Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Szakkörök, korrepetálások 2017/2018
Gyermekvédelem
Iskolai magyaros versenyek 2017/2018
Színházbérlet

A 2017/2018. tanévben is szeretnénk meg- szervezni diákbérletes színházlátogatást a Győri Nemzeti Színházban. Részletek>>

 
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Aktualitások
2018.06.19.
Te Deum Laudamus
A diákok nagy örömére elérkezett a vakáció! Vasárnap a hagyományos Te Deum-ra került sor. Délelőtt az 1-6, délután a 7-11. évfolyamosok ünnepeltek. A hálaadó szentmisékben Benkovich Ferenc atya szólt ...
2018.06.18.
Természetismeret kiállítás
2018.június 12-én az 5-6. évfolyamos tanulók természetismereti kiállításon jártak. Az osztályok egy része besétált a városba, így az elmaradt testnevelés órai mozgást is pótolták, másik része bus...
2018.06.14.
Egyházmegyei Te Deum 2018
Év végi hálaadó ünnepségnek volt ismételten helyszíne az Apor iskola, amelyen Győr Egyházmegye Katolikus Iskoláiban dolgozók vettek részt. A vendégeket Kiss Zoltán igazgató úr és Kriston Pál KESz igaz...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »

2018.05.02. - Sikerek az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen!

A 2017/2018-as tanévben különösen jól szerepeltek diákjaink az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyeken. Többen bejutottak a második fordulóba és hat kategóriában döntőseink is voltak! Ezúton is gratulálunk a kimagasló eredményekhez!
 
Eredmények:
 
A második fordulóba jutott és ott eredeményesen szereplő tanulóink:
 
Verseny Tanuló Osztály Felkészítő tanár
vizuális kultúra Ernyey Zsófia Mária 12.C Pintérné Gergics Ágnes
vizuális kultúra Laki Sarolta 11.B Pintérné Gergics Ágnes
vizuális kultúra Nagy Natália 12.B Kissné Kostelec Éva
kémia I. kategória Kovács Írisz Karolina 12.C Stolmár Katalin, Kullerné Ender Nicolette
biológia II. kategória Purcsel Boglárka 12.C Fráterné Németh Szilvia
biológia I. kategória Steiner Katalin 11.C Fráterné Németh Szilvia
 
A döntőbe jutott tanulóink:
 
Verseny Tanuló Osztály Felkészítő tanár Helyezés
német nyelv I. kategória Németh Evelin 11.A Kokas Márta, Némethné Gábor Krisztina 36
magyar irodalom Nyerges Csaba 12.B Vaszariné Horváth Márta 9
vizuális kultúra Sárvári Krisztina 11.A Pintérné Gergics Ágnes 28
fizika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Gaál Barnabás 28
informatika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Szabóné Telekesi Éva 20
matematika II. kategória Peresztegi-Nagy Gellért 12.B Jócsik Csilla 14
 
 

2018.05.02. - Kísérletbazár 2018

2018. április 27-én diákjaink részt vettek a Mobilis által szervezett 5. Kísérletbazáron. A versenyen több, mint 20 iskola képviseltette magát kísérleteivel. Ebben a mezőnyben az Aporos csapat (Horváth Dávid Miklós és Kovács Ákos 10.a, felkészítő tanáruk Vida Gábor) az első helyezést ért el. Gratulálunk!
 
 
 

2018.05.02. - Salzburgi kirándulás 2018. április 20-22.

Pénteken a kora reggeli indulást követő hosszú úton hamar megtalálta a közös hangot a társaság. Salzburgba érkezve már várt minket egy nagyon aranyos idegenvezető hölgy. Elkalauzolt minket a város történelmi nevezetességeihez. A Getreidegasse hangulatos utcáján sétálva megnéztük Mozart szülőházát. A Salzach folyó mentén megcsodáltuk Hohensalzburg várát és a Mirabell kastély, illetve annak virágokkal teli kertje is szemet gyönyörködtető látvány volt. Ezt követően ellátogattunk a Hellbrunni kastélyhoz, ahol káprázatos reneszánsz vízijátékban volt részünk. A szállásra érve már fáradtak voltunk, ezért hamar nyugovóra is tértünk. A szombati napot a Hallein melletti világhírű sóbányában kezdtük, ahol egy különleges védőruhába öltözve jártuk végig a tárnákat. A földalatti kisvasúton utaztunk, majd kipróbálhattuk az eredeti bányacsúszdákat, továbbá lehetőségünk nyílt egy földalatti tavon csónakázni. Délután a festői Hohenwerfen várához érkeztünk, ahol idegenvezető vezetésével megtekintettük a vármúzeumot. A toronyból gyönyörű kilátás tárult elénk. A napot szentmisével zártuk, amely mindannyiunk számára lelki felüdülést jelentett. Vasárnap már a reggeli után útnak indultunk és látogatást tettünk a salzkammerguti tóvidék két legszebb városkájában Bad Ischlben, majd Hallstattban. Felvonó vitt minket a hegyre, ahonnan varázslatos kilátás nyílt a gyönyörű gleccsertóra és az azt körülvevő hegyekre. A 3 napos kirándulást egy rövid sétával zártuk Hallstatt óvárosában. Vasárnap este fáradtan, de épségben és élményekben gazdagon érkeztünk a Szentlélek templom elé.
Köszönjük a kísérő tanárok, Kriszti néni és Marika néni áldozatos munkáját, a kirándulás megszervezését és legfőképpen türelmüket.
 
Ulrich Anna 10.C és Kamrás István 11.B
Salzburg 2018 képek>>
 

2018.05.02. - Lézerpuska lövésverseny

A Honvédelmi Sportszövetség a Győri Sportlövő Európa bajnokság keretein belül megrendezett diák lézerpuska lövész versenyhez kapcsolódóan, mozgósítási versenyt hirdetett meg a győri köznevelési intézmények között. Iskolánk az elért eredényei alapján 150.000 Ft-os Dechatlon sportszervásárlási utalványt kapott!

2018.04.27. - A két Lotti

A két Lotti. Vajon kinek mi jut eszébe erről a híres, világot bejárt címről? Talán egy kedves könyv? A kötelező olvasmány címe vagy talán valamilyen filmfeldogozás? A mai napot követően bizonyára sokaknak ...az az aranyos musical az Aporból...emlék lesz az első gondolatuk! Szűcs István szerzeményét, zenés feldolgozását Némethné Virág Eszter kolléganő vitte színpadra. A darabban a táncosok koreográfiáját Pintér Mónika, az árnyjátékot Schindlerné Nagy Kinga tanárnő álmodta meg. A zenei stúdiómunka Kapui Szabolcs önzetlen segítségét dicséri. A vokál énekeket a Szentlélek templom énekkara énekelte fel. A technikában segítségünkre volt: Takács Krisztián és Szami Ágnes, a kis Muzslai ikrek és kedves szüleik, Kelemen Viktória és Dávid Noémi tanulóink szülei, Németh András Gábor 11.A és Ládics Balázs 11.B tanulók, Boglári Pálné, Horváthné Ikker Ildikó és Szabóné Telekesi Éva kollégák. A hátteret Ferenc atya és Kiss Zoltán igazgató úr biztosította. Szereplők: Nagy Enikő, Nagy Eszter 4.b, Kránitz Dorka, Sudár Boróka, Molnár Eszter, Dányi Éda 5.d, Somfai Borka, Kapui Vilmos 6.a, Bodnár Dorina 6.c, Kukorelli Olivér 6.d, Pongrátz Natália 7.c, Kelemen Viktória, Dávid Noémi 8.A, Szücs Borbála, Czuczor Eszter 10.B, Kuller Jázmin 11.A, Domján Ákos, Csuta Rita, Gaál Gergely 11.B. 
Délelőtt az egész iskola, délután pedig az érdeklődő szülők, nagyszülők, hozzátartozók tekinthették meg az előadást.
 
A két Lotti képek>>
 

2018.04.26. - Elsőáldozás 2018

 "Üdvözölt Légy kedves ünnep
Tiszta szívek ünnepe!
Ragyogjon be fehér fényed
Szívünk – lelkünk mélyébe."
(Sík Sándor: Fehér nap)
 
Április 22-én, a Jó Pásztor vasárnapján harmadik évfolyamos diákjaink fehér ruhába öltözve, tiszta lelkülettel vehették magukhoz először Krisztus szent testét. Hála és köszönet a felkészítésért a hitoktatóknak, osztályfőnököknek, Ferenc atyának!
 
 
 

2018.04.26. - TSZM április - Hétköznapi extázisaink

2018. április 18-án került sor a Tiszta Szívek Mozgalmának utolsó találkozójára az idei tanévben. Az előadó Béri Renátó kármelita atya volt, aki ez alkalommal is izgalmas témával készült a jelenlévő nagyszámú vendégsereg számára. Renátó atya előadásában az extáziskeresés különböző formáiról beszélt. Kitért arra, hogy minden embernek szüksége van a boldog extázis pillanataira, hiszen közös vágyunk az, hogy szabaddá váljunk. A helyesen megélt extázis gyümölcse a katarzis, a megtisztulás, amikor tisztábban látjuk önmagunkat; míg a helytelen módon keresett extázis fájdalomhoz, csalódáshoz vezet. Renátó atya számtalan példán keresztül szemléltette a hétköznapokban megélt extázis különböző formáit.
Az előadást követően közös dallal és egy szép albummal köszöntük meg Renátó atyának, hogy négy éven keresztül a TSZM lelki vezetője volt és Isten áldását kértük további terveire, munkájára.
Némethné Gábor Krisztina

2018.04.24. - Vízipólós siker

A Diákolimpia Vízipóló városi döntőjének harmadik korcsoportjában iskolánk csapata I. helyezést ért el. Gratulálunk a győzteseknek! 
 
     
 

2018.04.20. - Az Apor Kórus sikere az Éneklő ifjúság minősítő hangversenyen

2018.április 19-én került megrendezésre az Éneklő Ifjúság Hangverseny, Győr város iskolai kórusainak országos minősítő hangversenye, melyen ezúttal 14 kórus lépett fel. A zsűri kiemelte az országos viszonylatban is magas színvonalú rendezvényt.
 
Az Apor Vilmos Iskolaközpont Énekkara/Vegyeskara:
zongorán km. Ney Andrea, karnagy Iván Gabriella
 
ARANY DIPLOMÁVAL MINŐSÍTÉS,
ORSZÁGOS DICSÉRŐ OKLEVÉL (hangzás, művészi munka)
KÜLÖNDÍJ: KODÁLY LENGYEL LÁSZLÓ tolmácsolásáért
 
A rendezvényt megtisztelte jelenlétével a Magyar Kodály Társaság, amely a fellépő 14 kórus közül az Apor iskola kórusát külön elismerésben is részesítette a Kodály művek magas szintű tolmácsolásáért.
 
Gratuláció az iskolai kórus minden tagjának!

2018.04.18. - Költészet napi irodalmi vetélkedő

2018. április 11-én. József Attila születésnapjáról emlékeztünk meg a költő életművét és verseit feldolgozó irodalmi vetélkedővel.
 
8 gimnazista csoport mérte össze tudását a vidám, kreatív feladatok megoldása során.
 
I. helyezett: Bögrék (12.C) csapat
II. helyezett: Szerpentin (10.B) csapat
III. helyezett: Talán eltűnök (vegyes) csapat
Gratulálunk!
Csizmadia Gertrúd, Gyallai Beatrix és Vaszariné Horváth Márta tanárnő
 

2018.04.18. - TAVASZI HANGVERSENY A SZENT ANNA TEMPLOMBAN

2018.április 18-án 15 órakor a Szent Anna Otthon Kápolnájában az Apor Iskola énekkarának tavaszi hangversenye lesz. Zongorán kísér Ney Andrea, vezényel Iván Gabriella
Szeretettel várunk Mindenkit!

2018.04.17. - Iskolánk tanulói a dobogón!

Április 13-án, pénteken, Németh Anna I., Miletics Zsófia II. helyezést ért el a Váci Mihály nevével fémjelzett városi versmondó versenyen, amelyet a költőről elnevezett Győrszentiváni Általános Iskolában tartottak. Felkészítő tanáruk Schindlerné Nagy Kinga. Mindkét tanulónak gratulálunk!
 

2018.04.16. - Országos Robotprogramozó Verseny - döntő

2018. április 14-én (szombaton) Kecskeméten került megrendezésre a IX. Robotprogramozó Országos Csapatverseny döntője. A versenyre idén 106 csapat nevezett, ami országos csúcs, és a hazai szervezésű versenyek közül a kecskeméti a legnagyobb. A három regionális forduló legjobb robotprogramozó csapatai érkeztek a döntőre. Iskolánkat két csapat képviselte, akik a regionális döntőn első helyet, az országod fordulón pedig szoros küzdelemben a 3. és a 4. helyezést érték el.
 
II. kategóriában 3. helyezett a RoboTrió csapat:
Bocskai Gábor 6.a
Szücs Marcell 6.a
Dudás Tamás 6.d
 
III. kategóriában 4. helyezett az ElektroGeniusz csapat:
Batha Benedek 8.a
Czuczor Tamás 8.a
Kovács Martin 8.a
 
Felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó
 
 

2018.04.16. - A két Lotti - musical az Apor iskolában

 Április 27-én, pénteken 18.00-kor  a Két Lotti című musical-t adják elő diájaink az Apor iskolában.
Szerettel várunk minden kedves érdeklődőt!
 
Helyszín: Apor iskola aulája
 
 
 

2018.04.15. - Apor egészséghét

2018. április 9-13. között a Apor Diákönkormányzat szervezésében EGÉSZSÉGHÉT programsorozat valósult meg. A fiatalok ötletéből indult el a kezdeményezés, amellyel az egészséges életvitelre próbálták felhívni társaik figyelmét. Hétfőn a kerékpárral érkezők almát kaptak ajándékba: Minden nap egy alma, az orvost távolt tartja... A nagyszünetben az Országos Mentőszolgálat munkatársai tartottak újraélesztéssel kapcsolatos izgalmas bemutatót. Kedden Kovácsovics Noémi vezetett aerobikot a szünetudvarban, amelyen a nagyszámú diáksereg átmozgathatta magát. Szerdán a szünetekben az egészséges étkezésre hívták fel a figyelmet a fiatalok. Ezzel kapcsolatosan lehetett zöldségételeket, aszalt finomságokat és tejtermékeket kóstolni. Délután Dr. Feller Gábor főorvos úr előadásán vehettünk részt, ahol doktor úr a pozitív életvitel, életszemlélet fontosságára hívta fel a figyelmünket, rámutatva a fiatalokat különösen körbe vevő veszélyekre, azok elkerülésére. Csütörtökön Árpási Kitti védőnő segítségével vérnyomás mérés, valamint a kilélegzett levegő széndioxit-tartalmának a vizsgálatára nyílt mód. Pénteken Kövecses Patrícia vezette Flashmob újabb mozgásra invitálta az érdeklődőket. A hét eseményei mellett egészség totón mérhette össze ki-ki a tudását. A totó összeállításáért, a programokkal kapcsolatos tanácsokért külön köszönetet mondunk iskolaorvosunknak, Dr. Balogh Juditnak, valamint Árpási Kitti védőnőnek.
 
 
 

2018.04.15. - TSZM előadás 2018 április

 

2018.04.14. - Német nyelvi verseny Eisenstadtban

A 2017/2018-as tanévben, áprilisban került megrendezésre az eisenstadti német nyelvi verseny. Az írásbeli forduló után három kategóriában, az első három helyezett diákkal utaztunk a szóbeli második fordulóra az eisenstadti gimnáziumba. Diákjaink kellemes hangulatban versenyeztek, majd ebéd után megnéztük a belvárost, az Eszterházy-kastélyt, a Haydn-házat, sétáltunk a kastélyparkban,a főutcán. Délután mindenkit várt egy közös sütizés és egy kis szabad program.
Estefelé szép élményekkel gazdagodva indultunk vissza.
 
   
 
A verseny eredményei:
 
4 évfolyamos gimnázium:
1.Végh Vanessza 10.C
2.Ulrich Anna 10.C
3.Cseszneki Zita 10.C
 
6 évfolyamos gimnázium:
1.Haszilló Dominik 9.A
2.Veres Dorina 9.A
3. Szammer Barna 10.A és Bognár Márton 9.A
 
Német 2. idegen nyelv:
1. Németh Luca 11.B
2. Bohuniczky Zsófia 11.B
3. Kránicz Péter 11.B
 
Mindenkinek gratulálunk és további sok sikert kívánunk!
Sárvári Beáta

2018.04.12. - Ismerkedés az online katalógussal

2018. március 12-én könyvtárhasználati bemutató órára látogattak iskolánkba győri könyvtárosok, könyvtárostanárok. A foglalkozásra annak a kezdeményezésnek a keretében került sor, hogy a mi térségünkben is kialakuljon egy iskolai könyvtári munkaközösség, szerveződjenek műhelyfoglalkozások, legyen alkalom tapasztalatcserére.
A bemutató óra az 5.c osztályosok részvételével zajlott, témáját pedig iskolánk online katalógusával való ismerkedés adta. A tanulók korábban megszerzett könyvtári és informatikai ismereteit vegyítettem a matematikával oly módon, hogy az online katalógusban történő többszempontú keresést gyakoroltató feladatok mindegyike játékos módon kapcsolódott matematikáról szóló könyvekhez, matematikát tanító tanárokhoz. A gyerekek lelkesen és nagyon ügyesen dolgoztak, dicsérő szavakat kaptunk a vendégül érkezett pedagógusoktól is.
 

2018.04.11. - Érzékenyítő órák a 3. évfolyamon

Iskolánk 3. évfolyamos tanulói környezetismeret óra keretében Érzékenyítő oktatáson vettek részt március 23-án a kollégium dísztermében. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyik munkatársa, Borsodi Erzsébet látássérült volt a segítségünkre, hogy megismerkedhessünk a fogyatékossággal élők mindennapjaival. A gyermekek számára nagyon érdekes és tanulságos előadást tartott arról, hogy mindaz ami számunkra természetes a mindennapokban, az a fogyatékossággal élők számára milyen nagy kihívásokat jelent. Külön élmény volt, hogy a gyermekek megismerkedhettek egy vakvezető kutyával, Gesztenyével. Reméljük a gyerekek valóban fogékonyabbá és érzékenyebbé váltak nehézségekkel küzdő embertársaink iránt.
Köszönjük a lehetőséget a Szervezőknek.
 

2018.04.10. - Versenyeredmény

KUDELA KLÁRA 2.b osztályos tanuló a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Művelődési Ház által meghirdetett " Hegyalján innen, Sokorón túl" népmesemondó versenyen I. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Borsó Bernadett
Szeretettel gratulálunk!

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »