Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
0102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2022.01.23.
Közös iskolai szentmise
A szentírás vasárnapján került sor a Szentlélek-templomban a soron következő iskolai diákmisékre. A Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből vett Szentlecke témája: "Az Egyház Krisztus...
2022.01.21.
Ökumenikus imahét
Az ökumenikus imahét alkalmával iskolánkban reggelente a különböző felekezetek által vezetett imákkal kezdtök a napunkat az iskolarádión keresztül. A katolikus és evangélikus imák sorát a mai napon a ...
2022.01.20.
Közlemény
Kedves Szülők, Diákjaink!   Örömmel jelzem, hogy a fűtést 13 órakor újra elindítottuk, a radiátorok már melegednek. A holnapi napon már a megszokott körülmények között várunk mindenkit. A kelle...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 »

2021.12.01. - Bolyai Matematika Csapatverseny megyei döntője

Bolyai Matematika Csapatverseny megyei döntője
 
Idén iskolánkban bonyolítottuk le a Bolyai Matematika Csapatversenyt. A 6-8. évfolyamon 11 csapat 43 versenyzője mérte össze tudását a megye többi csapatával szemben.
A verseny során fontos volt a közös munka, az összedolgozás és az együttgondolkodás. A legeredményesebben a 7. évfolyam „Mit tudom én?” nevű csapata szerepelt, ők az előkelő 3. helyen végeztek és külön díjazásban részesültek.
 
Évfolyamonként elért legjobb eredmények:
 
6. évfolyam:
12. hely: Tamás Benedek, Halmos Lóránt, Pintér Zoárd
27. hely: Endrődy Benedek, Horváth Dávid, Róth Vilmos, Szabó Luca
 
7. évfolyam:
3. hely: Hideg János, Haklik Máté János, Erlitz Hunor, Kondor Áron
18. hely: Nagy Fruzsina, Kránitz Hunor Boldizsár, Segovits Kata Sára, Sudár Máté
21. hely: Böcskei Blanka, Varga Tamás Bence, Ottófi Dávid, Oravecz Donát
 
8. évfolyam:
9. hely: László Botond, Horváth Tamás Benedek, Bors Zoltán, Zsumbera Máté
16. hely: Varga Bence, Módos Emma, Nagy Enkő, Nagy Eszter
17. hely: Kozma Hanga, Petróczi Petra, Török Eszter, Tóth Maja
 
Felkészítő tanárok: Horváthné Ikker Ildikó, Mileticsné Csonka Orsolya, Tóth Judit, Vidáné Papp Csilla
 
Gratulálunk az elért eredményekhez és az elkövetkező versenyekhez is sok sikert kívánunk!
 

2021.11.28. - Adventi gyertyagyújtás

"Adventi hírnök, friss fenyőág
lobog az első gyertyaláng..."
 
Szombaton az esti szentmise alkalmával meggyújtottuk az első adventi gyertyát. A megváltó születésének ünnepére készülve a jóistennek hála, hogy együtt imádkozhattunk az iskolai közös diákmiséken a Szentlélek-templomban. Szombaton este az alsó tagozatosok szép hagyománya folytatódott: Ferenc atya megáldotta a Szent család képeit, s útnak indította, hogy minden nap más családnál emlékeztessen közös imádságban: az Úr közel van!
Reggel 7:15-kor szeretettel várjuk a szülőket az iskolai reggeli szentmisékre az aktuális járványügyi rendelkezések szigorú betratása mellett! A Szentlélek-templomban minden nap 18:00-kor "esthajnali" szentmiséken várjuk a kedves híveket az adventi időszakban.
 
 

2021.11.28. - TŰZMADÁR RAJZPÁLYÁZAT

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Generációk Művelődési Háza a 20. Győri Könyvszalon alkalmából idén is meghirdette a Könyvszalonhoz kapcsolódó nagysikerű rajzpályázatát.
A mese, amit a szervezők ebben az évben választottak Benedek Elektől a Tűzmadár meséje volt. „A tűzmadár, akinek a tolla s a szárnya olyan volt, mintha lánggal égett volna…” – sok kisgyermek fantáziáját megmozgatta, hisz idén a szokásosnál is több pályamunka érkezett a felhívásra.
 
Így különösen nagy örömünkre szolgál, hogy a zsűri az Apor Művészeti Iskola két tanulójának a rajzát is a legjobbak közé választotta:
MENTES GELLÉRT, alapfok1. – Felkészítő tanár: Turóczi Zoltánné
 
GOTTHÁRD JÚLIA, alapfok 2. – Felkészítő tanár: Kovács Tamásné
 
Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán, a Misztrál Együttes Álomkófic című koncertje előtt került sor.
A díjazott rajzokat a Könyvszalon ideje alatt a színházban, a Mesekuckó kiállításán lehetett megtekinteni, illetve a későbbiekben a Generációk Háza honlapján lesznek láthatók.
 
 
 

2021.11.22. - Felhívás

 
2021.11.22. hétfő reggeltől az intézmény teljes területén (zárt térben), a tanórák ideje alatt is kötelező lesz a maszk viselése mind a pedagógusok, mind pedig a diákok részére!
Váradi József
intézményvezető

2021.11.19. - Mobilis nyeremény

November 16-án kedden az iskola 10.B osztályos tanulói a győri Mobility Digitális Élményközpont foglalkozásán vettek részt. Ezt, a város Győr a hálón: 750 - Rajta lógunk online vetélkedőjén nyertük. Négy kategóriában neveztünk, amiből a szakácskönyvbe készített két recepttel 2. helyezést értünk el. A foglalkozáson a gyerekeket csoportokra osztották: lehetett programozni, szabadulószoba feladatait megoldani, animációs filmet készíteni, robotokat irányítani. Mindzet egy finom ebéddel fejeztük be. A napot társasjátékozással zártuk.
Nagyné Somogyi Ágnes
 
Gyerekek véleménye:
 
Az egész osztály nagyon jól érezte magát a Mobility által megszervezett napon. Robotikával kapcsolatos interaktív feladatokat is mindenki érdekesnek találta. A program legjobb részei azok voltak, amikor mi magunk is kipróbálhattuk a robotok irányítását. A program végén különböző társasjátékokkal is játszhattunk. Az itteni élmények alapján szívesen visszamennénk.
 
Mobilis képek>>

2021.11.19. - Zöldítsük vissza a Földet!

Ökoiskola lévén a tavalyi évben elkezdődött fásítási programunkat az idei évben is folytattuk. Akciónkat most AZ ÉLET NAPJA-hoz (november 9.) kapcsoltuk. Mivel a környezetvédelem kiemelten fontos ügy lett, annak érdekében, hogy zöldebbé, élhetőbbé tegyük környezetünket csatlakoztunk a Zöld Győr megteremtésének támogatásához is. Az idén is minden évfolyamunk (12) vásárolt egy vérszilvafát, amit 18-án az osztályok képviselői elültettek. Faültetésünket támogatta Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő és a GYŐR-SZOL Zrt.
 
„Aki fát ültet, önmagán kívül másokat is szeret.” (angol közmondás)
 

2021.11.16. - Felhívás

Kedves Szülők!
 
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az intézményben kihirdetett, karanténba került osztályok (1-6. évfolyam) tanulóinak napközis ellátását, ill. ebédjét lemondjuk a karantén végéig. Kérjük, a (7-12. évfolyam esetében) a Szülők egyénileg mondják le az étkezést!
Váradi József
intézményvezető
 

2021.11.16. - Szent Márton - nap az alsó tagozaton

 „A jótett felmelegíti az emberi szíveket!”
(Szent Márton püspök)
 
Iskolaközpontunk alsó tagozatos tanulói és családjai, 2021. november 12-én délután Szent Mártonra emlékeztek. Az osztálytermekben a tanító nénik Márton püspök alázatosságáról, jószívűségéről meséltek a gyermekeknek. A vidám hangulatú kézműves foglalkozáson, szebbnél szebb lámpásokat készítettek a kisdiákok. Az ízlésesen megterített asztaloknál elfogyasztották a finom libamájas kenyeret.
16 órakor kezdődött az ünnepi műsor az aulában, melyre meghívtuk a szülőket is. Szent Márton püspök életéről szóló színdarabot tekintettük meg, a 4. a és 4. d osztályos tanulók és az alsósok Napsugár kórusának előadásában. A szereplők és az énekkar hiteles, lélekemelő előadása méltón közvetítette Szent Márton alázatát, irgalmasságát, jószívűségét és megmutatta a helyes életcélt – Jézus követését. A műsor után került sor az októberben meghirdetett Rózsafüzér – készítő verseny díjátadására. Benkovich Ferenc atya minden pályázó kisdiákot jutalomba részesített. Szent Márton naphoz kötődő lámpás körmenettel folytatódott a program. A kisgyermekek lámpásaiban kigyúlt a fény, ami a jócselekedetet jelképezi. A tanulók és a szülők együtt sétálva és énekelve vitték ki iskolánkból a szeretet fényét, ami hírül adta, hogy a megpróbáltatások közepette is van remény. Keresztény kultúránk hagyományait megőrizve, kellemes hangulatú délutánt töltöttünk együtt.
 

2021.11.15. - Segíts jól! - Aporos sikerek a Győri Egyházmegyei Karitász jubileumi rajzpályázatán

 Segíts jól! - Aporos sikerek a Győri Egyházmegyei Karitász jubileumi rajzpályázatán
 
A Katolikus Karitász megalakulása 90., újjáalakulása 30. évfordulója, valamint az idei Önkéntesség éve alkalmából országos rajz- és fotópályázatot hirdetett „Segíts jól!” címmel. A pályázat témája: „Tegyetek jót mindenkivel!” (Gal 6,10), azaz hogyan segít a Karitász és hogyan segítesz Te? A Karitász a pályázat céljául tűzte ki, hogy a résztvevők bemutassák az általuk megtapasztalt segítő tevékenységet a rajzolás és a fényképezés művészi eszközével, és kifejezzék a téma iránti érzékenységüket.
 
A Katolikus Karitász felhívására készülő alkotásokat hosszas közös gondolkodás, ötletelés, elmélkedés előzte meg. Mert hogyan is lehet „jól segíteni”?
Először persze mi is arra gondoltunk, hogy a jótékony célú pénzgyűjtésre, adományozásra kell gondolnunk. Aztán ahogy beszélgettünk, a másikon segítésnek még rengeteg lehetőségét fedeztük fel.
Lehet segíteni azzal is, hogy amiből nekünk sok jutott (játék, könyvek, ruhák) ajánlunk fel azoknak, akiknek ebből kevesebb van.
 
Nagy segítség lehet egy gyengébben tanuló osztálytársnak, ha elmagyarázzuk neki a matematikát, vagy gyakoroljuk vele a német rendhagyó igéket.
 
Segíthetünk idős embereknek azzal, hogy meglátogatjuk, meghallgatjuk őket, esetleg felolvasunk nekik. Mozgássérült társunkat kirándulni, kulturális programokra kísérhetjük el, közben segíthetjük őket a közlekedésben is. A másokon segítés lehetőségeit felderítve születtek aztán a szebbnél szebb képzőművészeti alkotások.
 
A győri egyházmegyei Karitász munkatársai és a győri Brenner János Hittudományi Főiskola papnövendékeiből alakult zsűri a közel kétszáz pályaműből 11 alkotást választott ki díjazottnak a négy kategóriában. Ezeknek a műveknek az alkotói ajándékcsomagban részesülnek, s alkotásukat továbbküldik az országos fordulóra.
Nagy örömünkre az Apor Iskola négy növendéke is díjazásban részesült:
 
Csanádi Felícián - 1. helyezés
– Fotópályázat kategória – Felkészítő tanár: Boda Ildikó
Csendes Csenge – 1. helyezés
- 9-12. osztály kategória – Felkészítő tanár: Pintérné Gergics Ágnes
Ölbei Alexandra – 2. helyezés
- 9-12. osztály kategória – Felkészítő tanár: Pintérné Gergics Ágnes
Molnár Melinda – 3. helyezés
- 9-12. osztály kategória – Felkészítő tanár: Pintérné Gergics Ágnes
 
A segítségnyújtást pedig – különösen most az Advent közeledtével – gyakorolni is fogjuk!
 

2021.11.09. - Emlékezés a vértanú Boldog Apor Vilmosra

Az iskolai reggeli szentmisén Benkovich Ferenc atya homíliájában a mai nap kettős nagy ünnepéről adott tanítást: "A mai evangéliumban Jézus a templomról beszélt. Innen ered minden forrás! A templom küszöbéből forrás fakad! (Ezekiel próféta) Ahová eljut szárasság idején az éltető víz - maga Jézus Krisztus - ott mindenhol élet van!
Ma az első bazilikának, a Lateráni Bazilikának, a pápa széktemplomának - amelyet Nagy Konstantin türelmi rendelete után Krisztusnak és Keresztelő Szent Jánosnak a tiszteletére szenteltek fel - az ünnepéről emlékezünk meg. Ez az a hely, amely "Caput et Mater Omnium Ecclesiarum", azaz Feje és Anyja miden templomnak.
A másik szép ünnep a mai napon méginkább kötődik hozzánk: 24 évvel ezelőtt ezen a napon Szent II. János Pál pápa Boldoggá avatta  a mi iskolánk égi pártfogóját és védelmezőjét, Apor püspök urat, aki életét az élő templomokért, a leányokért és a fiatalasszonyokért áldozta fel. Legyen mindig intő példa ennek az iskolának minden diákja, minden dolgozója részére, hogy nekünk ilyen égi közbenjárónk és példaképünk van, aki számára az Isten-templomok, az Ember teste-lelke az Szent! Kérjük ezen a szép napon Apor püspök úr közbenjárását, hogy testünk, lelkünk templomára mindig ügyelni tudjunk, azt szépítsük a jó cselekedetekkel, buzgó imádságokkal, szent áldozásal, hogy épüljön, gazdagodjon az Isten szent temploma mindenütt ezen a világon!"
    Boldog Apor Vilmos püspök! - Könyörögj érettünk!
 
A kollégium diákjai havonta egyszer a Szentlélek-templomban vesznek részt az esti szentmisén. Ezt teszik a mai napon is, hogy a forrásból töltekezzenek és hitvalló életükkel "Fejük és Anyjuk legyenek"  tanúságtételükkel a világban!

2021.11.07. - Citius, Altius, Fortius!

November 7-én került sor a fizika tanárok továbbképzésre Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információtechnológiai Karán. Dr. Juhász András az ELTE docense és a Pázmány Egyetem felkérésére, Gaál Barnabás tanár úr módszertani előadást tartott "Gyorsan, magasabbra, erősebben" címmel. A továbbképzésen még javaslatokat hallhattunk a természettudomány, különösen a fizika óraszámok lehetséges elosztásáról, a tananyag feldolgozásáról Dr. Juhász András tolmácsolásában. Az előadásokat Dr. Raffai Péter asztrofizikus zárta, akitől a gravitációs hullámokról hallhattunk érdekességeket. Délután laborlátogatással folytatódott a program: találkozhattunk az egyetemen folyó robotika és biológia területét összekapcsoló bionika laboratóriumban különféle érzékelési és művégtag megoldásokkal, majd a spineken tárolt információk lehetőségét ismerhettük meg. Befejezésül a mikrofluidumok világába kalauzolt bennünket az egyetem dékán professzora.

2021.11.04. - Tudományos délután Budapesten

November 3-án, szerdán különös tudományos kirándulásra került sor Budapesten. Ábrahám Csaba tanár úr a kollégiumi szakkör keretében végzett felkészítő munkájának eredménye, hogy tanítványa, Bőhm Kristóf 11.B osztályos tanuló egy országos csillagászati verseny első helyezettje lett. Ennek köszönhetően a MANT (Magyar Asztronautikai Társaság) meghívására Budapesten jártunk a Műszaki Egyetemen, ahol űrcégeket és magyar fejlesztéseket ismerhettünk meg a távközlés, műholdas kommunikáció, sugárzásvédelem, CUBESAT-ok, űrhajós kiválasztás stb. területén. Ezt követően NASA, ESA és orosz űrhajósokkal találkozhattunk, akik az űrállomás, az űrsikló, a Holdra szállás és a tervezett mars utazás jelentőségéről beszéltek.
A napot kiegészítettük Gaál Barnabás tanár úr által, az ELTE Anyagtudományi tanszékén tett látogatással, ahol megtekintehettünk egy állandó kiállítást, valamint betekintést nyerhettünk a fizika demnostrációs laboratórium felszerelésébe, munkájába.
 

2021.11.04. - Vadászati és Természeti Világkiállítás

A BIOLÓGIA munkaközösség szervezésében buszos utazást szerveztünk 2021. október 8.-ára. A Hungexpo teljes területén, összesen 8 pavilonban, interaktív kiállítások, virtuális valóság játékok, nemzetközi előadások és diorámák segítettek megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Hazánk vadászatával és vadgazdálkodásával egy ezeréves séta keretében ismerkedhettünk meg a Központi Magyar Kiállításon, de külön csarnokban mutatkoznak be a világ minden tájáról érkező nemzetek is.
 
Iskolánkból 52 diák vett részt, akiknek pályamunkát is meghirdettünk, „Élményeim a kiállításról” címmel. A beérkezett pályamunkák értékelése megtörtént, a diákokat a kiállításról hozott tárgyi emlékekkel jutalmazta a zsüri.
 
Helyezettek:
 
I. Kun Réka 6. b
II. Kaiser Odett 11.B
III. Sánta Kincső 7.A
 
Kun Réka élménybeszámolója:
„Nagyon jó volt! Én csak ennyit füzök hozzá. De nem, aki itt ülsz és olvasod, ne gondold, hogy ilyen rövid lesz ez a fogalmazás. Ahogy most itt ülök … visszagondolok erre a csodálatos utazásra. ….”
 
A további részleteket – a többi élménybeszámolóval együtt – megtalálhatjátok az első emeleti folyosó ÖKOTÁBLA-JÁN. Ismerkedjetek meg velük!
 

2021.11.02. - Múzeumban jártunk!

Az Apor Művészeti Iskola Alapfok 4., 5., 6., és a Továbbképző 7., 8., 9., 10. évfolyamok diákjai 2021. október 19-21. között láthatták a leghíresebb magyar festőművész, Munkácsy Mihály életművét a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban.
 
Boda Ildikó
Apor AMI intézmény-egység vezető
 

2021.11.02. - Szelektív hulladékgyűjtés

Egyértelművé vált, hogy fennmaradásunk és fejlődésünk feltétele a környezettel való harmonikus együttélés megteremtése. Tudomásul kell vennünk, hogy a Föld energia- és nyersanyagkészletei kimeríthetőek, és az az öntisztító, öngyógyító képessége is véges, amely az iparból, mezőgazdaságból és egyéb emberi tevékenységekből származó terheléseket, szennyeződéseket semlegesíteni tudja. A környezettudatos szemlélet, egy majdani életforma alapjait szeretnénk lerakni azzal, hogy 2020 óta ÖKOISKOLA vagyunk. Fontos, hogy a jövő generációja megértse a környezetvédelem fontosságát. Tanulóink környezettudatosságra nevelése az egyik legfontosabb feladatunk.
 

2021.10.26. - Tiszta Szívek Mozgalma - Imaest a tiszta szerelemért

Egy év kihagyás után, 2021. október 20-án ismét megtarthattuk az ifjúsági imaestet, melynek helyszíne ez alkalommal az Orsolyita templom volt. Ide vártuk azokat az egyházmegyés fiatalokat, akik fontosnak tartják, hogy a tiszta szerelemért imádkozzanak. Az imaest első részében egy fiatal, egy gyermekes házaspár, Zsombor és Klára mély, őszinte, tabuktól mentes tanúságtételét hallgattuk meg. Ezt követően Simon Dávid atya beszélt a fiataloknak a gyónás fontosságáról, majd zenés dicsőítő dalok és imák segítségével köszöntöttük az Oltáriszentségben jelenlévő Urat. Megható pillanat volt, amikor az imaest zárásaként Dávid atya egyenként áldást adott az Oltáriszentség előtt térdelő fiataloknak. A TSZM első rendezvényére sok fiatal érkezett az Apor, a Bencés és a Prohászka gimnáziumból is, de örömmel láttuk más középiskola diákjait és az érdeklődő felnőtteket is. Szeretettel várunk mindenkit a Tiszta Szívek Mozgalmának következő, adventi előadására az Apor iskolába!
 
TSZM képek>>
 
Némethné Gábor Krisztina
 

2021.10.25. - Pályaorientációs rendhagyó óra

Október 22-én a 11. és 12. évfolyamos tanulóink számára Gaál Barnabás igazgatóhelyettes szervezésében pályaorientációs rendhagyó órákat szerveztünk. A fiatalok ismétlésképpen újra hallhatták a pontszámítási módszereket, a felsőoktatásba jutás feltételeit, majd Kamrás István bemutatta a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen választható képzéseket. Egykori diákunk általánosabban is beszélt az egyetemi életről, a választás fontosságáról és arról, hogy érdemes komolyan venni a jelentkezést megelőző gimnáziumi felkészülést.
 
 

2021.10.23. - Megemlékezés az 1956-os forradalom és szabadságharcról

A mai napon iskolánkban megemlékeztünk 1956 őszének eseményeiről, a forradalom és a szabadság hőseiről. Váradi József igazgató úr bevezető gondolatait követően iskolánk énekkara Iván Gabriella karnagy vezetésével népdalcsokrot énekelt, majd a 11.A osztályosok előadásában versek, prózarészletek idézték meg az ötvenes évek világát. A műsort összeállította Kulacsné Fekete Éva és Nagy András, színpadra állította Áder Ferencné. A megemlékezést szentmisével zártuk, amelyben a jó ügyért, a keresztény értékekért való bátor kiállásra buzdította a fiatalokat Benkovich Ferenc atya.
Áder Ferencné
 Október 23 képek>>

2021.10.21. - Őszi kézműves délután a napközi otthonban

 
„Valami titkon,
valami készül:
itt – ott a dombon
már egy csősz ül:
Nézd csak a tájat,
de szépen őszül!”
(Kányádi Sándor: Valami készül)
 
 
Alsó tagozatos kisdiákjaink nagy örömére, október hónapban kézműves foglalkozást szerveztek a tanító nénik. Vidám hangulatú alkotó délutánon fejleszthették kézügyességüket, kreativitásukat a gyermekek. Szebbnél szebb őszi színekben pompázó alkotások készültek, melyek a mellékelt képeken megtekinthetők.
 

2021.10.21. - Idősek köszöntése a Szent Anna Otthonban

„Simogassátok meg a deres fejeket,
Csókoljátok meg a ráncos kezeket.
Öleljétek meg az öregeket,
Adjatok nekik szeretetet.
Szenvedtek ők már eleget,
A vigasztalóik ti legyetek.
Én nagyon kérlek titeket,
Szeressétek az öregeket.”
(Óbecsei István: Szeressétek az öregeket)
 
Az Apor Vilmos Római Katolikus Iskolaközpont tanulói október 21-én szívet melengető műsorral köszöntötték a Szent Anna Otthon lakóit, az idősek napja alkalmából. A 3.d osztályos tanulók verses és prózai műsorral ajándékozták meg az a szépkorú lakókat. Kedves szavaikkal könnycseppeket csaltak a hallgatóság szemébe. A gyermekek hálatelt szívvel köszönték meg a sok imádságot, szeretetet, amivel az év minden napján támogatják az iskolánkat. Az alsó tagozatos gyermekek Napsugár kórusa, vidám dalcsokorral örvendeztette meg az otthon lakóit. A tanulókat felkészítette: Kovács Anna Zsuzsanna Beckerné Fülöp Henrietta, Csizmadia Gergelyné és Somfai Elemér. Köszönjük a Szent Anna Otthon lakóinak és dolgozóinak a kedves vendéglátást.
 
 
 
Sántáné Kiss Rita
intézményvezető - helyettes
 

« 1 | 2 | 3 | 4 »