Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Iskolai magyaros versenyek
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!

Részletek>>

Jubileumi ünnepségsorozat

 

Iskolánk felszentelésének 20. jubileumi évében ünnepségsorozatunkhoz kapcsolódó eseményekről készült képek:

Megérkezett a szobor>>

T.S Eliot: Becket Tamás>>

Apor emlékmű megáldása>>

Gospel koncert>>

Alsó tagozatosok Apor emlékműsora>>

Riportok, Tv-s összefoglalók>> 

 

Jubileumi alsós rajzverseny

 

 

Képek>>

 

A 20 éves jubileumra készített

AMO kiállítás képei

 

 

Képek>>
Részletek>>

Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2017.06.18.
Te Deum 2017
Évzárás és Hálaadás. A mai napon hálaadó szentmisével és az azt követő bizonyítványosztással zártuk a tanévet. Délelőtt az 1-6. évfolyam, délután a 7-11. évfolyam vett búcsút a tanévtől. Ferenc atya a...
2017.06.16.
Gimis sportnap
Az utolsó tanítási napon sportolással töltöttük az időt. A fiúk fociztak, a lányok pedig métajátékban mérték össze tudásukat.   Eredmények>>
2017.06.14.
Érik a cseresznye...
Szokásos év végi renrakásnak indult a mai napunk Győrújbaráton, az Apor üdülőházban...Aztán cseresznyeszedés is lett belőle. A rendbe rakott udvar mellett jó hangulatú gyümölcsszedésre is volt alkalmunk...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »

2017.05.28. - Apor nap - diáknap 2017

Ha május vége, akkor itt az elmaradhatatlan Apor-nap. A reggeli közös szentmisét követően vidám programok vártak a gyerekekre. Már csütörtökön elkezdődtek a programok: A diákönkormányzatosok csapatépítő programján elköszöntünk a végzősöktől, majd Schindlerné Nagy Kinga tanárnő vezette drámajáték következett. Másnap az alsó tagozaton légvár, népi játékok, majd délután rendőrségi bemutató, tánc színesítette a napot. A felsősök szabadidős programokon vettek részt: számháború, kerékpártúra, városi vetélkedő...A nyolcadik évfolyamosok számára Ugray Csaba és Vadas Ákos hagyományörző katonai előadása tette még tartalmasabbá a napot. A gimnazisták a Dök és segítőik vezette vidám akadályversenyen vettek részt, amelynek a végét kötélhúzás és sorversenyes amőba tette még izgalmasabbá. Délután az Óvodások családi összejövetelével zárult a nap.
 

2017.05.28. - 24h

Huszonnégy órás városi diákvetélkedőn vettek részt iskolánk diákjai. A városból 11 iskola tanulói versengtek, rengeteg feladatot kellett megoldani. Jókedv, kreativitás, problémamegoldás...volt a jellemző. Csapatunk először vett részt a több éve működő rendezvényen és a versenyben a 6. helyezést érték el. Gratulálunk! Köszönet a szervezőknek és kiemelt köszönet a felügyeletet ellátó kollégáknak, valamint a segítő szülőknek!
 
24h képek>>

2017.05.27. - Rendhagyó irodalom óra Háy János író-költő- és képzőművésszel

Ne legyünk hidegfejű olvasók!
 
Az egyetemeken nem indítanak olyan szakot, hogy író-költő. Honnan szerzi az író az ismereteit? És mennyire lényeges a technikai tudás?
- Természetesen technikai tudás nélkül lehetetlen műalkotást létrehozni. A technikát elsajátítani szerintem nem nagy ördöngösség, a felező nyolcas a vérünkben van, és gyakorlatilag jambikus metrumban beszélünk. De egy vers esetében hiába van a technikai tudás, ha hiányzik az a bizonyos konstelláció, amiről senki nem tudja, hogy mi is az… Mint ahogy azt sem érted, hogy miért abba a fiúba vagy lányba szerettél bele, hiszen a másiknak is ugyanolyan szép a szeme vagy a haja, de neked mégis az kell, egyedül. A líra így működik, a prózánál viszont már másképpen van. Ott valahogy beleírod magad a szövegbe, tehát a technika és az ihletettség aránya itt más.
 
 

2017.05.23. - Megnyílt a Város-Kép-Más című kiállítás

A Város-Kép-Más című tehetségfejlesztő programban részt vett növendékeink alkotásaiból kiállítás nyílt, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban.
 
 
tv.gyorplusz.hu/cikk/tehetsegek-kiallitasa.html
 
 
A kiállításmegnyitón a házigazda Dr. Dőry Tibor köszöntötte az egybegyűlteket. A projekt vezetőjének, Kissné Kostelec Évának programismertetőjét követően, Rózsavölgyi László Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke nyitotta meg a kiállítást. A megnyitó beszédében kiemelte, hogy egy katolikus iskola diákjai az iskola falain kívül meg tudják mutatni magukat, a tehetségüket a város művészetet szerető közönségének. A kiállítás témája Győr, akik megnézik, ezt a kiállítást a diákok szemüvegén keresztül csodálkozhatnak rá Győr rejtett értékeire.
A projektben részt vett diákoknak, Kiss Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont intézményvezetője emléklapot és rajzeszközökből álló ajándékcsomagot adott át.
Az ünnepségen Tarr Krisztina gitáron, Tarr Panna fuvolán működött közre.

2017.05.23. - I. ORSZÁGOS VIZUÁLIS ALKOTÓ GYAKORLAT VERSENY

Az alapfokú művészetoktatási iskolák számára meghirdetett I. Országos Vizuális Alkotó Gyakorlat Verseny döntőjét a Budai Rajziskola – Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium rendezte meg. A versenyre 33 intézmény küldte meg nevezését (180 pályamunka, 264 fő versenyző), mely nevezések jogosultságát a versenyszervező ellenőrizte. A 264 versenyző közül a zsűri döntése alapján 70 fő jutott a döntőbe, melyet 2017.május 19-20-án rendeztek meg.
 
Az Apor Művészeti Iskolából két tanuló, Varga Barnabás és Tarr Mihály A/5. osztályos tanulók jutottak be a budapesti döntőbe.
 
A verseny jó hangulatban telt, a rendezők mindenre gondoltak, mindenben segítettek. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a MOM Kulturális Központban került sor. Nagyon izgultunk a sok gyönyörű alkotás, igényes képi és tárgyi megoldások láttán. Nagy örömünkre az Apor Művészeti Iskola mindkét tanulója kiemelkedően szerepelt az erős mezőnyben:
 
VARGA BARNABÁS
III.korcsoport
II.helyezett
 
TARR MIHÁLY
IV. korcsoport
II. helyezett
 
A zsűri versenyen szereplő 33 intézmény felkészítői tanárai közül különdíjjal jutalmazta a legjobbakat: Fábián Noémit, a Budai Rajziskola és Pintérné Gergics Ágnes az Apor Művészeti Iskola tanárát.
 
 
 

2017.05.17. - „Egy csak egy legény van talpon a vidéken…”

Arany János születésének 200.évfordulóját ünnepeljük az idén. Ennek kapcsán hirdette meg a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára irodalmi pályázatát, melynek kiírása szerint Arany Toldi című művének 9. énekét kellett prózává alakítani oly módon, hogy minél inkább meg kellett őrizni Arany képalkotását, költői nyelvezetét.
 
Iskolánkból négy pályázó indult a megmérettetésen: Kaiser Odett (6.b), Soporean Ana (7.A), Tóth Ármin (7.A.) és Végh András (7.B)
 
Örömmel adhatjuk hírül, hogy a verseny első helyezettje Soporean Ana lett. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Schindlerné Nagy Kinga tanárnőnek!
 
Doros Zsuzsanna
 

2017.05.17. - Aporos diákok a Oxigén televízióban

Az Oxigén Média Hírügynökség  televíziós műsorai között találkozhatunk iskolánkat bemutató filmmel. A verseket népszerűsítő "Esti versek" sorozatban iskolánk tanulóinak egy-egy szavalatát is láthatjuk.
 
 
 
 

2017.05.15. - Elsőáldozás 2017

"Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre!"
 
Iskolánk tanulói húsvét ötödik vasárnapján vehették magukhoz először Krisztus szent testét. A gondos és alapos felkészítésért, a szép ünnepélyes szentmiséért köszönet illeti Ferenc atyát, és a lelkiismertes munkát végző tanító néniket. Öröm volt együtt imádkozni a sok tiszta lelkű és tekintetű gyermekkel, szüleikkel, hozzátartozóikkal.
 

2017.05.12. - Tiszta Szívek Mozgalma

A TSZM áprilisi előadásának vendége Kelemen Áron bencés atya volt. Áron atya előadása mindannyiunk számára tanulságos volt. Beszélt többek között a zene erejéről, elszigetelő hatásáról pozitív és negatív értelemben, valamint kitért olyan pszichológiai problémákra is az időbeosztással és az elszigetelődéssel kapcsolatban, melyek nagyon is aktuálisak a mai társadalomban. Komoly témákat érintett az atya, humoros és könnyed hangnemével azonban nem csak érdekessé, de élvezhetővé is tette előadását.
 
 
 

2017.05.09. - Tavaszköszöntő táncház

„Zeng a fészek
reggel óta,
felcsendült a
fecskenóta:!
- Csit-csivit,
csit-csivit!
Itt a tavasz!
Itt van, itt!”
Hagyománnyá vált, hogy ősszel és tavasszal napközis tanulóink felelevenítik valamely népszokásunkat, így történt ez 2017. április 28-án is. Először tavaszi kirándulásra indultunk, az alsósok kórusának segítségével a zene szárnyán repültünk, majd a három pillangó meséjével visszaérkeztünk a mezőre. Ezt követően Móra Ferenc: A király kenyere című mesejátékot tekinthettük meg. Második évfolyamos néptánc szakkörös tanulóink bemutatták a tanév során elsajátított tánclépéseiket. Műsorukat követően táncba hívták a közönséget. Ezzel a szórakozási formával megmutatták, hogyan ápolhatjuk népi kultúránkat. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink megismerjék és megőrizzék őseinktől kapott örökségünket.
A szülők, pedagógusok és napközis tanulók élményekben gazdag délutánt tölthettek együtt.
Köszönjük a szereplőknek és a felkészítő pedagógusoknak.
 

2017.05.06. - Ballagás 2017

Az, hol én elmegyek
Még az fák is sírnak...
 
A mai napon újra felhangzottak iskolánkban a hagyományos ballagási dalok. Végzős diákjaink az utolsó osztályfőnöki órát követően az alsóbb évfolyamos diákok sorfala közt egy utolsó tiszteletkört tettek az iskola folyosóin. Az aulába érve a Szűzanya előtt tették meg tiszteletüket a ballagók. Az ünnepségen Szabó Réka 11.A osztályos tanuló látta el a narrátori feladatokat. A tizenegyedikesek részéről Böcskei Mátyás búcsúzott, ezt követte Csonka Ádám szavalata, majd Szücs Anna búcsúzott a végzősök nevében. Kiss Zoltán igazgató úr ünnepi beszédében köszöntötte a vendégeket, külön kiemelve Stolmár Katalin, Kokas Márta és Vida Gábor osztályfőnököket, majd igazi útravalót kaptak tőle fiataljaink. Sokan kaptak elismerést az utolsó osztályfőnöki órán, a legkiemelkedőbbek az ünnepségen vehették át a megérdemelt jutalmat: Becker Klaudia Anna 12.A, Ács Regina 12.B, Horváth Petra 12.B, Kránitz Krisztián 12.B, Töreki Evelin 12.B, Hofstetter Dalma 12.C, Kolonics Hella 12.C, Kulifai Kitti 12.C, Szabó Regina 12.C. Az idén az Apor emlékérmet Szücs Anna 12.A osztályos tanuló kapta a nevelőtestület döntése alapján. Az ünnepség igeliturgiával folytatódott, amelyben együtt imádkozhattunk végzőseinkért. Ferenc atya szívhez szóló beszédében intelmeket, jótanácsokat, követendő példát vázolt fel a résztvevők számára Szent János Rómaiakhoz írt levele alapján. 
 

2017.05.02. - Jedlik verseny 2017

A 2016-17. tanévben is megrendezésre került a Jedlik Ányos Országos Fizikaverseny, melynek regionális fordulóját az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban rendeztünk meg 8-10. osztályos tanulók számára. Győrből és Tétről összesen 30 tanuló mérte össze tudását.
Íme iskolánk legjobb helyezést elért tanulóinak eredményei:
 
A regionális döntő eredményei:
8. évfolyamon:
Szücs Benjamin András II. tovább jutott az országos versenyre!
Végh Benedek VI.
Kránitz Bence VI.
 
9. évfolyamon:
Kovács Ákos IV.
 
10. évfolyamon:
Gaál Gergely VI.
Kránitz Bence VI.
 
Szücs Benjamin András 8. B osztályos tanuló:
Az országos döntőn III. helyezett lett.
Gratulálunk ehhez a nagyon szép eredményhez!
 
Felkészítő tanárok: Vida Gábor és Vidáné Papp Csilla
Gratulálunk diákjainknak! Reméljük a jövőben is népszerű marad ez a verseny és legalább ilyen szép eredményeket érnek el tanítványaink!
 

2017.04.30. - Mesemondó verseny

 
Április 27-én került sor Csornán a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola által meghirdetett „Mesevár” mesemondó versenyre. Az iskolánk alsó tagozatát képviselő tanulók szép eredményeket értek el ezen a megmérettetésen.
 
Ponácz Krisztián 1.c I. helyezett
Varga Tamás 2.b V. helyezett
Takács Johanna 3.b III. helyezett
Dömötör Bátor 4.a I. helyezett
 
 
Gratulálunk a Versenyzőknek és Felkészítőiknek!
 

2017.04.28. - Versmámor

Az április sem telhetett el versmondó verseny nélkül. A hónap elején a Váci Mihály Általános Iskola rendezte meg a Váci Művészeti Napok keretében városi szintű versenyét, melyen Dávid Noémi, Miletics Zsófia, Soporean Ana és Németh Anna 7.A-s tanulók képviselték iskolánkat. Mindannyian szépen szerepeltek, Németh Anna 3. helyezést ért el.
Gratulálunk neki és a felkészítő tanárának, Schindlerné Nagy Kinga tanárnőnek!
 
 
Április 6-án Csonka Ádám (12.C) vett részt iskolánkból a neves Nagy Attila Középiskolás Szavalóverseny országos döntőjén. József Attila Nagyon fáj című költeményével a 4. helyezést szerezte meg.
 
Felkészítő tanárának, Vaszariné Horváth Mártának és neki is szívből gratulálunk!
 

2017.04.28. - Utazó planetárium program

„Egyetlen parancs van, a többi csak tanács: igyekezz úgy érezni, gondolkozni, cselekedni, hogy mindennek javára legyél. Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.” /Weöres Sándor/
 
A Fenntarthatóság tematikus hét eseményeihez kapcsolódóan egy korábbi pályázatunk keretében hívtuk meg iskolánkba az Utazó planetárium előadóit. Célunk az volt, hogy tanulóink figyelmét felhívjuk a körülöttünk lévő csillagos égbolt gazdagságára: a világegyetem és benne az égitestek természetére és titkaira, ezáltal felfedeztetni és megértetni a teremtett világunk sokszínűségét, törvényszerűségeit, változásait, az ember és szülőbolygója a Föld helyét a Mindenségben…
 
Ábrahám Csaba
 

2017.04.28. - ÉNEKLŐ IFJÚSÁG MINŐSÍTÉS

2017.április 27-én a kórusok országos minősítő hangversenyén az iskola énekkara Iván Gabriella karnagy vezetésével kiválóan szerepelt, ARANY DIPLOMÁVAL minősítést szerzett a csapat. Ezen kívül a kórus szakmai teljesítményét a zsűri az ORSZÁGOS ELISMERŐ OKLEVÉL átadásával külön is díjazta!
 
Minden kórustagnak szívből gratulálunk!
 

2017.04.27. - Fenntarthatóság hete

2017. április 26-án a fenntarthatóság hetének programsorozatához kapcsolódóan, tanítási órák keretében diákjaink (7-12. évfolyam) előadásokon vettek részt. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Klímapolitikai Főosztályának klímapolitikus referense, egykori diákunk, Nyitrai Emese beszélt a globális felmelegedés és klímaváltozás kapcsán a Párizsi Megállapodásról és bemutatta az Agenda 2030-at.
 

2017.04.26. - Esti versek

Az Oxygén Média Televízió csatornáján látható az Esti versek című műsor, melyben városunk iskoláinak tanulói szavalnak el egy-egy közismert, vagy éppen kevésbe hallott-olvasott verset. A műsor célja felhívni a figyelmet a költészet erejére, a versolvasás- és hallgatás fontosságára és szépségeire.
Iskolánk 2017.május első hetében szerepel a csatorna műsorán. Az esti híradó után hallhatók az előadások, de a csatorna facebook-oldalán is megtekinthetők:
https://hu-hu.facebook.com/o2hir.hu/
A műsorrend a következő:
május 2. Dávid Noémi 7.A
május 3. Miletics Zsófia 7.A
május 4. Németh Anna 7.A
május 5. Somfai Borka 5.a
május 8. Soporea Ana 7.A
 
Ha tehetitek, nézzétek meg az adást, hallgassátok meg a kiválasztott műveket!
Örüljünk együtt annak, hogy iskolánk is hozzájárulhatott az értékes kezdeményezés sikeréhez!
Doros Zsuzsanna
 

2017.04.26. - Alapműveleti Matematikaverseny

Az idei Alapműveleti Matematikaverseny megyei fordulójának eredménye:
 
Váradi Luca Sára  4.b     3. helyezett (Burányi Forrás Noémi)
Kurja Tamás        5.b     2. helyezett (Vidáné Papp Csilla)
Czuczor Tamás    7.A     1. helyezett (Kiss Zoltán)
Haszilló Dominik  8.A     2. helyezett (Koppányné Újházi Márta)
Szűcs Benjamin   8.B     5. helyezett (Vidáné Papp Csilla)
Végh Benedek     8.B     6. helyezett (Vidáné Papp Csilla)
 
Gratulálunk!
 

2017.04.24. - Robotikások sikerei

A VIII. Robotprogramozó Csapatverseny Országos döntőjében iskolánk csapatai a következő eredményeket érték el:
 
I. korcsoportban 2. helyezett lett a RoboTrió csapat
Tagjai:
Bocskai Gábor 5.a
Szücs Marcell 5.a
Dudás Tamás 5.d
 
III. kategóriában 11. helyezést ért el az AporRobotics csapata
Tagjai
Czuczor Tamás 7.a
Csáki Bence 7.a
Szücs Benjamin 8.b
Felkészítő tanár: Horváthné Ikker Ildikó
 
Robotika képek>>

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »