Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
 
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.04.20.
Az Apor Kórus sikere az Éneklő ifjúság minősítő hangversenyen
2018.április 19-én került megrendezésre az Éneklő Ifjúság Hangverseny, Győr város iskolai kórusainak országos minősítő hangversenye, melyen ezúttal 14 kórus lépett fel. A zsűri kiemelte az országos viszonylatban is magas színvonalú rendezvényt...
2018.04.18.
Költészet napi irodalmi vetélkedő
2018. április 11-én. József Attila születésnapjáról emlékeztünk meg a költő életművét és verseit feldolgozó irodalmi vetélkedővel.   8 gimnazista csoport mérte össze tudását a vidám, kreatív feladatok megoldása során...
2018.04.18.
TAVASZI HANGVERSENY A SZENT ANNA TEMPLOMBAN
2018.április 18-án 15 órakor a Szent Anna Otthon Kápolnájában az Apor Iskola énekkarának tavaszi hangversenye lesz. Zongorán kísér Ney Andrea, vezényel Iván Gabriella Szeretettel várunk Mindenkit!

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »

2018.03.26. - Pedagógusok lelkigyakorlata

Húsvét ünnepére készülődve iskolánk dolgozói közös lelkigyakorlaton vettek részt. A pedagógusok ráhangoló áhitatát követően Csóka Gáspár bencés atya mély tanítását, útravalóját hallhatták a részvevők. Ezt követően keresztút következett, majd szentmisével zárult a nap.
 
     

2018.03.26. - Első helyen az aporos robotosok!

Az Országos Robotprogramozó Csapatverseny regionális fordulóján, mely hétvégén, Sopronban került megrendezésre, iskolánk mindkét csapata első helyezést ért el.
 
6. évfolyamon
I. helyezett a RoboTrio csapat, melynek tagjai:
Bocskai Gábor 6.a
Dudás Tamás 6.d
Szücs Marcell Béla 6.a
 
8. évfolyamon
I. helyezett az ElektroGéniusz csapat, melynek tagjai:
Batha Benedek 8.a
Czuczor Tamás 8.a
Kovács Martin 8.a
 
Felkészítő tanár: Horváthné Ikker Ildikó
A csapatok nagy lelkesedéssel készülnek az országos megmérettetésre. Gratulálunk!
 
     
 

2018.03.24. - Károly Ireneusz fizikaverseny 2018

Idén március 23-24-én, Baján rendezték meg az ország katolikus iskolái között a 26. Károly Ireneusz Fizikaversenyt. 7 fős csapatunk egy színvonalas, gazdag programokkal teli eseményen vehetett részt. A megnyitó ünnepség után az írásbeli feladatmegoldó forduló következett. Ezután városi keresztúton vettünk részt, amelyen a családokért imádkoztunk, Sillye Jenő: Keresztút énekkíséretével. Közös vacsora, majd a fiatalok számára csillagászati előadás és a csillagvizsgálóban a Hold megtekintése került sorra. Másnap a helyszíni kísérleti bemutatók és a legnagyobbak tudományos vetélkedője színesítette a programot. Az izgalamas és érdekes eseményeket a díjkiosztó ünnepség zárta. A versenyfeladatok összeállításában, a dolgozatok javításában, a kísérletek és a vetélkedő pontozásában a zsűri részéről Dr. Tasnádi Péter (elnök), Dr. Juhász András, Dr. Bérces György és Dr. Tél Tamás ELTE-s professzorok működtek közre. Diákjaink szép eredményeket értek el:
 
Bőhm Kristóf, Tarr Mihály, Horváth Dávid Miklós, Kovács Ákos, Kránitz Péter, Gaál Gergely és Takács Dominik az írásbeli feladatokat tisztes helytállással teljesítették. Emellett:
 
Bőhm Kristóf és Tarr Mihály az Otthoni kísérleti csoportmunka I. kategóriában 3. helyezés  (Vida Gábor)
Horváth Dávid Miklós és Kovács Ákos a Kísérleti bemutató  II. kategóriában 2. helyezés (Vida Gábor)
Bőhm Kristóf és Tarr Mihály a Kísérleti bemutató  I. kategóriában 2. helyezés (Vida Gábor)
Takács Dominik és Kránitz Péter a Szóbeli vetélkedő III. kcs. kategóriában 3. helyezés (Vida Gábor, Gaál Barnabás)
 
Köszönet a szervező iskolának, Dr. Jaloveczki József tanár úrnak és Dr. Juhász András az ELTE egyetemi docensének a munkájukért!
 
 
      

2018.03.24. - Lelki nap

A mai napon, húsvétra készülődve, tanulóink és a pedagógusok lelkinapon vettek részt. A reggeli szentmisét követően korosztályonként elmélkedéseket hallgathattunk. Az alsó tagozatnál Vlajk Márk atya, a felsősöknél Szalai Gábor atya, a gimnazistáknál Benkó Attila atya gondolatai után keresztútjárás következett.

2018.03.22. - Szabadegyetem

 

2018.03.22. - TAVASZI KÓRUSTALÁLKOZÓN AZ APOR VEGYESKAR

TAVASZI KÓRUSTALÁLKOZÓN AZ APOR VEGYESKAR
 
2018. március 22-én, csütörtökön 18 órakor Győr megyei Jogú Város Önkormányzata és a Fesztivál Iroda rendezésében kerül sor hagyományosan a Tavaszi Kórustalálkozóra az Egyetemi Hangversenyteremben. Iskolánk vegyeskara Kodály Zoltán és Kocsár Miklós műveivel lép fel a felnőtt és gyermekkórusok legnagyobb seregszemléjén.
 
Szeretettel várunk mindenkit a hangversenyre!

2018.03.21. - Vidám korcsolyázás

Iskolánk 3 – 4. évfolyamos tanulói rendhagyó testnevelés óra keretében, a győri Műjégpályán próbálhatták ki az egyik kedvelt téli sportot a korcsolyázást.
 
 
 

2018.03.19. - Római zarándoklat 2018

Március 14-én délután izgatottan álltunk a Szentlélek-templom előtt, ahonnan busszal elindultunk a bécsi pályaudvar felé, hogy megkezdjük zarándokutunkat az eddig csak képeken látott Rómába. Bécsben 19.00-kor felszálltunk a vonatra majd március 15-én már a Termini pályaudvaron keltünk fel, ahol találkoztunk Bese Gergő atyával, aki jópásztor módjára vezetett minket az utunk során. Zarándoklatunk alatt számos gyönyörűszép templomot néztünk meg, többek között a Santa Maria Maggiore bazilikát, a Lateráni bazilikát, a Falakon kívüli Szent Pál bazilikát, és a csoport pár tagja a Szent Kereszt templomba is betért elmondani egy imát. Egy teljes napunkat a Vatikánban töltöttük, ahol az odavezető hosszú sor ellenére sem unatkoztunk, mert Gergő atya rengeteg vicces történetet mesélt. Röpke egy óra alatt már bent is voltunk hitünk fő központi helyén. Felemelő érzés volt sétálni a Vatikáni Múzeumban, a Sixtus-kápolna falai közt, a Szent Péter Bazilikában, és a Szent Péter téren ahol március 15-e alkalmából büszkén arra, hogy magyarok vagyunk, elénekeltük a Himnuszt. Természetesen a Colosseum, a Katakombák és a Trevi-kút sem maradhatott ki. Emellett vacsorára és ebédre rengeteg finom pizzát és tésztát ettünk. A zarándoklat befejezéseképpen vasárnap a Szent Péter téren Ferenc pápával együtt elimádkoztuk az Úr Angyala imádságot. Köszönjük szépen Szalontay Lukácsné Adrienn néninek és Gergő atyának a sok élményt amivel gazdagabbak lettünk.
Csuta Rita 11.B

2018.03.19. - Filharmónia koncert

VARÁZSLATOS előadás részesei lehettünk a Győri Filharmónikusok soron következő koncertjén. Hollerung Gábor Liszt Ferenc díjas karmester vezetésével megtapasztalhattuk és megcsodálhattuk a "varázslatos történetek" zenei megoldásait. Ízelítőt hallhattunk többek között a Diótörő, a Jedi visszatér, a Harry Potter... darabokból.

2018.03.19. - A Nemzeti Színházban jártunk!

Mintegy 100 fő ötödik és hatodik osztályos gyerek járt március 16-án Budapesten, a Nemzeti Színházban. A rendező János vitéz kalandjait a mai korban is megélhető próbatételeknek szánta. Megtapasztalhattuk a hőssé válás példáját is úgy, hogy közben örök élményekkel térhettünk haza.
 
 
 
 

2018.03.14. - 2018. március 15.

...
"A magyarok istenére
Esküszünk,
Esküszünk, hogy rabok tovább
Nem leszünk!"
(Petőfi Sándor: Nemzeti dal)
 
Az 1848/49-es polgári forradalom és szabadságharc emlékéhez kapcsolódva, méltó megemlékezésen vehettek részt diákjaink a mai napon. Kiss Zoltán igazgató úr ünnepi gondolatait követően az énekkar, Iván Gabriella karnagy vezetésével, Kocsár Miklós és Kodály Zoltán műveiből Tavasz-hívás, Garibaldi és a Choros Generosa műveket adta elő. A 8.B osztály Doros Zsuzsanna tanárnő betanításával és Scindlerné Nagy Kinga tanárnő koreográfiában nyújtott segítségével idézték fel az 1848-as eseményeket. A Nemzeti dal ismétlődő sorait és a Kossuth Lajos azt üzente  kezdetű népdalt a "közönség" bevonásával minannyian együtt mondtuk, énekeltük. Az ünneplés szentmisével zárult, amelyben Benkovich Ferenc atya tanítása többek között hőseink és a Krisztusi példa között vont párhuzamot.  
 

2018.03.13. - Országos Általános Iskolai Tanulmányi Verseny - Angol nyelv

Iskolánk diákjai közül hárman is bejutottak az OÁTV megyei döntőjébe, ahol szépen szerepeltek:
 
7.hely - Batha Benedek 8.A osztály felkészítő tanár Horváthné Kovalter Szilvia
17.hely - Németh Eszter 8.A osztály felkészítő tanár Horváthné Kovalter Szilvia
22. hely -Kálóczi István 8.A osztály felkészítő tanár Horváthné Kovalter Szilvia
 
Győri Tulipános Iskola Városi Angol Szép kiejtési Versenye
1. hely - Száva Marcell 4.b osztály felkészítő tanár Vízhányó Zita
2. hely - Szecsődi Regina 4.c osztály felkészítő tanár Vízhányó Zita
 
Szeretettel gratulálunk a diákoknak és felkészítő tanáraiknak!
Baloghné Kalmár Zsuzsanna munkaközösség-vezető

2018.03.11. - Mária zarándoklat

Rendhagyó nap - rendkívüli esemény. Iskolánk 5-11. évfolyamos tanulói, tanárai a Győri Egyházmegye diákjaival, kollégáival együtt hagyományteremtő Mária zarándoklaton vettek részt. Az idei helyszín a Magvassy Sportcsarnok volt. A gyülekezést követően Kriston Pál igazgató úr, majd Dr. Veres András püspök úr köszöntötte a résztvevőket. 10.00-kor Marek Lászó vezette ének- és zenekar koncertjében hangolódtunk imádságos lelkülettel a nap további eseményeire. A zenekarban köreműködött Szücs István gitár, Somfai Elemér zongora, Csorba János zongora, Szalay Peti dob, Szalay Marci cayon, Szücs Borbála, Bancsó Noémi, Kuller Jázmin ének.
A koncert után Dr. Balázs Tamás atya fiatalokhoz szóló párbeszédes előadása, majd a Komáromi színjátszókör Szent Imréről szóló előadása következett. A nap szentmisével zárult, amelynek főcelebránsa Dr. Veres András megyés főpásztorunk volt. Mély  lelki tartalmakkal bíró, kellemes lelkinap, zarándoknap részesei lehettünk!
 

2018.03.11. - Pénz7 - 2018

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.
A 2018-as Pénz7 pénzügyi témája „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. Mindez kiegészült gazdálkodási témával, amelynek célja, hogy a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói ismeretek élményalapú bevezetése.
Iskolánk is részt vesz minden évben ebben a programban. Az idei tanévben, 2018. március 5 és 9 között osztályfőnöki, földrajz és technika órákon, játékos feladatok keretében ismerkedtek a tanulók a hitelezés témakörével, olyan kérdésekkel, mint pl. Mi a hitel? Milyen hitelek vannak? Mely célunkat milyen hitellel tudjuk elérni? Vegyünk-e fel hitelt? Mennyibe kerül a hitel? Mi az az „előre hozott vásárlás”? stb. Végeztünk pénzügyi számításokat, érveltünk különböző szituációkban.
Március 8-án Farkas-Pap Éva szobrász volt a vendégünk, aki két interaktív előadást is tartott munkájáról 7. és 8. évfolyamos diákjainknak. Megismerhettük őt, mint művészt és mint vállalkozót is. Hallhattunk arról, hogyan segítheti egy designer a fenntartható fejlődést. Munkája során törekszik a tudatos anyaghasználatra, megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását segíti. Egy kis rálátást kaptunk arra, hogyan működnek együtt különböző szervezetek, pl. a Segítő Vásárlás, az Összefogás az Egyenlő Esélyekért Kft. és a Salva Vita alapítvány Munkája során szem előtt tartja, hogy hazai alapanyagból, itthoni cégekkel dolgozzon együtt, az alapoktól egészen a csomagolásig. Magánéletében is fontos az öko- és bioszemlélet.
 

2018.03.10. - Zrínyi Ilona matematikaverseny

2018. március 8-án került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny eredményhirdetésére. Iskolánk diákjai a megyei fordulóban szép eredményeket értek el.
Kiváló teljesítményt ért el Hideg János 3. a osztályos tanuló, aki első helyezett lett, iskolánkat és megyénket fogja képviselni az országos versenyen. Sántáné Kiss Rita tanítványa.
 
Tóth Brigitta 2. a osztályos tanulónk ötödik helyezést ért el, felkészítője: Bonczné Lengyel Éva tanítónő.
Kurja Tamás 6. b osztályos növendékünk nyolcadik helyezést szerezte meg, felkészítője: Vidáné Papp Csilla tanárnő.
Kocsis Kristóf 8. b osztályos diákunk tizenegyedik helyezett lett, Koppányné Újházi Márta tanárnő tanítványa.
Piller Ádám 3. c osztályos tanulónk tizenkettedik helyezést ért el, felkészítője: Csákiné Kiss Zsuzsanna tanítónő.
 
Csapatversenyben a 3. osztályosok csapata az első helyezést szerezte meg, tagjai: Hideg János, Piller Ádám, Polgár Zsófia.
 
Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 

2018.03.10. - Rendhagyó irodalomóra 2018

A mai napon rendhagyó irodalomóra keretében végzőseink találkozhattak Villányi László kortárs költővel. A beszélgetést Csizmadia Gertrúd tanárnő vezette. Diákjaink a költő néhány versét olvasták fel.
 
 

2018.03.09. - Felvételi rangsor

Tájékoztató az ideiglenes felvételi jegyzékről a 2018/2019-es tanévre
 
 
 

2018.03.08. - Jótékonysági gyümölcsnap

A nagyböjti gyűjtéshez kapcsolódva ismét megrendeztük a nagy népszerűségnek örvendő gyümölcsnapot. Szalontay Lukácsné Adrienn néni vezetésével a fiatalok mind az előkészületben, mind pedig a kiszolgálásban aktívan működtek közre.
 
 

2018.03.06. - Mesemondó verseny

Március 5-én az első és másodikos kisdiákok elröpítettek bennünket a Mesék Birodalmába! Az iskolai mesemondó versenyen az 1. helyezést Kudela Klára (2.b), a 2. helyezést Ponácz Krisztián (2.c), a 3. helyezést Zöldi Patrícia Zsuzsanna (1.b) szerezte meg. A többi versenyző, Horváth Mira Dorina (1.a), Horváth Luca (1.c), Zöldi János (2.a), Szabó Luca (2.d) is izgalmas és tanulságos mesékkel örvendeztettek meg bennünket. Köszönjük szépen a zsűri, Ábrahámné Mondovics Csilla és Orbán Máté értékelését és jó tanácsait. Szeretnénk ápolni ezt a szép hagyományt, és jövőre is megrendezni a MESEDÉLUTÁN-t.
 
Vörösházi Györgyné
versenyszervező

2018.03.03. - Keresztút

"Szívünk, lelkünk most kitárjuk, Utad, Jézus, veled járjuk..."
 
A nagyböjti időszakban a hagyományok szerint veszünk részt  a keresztúti ájtatosságokon. A kollégisták hétközben az iskolában, a napközisek egy-egy csoportja pedig péntekenként a Szentlélek-templomban emlékezik meg Krisztus értünk feládozott szenvedéséről.

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 »