Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda,
Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola,
Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Adószám: 18525845-2-08
OM: 030712
 
 
 
 
 
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2024.06.17.
Sachsenbrunni cserekapcsolat
Az őszi kirchbergi látogatás folytatásaként június elején 27 osztrák diák három kísérővel érkezett iskolánkba. Az első napon az ebédet követően intézményünk igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd iskolabemutatásra került sor...
2024.06.13.
Év végi DÖK-összejövetel
Újra itt nyár, int a napsugár... szól a jól ismert sláger. Bár a napsugár simogató melege most nem volt velünk, de a derü és a jókedv igénye ismét összehozta a stúdiósokat és a diákönkormányzatosokat ...
2024.06.12.
5 ÉVES AZ ISTVÁNFFY BENEDEK KÖZÉPISKOLAI KÓRUSTALÁLKOZÓ
2024. április 23-án, még a tavaszi időszakban került megrendezésre az egyházmegye iskolák kórusainak találkozója, az Istvánffy Benedek Középiskolai Kórustalálkozó az Apor iskola, Iván Gabriella karnagy szervezésében...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »

2023.10.02. - A zene világnapja

"A zene lelki táplálék és semmi mással nem pótolható”
Kodály Zoltán
 
Életünket átszövi a zene, bölcsőtől a sírig. A zene, ami az ember legősibb kifejezési formája, eszköze, amely ősibb, mint a nyelv. Október elseje a zene világnapja, ebből az alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy a társadalom széles rétegei számára népszerűsítse a zeneművészetet, és – az UNESCO elveinek megfelelően – szorgalmazza a népek közti barátságot és megbékélést. A zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén.
Iskolánkban a felső - és gimnáziumi tagozat az ének-zene órákon ünnepelte. Az alsó tagozat tanulói évfolyamonként összegyűltek a pavilonokban és népdalokat énekeltek a tanítók vezetésével.
 

2023.09.26. - Állatok világnapja

Kedves Aporos Közösség!
 
Állatok Világnapján ismételten gyűjtünk a Győri Állatmenhely számára. Minden évben nagyon köszönték a segítségünket,most is várunk minden jószándékú adományt!
 

2023.09.26. - Kirándulás a sachsenbrunni testvériskolába

Sok év kihagyás után a 7-8. évfolyamos német tagozatos tanulók eljutottak az ausztriai testvériskolánkba. Elérkezett a nagy nap, csütörtökön reggel felültünk a buszra, és elindultunk Kirchbergbe. A 3 órás út után végre megérkeztünk a sachsenbrunni gimnáziumba ahol kedves fogadtatásban részesültünk. Az iskolában finom ebéddel vártak minket. A napot a tornateremben ismerkedős játékokkal folytattuk. Ezután a lányok röplabdáztak, a fiúk kint fociztak. Kimentünk az udvarra, ahol a csodás tájban gyönyörködtünk. Étkezés előtt megnéztük az iskolát. Vacsora közben lehetőségünk volt arra, hogy beszélgessünk az ausztriai diákokkal. Új barátságok születtek. Vacsora után hat csoportban különböző játékos feladatokat oldottunk meg, majd az eredményhirdetést követően aludni tértünk. Ezúttal az iskola tornatermeiben hálózsákban aludtunk.
Másnap délelőtt lehetőségünk volt meglátogatni a krumbachi falumúzeumot. Ezután az utunk az Eis-Greissler-i élményparkba vezetett, ahol rengeteg játék fogadott minket. Utána a manufaktúra éttermében ebédeltünk, ahol finomabbnál finomabb ételek közül választhattunk. Sajnos elérkezett a hazaindulás ideje, de számunkra nagyon emlékezetes két nap volt és rengeteg élménnyel tértünk haza. Örülünk, hogy meg tudtuk őrizni az iskola 20 éves cserekapcsolatát.
 
 Cserekapcsolat képek>>
 
Miletics Noa és Riedler Mira 7.c
 
Kun Réka és Szabó Luca 8. B
 

2023.09.21. - ERZSÉBET TÁBOR

„Most kezdődött az iskola, és ti már nem is vagytok ott” – mondta egy tábori segítő a csütörtök esti diszkóban. Furán hangzik, de ez az igazság. Szeptember 6-8-ig Zánkán voltunk az osztállyal, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Szerda reggel busszal indultunk Győrből, és kb. 2 órás út után érkeztünk meg a táborba. A regisztráció nagyon rendezetten és gyorsan ment, fél 12 körül már el is foglalhattuk a szobákat. Délután a Balaton-part felé vettük az irányt, ahol strandfociztunk, strandröplabdáztunk, és jó nagyot fürödtünk. A következő napokon sok színes program várt ránk. Részt vettünk cirkuszi előadáson, kémiai kísérleteket végeztünk és kincset is kerestünk a tábor területén úgy, hogy közben érdekes rejtvényeket fejtettünk meg. Játékos egészségfejlesztő program keretében bepillanthattunk a mikrobák világába. Nem hagyhatom ki a beszámolóból a szerdai Luca koncertet, a csütörtöki szerb-magyar EB selejtező focimeccset, melyen a tábor a magyarokat biztatva szurkolt, és azt a fergeteges hangulatot, amit az utolsó esti disco nyújtott nekünk. Őszintén remélem, hogy még sok osztály térhet majd haza ilyen gazdag élményekkel a Zánkai Erzsébet-táborból.
Szabó Luca 8.B

2023.09.18. - Étkezési tájékoztatás

Tisztelt Szülők!
 
Az október havi étkezés megrendelés ideje 2023.09.18.-2023.09.24. Kérjük Önöket hogy adják le rendeléseiket a QB Suli rendszeren keresztül. A tanévben újonnan belépő gyermekek is fel tudnak regisztrálni a https:\\aporisk.qb.hu felületre oktatási azonosító segítségével. Ha nem áll rendelkezésükre a gyermekek oktatási azonosítója, kérjék kollégánk segítségét a 96/514-286-os telefonszámon. A rendelési hét határideje 2023.09.24. éjfél. Ezt követően rendelést már nem fogad a rendszer, csak lemondásra lesz lehetőség.
 
Kérjük Önöket a rendelési határidő betartására.
 
Tisztelettel:
 
Áder Ferencné
intézményvezető

2023.09.12. - Dök hírek

Megtartottuk az idei DÖK-elnök választásunkat. A tagok titkos szavazással Pálffy Zsófia 11.A osztályos tanulót választották vezetőjüknek. Egyúttal köszönjük Somfai Borka áldozatos munkáját, aki a hagyományok szerint az alelnöki székből segíti ennek a kedves és aktív társaságnak a munkáját. 

2023.09.06. - AMI évnyitó

 
 
Tisztelt Szülők!
 
Szeretettel várjuk növendékeinket és családjaikat az Apor Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitójára, amely 2023. szeptember 7. napján (csütörtökön) 17.00 órakor lesz iskolánk aulájában.
 
Boda Ildikó intézmény-egység vezető
 

2023.09.05. - VENI SANCTE SPIRITUS

Szeptember 3-án ünnepélyes Veni Sancte szentmisékkel egybekötve megnyitotta 30. tanévét iskolánk. 9 órakor az 1.-6., 11 órakor a 7.-12. évfolyamon tanuló diákok, pedagógusok, szülők, nagyszülők imádkoztak együtt sikeres, új tanévért. Kálmán Imre atya buzdította a gyermekeket, hogy bátran vallják meg hitüket, legyenek szorgalmas diákok, szerezzenek sok örömet szüleiknek, tanáraiknak. Bíztatta őket, hogy merjék vállalni a jót, a szépet ebben a zűrzavaros világban. Őrizzék, mélyítsék Istennel a kapcsolatukat! Az első szentmise végén Imre atya megáldotta az elsős kisgyermekek iskolatáskáit, tanszereit, amelyek segítik a gyermekeket a tudás megszerzésében, és Isten áldását kérte minden tanulóra.
A 9 órai szentmisét követően az elsős kisdiákok nevében: Tóth Szabolcs 1.a, Csendes Iringó Kinga 1.b és Szabó Olivér 1.c osztályos tanulók mondtak köszöntő verset.
A szentmisék után Áder Ferencné intézményvezető asszony „búcsúztatta a nyarat”, s kitartó, kemény munkára szólította fel a diákságot. Igazgatónő üdvözölte az új diákokat, pedagógusokat és ünnepélyesen megnyitotta a 2023/2024. tanévet.
 
 
 

2023.09.03. - Elsősök köszöntése

 „Kopog már a barna dió,
véget ért a vakáció.
Vidám ruhák, fénylő szemek,
gyülekező gyereksereg.”
(Hárs Ernő: Vége a vakációnak – részlet)
 
Szeptember elsején vidám gyermekhangok töltötték be az iskolát. A legkisebb diákok szüleikkel érkeztek az első tanítási napra. Hagyománnyá vált iskolánkban, hogy ünnepélyesen köszöntjük a kis elsősöket. Szeretnénk, hogy az első nap örömteli és emlékezetes legyen számukra, és beragyogja a tanév minden napját.
Intézményünk aulájában fogadtuk a kisdiákokat és nagy örömünkre vendégek is érkeztek.
A Győri Egyházmegye Intézményfenntartó Irodából; dr. Ruppertné Hutás Kinga igazgató asszony. Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalából: dr. Dézsi Csaba András polgármester úr, dr. Pergel Elza alpolgármester asszony, Zsatuka Ildikó Humánszolgáltatási főosztály főosztályvezetője, Feketéné Kovács Zsuzsanna szervezési referens.
A mosolygós tekintetű kis nebulókat először az alsós diákok nevében Tóth Zsófia 4. c osztályos tanuló verssel köszöntötte. Áder Ferencné igazgató asszony bíztató szavakkal lelkesítette az elsősöket, és minden kisgyermeknek névre szóló könyvjelzőt adott az első tanítási nap alkalmából. Dr. Dézsi Csaba András polgármester úr és dr. Pergel Elza alpolgármester asszony füzetcsomaggal ajándékozta meg a kisgyermekeket. Az elsősök örömmel vették át a szép és hasznos ajándékot.
Intézményünk püspöki biztosa, Kálmán Imre atya áldást adott az egybegyűltekre.
Köszönjük Dr. Dézsi Csaba András polgármester úrnak és dr. Pergel Elza alpolgármester asszonynak, hogy személyesen adták át a füzetcsomagokat az első osztályos gyermekeknek.
Sikerekben gazdag, vidám tanévet kívánunk minden tanulónak!
 
 
Sántáné Kiss Rita
intézményvezető - helyettes
 

2023.08.30. - Mária elvezet Krisztushoz - Aporos fiatalok a Medjugorjei Ifjúsági Találkozón

2023. július 25-30. között rendezték meg Medjugorjében a 34. nemzetközi ifjúsági imatalálkozót, melynek idei mottója: „Íme az én anyám és testvéreim” (Mt 12,49) volt. Közel ötven aporos fiatallal és néhány kollégával indultunk el a Győrtől mintegy 900 km-re fekvő kis hercegovinai településre, hogy megtapasztaljuk azt a csodát, amelyet 42 éve, a jelenések kezdete óta több millió zarándok élt át ezen a helyen, melyet méltán neveznek a béke szigetének.
 
 
A hét folyamán ellátogattunk az olasz Elvira anya által alapított Cenacolo közösségbe, ahol egy vietnámi és egy lengyel fiatalember tanúságtételét hallgattuk meg arról, hogyan szabadultak meg függőségükből és tértek meg Istenhez a közösség megtartó erejének segítségével. A Krizsevác sziklás hegyének megmászásakor, átelmélkedve Krisztus szenvedésének állomásait, szívünkben hordoztuk felajánlásainkat, kéréseinket és hálánkat, melyeket aztán imádkozva tettünk le a hegy tetején álló hatalmas betonkereszt tövében. A Jelenések hegyén álló csodálatos Szűzanya-szobor pedig arra a békére emlékeztetett bennünket, melyre Égi Édesanyánk üzeneteiben hívja gyermekeit. A délelőtti és délutáni katekézisek, tanúságtételek segítettek bennünket abban, hogy hitünket elmélyítsük és merjünk minden nehézségünkben Istenhez fordulni, életünket rábízni. Az esti szentmiséken, az azt követő szentségimádásokon és a péntek esti gyertyás kereszthódolat alatt átélt közösségi élményt örökre a szívünkbe zártuk, és megtapasztaltuk, hogy az Egyház él és van jövője, hiszen több mint 70 000 fiatal tett tanúságot erről, a világ minden részéről.
 
A csodálatos lelki élmények mellett kirándulásra, kikapcsolódásra is jutott időnk a hat nap során. Ellátogattunk Mostarba, ahol az Öreg-hídon átkelve egy egészen más világba csöppentünk. Kultúrák, vallások színes kavalkádja, hosszú bazársorok, lenyűgöző táj fogadott bennünket. Másnap a bosnyák tengerparti városka, Neum bűvölt el bennünket kristálytiszta vizével és nyugalmával. A közeli Kravica-vízesésnél pedig fotókkal örökítettük meg a természet szépségét.
 
Hálás vagyok a Jó Istennek, fiataljainknak, szállásadóinknak és minden segítő kéznek ezért a csodálatos zarándoklatért. Végezetül álljon itt néhány gondolat a fiatalok tanúságtételeiből – számomra ez Medjugorje csodája.
 
Medjugorje 2023 képek>>
 
Némethné Gábor Krisztina
 
 

2023.08.29. - Tantestületi zarándoklat Bodajkra és Székesfehérvárra

Egy új tanév kezdetekor elengedhetetlen, hogy lelkiekben megerősödve, feltöltődve várjuk a szünetről visszaérkező diákjainkat. Erre adott lehetőséget számunkra egy szép, tartalmas zarándokút. Először a Bodajki Segítő Szűz Mária Kegyhelyhez érkeztünk. Lelkinapunk szentmisével kezdődött, melyet a kegytemplomban Mórocz Tamás atya és Kálmán Imre atya koncelebrált. Ezután kitűnő idegenvezetőknek köszönhetően a már Szent István király idejében is létező, s az elmúlt évtizedben teljesen felújított kegyhely történetével ismerkedhettünk meg. Ebéd után Székesfehérvárra érkeztünk, hogy a Szent István Székesegyházat és a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeumot megtekintsük. Sikeres tanévért, diákjainkért, egymásért imádkoztunk utunk során. Avili Szent Teréz gondolata álljon útmutatásként előttünk : „Ne akarjátok imátokkal az egész világot föllendíteni, hanem fordítsátok azt azok javára, akikkel együtt éltek.” Sok szellemi, lelki élménnyel gazdagodva értünk vissza Győrbe az esti órákban.
 

2023.08.25. - Napközis Erzsébet tábor

Alsó tagozatos tanulóink számára június 19- 30-ig két turnusban Napközi Erzsébet – tábort szerveztünk. Már második alkalommal elnyertük az Erzsébet a Kárpát – medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatának támogatását, így minőségi, gazdag élményalapú napközis táborban vehettek részt kisdiákjaink.
116 gyermek és 13 pedagógus részvételével valósult meg a színvonalas Kalandtábor. Mindkét turnusban szentmisével indítottuk a hetet, Imre atya lelki útravalóval erősítette meg kis kalandvágyó táborozóinkat. A bakonyi betyárvilágot megismertettük, Sobri Jóska és Répa Rozi történetének dramatizálását pedagógusaink előadásában tekintették meg. Meghívott vendégünk volt a Patrónus Lions Club, akik interaktív érzékenyítő foglalkozást tartottak a gyermekeknek. Hatalmas sikert aratott Gesztenye és Panni a két vakvezető kutyus és a látássérültek csörgőlabda játéka, ami egymás segítésére tanította a táborozókat.
 
 
Nagy örömmel vettük, hogy elfogadta meghívásunkat a Kapuvári Hajdúk és Gartai Muskétások Hagyományőrsége. Fegyver – és viseletbemutatóval egybekötött előadásukat nagyon figyelmesen hallgatták a gyermekek. Az élménygazdag bemutatón ki is próbálhatták a török korabeli fejvédő sisakokat.
A környezetvédelem is teret kapott mindkét turnus programjai sorában; első héten a Pannonhalmi Főapátság idegenvezetője, 2. héten a Sudár Birtok vezetője, Sudárné Boros Erzsébet tartott interaktív gyógynövénybemutatót. A gyermekek környezetvédelmi kvízjátékkal tudatosították az elsajátított ismereteket. Bartal Orsolya (szülő) segítségével a természetes alapanyagú szappankészítést sajátították el a nebulók.
 
 
Iskolánk védőnője előadást tartottaz egészséges táplálkozásról, a diabéteszről, és az anafilaxiás tünetekről. A hallott ismeretek tudatosítása érdekében, friss idénygyümölcsökből készítettek gyümölcssalátát a táborozók szakácsunk irányításával, amit lehűtve uzsonnára fogyasztottak el.
Pedagógusaink vidám, sportos, játékos foglalkozásokat szerveztek és a barkácsolás sem maradt el; újrahasznosított papírokból játékokok, bőrből szütyők, gumilapból betyárok és festett kavicsok készültek.
A kirándulás első úti célja Sümeg volt. Az egyik legszebb középkori várhoz meredek úton jutottak fel táborozóink, a gyönyörű vár látványa feledtette fáradságunkat. Megtekintették a Börtönkiállítást, a Várkápolnát és a Bognárműhelyt. Délután a festői szépségű Bakonyba, a Sobri Jóska Élményparkba látogattak el. Ez volt ám az igazi „Kalandtábor”! A kisebb gyermekek kedvence az ugrálóvár, a trambulin, a hajóhinta, a kisvonat és elektromos autó volt, míg a nagyobbak a drótkötélpályát és vízibiciklit választották kalandvágyuk kielégítésére. Élménygazdag programok biztosították, hogy táborozóink jól érezzék magukat.
Köszönöm a táborban résztvevő pedagógusoknak és táborvezetőknek, hogy segítették a Napközi Erzsébet – tábor sikeres megvalósítását.
 
1. turnus képek>>
2. turnus képek>>
Sántáné Kiss Rita
táborszervező

2023.08.20. - A 2023/2024-es tanév kezdése

„Mindenkihez van szavunk, mindenki iránt van szívünk, mindenkit akarunk vezetni az üdvösség útjain, mindenkit meg akarunk óvni a rossztól, megerősíteni a jóban, Krisztus urunk szent nevében. Szívüknek visszasegítője, támogatója, erőssége, gyámola akarunk lenni. Mindenkinek, mindene.”
(Apor Vilmos)
 
A Jóisten kegyelméből immár a 30. tanév kezdődhet iskolaközpontunkban. 30 év nagy idő, az alapok megszilárdulhattak, hagyományok alakultak, és több ezer gyermek nőtt fel, indult el a felnőtt élet útján, növekedve szeretetben, bölcsességben, miközben mottónk maradt névadónk, boldog Apor Vilmos gondolata: „Mindenkihez van szavunk, mindenki iránt van szívünk…”
 
Az évek alatt sokféle változás történt, ám a cél mindig ugyanaz maradt: a ránk bízott gyermekeket Istenhez vezetni, hogy hitüket megélő tagjai legyenek egyházunknak, közösségeiknek.
Tudjuk, hogy a családok, a kedves szülők legféltettebb kincsüket, gyermeküket bízzák ránk, hogy folytassuk az általuk megkezdett munkát, és oktassuk, neveljük gyermekeiket hitre, bölcsességre, szeretetre. Ez az intézmény minden dolgozója számára nagy öröm, de ugyanakkor hatalmas felelősség is. Köszönöm bizalmukat.
 
Az „Apor” az elmúlt 30 évben mindig tudott alkalmat teremteni a találkozásokra, azokra az együttlétekre, melyek egymás kölcsönös megismerését segítették. Oktató-nevelőmunkánk csak akkor lehet gyümölcsöző, ha ezek az építő találkozások továbbra is megmaradnak, ha szülők, pedagógusok és minden intézményünkre jó szívvel gondoló együtt tud dolgozni az elkövetkező években is.
Kérjük égi édesanyánknak, Szűzanyánknak és iskolánk névadójának Boldog Apor Vilmos vértanú püspöknek égi közbenjárását, hogy kegyelmekben gazdag, eredményes legyen mindannyiunk számára a 2023/2024. tanévünk is.
 
A következőkben a tanévkezdéssel kapcsolatos információkat szeretnék megosztani Önökkel.
 
2023. szeptember 1. (péntek) első tanítási nap
 
Kérjük, hogy az első évfolyamos tanulók szüleikkel együtt 7 óra 50 percig érkezzenek meg az osztályterembe!
8.00 órakor az aulában Áder Ferencné intézményvezető ünnepélyesen köszönti a legkisebb diákokat, és Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere személyesen adja át az ajándék füzetcsomagokat.
 
 
Az első tanítási nap rendje:
 
  • 1-3. óra osztályfőnöki minden évfolyamon, utána ebéd.
  • 1-4. évfolyam részére napközi ügyeletet, 5-8. évfolyam részére tanulószobai ügyeletet biztosítunk 16.00 óráig. Kérjük, írásban jelezzék az osztályfőnöknek, hogy az első tanítási napon hány óráig kérik az ügyeletet!
 
 
Kérjük, hozzák magukkal a tanulók:
  • bizonyítványukat
  • a kitöltött személyi lapjukat
  • az 1.a,b,c, 7.A,B, 9.C osztályos diákok, továbbá az új tanulók a kitöltött egészségügyi adatlapot
  • tanulószoba/napközi igényléseket és mindezt adják le az osztályfőnöküknek!
 
 
2023. szeptember 3. vasárnap ünnepi tanévnyitó szentmise
  • 1-6. évfolyam: 9.00 óra
  • 7-12. évfolyam: 11.00 óra
helye: Apor Vilmos Római Katolikus Iskolaközpont aulája
öltözet: iskolai egyenruha
A tanévnyitó szentmisékre szeretettel hívjuk a szülőket is!
 
 

2023.08.19. - Tankönyvek, tornapólók

A nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló 2013. évi CCXXXII. törvény és az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló 17/2014. (III.2.) EMMI rendelet szabályozásának megfelelően készült el iskolánk részéről a tankönyvek rendelése.
A 2023/2024. tanévben is – a köznevelési törvény 46.§ (5) bekezdése alapján – a köznevelés nappali rendszerű iskolai oktatásában az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kiadványok a tanulók tulajdonát képezik. A tankönyveket az iskola könyvtárából kölcsönzik, ahova a használatot követően vissza kell hozni az aktuális iskolai tájékoztatások alapján (kivétel az első és a második évfolyamon)!
Aki saját részre szeretne kiadványokat vásárolni, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. webshopján keresztül teheti meg (www.kello.hu).
A tankönyvek kiosztásának időpontjáról az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket.
Kérjük, hogy lehetőségük szerint tartsák be a kiírt időpontokat!
A tankönyvek átvételének helyszíne az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont könyvtára.
 
A tankönyvek átvételének időpontjai:
 
1. évfolyam 2023. szeptember 1. szülői értekezlet
2. évfolyam 2023. augusztus 29. 13:00 – 14:30
3. évfolyam 2023. augusztus 29. 15:00 – 16:30
4. évfolyam 2023. augusztus 29. 16:30 – 17:30
 
5. évfolyam 2023. augusztus 30. 8:00 – 9:30
6. évfolyam 2023. augusztus 30. 10:00 – 11:30
7. évfolyam 2023. augusztus 30. 13:00 – 14:30
8. évfolyam 2023. augusztus 30. 15:00 – 16:30
 
9. évfolyam 2023. augusztus 31. 8:00 – 9:30
10. évfolyam 2023. augusztus 31. 10:00 – 11:30
11. évfolyam 2023. augusztus 31. 12:30 – 13:30
12. évfolyam 2023. augusztus 31. 14:00 – 15:00
 
A kollégisták esetében, akik nem tudták a fenti napokon elvinni könyveiket, erre szeptember 1-jén 12:00 – 15:00 óra között biztosítunk lehetőséget.
 
A könyvosztás ideje alatt van lehetőség a tornapóló átvételére a titkárságon. A póló ára 2000 Ft.
 

2023.08.19. - Étkezés rendelése

Tisztelt Szülők!
 
Az elmúlt évektől eltérően a szeptemberi étkezés megrendelés ezúttal Online formában lesz elérhető.
A https://aporisk.qb.hu/ webes felületen 2023.augusztus 23-tól lesz lehetőségük az étkezést megrendelni gyermekeik részére az elmúlt tanév során megszokott módon.
 
A kedvezményes étkezésre jogosító igénylő dokumentumokat kérjük az etkezestamogatasapor@gmail.com e-mail címre olvasható szkennelt változatban elküldeni vagy postai úton (9024 Győr, Pátzay Pál utca 46.) eljuttatni az intézménybe legkésőbb 2023. augusztus 28-ig. A borítékon kérjük feltüntetni az „étkezési támogatás” megjelölést.
 
Kedvezményes étkezésre jogosult az a tanuló, aki:
a) tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek
b) három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él,
c) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül vagy
d) a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül
f) gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül.
 
- Az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést az 1997. évi XXXI. tv. 21/B §-a szabályozza.
- A jogszabályváltozások, az energia és élelmiszerárak emelkedése miatt a tanév folyamán az árak módosítása lehetséges.
 
Beküldendő dokumentumok:
a) tartósan beteg – szakorvosi igazolás vagy a magasabb összegű családi pótlék folyósításáról szóló igazolás
fogyatékos gyermek - a szakértői bizottság szakvéleménye
 
b) három vagy több kiskorú, vagy eltartott gyermeket nevelő családban él - családi pótlék
 
c) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül. - erről szóló határozat
 
d) a gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül. A nevelőszülőnél, gyermekotthonban vagy más bentlakásos intézményben ideiglenes hatállyal elhelyezett tanuló után nem vehető igénybe a normatív kedvezmény - erről szóló igazolás
 
f) gyermekvédelmi gondoskodás keretében nevelésbe vett vagy utógondozói ellátásban részesül.- erről szóló határozat
 
Az igénylőlap benyújtásával egyidejűleg be kell mutatni a normatív kedvezményre való jogosultságot igazoló iratokat. Az igénylőlap letölthető a csatolt mellékletben.
 
A családi pótlék folyósításáról szóló igazolásként bérjegyzéket vagy lakossági folyószámla-kivonatot fogadhatunk el, amelyeket kérünk aláírni.
Az első évfolyamos, újonnan belépő alsó tagozatos és kiscsoportos óvodás gyermekek részére az étkezést központilag megrendeli az intézmény szeptember hónapra. Abban az esetben, ha gyermekük speciális diétát igényel kérjük jelezzék a gazdasági irodának az etkezestamogatasapor@gmail.com e-mail címre.
Az új kollégisták számára szeptember hónapra az étkezés megrendelése a beköltözés napján történik. Azoknak a diákoknak, akik már az előző tanévben is a kollégiumban voltak elszállásolva, 2023.augusztus 21-től lesz lehetőségük az étkezést megrendelni a https://aporisk.qb.hu/ webes felületen.
 
Azon tanulók részére, akik 2023. szeptemberében kezdik meg a tanulmányaikat intézményünkben 2023. szeptember 1-e után lesz elérhető a webes/applikációs rendelési felület. Az egyéb évfolyamra (5-12. évf.) újonnan belépő tanulók, étkezési igényüket kérjük jelezzék kollégáinknak a 96/514-286 -os telefonszámon vagy az etkezestamogatasapor@gmail.com e-mail címen.
 
A QB Suli felületére a gyermekek Oktatási azonosítójával fognak tudni regisztrálni. A regisztrációval és rendeléssel kapcsolatban bővebb információt találnak az iskola honlapján illetve érdeklődhetnek kollégáinknál a 96/514-286-os telefonszámon.
 
 
Tisztelettel:
Áder Ferencné
intézményvezető
 

2023.08.19. - AZ ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT TÁJÉKOZTATÓJA

Az Iskola-egészségügyi Szolgálat tagjai: az iskolaorvos és a védőnő.
Iskolaorvos: Dr. Schmidt Péter
Védőnő: Tengelyné Garancz Rita
Helye: Az iskola orvosi rendelője
 
Tisztelt Szülők!
 
Az iskolaegészségügyi ellátás célja a betegségek kialakulásának megelőzése, a panaszt még nem okozó elváltozások felfedezése, szűrése.
 
Ennek érdekében a tanulók orvosi és védőnői szűrővizsgálaton vesznek részt a „páros” évfolyamokon (2., 4., 6., 8., 10., 12.osztályban és 16 éves életkorban).
 
 
Feladatunk elsősorban megelőző jellegű tevékenység (szűrés, gondozás, oltások beadása: 6. osztályban: MMR és DTaP, 7. osztályban Hepatitis B , és az önkéntes alapú HPV elleni oltás; negyed évenként a tanulók személyi higiénéjének ellenőrzése), tanácsot adunk a pályaválasztásban, emellett különböző témákban (pl.: egészséges táplálkozás, káros szenvedélyek megelőzése, párkapcsolat: szerelem-szeret, családi életre nevelés) egészségnevelési munkát is folytatunk.
 
Az oltásokat csak az oltási könyv és az oltásról szóló tájékoztatón szereplő szülői nyilatkozat iskolánkba juttatása után, egészséges gyermeknek adjuk be.
 
A szűrővizsgálatokon talált elváltozásokról a szülőket írásban tájékoztatjuk, a talált elváltozások kivizsgálása már a háziorvos, vagy adott szakrendelés feladata. Kérjük Önöket, hogy szorgalmazzák a vizsgálatok mielőbbi elvégzését és a szakorvosi vizsgálatok leleteinek másolatát juttassák el hozzánk!
 
Az idei tanévtől az új KRÉTA IER programon keresztül lehetőség van arra, hogy a szülőket az észlelt elváltozásokról elektronikus formában is értesítsük. ( e-mail cím megadása is szükséges)
 
Betegellátást csak elsősegély jelleggel végzünk, heveny betegség esetén a háziorvosukhoz forduljanak!
 
Munkánk eredményességéhez kérjük, hogy az egészségügyi adatlap kérdéseire – gyermekük érdekében – pontosan adjanak választ. Ezen adatok alapján és a családban előforduló betegségek ismeretében az adott betegségek megelőzésére célzottabban tudunk odafigyelni, és egyénre szabottan tudunk életmódbeli- ill. életviteli tanácsokat adni.
 
A kérdőív adatai fontosak annak eldöntésében is, hogy a tanulónak milyen típusú testnevelési órákon javasolt részt vennie (könnyített testnevelés – gyógytestnevelés) szükséges-e gondozásba vétele, adott egészségügyi problémájának nyomon követése.
 
Adataikat az aktuális adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük és tároljuk!
 
Kérjük Önöket amennyiben gyermeküknél valamilyen egészségügyi változás lép fel ( krónikus megbetegedés miatti gyógyszerelés beállítása, baleseti ellátás, kórházi ellátás, műtéti beavatkozás történik) minél előbb tájékoztassanak minket a tanév folyamán erről lehetőleg írásos formában ( lelet, zárójelentés másolatának eljuttatása).
 
Egész tanévre szóló testnevelés alóli felmentés esetén szeptember első hetében kérjük szépen a szakorvosi vélemények beküldését részünkre az orvosi rendelőbe.
 
Amennyiben év közben történik változás ( baleset vagy egyéb miatt) kérjük szépen a baleseti leletek minél előbbi beküldését.
 
Kérdéseikkel, kéréseikkel megkereshetnek bennünket a +36 96 514 294 telefonszámon, vagy a tengelynerita{kukac}aporisk.hu email címen.
 
Előzetes egyeztetés után, rendelési időben, személyesen is van lehetőség az adott egészségügyi probléma miatti információcserére.
 
Együttműködésüket köszönjük!
 
                      Tengelyné Garancz Rita s.k.
                                                védőnő
 
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »