött a gimnáziumi tagozaton: A 9-10. évfolyamosok hétfőtől szerdáig táncbemutatókkal szórakoztattak bennünket, amely feladatokat az elmara...
2021.12.03.
Földrajz diákpályázat
A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának 100 éves évfordulója alkalmából a Földrajzi és Földtudományi Intézet diákpályázatot hirdetett magyarországi és határon túli középiskolás tanulók számára...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 »

2021.09.26. - Műtárgyak nyomában – Rajzfakultációs kirándulás Budapesten

 Műtárgyak nyomában – Rajzfakultációs kirándulás Budapesten
 
A Vizuális kultúra fakultációs órákon az érettségi portfólió összeállítása mellett fontos feladatunk az egyetemes és a nemzeti művészettörténettel való ismerkedés. Tanulunk korszakokról, korstílusokról, kiemelkedő alkotókról és életművükről, s nem utolsó sorban egy 440 tételből álló képgyűjtemény minden egyes műalkotását címmel és alkotóval kell tudnunk megnevezni. Az ismerni szükséges műtárgyak jelentős része a fővárosi Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiben található.
Szeptember 25-én, az év talán utolsó napsütéses, nyáriasan meleg szombatján indultunk – vizuális kultúra fakultációs diákok az Apor és a Prohászka Gimnáziumból - vonattal Budapestre. A Déli pályaudvarról gyalog sétáltunk fel a várba, megcsodáltuk a Mátyás templomot és a Sándor palotát, majd a Nemzeti Galériához érkeztünk.
A múzeumban először egy a közelmúltban nyílt időszaki kiállítást tekintettünk meg, Gerhard Richter Valós látszat című tárlatát. Richter egy igazi élő klasszikus, a művészettörténészek véleménye szerint azon kortárs alkotók egyike, akire évszázadok múlva is korszakos jelentőségű művészként fogunk gondolni. A kiállítás témája az objektív valóság és a szemlélő által észlelt látszat kettőssége, a „tükör által homályosan” látott világ, ahogy a Korinthusbeliekhez írt első levélben olvashatjuk. Nagy élmény volt elmerülni a képek világában, Richter gondolatmenetében, s nagy élmény volt a kiállításban szereplő óriási tükrökön keresztül megfigyelni a teret, fényképeket készíteni egymásról.
A Richter tárlat után az állandó kiállítás termeiben kerestük meg azokat a képeket, szobrokat, melyeket a tankönyvből már ismertünk, de most teljes valójukban csodálhattunk meg. Az igazán különleges műtárgyaknak aurája van. Egy fotó nem adhatja vissza a színek, formák, felületek valóságos minőségét.
A képek valós mérete is gyakran megdöbbentette a diákokat. Milyen más például Benczúr Gyula remekműve, a Budavár visszavétele a maga 7 méter széles és 3,5 méter magas valójában, mint a tankönyv képén!
Ismerősként köszöntöttük a híres festményeket, szobrokat, 20. századi installációkat és objekteket. Születtek új kedvencek, megerősödtek régi kötődések egy-egy alkotó, korstílus, vagy alkotás iránt.
Nagy élmény volt a kupolakilátó meglátogatása is. A kupoladob folyosójáról befelé tekintve a kupolában lebegő különös, horgonyhálóból készült alakokat, Berczeller Rezső Rudolf: Apokalipszis című alkotását, kifelé tekintve gyönyörű fővárosi panorámát láttunk.
Jó volt együtt lenni, közös élményeket szerezni, elköteleződni az egymás iránti barátság és a művészet szeretete iránt. Kicsit fáradtan, de jó hangulatban tértünk haza a kirándulásról.
 
Pintérné Gergics Ágnes
 

2021.09.24. - 2021.09.30. - A magyar népmese napja

"Menjünk Óperenciába!"
 
A magyar népmese napján tisztelettel fordulunk a magyar és más népek meséi felé. Erről a jeles napról egy filmösszeállítással emlékezünk meg, melyben két diákunk mesemondását is hallhatjuk. Őrizzük és adjuk tovább a csodálatos mesekincset, amit őseink ránk hagyományoztak!
 
 
Közreműködők: Ponácz Alex és Malatinszky Noémi
A filmet összeállította: Vörösházi Györgyné
 

2021.09.22. - AL-DUNA ÉS A KAZÁN SZOROSOK – HAJÓS KALAND A DÉLI VÉGEKEN 2021. 09.06 – 10.

AL-DUNA ÉS A KAZÁN SZOROSOK – HAJÓS KALAND A DÉLI VÉGEKEN
2021. 09.06 – 10.
 
A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt 2020/2021.tanévre Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című pályázata, melyet iskolánk 7.B – most 8.B – osztálya elnyert és a Magyar Kormány támogatásával megvalósulhatott a 2021/2022. tanév szeptemberében. Nagy izgalommal készültünk az útra, 45 tanuló és 3 kísérő tanár. Olyan helyet látogathattunk meg, ahova még nem sokan jutottak el. Határtalan lelkesedéssel indultunk az 5 napos útra. Tudtuk, hogy a Délvidék évszázadokon át szolgált Magyarország és Európa védőbástyájaként, de a várak és vitézek földjén számos a magyarságunk sorsát meghatározó tudósunk és költőnk is napvilágot látott. A természeti csodákban is gazdag táj kincsesládikaként várta, hogy felfedezzük.
Utunk során jártunk Szabadkán, ahol a Városháza vitrázsairól nemzeti nagyjaink és királyaink tekintettek vissza ránk. Ellátogattunk Európa második legnagyobb Zsinagógájához, majd átsétáltunk Kosztolányi szobrához, ahol egy versét hallgattuk meg.
Ami nekünk Mohács, az Zenta volt a török seregeknek. A városháza tornyában megnéztük a zentai csata makettjét és a csata helyszínén feltárt tárgyakat. Voltunk egy kézműves csokoládégyár látogatáson is.
Felemelő érzés volt Nándorfehérváron a várban sétálni, ahol Hunyadi és Kapisztrán lába által is koptatott köveken járva elénk tárult a Száva és a Duna összefolyása és azok a helyszínek, amelyek a történelmünk egyik leghíresebb csatájának helyszínéül szolgáltak. A diadal történetének felidézése után főhajtással, himnuszunk eléneklése után koszorúzással tisztelegtünk a várban található emlékkőnél.
Mivel hajós kaland volt az utazásunk mottója is, a legnagyobb élményt a vízi kirándulások jelentették. Magyarkanizsán a Tiszán, egy hangulatos Tiszai Tangó sétahajóval utaztunk a szőke folyón, majd kirándulásunk fénypontja a Kis- és Nagy-Kazán szoroson való utazás volt. Megcsodálhattuk Széchenyi István kezdeményezésére szabályozott Dunát. Meglátogattuk még a Palicsi-tavat, egy partner iskolát Tornyoson, a Pétervári erődöt, a Szendrői várat és Újvidéket is. Feledhetetlen élményekkel tértünk haza. Köszönjük minden támogatónknak, hogy eljuthattunk ide.
 
 
Szalontay Lukácsné
projektvezető
 

2021.09.18. - Aporos gimnazisták a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus programjain

Ákos koncert és Forráspont est
 
Iskolánkból 50 gimnazista fiatal és 5 kísérő vett részt a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus ifjúsági estjén, a Forráspont elnevezésű rendezvényen, melyre a budapesti Papp László Sportarénában került sor szeptember 11-én. A késő estébe nyúló program Ákos fergeteges koncertjével kezdődött, majd a Forráspont Band és a 4 Akkord Show Kórus közreműködésével lélekemelő dicsőítő dalok csendültek fel. A rendezvényre közel 12 000 fiatal látogatott el, akik együtt énekeltek és táncoltak az előadókkal. Az est második felében tanúságtételek hangzottak el, majd a meglepetésvendég, Lackfi János verseivel köszöntötte a vendégeket. A rendezvény zárásaként szentségimádásra került sor, melyet Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyés püspök, az MKPK ifjúsági referense vezetett. Megható pillanat volt, amikor a feldíszített oltárra helyezett Eucharisztia köré gyűltek a Forráspont est előadói és a jelenlévő fiatalokkal együtt dicsőítették az Oltáriszentségben köztünk lévő Urat. Palánki Ferenc püspök úr elmélkedésében e szavakkal mondott köszönetet az Úrnak: „Jézus, Jézus, Jézus! Benned áll fenn minden. Köszönjük Neked a létezést, a megváltás kegyelmét; a hit, a remény, a szeretet, az öröm és az örök élet ajándékát!”
A Forráspont est felemelő hangulatával, hitünk megvallásával felejthetetlen élményt nyújtott mindannyiunk számára. Szeretnénk köszönetet mondani a Győri Egyházmegye NEK referenseinek, Várkonyi Borbálának és Lőrincz Klaudiának, valamint Kálmán Imre atyának, akik segítettek, hogy az egyházmegye fiataljai külön vonattal és egyenpólóban juthassanak el a nagyszabású rendezvényre és mindezt az Egyhámegye anyagi támogatásával.
Némethné Gábor Krisztina
 
„Sokunk számára legfelemelőbb érzés az volt, hogy megtapasztalhattuk és részesei lehettünk a tizezer, a szentségimádás alatt együtt éneklő fiatal közösségnek. Mindannyian azért gyűltünk össze egy estére, hogy hitünket közösen elmélyítsük.” (Molnár Dorottya 11.B)
 
„Felemelő érzés volt a pénteki Forrásponton való részvétel. Felejthetetlen, szívmelengető élményben lehetett részünk. Rendkívüli volt látni és megtapasztalni, ahogy a szentségimádáson több ezer fiatal szívvel-lélekkel együtt énekelt. Igényes, jól szervezett program volt, az egész stadiont betöltötte a hit, a remény, a szeretet és persze Jézus jelenléte.” (Kaiser Odett 11.B)
 

2021.09.06. - Veni Sancte

Millió szív összecsengjen, magasztalja az Urat!
Krisztus újra földre szállott, vándorlásunk társa lett,
Mert szerette a világot, kenyérszínbe rejtezett.

Krisztus kenyér s bor színében Úr s Király a föld felett,
Forrassz eggyé békességben minden népet s nemzetet!
 
Győzelemről énekeljen... hangzott fel  az Eucharisztikus kongresszus kezdetével egy napra eső iskolai tanévnyitó szentmiséken a jeles világesemény himnusza. Sajátos módon készültünk a tanév kezdésére: Benkovich Ferenc atya és a pasztorális csoport szervezésében diákjaink a csütörtök-pénteki szentgyónással, tiszta lélekkel járulhattak az Úr szent színe elé. A szentgyónás alatt, a várakozási időben a kihelyezett Oltáriszentség előtt mélyülhettek el fiataljaink imáikban, fogalmazhatták meg kéréseiket, köszönetüket.
A vasárnapi szentmisén Ferenc atya tanításában hallhatuk, hogy legyünk nyitottak: ahogyan az evangéliumban elhangzott: "Effeta" - azaz nyílj meg! Legyünk nyitottak Isten igéjének befogadásához! Legyünk nyitottak a szépre, a jóra, kerüljük a bűnt, a trágárságot! Tegyünk tanúságot mindamellett, ami Igaz, Szép és Szent!
A vasárnap délelőtti szentmisén a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, egykori aporos diákunk, Kolonics Péter, valamint a szervezet képviselője, Dr. Freier József, ajándékozta és átadta a iskolánk részére a CZESTOCHOWA-i szűzanya képét ábrázoló festményt. A szent áldozatot követően kis elsősök verssel köszöntötték társaikat, a megjelent szülőket, hozzátartozókat. Délután a 7-12. évfolyamos nagydiákok alkothattak lelki közösséget a Budapesti Konresszus nyitószentmiséjén résztvevőkkel.
Tanáraink és diákcsoportjaink, a Szentlélek templom ministránsai szintén részt vesznek a jeles nemzetközi esemény egy-egy programján. Akik nem tudnak eljutni Budapestre, azok a televízió, rádió és interneten keresztül merítsenek minél több lelki erőt, megismerve hitünk tanításait.
 
 
 

2021.09.02. - Első nap az iskolában

Nagy örömünkre szeptember 1-jén újra benépesült az iskola. Vidám gyermekhangok töltötték be az épületet. Legnagyobb várakozással az elsős kisgyermekek érkeztek. Iskolánk aulájában a tanító nénik nagy szeretettel fogadták a kisdiákokat és szüleiket. A 69 csillogó szemű első osztályos tanulót, Sántáné Kiss Rita alsós igazgatóhelyettes köszöntötte. Váradi József intézményvezető kézfogással üdvözölte a kis növendékeket, és névre szóló könyvjelzővel ajándékozta meg a legkisebb „aporos” tanulókat. Isten áldásával kísért, sikerekben gazdag tanévet kívánunk minden tanulónak!
 
     
 

2021.09.01. - AMI tanévnyitó

Kedves Szülők és Gyerekek!
 
Szeretettel várjuk a szülőket és a gyerekeket az Apor Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepségére.
Tanévnyitó időpontja: 2021. szeptember 3. (péntek) 17.00 óra
Tanévnyitó helyszíne: az iskola aulája
Kérjük, hogy a gyermekek egyenruhában érkezzenek az eseményre.
 

2021.08.28. - Első évfolyamos tanulóink köszöntése

Szeretettel várjuk első évfolyamos kisdiákjainkat szüleikkel együtt,
2021. szeptember 1-jén iskolánk aulájába!
 
 
Gyülekező: 7.30 – 8.00 óráig.
 
Kérjük, hogy a főbejáraton érkezzenek!
 

2021.08.25. - Szülői értekezlet, tanulószoba, napközi

Kedves Szülők!
 
Tájékoztatást adunk a szülői értekezletek időpontjáról:
 
• Első évfolyam: 2021. szeptember 1. 17:00 óra
• 2-6. évfolyam: 2021. szeptember 7. 17:00 óra
• 7- 12. évfolyam: 2021. szeptember 8. 17:00 óra
 
Szülői nyilatkozat az 1-8. évfolyamon:
 
A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 27. § (2) és a 46. § (1) a pontja alapján a tanuló köteles 16 óráig az intézményben szervezett foglalkozáson részt venni 1-8. évfolyamon. A hatályos jogszabályok értelmében iskolánk biztosítja a 16.00 óráig történő foglakozások megszervezését a gyermekek számára.
Az 55. § (1) bekezdése szerint az intézményvezető – kiskorú tanuló esetében szülői kérelemre – felmentheti a tanulót a 16.00 óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól. Amennyiben nem nyilatkoznak, gyermeküket nem engedhetjük el az iskolából, felügyelet nélkül nem maradhatnak, a délutáni foglalkozások valamelyikén részt kell venni a tanulónak.
 
 
A megfelelő Kérvényt a mellékelt útmutató alapján szíveskedjenek kitölteni és 2021. szeptember 10-ig az osztályfőnöknek visszaküldeni!
 
 
 
A Kérvények beérkezéséig is biztosítjuk a napközit és tanulószobát, ezért kérjük, az első két hétre vonatkozó adatlapot szíveskedjenek kitölten! 2021. szeptember 1-jén az osztályfőnöknek adják át a tanulók!
 
 
Köszönjük segítő együttműködésüket!
 

2021.08.18. - Oltási tájékoztató

Tisztelt Szülő! Tisztelt Tanuló!
 
Közeledik az iskolakezdés, amelyre ezúttal is még a koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében készülünk, hiszen a vírus még itt van és sajnos nem zárható ki egy negyedik hullám sem.
 
Mint már a médiából bizonyára értesültek, vannak jó hírek:
 
Jó hír, hogy az idei iskolakezdés jóval biztonságosabb, mint az egy évvel ezelőtti, hiszen már van vakcina és magas a magyar lakosság, a pedagógusok és a diákok átoltottsága.
 
Magyarország júniusban az elsők között tette lehetővé a 12 év felettiek oltását. Ennek köszönhetően a 12-17 éves korosztályban közel 200 ezer diák már felvette az oltást.
 
Az a szülő, aki az iskolakezdésig szeretné beoltatni gyermekét legegyszerűbben azt az internetes regisztrációval (www.vakcinainfo.gov.hu), majd az internetes időpontfoglalón (www.eesz.gov.hu) keresztül teheti.
 
Emellett az iskolákban is lehetővé tesszük az oltást, ha az internes regisztráció és időpontfoglalás bármilyen oknál fogva akadályba ütközik.
 
Az iskolai oltások napja:
 
Két alkalommal biztosítjuk az oltás felvételének lehetőségét az iskolákban:
- augusztus 30-31. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban,
- szeptember 2-3. napja közül az egyik napon, előre meghatározott időszakban.
 
Az oltás Pfizer-vakcinával történik.
Az iskolai oltásra a 12 év feletti (még oltatlan) diák jogosult.
 
Kérjük, hogy amennyiben az Ön gyermeke még nem kapott oltást, és azt szeretné, hogy azt az iskolában kapja meg, akkor ezt az igényét az jelentkezési lap (mely egyben regisztrációs lapként is szolgál) kitöltésével 2021. augusztus 25-ig jelezze vissza az igazgatas@aporisk.hu e-mail címre.
 
Amennyiben nem kíván élni gyermeke számára a felkínált oltakozási lehetőséggel, vagy gyermeke egyéb módon már beoltásra került, akkor kérjük, hogy ennek tényét is szíveskedjen a jelentkezési lap megfelelő kitöltése útján jelezni 2021. augusztus 25-ig az igazgatas@aporisk.hu e-mail címen.
 
Az email tárgyában kérjük jelölje:
ha kéri az oltást: Oltás 2021 igen,
ha nem kéri: Oltás 2021 nem. ( Ezzel a mi munkánkat könnyíti, előre is köszönjük.)
 
Az oltásra jelentkező tanulók létszámának összesítése után, külön tájékoztatást fog arról kapni, hogy az Ön gyermeke pontosan mikor és hol kapja meg az oltást. A jelentkezők számától függően az oltás helyszíne lehet az iskola, ahol a gyermek tanul vagy egy másik közeli iskola is.
 
Fontos, hogy a kitöltött és aláírt jelentkezési lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot minden érintett tanuló hozza magával az oltás helyszínére.
 
Bízunk benne, hogy közösen, összefogva sikerül zökkenőmentesen lebonyolítani az oltási kampányt, és a tanulók minél nagyobb arányban vesznek majd részt benne. Kérem, járuljanak hozzá az oltási kampány sikeréhez, mindannyiunk érdeke, hogy a tanulók minél nagyobb átoltottságának köszönhetően az oktatást minél biztonságosabb körülmények között szervezhessük meg.
 
Tisztelettel:
Iskolavezetés
 
 
 

2021.08.18. - Tanévkezdési információk

 Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Kedves Fiatalok!
 
A 2021/2022. tanév kezdete előtt szeretettel köszöntünk minden Diákot és Szülőt!
 
A tanévkezdés előtti idő mindig várakozással teli, különösen most, amikor az elmúlt két rendkívüli tanév próbára tett bennünket. Reméljük, hogy minden jól alakul és az alábbiak szerint tudjuk a tanévet kezdeni. Katolikus iskolaként legyünk nyitottak a változásokra, bízzunk az Isteni kegyelemben! Célunk továbbra is, hogy minden ránk bízott diákot megtanítsunk arra, hogy helyesen kamatoztassa kapott talentumait. Iskolánk pedagógusai mindent megtesznek azért, hogy tanulóink a legjobb eredményt érjék el. A tanévünk olyan lesz, amilyenné közösen formáljuk.
 
Kérjük a Szentlélek megvilágosító erejét, vezessen bennünket, hallgassunk rá, így kezdjük az új tanévet!
 
Tanévkezdés rendje
 
  • Ebédmegrendelés szeptember hónapra:
               2021. augusztus 23. (hétfő) óvoda (8:00-12:00)
                                            24. (kedd) iskola és (8:00-15:00)
                                            25. (szerda) iskola (8:00-15:00)
 
Nyilatkozat és a kedvezmény jogosultságának igazoló iratát a megrendelés időpontjában kérjük leadni a fenti időpontokban.
 
 
- Az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést az 1997. évi XXXI. tv. 21/B §-a szabályozza.
- A jogszabályváltozások, az energia és élelmiszerárak emelkedése miatt a tanév folyamán az árak módosítása lehetséges.
 
A kollégisták szeptember hónapra történő étkezés megrendelése a beköltözés napján lesz.
 
- Az ebédrendelés ideje alatt lehetőség lesz az iskolai tornapóló (1500 Ft/db) és egyennyakkendő (2500 Ft/db) megvásárlására.
Helye: titkárság
 
2021. augusztus 26. 9:00 javító, különbözeti és szintfelmérő vizsgák.
Gyülekezés 8:45-kor a titkárság előtt
 
2021. szeptember 1. (szerda)
 
Első tanítási nap - 3 osztályfőnöki óra, majd
- az 1-4. évfolyam részére ebéd és napközi ügyelet 16.00 óráig
- az 5-8. évfolyam részére 11.00-16.00 óráig tanulószobai ügyelet
 
- Kérjük, hogy a tanulók az első tanítási napra hozzák magukkal:
2021. szeptember 5. (vasárnap) tanévnyitó szentmise
Helye: Iskolaközpontunk aulája
 
1-6. évfolyam 2021. szeptember 5. 8:30 óra
7-12. évfolyam 2021. szeptember 5. 16.00 óra
 
Megjegyzés:
- A kollégium éves programjáról, a beköltözés rendjéről és a gólyatáborról a kollégiumi honlapon keresztül kapnak értesítést növendékeink.
 
Étkeztetés
 
Az idei tanévben augusztus hónapban csak megrendelés történik és a szülő aláírásával hitelesíti azt. A lemondások, változtatások az előző év szerint következnek, majd október 10-től kerül sor az utalásra az alábbi számlaszámra. A fizetés minden hónapban visszamenőleges.
 
Az étkezési befizetéshez tartozó számlaszám:
CIB bank 10700031-70870941-51200002
 
Az étkeztetés díjai intézményünkben a 2021/2022-es tanév szeptemberétől az alábbiak szerint alakulnak:
 
 
  Étkezési díj Három- vagy többgyermekes család esetén:
Óvoda 520 Ft -
Menza (5-8. évf.) 390 Ft 195 Ft
Menza (9-12. évf.) 410 Ft 205 Ft
Napközi (1-4. évf.) 550 Ft 275 Ft
Reggeli  250 Ft 125 Ft
Vacsora 350 Ft 175 Ft
Felnőtt 700 Ft -
 
Váradi József s.k.
intézményvezető
 
 

2021.08.17. - Érettségi információk

Ezúton is tájékoztatjuk tanulóinkat, hogy aki a 2021. évi őszi érettségi időszakban előrehozott érettségi vizsgát kíván tenni, idegen nyelvből az alábbi kérvényt, amely az osztályozó vizsgára vonatkozik, legkésőbb augusztus 25-ig adja le a titkárságon. Az érettségire jelentkezést kérjük, hogy szeptember 1-ig tegyék meg a titkárságon, mert a rendszer szeptember ötödikén lezár.
 

2021.08.17. - Tankönyves információk

A nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló 2013. évi CCXXXII. törvény és az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló 17/2014 (III.2) EMMI rendelet szabályozásának megfelelően iskolánk részéről elkészült a tankönyvek rendelése.
 
A 2021/2022-es tanévben is - a köznevelési törvény  46. § (5) bekezdése alapján - a köznevelés nappali rendszerű iskolai oktatásában az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre. 
 
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kiadványok a tanulók tulajdonát képezik! A tankönyveket az iskola könyvtárából kölcsönzik, ahová a használatot követően vissza kell hozni a könyveket az aktuális iskolai tájékoztatástok alapján (kivétel az első és a második évfolyamon)!
Aki saját részre szeretne kiadványokat vásárolni, a KELLO webshop-ján keresztül teheti meg. (www.kello.hu)
 
Jelenleg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft (később: KELLO) végzi az iskolán keresztül az adatok begyűjtését és a könyvek rendszerezését. 
 
A tankönyvek kiosztásának időpontjáról az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket. Rajtunk kívülálló okok miatt előfordulhat változás, ezért mielőtt a tankönyvért indulnának, mindenképpen nézzék meg iskolánk honlapját! Iskolánk részéről megpróbálunk minden indokolt esetben segíteni!
 
Kérjük, hogy lehetőségük szerint tartsák be a kiírt időpontokat, hogy az egészségügyi előírásoknak megfelelően kollégáink is biztonságban lehessenek az Önök segítségére! 
 
A tankönyvek átvételének helyszíne: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont könyvtára
 
 
A tankönyvek átvételének időpontjai:
 
 
1. évfolyam 2021. szeptember 1. szülői értekezlet (17.00)
 
2. évfolyam 2021. augusztus 24. 12.00 - 13.30
3. évfolyam 2021. augusztus 24. 14.00 - 15.30
4. évfolyam 2021. augusztus 24. 15.30 - 17.00
 
5. évfolyam 2021. augusztus 25.   8.00 -   9.30
6. évfolyam 2021. augusztus 25. 10.00 - 11.30
7. évfolyam 2021. augusztus 25. 13.00 - 14.30
8. évfolyam 2021. augusztus 25. 15.00 - 16.30
 
  9. évfolyam 2021. augusztus 26.   8.00 -   9.30
10. évfolyam 2021. augusztus 26. 10.00 - 11.30
11. évfolyam 2021. augusztus 26. 13.00 - 14.30
12. évfolyam 2021. augusztus 26. 14.30 - 16.00
 
A 7-8-9. évfolyamos kollégisták esetében, akik nem tudták a fenti napokon elvinni a könyveiket, szeptember 1-jén 12.00 - 15.00-ig biztosítjuk a könyvek átvételi lehetőségét! Kérjük a fenti időpontok betartását! 
 
 
Gaál Barnabás igh.

2021.08.16. - AZ ISKOLA-EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Szülők!
 
Az Iskola-egészségügyi Szolgálat tagjai: az iskolaorvos és a védőnő.
 
Munkánk célja a betegségek kialakulásának megelőzése, a panaszt még nem okozó elváltozások felfedezése, szűrése. Ennek érdekében a tanulók orvosi és védőnői szűrővizsgálaton vesznek részt a „páros” évfolyamokon (2., 4., 6., 8., 10., 12.osztályban és 16 éves életkorban).
 
Feladatunk ezért elsősorban megelőző jellegű tevékenység (szűrés, gondozás, oltások beadása: 6. osztályban: MMR és DTaP, 7. osztályban Hepatitis B és a lányoknál HPV elleni oltás; negyed évenként a tanulók személyi higiénéjének ellenőrzése), tanácsot adunk a pályaválasztásban, emellett különböző témákban (pl.: egészséges táplálkozás, káros szenvedélyek megelőzése, párkapcsolat: szerelem-szeret, családi életre nevelés) egészségnevelési munkát is folytatatunk. Az oltásokat csak az oltási könyv és az oltásról szóló tájékoztatón szereplő szülői nyilatkozat iskolánkba juttatása után, egészséges gyermeknek adjuk be. A szűrővizsgálatokon talált elváltozásokról a szülőket írásban tájékoztatjuk, a talált elváltozások kivizsgálása már a háziorvos feladata. E-mail cím megadása esetén lehetőség van arra, hogy a szülőket az észlelt elváltozásokról ilyen módon értesítsük. Kérjük Önöket, hogy szorgalmazzák a vizsgálatok mielőbbi elvégzését és a szakorvosi vizsgálat leleteinek fénymásolatát juttassák el hozzánk! Betegellátást csak elsősegély jelleggel végzünk, heveny betegség esetén a háziorvosukhoz forduljanak!
 
Munkánk eredményességéhez kérjük, hogy az egészségügyi adatlap kérdéseire – gyermekük érdekében – pontosan adjanak választ. Ezen adatok alapján, a családban előforduló betegségek ismeretében az adott betegségek megelőzésére célzottabban tudunk odafigyelni, és egyénre szabottan tudunk életmódbeli- ill. életviteli tanácsokat adni. A kérdőív adatai fontosak annak eldöntésében is, hogy a tanulónak milyen típusú testnevelési órákon javasolt részt vennie (könnyített testnevelés – gyógytestnevelés); van-e szüksége további gondozásra, annak mi legyen a folyamata.
 
Adataikat az aktuális adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük és tároljuk.
 
A fentiekben leírt feladataink miatt kérjük, jelezzék felénk, ha a tanulóévek alatt komolyabb egészségügyi probléma – betegség, műtét, baleset, kórházi ill. hosszabb gyógyszeres kezelés történik, vagy ha visszatérő probléma jelentkezik. Ha ezekről van írásos dokumentáció, kérjük Önöket egy példányt fénymásoljanak számunkra!
 
Kérdéseikkel, kéréseikkel megkereshetnek bennünket a +36 96 514 294 vagy a telefonszámon, az tengelynerita<kukac>aporisk.hu email címen vagy – előzetes egyeztetés után – rendelési időben személyesen.
Közösen biztosan könnyebb lesz segíteni! Közreműködésüket köszönjük!
 
 
 
        Dr. Erdő Gabriella s.k.                                                                       Tengelyné Gancz Rita s.k.
csecsemő- és gyermekgyógyász                                                                                  védőnő
             iskolaorvos 
 
            rendelési napok:                                                                                   védőnői napok:
hétfő, csütörtök és péntek: 08:00-14:00                                               hétfőtől-péntekig:07:30-15:30
 

2021.08.06. - Egy hét a csillagok alatt

"Egy hét a csillagok alatt" címmel a tavaly indult kezdeményezés országos szintre emeli a csillagászati ismeretterjesztést és bemutatókat az amatőr csillagászok és minden érdeklődő számára, aki nyitott a csillagos égbolt megismerésére, jelenségeinek megfigyelésére. (www.csillagaszat.hu, www.csillagvizsgalo.blog.hu) Ez a kb. egyhetes (augusztus 7-15.) programkínálat népszerűsíti a természettudományokat (elsősorban a fizikához kapcsolódóan) és valós természetközeli élményt szeretne kínálni kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A rendezvények időzítése a Perseidák meteorraj maximumának környékére (augusztus 12/13.) esik.
Az Apor iskolában a következő lesz a program:
 
Bemutató napja: 2021.augusztus 9., hétfő (Esőnap: augusztus 15., vasárnap)
 
19.00-19.30: Találkozás, regisztráció és belépési lehetőség: Apor kollégium bejárata.
19.30-20.30: Előadás: Csapdába ejtett fény - a csillagászati távcsövek világa címmel és szakkörünk megfigyeléseinek, észleléseinek bemutatása
20.30-23.30: Csillagászati megfigyelés és észlelés távcsövekkel és szabad szemmel
 
Borult idő esetén az előadást megtartjuk 9-én és augusztus 15-én, vasárnap 20.30 órára várjuk távcsöves bemutatóra az érdeklődőket.
 
A program belépő díja: 500 Ft,- (diákjainknak ingyenes). A belépőt természettudományos tehetséggondozásunk javára szeretnénk felajánlani.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Ábrahám Csaba

2021.07.26. - Közlemény

Tisztelt Szülők!
 
A Kormány lehetővé tette a 12-18 évesek COVID19 elleni oltását. Az oltás intézményekben is beadható lesz, 2021-08. 30-án és 2021.08.31-én.
Kérjük, amennyiben NEM kéri gyermeke intézményben történő oltását nyilatkozzon az alábbi címen az űrlap kitöltésével 2021.07.29-én éjfélig!
 
 
Együttműködését köszönjük!
Váradi József intézményvezető

2021.07.01. - Nyári ügyelet

Tisztelt Szülők!
Kedves Diákjaink!
 
A nyári szünidőben a szabadságolások miatt hivatalos ügyintézésre (pl.: iskolalátogatási igazolás, stb.) az alábbi időpontokban lesz lehetőség:
 
2021. július 7.             8:00-12:00
2021. július 14.           8:00-12:00
2021. július 21.           8:00-12:00
2021. augusztus 4.     8:00-12:00
2021. augusztus 11.   8:00-12:00
 
Az intézménybe való bejutáshoz kérjük az 514-264-es telefont hívni, portaszolgálat nem lesz!
Váradi József intézményvezető

 
 

« 1 | 2 | 3 »