Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
242526272829
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.02.15.
Itt a farsang! Áll a bál!
Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, Csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő. (Gazdag Erzsi: Itt a farsang)   A farsangi időszakban igazán gazdag programok részesei lehetünk! Isko...
2020.02.11.
A mi bajnokunk: Peresztegi-Nagy Kinga
Sajnos, kevesen ismerik iskolánkban Kingát, a 12. B osztály tanulóját. Ideje, hogy minden aporos halljon róla, hogy büszkék lehessünk rá és hálát adhassunk érte! Kinga már második éve magántanuló, mer...
2020.02.10.
Kirándulás szervezése
Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek! Az idei tanévben is szeretettel várjuk az 1. vagy 2. nyelvként németet tanuló diákjainkat 7. évfolyamtól kétnapos ausztriai kirándulásunkra Semmeringbe. Időpont: 2020...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

2019.12.19. - Karácsonyi műsor a Szent Anna otthonban és a kórházban

A kórházmisszió keretében december 18-án az Apor iskola diákjai karácsonyi műsorral örvendeztették meg a Szent Anna Otthon lakóit és a Petz Aladár megyei Kórház onkológiai osztályának betegeit és ápolóit. A műsorban elhangzó dalok, versek és imák sokak szemébe könnyeket csaltak. Az előadást követően az osztályon dolgozó nővérek és Benkó Attila kórházlelkész kedves ajándékkal lepték meg a szereplőket.
 
A karácsonyi műsorban közreműködtek:
Balogh Karolina (10.C) - vers
Baros Bori (9.A) – vers
Horváth Anasztázia (11.A) – vers
Horváth Fernandes Dalma (3.A) -ánek
Horváth Luca (9.C) – ének
Horváth Nóra (Czuczor) – ének
Langmár Zoltán (9.A) – vers
Major Borbála (11.A) – gitár, ének
Major Sára (11.B) – gitár, ének
Németh Zalán (9.A) – vers
Szele Zsolt (11.C) – gitár, ének
Kovács Anna Zsuzsanna  tanárnő – ének
Némethné Gábor Krisztina
 
 

2019.12.18. - Betlehemes

Iskolánk 4.c és 4.d osztálya advent második vasárnapján Betlehemes játékot adott elő a Széchenyi téren, a városi gyertyagyújtáson. A gyermekek- szüleik, tanítóik és a népes nézőközönség előtt-mély átéléssel játszották el Jézus születésének örömét.
 
"Kicsi Jézus, szeretet virága, hozz békét és áldást minden magyar családra!"
 
Ezzel a befejező gondolattal kívántunk minden jóakaratú embernek Istentől áldott karácsonyi ünnepeket!
 
 

2019.12.18. - Német nyelvű vers-és prózamondó verseny

2019. december 11-én került sor a német nyelvű vers-és prózamondó versenyre, ahol
 
 
PONÁCZ ALEX 1. b osztályos tanuló 1. helyezést ért el
 
és ORAVECZ DONÁT 5. c osztályos tanuló különdíjas lett.
 
Felkészítő tanár: Csákiné Kiss Zsuzsanna
 
Szeretettel gratulálunk a versenyzőknek és további sikereket kívánunk!
 
Német nyelvi munkaközösség

2019.12.18. - Kiskarácsony - DÖK karácsony

Hagyomány, hogy az iskola diákönkormányzatában karácsonyi összejövetelt tartunk. Szétszortíroztuk az adventi üzeneteket, amelyeket a DÖKposta elvisz a címzettekhez. Ezt követően kis játékra, beszélgetésre, eszem-iszomra került sor, majd feldíszítettük az iskola karácsonyfáját.
 
 
 
 

2019.12.18. - Sportolkozz! 2019

November végén került megrendezésre a Városi Diák Fórum által rendezett Sportolkozz! A vetélkedőhöz idén a Pálffy iskola biztosította a helyszínt. 20 db sportos és gondolkodós feladatot kellett a versenyzőknek teljesíteni. Iskolánkból a SpártApor csapat nevezett a 11. évfolyamból, akik tisztességesen helytálltak. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szalontay Lukácsné (Adrienn néni) tanárnőnek a felügyelést és segítséget!
 

2019.12.18. - Kilencedikesek csapatépítése

Az iskola diálönkormányzata különös figyelemmel kíséri a kilencedik osztályosokat. Az ősz folyamán a Katalin-bál előtt csapatépítő, az osztályokat és az évfolyamot "összerázó" feladatokkal próbálták a még jobb ismeretségeket kialakítani, az újak beilleszkedését segíteni. Az egész héten át tartó programban folyosói vonatozás, éneklés, ügyességi feladatok...szerepeltek.
 
   

2019.12.18. - Tiszta Szívek Mozgalma: "Ha ismernéd Isten ajándékát" (Jn 4, 10a) - Ajándék vagyok

2019. december 12-én került sor a Tiszta Szívek Mozgalmának adventi előadására. Az elmélkedést Kálmán Imre atya, a győri Brenner János Hittudományi Főiskola prefektusa, a Győri Egyházmegye püspöki irodaigazgatója és a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus egyházmegyei referense tartotta. Imre atya előadásának elején buzdította a fiatalokat a jövő évi Eucharisztikus Kongresszus rendezvényein való részvételre, különösen a szeptember 18-án megrendezésre kerülő ifjúsági estre a Papp László Sportarénában. Előadásának második részében az atya a szamariai asszony történetéből kiindulva arról beszélt, hogy a hitből fakadó öröm mindenkit magával ragad és embereket vonz Istenhez és az Egyházhoz. Jézus kíváncsi ránk, számára mindenki egyformán fontos és tudja, mi lakozik bennünk. Ha Jézust úgy ismernénk, ahogy Ő ismer bennünket, akkor állandóan keresnénk a Vele való kapcsolatot. Ahogy a bibliai történetben szereplő asszony a kútnál találkozott az Úrral, úgy nekünk is meg kell találnunk azt a forrást, ahol Jézussal találkozhatunk.
Imre atya előadásának harmadik részében arról beszélt a jelenlévő fiataloknak, hogy nagyon fontos, hogy párkapcsolataikban – lemondva az önzésről - képesek legyenek ajándékká válni a másik számára és ajándékként fogadni őt. Az „ajándék-létet” tudatosítani kell magunkban és fel kell ismernünk azokat az ajándékokat, lehetőségeket, melyeket Isten rejtett el a szívünkben.
Az előadás végén, Igazgató Úr köszöntő szavait követően a 10. C osztályos lányok zenés koreográfiával lepték meg Imre atyát és a jelenlévő vendégeket. Köszönjük az előadónak az elhangzott értékes gondolatokat, a vendégeknek a részvételt és mindenkit szeretettel várunk tavasszal a TSZM következő rendezvényére.
 

2019.12.17. - Holenda verseny

Idén december 14-én került sor a Holenda Barnabás Matematika versenyre. A több, mit 1000 résztvevő kisdiák a győri Apor iskolában, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Általános Iskolában, a mosonmagyaróvári Piarista Általános Iskola és Gimnáziumban, a kapuvári Páli Szent Vince Római Katolikus Általános Iskolában, a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskolában, a tatabányai Bolyai János Általános Iskolában, valamint az esztergomi PPKE Vitéz János Gyakorlóiskolában oldhatták meg a feladatokat. A központi javítást követően az ünnepélyes díjkiosztóra 2020. január 24-én kerül sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A díjazottakat január elején a szervezők - iskoláikon keresztül - írásban tájékoztatják.
 

2019.12.17. - Macik a gyógyulásért!

2012.12.12-én a macik átadásával hivatalosan is lezárult a 2019-es Maci Kórház – Menjünk együtt haza! gyűjtés „Sportolók a gyerekekért” akciója, melyben az ETO koordinálásával, sportolók és támogatóik segítségével 3714 maci gyűlt össze a beteg gyerekeknek. Iskolánk és részt vett a megmozdulásban. Az aulánkban kihelyezett gyűjtődobozban 153 maci várta, hogy gazdára talljon egy beteg gyermeknél. A 7.B osztály tanulói egy macidobozt rajzaikkal is dekoráltak, amely az ETO-ban került kihelyezésre és sok - sok macit dobtak bele a meccsre érkező szurkolók. Köszönjük a támogatást!
 

2019.12.16. - Újra az ország 100 legjobb iskolája között az Apor!

Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az idén újra az ország legjobb 100 iskolája között szerepel az Apor. A HVG sorrendjében a Matematika és Szövegértés kompetencia-mérés, a Magyar- , a Matematika-, a Történelem-, és a Nyelvi- érettségi, valamint a Felvételi eredmények számítottak, így a 78. helyen végeztünk.

2019.12.16. - Iskolánk kórusa szerepelt Eisenstadtban

December 12-én iskolánk kórusa az eisenstadti zarándok templomban, „Bergkirche" „ szerepelt. Egy este adventben című műsorban az osztrák testvériskola diákjai és iskolánk kórusa énekelt. Dr. Hontváriné Iván Gabriella énektanárnő vezetésével. Nagyon nagy dicséretben részesült a kórus és a zenekar, mert előadásukkal még szebbé és ünnepélyesebbé varázsolták a műsort. Nagyon szépen köszönik az eisenstadti Wolfgarten gimnázium igazgatója és tanárai, hogy kórusunk igazi, csodálatos, szép karácsonyi élménnyel ajándékozta meg a hallgatóságot.
Köszönjük szépen a szép és gondos munkáját a tanárnőnek, és a kórus és a zenekar minden egyes tagjának!
 
Szervező: Dr. Hontváriné Iván Gabriella, Kapcsolattartó: Bukits Ernő
 

2019.12.13. - Randóti Miklós-emlékverseny

Idén ünnepeljük Radnóti Miklós születésének 110. évfordulóját, ebből az alkalomból szervezte meg a TIT Pannon Egyesület versenyét, mely átfogta a költő egész pályaképét, műveit.
 
 
A sokoldalú, érdekes feladatokat megoldók közül iskolánk két diákja:
 
Ulrich Anna Csenge (12.C) és Ujvári Dorka (12.C)
holtversenyben az I. helyezést érte el.
 
Felkészítő tanár: Vaszariné Horváth Márta
Gratulálunk a szép eredményhez!
 

2019.12.12. - BOLDOGÍTÓ JÓ CSELEKEDETEK

Advent, a karácsonyra való lelki felkészülés időszaka. Ilyenkor jó cselekedetekkel is készülünk Jézus születésének ünnepére. Sokunkban felerősödik a vágy, hogy valamit tudjunk ajándékozni a környezetünkben élő rászorulóknak, anyagi hiányt szenvedőknek. Mi is igyekeztünk kis dolgokat, nagy szeretettel tenni. Iskolánk diákja, Tóth Ármin Attila 10.A osztályos tanuló egy nagyot és merészet álmodott. December 7-re jótékonysági futást szervezett a Lurkó Alapítvány részére. Az álmot tett követte. Az iskola mögötti futópályán lehetett a távot teljesíteni. Nagy örömmel csatlakoztunk a támogatáshoz. December 11-én iskolánk hátrányos helyzetű tanulói számára szerveztük meg a szokásos jótékonysági gyümölcsnapunkat. A gyerekek által hozott gyümölcsből kb. 250 l frissen facsart lé és gyümölcssaláta készült, amit aztán a környezettudatosság jegyében saját poharakban vásároltuk meg. Ezekkel a jó cselekedetekkel egy csodálatos küldetésünket teljesítettük. A tetteink középpontjában Jézus áll, nem mi! Ő a legnagyobb ajándék mindannyiunk számára és erre emlékeztetjük mindig a világot a kis dolgokkal, amit nagy szeretettel adunk!
 

2019.12.07. - Szent Miklós püspökre emlékeztünk

December 6-án reggel örömteli várakozással érkeztek a gyermekek az iskolába. A csengő hangja is ünnepi dallammal fogadta a diákokat. Szent Miklós püspök követe, a jóságos Mikulás 9 órakor érkezett meg a legkisebb diákokhoz. Az első évfolyamos kisgyermekek színvonalas műsorral készültek. Eljátszották Miklós püspök legendáját, vidám dalokkal, versekkel és tánccal köszöntötték a Mikulást, aki megdicsérte az alsó tagozatos tanulókat, édességgel és játékokkal ajándékozta meg őket. Búcsúzáskor megígérte, hogy jövőre is ellátogat a sok szorgalmas kisdiákhoz az Apor iskolába.
A felső tagozatosokhoz és a gimnazistákhoz a DÖKmikulás látogatott el. A nagy diákok ígéretet tettek, hogy jók lesznek és tanulni fognak...stb... Mikulás bácsi Langoló tekintettel jó tanácsokat és cukrot osztogatott, miközben a diákok énekelve köszöntötték.
 
Alsósok képek  |   giMIKULÁS képek

2019.12.05. - Utazó Planetárium

Újra ellátogatott isklánkba az Utazó Planetárium. Szalontay Lukácsné szervezésében megvalósuló rendhagyó órákon a nagy népszerűségnek örvendő 7 m átmérőjű 60 ember befogadására alkalmas "sátorban" a 4-8. évfolyamos tanulók utazhattak a világegyetemben.
 
     

2019.12.05. - Aporos siker a FIRST LEGO League robotika versenyen

Iskolánk csapata az idei évben is sikeresen szerepelt a FIRST LEGO League nemzetközi robotépítő és -programozó versenyen, amely jóval több, mint „csupán” egy robotverseny. Világszerte egységes szabályrendszerrel zajló nemzetközi versenysorozat az egyik legkomplexebb a hasonló programok közül. A küzdelmek során LEGO-robot építésben, programozásban, csapatmunka, illetve kutatási és kommunikációs feladatokban mérkőznek meg a csapatok. A programozási tudáson túl számos egyéb készség, képesség meglétét is teszteli a verseny. Az évente változó téma idén: a City Shaper volt. A megmérettetést heteken-hónapokon át tartó előzetes kutatás előzte meg, amelyet egy, a témához kapcsolódó innovatív ötlet kidolgozása követett. Ezt a versenyen egy szakmai zsűri előtt kellett bemutatni.
 
Az APORTECH csapat eredménye:
 
Csapatmunka 1. helyezés
Összetett 3. helyezés
 
A csapat tagjai:
Dávid Noémi 10.A
Batha Benedek 10.A
Czuczor Tamás 10.A
Kovács Martin 10.A
Felkészítő: Horváthné Ikker Ildikó
 
Köszönjük a NEMAK Győr Kft támogatását, hogy lehetővé tették számunkra a versenyen való részvételt! Köszönjük Dr.Horváth Balázs dékán úrnak és Petrovicz Anna építészmérnöknek (volt aporos diáknak), hogy segítették csapatunk felkészülését!
 
Gratulálunk a csapatnak és köszönjük a felkészítő kolléga munkáját!
 
 

2019.12.05. - Vörs a betlehemek fővárosa

Advent első vasárnapjának fogalomköre a hithez kapcsolódik. Ezen a vasárnapon a gyertyagyújtás közben érdemes végiggondolni hitünket, azt, hogy miben, mikben hiszünk, s hogy hiszünk-e egyáltalán, vagy kiüresedett ritusként gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit? Hitünk szerint mit is ünneplünk karácsonykor? A kis Jézust? A szeretetet? A fenyőfát? Az ajándékozást? A vásárlást? A családot? Ezen a napon 55 fős csoport, aporos diákok és szülők indultunk Vörsre, hogy az alig 500 fős kis Somogy megyei csodát rejtő falucskába látogassunk. Itt építik meg minden évben 1948 óta immár Európa legnagyobb belső Betlehemét, amely mára igazi kuriózum lett. Délelőtt meglátogattuk Balatonszentgyörgyön a Csillagvár Múzeum végvári panoptikumát, a huszár kiállítást és a pincerendszerét, Vörsön pedig a Talpasház és a Tűzoltó Múzeum sem maradhatott ki. Délután Adventnyitó püspöki misén vettünk részt, ahol tanulóink is ministráltak nagy örömmel. Wass Albert szavaival itt az „Angyalok Tisztására” léptünk. „Megnyílik a szíved, és az angyalok észrevétlenül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket a szívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet. Utunkról ezekkel az élményekkel érkeztünk haza!
Szalontay Lukácsné
 
Vörs képek>>

2019.12.04. - Helyesírási verseny

Minden év novemberében rendezzük meg a gimnazisták iskolai helyesírási versenyét. Ezáltal is szeretnénk felhívni a tanulóink figyelmét arra, hogy az anyanyelv érték, amelyet ápolni s becsülni kell. Szeretnénk elérni, hogy minél többen igényesen, tudatosan használják a magyar nyelvet. Idén is sok jó megoldás született a tesztben és a tollbamondásban is. Első két helyezettük képviseli majd iskolánkat az Implom József Középiskolai Helyesírási Versenyen.
 
A következő végeredmény született:
 
I.helyezett: Hasziló Dominik 11.A
II. helyezett: Veres Dorina 11.A
III. helyezett: Németh Eszter 10.A
 
Gratulálunk a résztvevőknek és a helyezetteknek, további eredményes versenyzést kívánunk!
 

2019.12.02. - Tiszta Szívek Mozgalma

 

2019.12.02. - Az Aporos matematikaoktatás elismerése

Nagy örömünkre szolgált, hogy ismét elismerésben részesítette a Budapesti Műszaki Egyetem az Apor iskolát, mert a 2019. évben a hozzájuk jelentkező és felvett hallgatók az úgynevezett nulladik zárthelyi dolgozatot sikeresen, kiemelkedő átlaggal teljesítették: kategóriánkban az ötödik helyen szerepeltünk. A meghívott iskolák képviselői egy szakmai beszélgetésen vettek részt és részletesen kielemezték a tavalyi, valamint az elmúlt évek dolgozatait, emellett jövőbe mutató ötletbörzét tartottak. 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »