Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2019.04.23.
"Aprószentek" és "Szentasszonyok" Lourdes-ban: 2019. április 6-9.
A Papkaland folytatódott... A Nagyböjt mindig lehetőség a megújúlásra: erre hív a természet a zsendülő rügyekkel, zöldellő bokrokkal, a téli szmogot elfújó hűvös széllel, a hosszabbodó nappalokkal. ...
2019.04.14.
Lelkinap, nagyböjti programok
A nagyböjti időszakban számos lelki programban vehettek részt a Győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont diákjai, szüleik, hozzátartozóik, pedagógusok, valamint a Szentlélek templom hívei és a Szent Anna Idősek Otthonának lakói...
2019.04.14.
Űrkutatási diákpályázat Aporos sikerrel
„Minden egyes alkalommal, amikor a csillagászat szakkörön távcsöveinket az égre fordítjuk, mi is részesei lehetünk égi kísérőnk felfedezésének és elképzelhetjük, milyen érzés lehetett az első űr...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

2019.03.10. - „Nálatok laknak-e állatok?”

Rendhagyó környezetismeret órán vettek részt a 3.c és a 3.d osztály tanulói. Blahó Kata, Kati néni jóvoltából a gyerekek testközelből tapasztalhatták meg a házi állatok külső és belső tulajdonságait. Láthatták, mi a különbség a pehelytoll és a fedőtoll között, hogyan merevedik le a macska, ha érzékeny pontjára tapintunk, miért mondjuk a szeplős gyerekre, hogy pulykatojás képű. Simogathatták, foghatták, játszhattak a házi kedvencekkel.
Nagy élmény volt, köszönjük!
Kovács Márta

2019.03.08. - Mária zarándoklat 2019

"Magasztalja lelkem az én Uramat..."
 
Szép hagyomány formálódik Győr Egyházmegyében: az egyházmegyei iskolák Mária zarándoklatára idén is sor kerülhetett. A két napos rendezvény első napján a nagygimnazisták, második napján pedig a felső tagozatos tanulói és kísérő tanárai vettek részt. A programban szerepelt a Bazilikában egy közös ima könnyező Szűzanya kegyképe előtt, majd az egyetemi sportcsarnokban vettünk részt szentmisén. Dr. Veres András megyéspüspök úr a szeretetet és a hálát helyezte a fiatalokhoz intézett homíliája középpontjába. Ezt követően a nagy diákok tanúságtévő koncerten, majd egy brazil származású misszionárius tanúságtévő előadásán vettünk részt. A "kisebbek" Szent II. János Pál pápa életéről szóló előadást tekinthették meg. A szép lelki nap zenei szolgálatát a soproni Szent Orsolya Gimnázium tanulóiból és segítő zenészekből álló együttese látta el. 
 

2019.03.08. - Diákíró verseny

Minden évben meghirdetjük gimnazista diákjaink számára az iskolai diákíró pályázatot. Idén is igazán szép, művészileg hatásos alkotások születtek. A közelmúltban került sor az értékelésére, ahol az alábbi eredmények születtek:
 
Vers kategória:
 
I. Ferenczy Milán 9.C
II. Dávid Noémi 9.A
 
Novella kategória:
 
I. Hunyady Zsuzsanna 10.B
II. Kovács Ráhel 10.C
III. Nagy Katalin 11.B
 
Különdíj: Ilyés Teréz 10.C
 
A verseny helyezettjei április 5-én jutalomból részt vehetnek Nényei Pál: Az irodalom visszavág című könyvének bemutatóján a Kisfaludy Károly Könyvtárban. Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
 
 

2019.03.08. - Zrínyi Ilona matematikaverseny 2019

2019. március 6-án került sor a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetésére. Iskolánk tanulói kiváló helyezéseket értek el.
 
Kun Réka 3. b osztályos tanuló, második helyezett lett, iskolánkat és megyénket fogja képviselni az országos versenyen, felkészítője: Árpásiné Horváth – Dori Cecília tanítónő.
 
Hideg János 4. a osztályos diákunk, második helyezést ért el, iskolánkat és megyénket fogja képviselni az országos versenyen, Sántáné Kiss Rita tanítványa.
 
Tamás Benedek 3. a osztályos tanulónk negyedik helyezést ért el, felkészítője: Tóth Ramóna tanítónő.
Ponácz Krisztián 3. c osztályos növendékünk ötödik helyezést szerezte meg, Kovács Márta tanítványa.
 
Csapatversenyben a 3. osztályosok csapata az első helyezett lett, a csapat tagjai: Kun Réka, Tamás Benedek, Ponácz Krisztián.
Szeretettel gratulálunk a tanulóknak és a felkészítő pedagógusoknak!
 

2019.03.06. - Hamvazószerda

A húsvétot megelőző negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén március hatodikára esett. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével. Iskolánkban közös szentmise keretében történt meg a hamvazkodás.

2019.03.06. - Felvételi jegyzék

Tájékoztató a felvételi jegyzékről a 2019/2020-as tanévre
 
 
 

2019.03.01. - Alsósok farsangja 2019

A farsangi időszak végéhez közeledve a mai napon az alsó tagozatosok ünnepségére került sor. A jelmezes felvonulásokon a farsangi díszbe öltözött hihetetlenül ötletes maskarákban csodálhatták meg gyermekeiket szülők, nagyszülők: találkozhattunk többek között Rubik Kockával, Csont Vázzal, Kalóz Frédivel, Michael Jordannal, Messivel, bohóccal, menyasszonnyal, szakipari szakival, Lég Ballonnal, Vám Piroskával... A felvonulások között nagyon ügyes szereplők táncai, előadásai színesítették a programot. A közös Macarena tánc után az osztálytermekben folytatódott a vígasság, majd a tombolahúzással ért véget az izgalmakkal teli nap. 
 

2019.02.28. - Felsősök farsangja 2019

NEONPARÁDÉ... Mi az, ki az? Világít, villog, vidám és jókedvű... A válasz: Az aporos felső tagozatos! Bizony a mai napon a vidámság árasztotta el az 5-8. évfolyamosokat. Már délelőtt érezni lehetett, hogy valami van a levegőben. Zizegő és a délutánt váró diákok a FARSANGRA hangolódtak. A 7. évfolyamosok rendezték a programot. A szervezők képviseletében Vidáné Papp Csilla tanárnő nyitotta meg délután a hagyományos ünnepséget. Táncok és gyönyörű ének volt a műsor. Ezt követően eszem-iszom és fergeteges buli következett. Természetesen nem maradhatott el a tombola sem.
 

2019.02.25. - "Akik az Aporban érettségiztünk" jubileumi találkozója 2019

Iskolánk felszentelésének 25. évi jubileumi ünnepségsorozatához tartozott, hogy február 23-án ismét megszerveztük az "Öregdiák"- találkozót. 16.00-kor a Szentlélek templomban Marek László gitáros együttesének szolgálatával Benkovich Ferenc atya hálaadó szentmisét mutatott be. Felhagngzott tőle az atyai szívélyes köszöntő: Isten hozott benneteket itthon! A homíliában Ferenc atya kitért arra, hogy mennyi mindennel találkozhattak már az életben fiataljaink: jóval, s nehézséggel egyaránt, de akár hálájukkal, akár kéréseikkel mindig a Jó Isten felé fordulhattak, fordulhatnak. Ezt követően további bíztatással találkozhattunk. A szentmise végén Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte szívélyesen az ünneplő közösséget. Beszédében kitért iskolánk mai arculatára, mind a létszámok, mind az erdemények tekintetében, majd - kiemelve az öregdiák találkozó fontosságát - köszönetet mondott a szervezők segítő munkájáért. Az összejövetel az Apor iskolában folytatódott, ahol Gaál Barnabás igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd egykori diákunk, Tompa Noémi - művész nevén a Rock Lady - saját műveiből hallhattunk kis ízelítőt. Őt Kuller Jázmin 12.A osztályos tanuló követte fantasztikus énekével. Az est további részében vacsora, beszélgetés, majd Gásza Party Music zenéjével tánc következett. Igazán felemelő és jóleső érzés volt a sok nálunk végzett fiatallal találkozni. Hálás köszönettel tartozunk a Szülők csoportjának, a diákönkormányzatnak és minden segítő diáknak a munkájáért, hogy ez a találkozó létrejöhetett.
 
Öregdiák 2019 képek>>

2019.02.25. - Megyei matematikaverseny 2019

Idén a Baross Gábor Közgazdasági Szakközépiskola adott otthont a XXVII. Megyei matematikaversenynek. Stolmár Katalin és Jócsik Csilla kíséretében az iskolánkat képviselő tanulók tisztességes helytállása szép eredményeket hozott. Gratulálunk!
 
9-10. évfolyam:
 
Név Helyezés Felkészítő
Haszilló Dominik  2 Stolmár Katalin, Gaál Barnabás
Kránitz Bence 6 Kullerné Ender Nicolette
Szücs Benjamin 15 Kullerné Ender Nicolette
 
11-12. évfolyam:
 
Név
Helyezés Felkészítő
Kránitz Péter 7 Stolmár Katalin
Gaál Gergely 10 Stolmár Katalin
Horváth Dávid 14 Stolmár Katalin
 
 

2019.02.25. - Kirándulás a Magas-Tátrában a mesebeli Jégtemplomba

Bese Gergő atyával egynapos felejthetetlen élményt nyújtó látványosságot látogattunk meg Ótátrafüred közelében, Tarajkán. A Jégtemplom, melynek az idén a témája a római Szent Péter Bazilika volt Bernini kolonnáddal (oszlopokkal) együtt. Szlovák, cseh és spanyol jégszobrászokból álló csapat hozta létre. Elkészítéséhez 1800 jégtömböt használtak fel, melynek súlya 225 tonnát tett ki. A jégtemplom kupolájának magassága elérte a 25 métert. Mellette volt egy kisebb dóm, ahol a jégfaragó bajnokságon résztvevők munkáit is megnéztük. Verőfényes napsütésben sétáltunk és voltak, akik a csapatból a régió leghosszabb (3 km) szánkópályáján is végig száguldottak. Hazafelé Zolyomban egy kedves, kis templomban szentmisével zártuk az utunkat.
 
Jégtemplom kirándulás képek>>                                                        Szalontay Lukácsné

2019.02.23. - Népdaléneklési verseny

A Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskolában február 8-án megrendezett: „Fújdogál a szél” nemzetközi népdaléneklési versenyen alsó tagozatos tanulóink szép eredményeket értek el. Fábián Anna 4.b osztályos tanuló ARANY, Kassai Viola 3.d osztályos tanuló EZÜST minősítésben részesült. Felkészítő tanár: Kovács Anna Zsuzsanna. Szeretettel gratulálunk!
 

2019.02.23. - Bálint-napi szavalóverseny

Már több évtizedes hagyomány városunkban, hogy Bálint-napon megyei szavalóversenyt rendeznek a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai. Ebből az alkalomból csaknem 70 általános és középiskolás adott elő szerelmes verseket a magyar és világirodalomból, valamint meghallgathatták a Hangraforgó együttes nagyon hangulatos, megzenésített költeményeit.
 
Iskolánkat 3 gimnazista képviselte: Németh Anna (9.A), Cseh Zsófia (9.B) és Ulrich Anna (11.C), aki a III.(10-12. évfolyamosok) kategóriában különdíjban részesült (felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta).
Gratulálunk!

2019.02.17. - Gimisek farsangja

Retro stílus - fergeteges hangulat! Ezzel jellemezhető az idei gimnazisták farsangja. Az est a RED ROOSTERS Rock&Roll zenekar koncertjével kezdődött, akinek frontembere Domján Ákos 12.B osztályos tanulónk volt. Fantasztikus előadásukkal sikerült a fiatalokhoz közelebb hozni a régi idők zenéjét. Vendégükként Kuller Jázmin csodálatos énekét is hallhattuk. A koncertet tombolahúzás, majd DJ ChrisRoth által vezetett tánc követte. Köszönjük a DÖK szervezését és tanárainknak a felügyeletet! 
 

2019.02.11. - Nyelvvizsgáztunk!

Január 12-én több Aporos diáktársammal vettem részt B2-es nyelvvizsgán, erről szeretnék beszámolni, és pár sorban röviden megköszönni felkészítő tanáraink fáradalmas munkáját. Szeptember óta terveztük a májusi nyelvvizsgát. Tervünket keresztbehúzva, novemberben közzétette a Telc nyelvizsgaközpont oldala, hogy az utolsó vizsgaidőpontjukat februárra ütemezik. Csoportunkban Zsuzsa néni vetett véget a nagy felfordulásnak, kijelentve hogy ezentúl még komolyabban készülünk a nyelvvizsgára, megcélozva ezzel a január 12-i vizsgadátumot. A heti öt angolóra, sok-sok hivatalos levélírás meghozta a gyümölcsét, ugyanis december elején csoportosan jelentkeztünk a vizsgára. Közeledett a karácsony, de mi nem hagytunk fel a gyakorlással, amin akkor még morgolódtunk, most viszont hálával gondolunk vissza tanárnőnk akkori szigorú, de biztató szavaira. Január elején együtt izgulva de magabiztosan léptünk be a nyelvvizsgaterembe. Nehéz tesztet kaptunk, de sikeresen vettük az akadályokat. A szóbeli vizsgán a szerencsésebbek osztálytársukkal kerültek össze, de a többiek sem panaszkodhattak hiszen mindenki magas százalékkal ment át a vizsga ezen részén. Február 8-án kaptuk meg az értesítőlevelet, melyben százalékokra bontva tekinthettük meg eredményeinket. Nagy volt az öröm aznap, hiszen egész csoportunk kiemelkedő eredménnyel szerezte meg angol B2-es szintű vizsgáját. Ezúton is szeretnék az egész angolos csoport nevében köszönetet mondani a tanárnőnek a hónapokon át tartó felkészítéséért. Munkában természetesen most sincsen megállás, készülünk az érettségire, és páran máris kacérkodunk a felsőfokú nyelvvizsga megszerzésével is!
Németh Réka 10.B
 

2019.02.10. - Két Lotti 3.0

Újból színre került az Erich Kästner ifjúsági regénye alapján készült musical, amelyet Szücs István tanár úr hangszerelt, illetve a zenéjét is ő komponálta. Némethné Virág Eszter tanárnő dramatugiai munkája nyomán egy érdekes, mozgalmas előadásnak lehettünk részesei. A darabban a táncosok koreográfiáját Pintér Mónika, az árnyjátékot Schindlerné Nagy Kinga tanárnő álmodta meg. A zenei stúdiómunka Kapui Szabolcs önzetlen segítségét dicséri. A vokál énekeket a Szentlélek templom énekkara énekelte fel. Hálás köszönet és gratuláció illeti a szereplőket is, akik szintén önzetlen és áldozatos munkájukkal vettek részt mind az előkészületekben, mind pedig az előadáson.
 
Két Lotti 3.0 képek>>

2019.02.06. - ÉNEK-ZENE TOVÁBBKÉPZÉS

2019.02.01-én 15 órától az Apor iskola ének-zene továbbképzésnek adott otthont Dr. Hontváriné Iván Gabriella ének-zene tanár, karnagy szervezésében. A tréninget "Kreatív zenei gyakorlatok Sáry László nyomán" címmel Fekete Anikó az ELTE Zenei Tanszékének kreatív zene tanára tartotta. A továbbképzésen az iskola alsó tagozatos tanítóin, tanárain kívül a Győr és Győr környéki iskolák pedagógusai vettek részt, valamint a SZE Apáczai Karának hallgatói Várszeginé Dr. Gáncs Erzsébet adjunktus vezetésével. A jó hangulatú, tartalmas szakmai délután a NAT szellemében új módszertani ötletekkel gazdagította a résztvevőket.
 
 

2019.02.05. - Rendhagyó testnevelés óra

A napközis tanító nénik szervezésében a 3-4. évfolyamos tanulóink vidám korcsolyázáson vettek részt a Műjégpályán. A kedvelt téli sportot bátran kipróbálták azok a tanulók is, akik először vették fel a korcsolyát. A rendhagyó tanítási órán kellemesen elfáradtak a kisdiákok, és szívesen meséltek élményeikről.
 

2019.02.03. - Szalagavató 2019

„A szárny megnőtt, de üresen áll a fészek,
csak álom volt a szép diákvilág.
S mint fecske alkonyati szélben,
most szárnyakat bont egy sereg diák.” (Ady Endre)
 
Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony napján szülők, nagyszülők, diáktársak, tanárok, rokonok és ismerősök együtt ünnepelhettek a tizenkettedikesek hagyományos szalagavatóján. A délutáni szentmisén Ferenc atya szívhez szóló beszédét követően az osztályfőnökök feltűzték a megáldott szalagokat, az édesanyák pedig a felajánláskor helyezhették el gyermekeiket egy szimbolikus gyertyával, a Jóisten oltalmába. A program az Apor iskolában folytatódott. Kiss Zoltán igazgató úr köszöntötte a résztvevőket, majd vidám percek következtek. 
Domján Ákostól Frank Sinatra népszerű dalát a New York, New York című művet, majd Fenyő Miklós: Várni rád című szerzeményét hallhattuk. Presser Gábor szerzeményét: a Te majd kézenfogsz és hazavezetsz című dalt Spissich Blanka és Lukács Ákos énekelte el, Tóth Dániel, Gaál Gergely, Németh Evelin, Molnár Erik gitár, Gaál Barnabás tangóharmónika közreműködésével. A következő percekben egyik igazi énekes büszkeségünk, Kuller Jázmin előadásában hallhattuk Whitney Houston: I have nothing című dalát. Zongorán kísért: Somfai Elemér tanár úr. A március 15-iki ünnepségekről is ismerősök, de Rábca és Csobolyó néptáncegyüttessel megannyi fellépést megélt fiúk Kalotaszegi legényes táncát láthattuk Tóth Dániel, Gaál Gergely és Berecz Péter előadásában. Ezutám minden osztály a saját műsorát mutatta be. Az est fénypontja a bált megnyitó csodálatos keringő, amelyet Fertetics Andrea tanított be. A program vacsorával, majd tánccal zárult, a zenét a Gásza Party Music szolgáltatta.
 
Templom képek>>
Iskola képek>>
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »