Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2021.01.21.
Nagycsoportos óvodások látogatása az iskolában
Apor Óvodánk nagycsoportosai az óvónénik vezetésével átsétáltak az első osztályos tantermekbe. A kisgyermekek örömmel foglaltak helyet az iskolapadban. Az első osztályos tanító nénik bevezették a szám...
2021.01.04.
Gimnáziumi beiskolázás az Apor iskolában
Az alábbiakban tájékoztatást adunk a hat- és négyévfolyamos gimnázium beiskolázási tudnivalóiról! Szeretettel várjuk iskolánkba az érdeklődőket!     Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diá...
2021.01.03.
Alsó tagozatos beiskolázás
 VÁRUNK AZ ELSŐ OSZTÁLYBA!   Küldetésünk: Jézus példáját követve szeretettel, türelemmel, gondoskodással oktassuk és neveljük a ránk bízott gyermekeket.       ̶...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 »

2020.09.26. - Forgatás az Apor kórussal

A nyár derekán, júliusban az iskola kórusának egy része egy Győrről készülő image film forgatásán vett részt, a helyszín a Szentlélek templom volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából három nagyvárosban készítettek reklámfilm anyagot. Sokan egyenesen a Balatonról jöttek haza, hogy részt vehessenek a forgatáson. Még szerencse, hogy énekelni senki nem felejtett el az online időszak alatt, azonban a sok kihagyás után örültünk, hogy jellemzően éneklés közbeni képet rögzítettek. Volt minden, amit eddig csak hallomásból ismertünk, rendező, operatőr, füstgép, drón, sminkes ...
Igazán különleges élményt jelentett részt venni a forgatáson! Várjuk már, hogy a kész filmet is láthassuk!
 
Iván Gabriella
 

2020.09.21. - Megújult a játszótér

Iskolánk legkisebb tanulói örömmel vették birtokba a megszépült játszóteret. Kicserélték az elkorhadt faelemeket, új mászókötelet szereltek a várjátékra, átfestették a kopott eszközöket. A gyerekek nagy kedvence a libikóka, teljesen megújulva várja a kisdiákokat. Az Európai Uniós szabványoknak megfelelő, biztonságos játszótér segíti a szabadidő vidám eltöltését.
 

2020.09.21. - Nagylelkű felajánlás

Egykori diákunk, Csendes Richárd nagylelkű adományát fogadhadtuk a mai napon! A CSENDES CONSULTING ZRT részéről 2000 db maszkot, 3 db infra lázmérőt és 150 liter kézfertőtlenítőt kaptunk. A szállítmány éppen a diákönkormányzati megbeszélés végére érkezett meg, így a lelkes csapat segített a pakolásban. Hálásan köszönjük az adományt, amellyel bízunk benne, hogy hatékonyan tudunk védekezni a vírus ellen.

2020.09.20. - Bérmálás

 „Isten szeretete kiáradt szívünkbe a nekünk adott Szentlélek által.” (Róm 5,5)
 
Különös időket élünk! A kis láthatatlan élőlény alaposan felforgatta a világ "rendjét". A lelkipásztornak óriási kihívás és feladat, hogy, mint a Jó Pásztor, nyáját egyben tartva tudja terelni övéit az Úr Jézus színe elé! A Jóisten kegyelméből a mai napon a Szentlélek templomban sor kerülhetett a 10. évfolyamos Apor iskolások bérmálására. Benkovich Ferenc atya velük együtt a tavaly előtt végzett nyolcadikosok és a plébániára járó hittanosok számára szolgáltatta ki a felnőtt nagykorúság szentségét, betartva a szigorú egészségügyi szabályokat (maszk, folyamatos kézfertőtlenítés, homlokfertőtlenítés, távolság...) Fizikálisan szokatlan helyzetekben, de lelkiekben annál felemelőbben ünnepelhettünk együtt a Szentlélek hajlékában.
 
Bérmálás képek>>

2020.09.18. - Fotópályázat a Víz Világnapja alkalmából

2020. elején az ÉDUVIZIG rajz és fotópályázatot hirdetett „Víz Világnapja 2020 – Fókuszban a klímaváltozás” címmel. Ezen iskolánkból három tanuló vett részt: Bindics Dávid, Sudár Zsófia, Varga Kornél akkor 10.C osztályos diákok. A járványhelyzet miatt az eredményhirdetésre csak most – szeptember 17-én – kerülhetett sor. Fotójukkal második helyezést értek el. Jutalmuk egy Szigetközi motorcsónakos kirándulás.
 

2020.09.16. - Az Apor-iskola az Euroexam vizsgarendszer szakmai partnere

Iskolánk nagy hangsúlyt helyez az idegennyelv-oktatásra. Az első idegen nyelvet (angol vagy német) emelt óraszámban (heti 4, illetve 5 órában) tanítjuk mind a hat évfolyamos mind a négy évfolyamos gimnáziumi osztályokban. A második idegen nyelvet a 9. évfolyamtól tanulják diákjaink minden évfolyamon heti 3 órában. Céljaink között szerepel, hogy legalább az első idegen nyelvből magasabb szintű nyelvtudást, lehetőleg középfokú nyelvvizsgát szerezzenek a tanulók. Ennek eléréséhez nyújt segítséget mostantól a német munkaközösségnek az Euroexam Vizsgaközpont. Szeptember 3-án nyújtotta át Csöbönyei Adrienne az Euroexam Vizsgaközpont képviseletében Váradi József igazgató úrnak a partnerséget igazoló táblát (képen).
Intézményünk diákjai és tanárai Euroexam szakmai partnerként számos segítséget kapnak a nyelvvizsgára való készülés és felkészítés során. Az Euroexam nyelvvizsga kommunikáció-központú vizsga, mely életszerű feladatokon keresztül méri, hogy a vizsgázó mennyire képes szóban és írásban alkalmazni az idegen nyelvet. A www.euroexam.org honlapon számtalan segítséget kaphatnak az érdeklődők a felkészüléshez és részletes információt szerezhetnek a nyelvvizsgáról.
Német munkaközösség
 

2020.09.15. - Megalakult a DÖK

Minden év izgalamas időszaka a diákélet mozgatórugjának, a DÖK-nek az újraszervezése. 2020. szeptember 14-én újból megalakult a DÖK! Elnöke egyhangú szavazással és egyetértéssel TATAI ATTILA 11.A osztályos tanuló lett. Az alelnöki teendőket Földvári Dávid 11.A osztályos tanuló látja el. A délutáni alakulógyűlésen a régiek mellett szép számmal megtiszteltek bennünket a kilencedikesek is. 

2020.09.15. - Intézkedési terv és egészségmegóvási szabályok

 Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
 
Az országos járványhelyzet miatt kiadott kormányzati utasítás és az iskola adottságai adta lehetőségek alapján az alábbi intézményvezetői intézkedési terv készült, amely iránymutatóként szolgál a különböző területeken alkalmazandó eljárásokhoz. Ennek mellékleteként az osztályfőnökök ajánlásával készült szabályzat betartására kérjük a szülőket, diákokat! 
 
Együttműködésüket ezúton is köszönjük!
 
 

2020.09.06. - Aporos diák kerékpáros-verseny sikere

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton, Békéscsabán Magyarország kritérium bajnokságát. A belvárosban az ezer méter hosszú zárt körpályán összesen 15 kategóriában hirdettek győztest. Az U17-es kategóriában Magyar Gergő (10.B) szerezte meg a győzelmet.
 
Gratulálunk, Gergő!
 

2020.09.06. - Veni Sancte

Az iskolai tanévet tervezve nagy örömmel készültünk a kezdésre, és vártuk a hagyományos Veni Sancte-t. Bár nem úgy alakult minden, ahogyan gondoltuk, mégis mindannyiunk számára lehetőség az imádságban való elmélyülés és segítség kérése. Benkovich Ferenc atya külön meghívta az Apor iskolához tartozó diákokat és felnőtteket a vasárnapi évnyitó szentmisékre. Idén ki-ki lehetősége és óvatossága szerint jöhetett a Szentlélek hajlékába. Ferenc atya fontos üzenete, hogy a Szeretet erejével forduljunk egymás felé, ne féljünk és bízzunk a Jóisten jóságában! A vasárnapi 8:30-as szentmisén az alsótagozatos kisdiákok könyörgéseikben szépen összefoglalták az kéréseinket, amelyeket átelmélkedve lehetősége van lelkileg is készülődni a tanévre azoknak a testvéreknek is, akik nem jutottak el erre az alkalomra: 
 
Mennyei Atyánk! Szentlélek, a világosság lelke!
Hálát adunk a nyár örömeiért: a családi, baráti együttlétekért, a világod szépségeinek megismeréséért, a hosszú, meleg napokért, amikor sokáig játszhattunk a szabadban. Add, hogy ezekből a gondtalan napokból erőt meríthessünk a tanuláshoz!
Hallgass meg Urunk!
 
Urunk, Jézus! Szentlélek, az igazság lelke!
Megköszönjük, hogy újra együtt lehetünk békességben, egészségben társainkkal, tanítóinkkal, a bennünket segítő felnőttekkel. Támogass minket, hogy az új tanévben a tőled kapott képességeinket nagy szorgalommal kamatoztathassuk.
Hallgass meg Urunk!
 
Égi Édesanyánk, Mária! Szentlélek az istenfélelem lelke!
Kérünk, óvd szüleinket: egészségüket, munkájukat, a családjaink egységét, hogy az ő szeretetük, hívő életük példája segítse lelki testi növekedésünket!
Hallgass meg Urunk!
 
Szentlélek, a tüzes szeretet lelke! 
Iskolánk első osztályosaiért imádkozunk hozzád! Segítsd őket, hogy legyen szorgalmuk és türelmük a nagy munkához, ami ebben a tanévben vár rájuk!
Hallgass meg Urunk!
 
Most már félre tesszük a labdát, a játékokat, hogy meg tanulhassunk olvasni, számolni, szépen imádkozni, és a tanító nénire figyelni.
Hallgass meg Urunk!
 
Iskolánk égi pártfogója, Boldog Apor Vilmos püspök Úr! Szentlélek, az egyház lelke!
 
Tudjuk, hogy mindig segítő figyelemmel kíséred és támogatod életünket.Kérünk, járj közbe értünk, hogy katolikus iskolánknak olyan jövendője lehessen, ahol szülő, tanár, diák, lelkipásztor azon fáradozik, hogy Istenhez méltó, igaz keresztény életet élhessünk.
Hallgass meg Urunk!
 
 

2020.09.04. - Orvosi tájékoztató

  Kedves Szülők!
 
Ezúton tesszük közzé az Országos Kollegiális Házi Gyermekorvosi Szakmai Vezetői Hálózat tagjainak tájékoztatóját.
 

2020.09.04. - Szülői értekezletek rendje

2020. szeptember 8.
2. évfolyam, 5. évfolyam, a termeiben tartja.
3. és 4. évfolyam az elsőáldozással kapcsolatos tájékoztatás miatt az aulában kezd és termeiben folytatja.
 
2020. szeptember 9.
7. évfolyam termeiben tartja.
9. és 10. évfolyam a bérmálkozással kapcsolatos tájékoztatás miatt az aulában kezd és termeiben folytatja.
12. évfolyam a könyvtárban vagy a kollégium-díszteremben kezd és termeiben folytatja.
a 6., a 8. és a 11. évfolyam nem tart jelenlétes értekezletet, az osztályfőnökök tájékoztatják a szülőket.
 
Győr, 2020. szeptember 4.
Váradi József 
intézményvezető
 

2020.09.03. - Megérkeztek a legkisebb diákok

Nagy örömünkre szeptember 1-jén gyermekzsivaj töltötte be újra iskolánkat. Az esős idő ellenére vidáman, kipihenten érkeztek tanulóink a hosszú szünet után az osztálytermekbe. A legnagyobb várakozással a legkisebb diákok jöttek. Az első tanítási napon iskolánk aulájában köszöntöttük a 78 első osztályos tanulót. Váradi József intézményvezető kézfogással üdvözölte a kis növendékeket, és névre szóló könyvjelzővel ajándékozta meg a legkisebb „aporos” tanulókat.
Isten áldásával kísért, eredményekben gazdag tanévet kívánunk minden tanulónak!
 

2020.09.02. - Meghívás a Veni Sancte szentmisére

 Jó Szülők, Aporos Diákjaink, Tanárok!
 
Rendkívüli időt éltünk át az elmúlt félbeszakított tanév folyamán. A vírus újbóli támadása mindenkit elgondolkodtat. Elkezdtük az új 2020/21-es tanévet. Ennek eredményessége sokminden függvénye diákjaink életében. Vasárnap még meghirdettem a három egységben történő tanévnyitó misék megtartását: az 5-8. évfolyamét a szombat esti 18:00-ás, az 1-4. évfolyamét a vasárnapi 8:30-as, a gimnazistákét pedig a délutáni 17:00-ra.
 
Ismerjük és tiszteletben tartjuk az iskolavezetés döntését. A fenti beosztás szerint a megfelelő előírások megtartásával meghívom a Szentlélek-templomba diákjainkat és szüleiket. A templom egyedi adottságának köszönhetően a két oldalajtó megnyitásával olyan teret biztosítunk, mintha szabad ég alatt lenne a szentmise.
Ahogy a választott nép fiai és magyar népünk történelmében szorongatott helyzet idején az egyetlen hathatós orvoshoz a Jóistenhez fordultak, úgy szeretném meghívni az érintetteket, aki megteheti, a Szentlelket segítségül hívó szentmisére az Ő templomába.
 
Minden orvos, minden pedagógus és szülő egyedül Istentől kapja az erőt, hogy lelkiismeretünk szerint az Ő segítségével védjük, óvjuk testi-lelki épségét fiataljainknak. Világosan látjuk, hogy magára maradva és önmagára bízva mennyire erőtlen és tehetetlen a tudományában és technikájában bízó ember a kis láthatatlan vírussal szemben. Mindannyiunk lelkiismereti kötelessége óvni magunkat és a ránkbízottakat, könyörögni a betegség elkerüléséért, a betegekért és a megholtakért. Most fokozottabban kell figyelnünk Jézus szavára és az Ő főparancsolatához igazítani életünket. „Az Úr a mi Istenünk, az egyetlen Úr. Szeresd Uradat Istenedet minden erődből. A második így szól: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat. Ezeknél nagyobb parancs nincsen.”(Márk 12, 30-31).
 
Úgy gondolom, hogy helyes ön- és felebarát szeretetünkre képtelenek vagyunk ma is az istenszeretet nélkül, aki bennünket végtelenül szeret. Valahogyan úgy lennénk, ha az elsőt elhagyjuk, mintha házat építenénk alap nélkül. Csupán idő kérdése, hogy szilárd alap híján az össze ne omoljon. Térjünk vissza a mi Urunkhoz, hogy önmagunkat és felebarátainkat helyesen és igazán tudjuk szeretni. Szent XXIII. János pápa arra hívja fel a figyelmünket, hogy ismerjük fel az idők jeleit.
 
Segítsen bennünket a Szentlélek megtalálni a helyes szeretetnek az útját, ami nem könnyű, de éppen ezért folyamodunk a tanév elején hozzá, hogy mindannyian, szülők, nevelők, diákok gazdagodjunk az év folyamán a helyes Isten és Emberszeretetben. Nyilvánuljon ez meg és adjon erőt életünk minden helyzetében most a szorongattatás idején, hogy ne csupán hallgatói legyünk az igének, hanem buzgó tettekre váltói is. Így fohászkodjunk most mindannyian az új tanév kezdetén. Ne féljetek, én veletek vagyok minden nap a világ végezetéig, mondja az Úr.
 
Minden nemes szándékot vigyünk közösen eléje most a tanév indulásakor, merítsünk lelki erőt a megpróbáltatásokhoz. Szolgáljon lelki gyarapodásunkra a Vele való rendszeres találkozás az egész év és életünk folyamán.
 
Így foglalok mindenkit imáimba a szentmiséken és helyezem kéréseiteket, gondjaitokat örömeitekkel együtt az áldozati oltárra.
 
                          Imádságos meghívással:
                                                                      Ferenc atya
 

2020.09.02. - Tanévnyitó

 Tisztelt Szülők, Kedves Diákjaink!
 
Az idei tanév indulása tantermi jelenléttel indulhatott, mert az előző tanév során mindannyian sikeresen teljesítettük feladatainkat. Rendhagyóan az első hét végére terveztük a tanévnyitót a Szentlélek templomba, tanévnyitó misével.
A jelenlegi helyzet, a járványos megbetegedések számának emelkedése óvatosságra int, ezért a tanévnyitó az iskolarádión keresztül történt meg, és Benkovich Ferenc plébános úrral történt egyeztetés szerint igyekezünk megelőzésként a nagylétszámú megjelenéssel járó rendezvények számát csökkenteni.
 
Fentiek miatt a 2020. 09. 05. és 2020. 09.06-ra tervezett tanévnyitó elmarad.
Kérünk mindenkit, hogy a tanévet szentmisén való jelenléttel kezdje meg, a szentmisén való részvétel az általa választott helyszínen teljesíthető.
 
A tanévre kérem mindannyiunkra a Jóisten áldását és segítségét, hogy sikeresen tudjunk haladni.
Győr, 2020. szeptember 2.
Váradi József
intézményvezető
 

2020.08.26. - Tanulószoba és napközi igénylése

 Kedves Szülők!
 
A 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 27. § (2) és a 46. § (1) a pontja alapján a tanuló köteles 16 óráig az intézményben szervezett foglalkozáson részt venni 1-8. évfolyamon. A hatályos jogszabályok értelmében iskolánk biztosítja a 16.00 óráig történő foglakozások megszervezését a gyermekek számára.
Az 55. § (1) bekezdése szerint az intézményvezető – kiskorú tanuló esetében szülői kérelemre – felmentheti a tanulót a 16.00 óra előtt megszervezett egyéb foglalkozás alól. Amennyiben nem nyilatkoznak, gyermeküket nem engedhetjük el az iskolából, felügyelet nélkül nem maradhatnak, a délutáni foglalkozások valamelyikén részt kell venni a tanulónak.
 
A mellékelt útmutató alapján a megfelelő Kérvényt szíveskedjenek kitölteni és 2020. szeptember 7-ig az osztályfőnöknek visszaküldeni!
 
 
 

2020.08.18. - A 2020/2021-es tanév kezdése

Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Kedves Fiatalok!
 
A tanévkezdéssel kapcsolatosan az alábbiakban néhány fontos tudnivalót teszünk közzé.
 
Tanévkezdés rendje
 
Az étkezéssel kapcsolatban  az elmúlt évhez képest nem történik változás, az alábbi időpontokban csak megrendelés lesz. További információk az Étkezés pontban találhatók.
 
  • 2020. augusztus 24. (hétfő) óvoda, 25. (kedd) iskola, 26. (szerda) iskola 
 
8.00-15.00 - ebédmegrendelés szeptember hónapra.
Helye: gazdasági iroda
A kollégisták szeptember hónapra történő étkezés megrendelése a beköltözés napján lesz.
 
Kérjük, hogy amennyiben kedvezményes étkeztetést kívánnak igénybe venni a mellékelt űrlapot és a leírás szerint részletezett igazolásokat szíveskedjenek a rendeléskor leadni!
(Kedvezményes étkeztetés igénylőlap letöltés - iskola>> doc | pdf
Kedvezményes étkezés igénylőlap - óvoda>> pdf)
 
  • 2020. augusztus 25. 17:00 Ovis évnyitó szülői értekezlet. Helyszín: Apor iskola aula
  • 2020. augusztus 26. (szerda) 10.00 – különbözeti vizsga. Gyülekező: az igazgatás előtt
 
  • 2020. szeptember 1. (kedd) - Első tanítási nap
 
- 3 osztályfőnöki óra, majd
- az 1-4. évfolyam részére ebéd és napközi ügyelet 16.00 óráig
- az 5-8. évfolyam részére 11.00-16.00 óráig tanulószobai ügyelet
- 1. évfolyam részére 17:00-kor Szülői értekezlet, gyülekezés közös tájékoztatóra az aulában.
 
Megjegyzés:
 
- Kérjük, hogy a tanulók az első tanítási napra hozzák magukkal:
  • bizonyítványukat
  • a kitöltött személyi lapjukat   (doc | pdf letöltés)  
  • az 1.a,b,c,d, 7.A,B, 9.C osztályos diákok, továbbá az új tanulók kitöltött egészségügyi adatlapot (doc| pdf letöltés) és mindezeket adják le osztályfőnöküknek.
 
  •  2020. szeptember 3. 17:00 Alapfokú Művészetoktatási Intézmény évnyitó ünnepség. Helyszín: Apor iskola aula
 
Tanévnyitó szentmisék:
 
2020. szeptember 5. (szombat)
Helye: Szentlélek-templom
5-8. évfolyam 18:00 óra
 
2020. szeptember 6. (vasárnap)
Helye: Szentlélek-templom
1-4. évfolyam 8:30 óra
9-12.évfolyam 17.00 óra
 
További tudnivalók:
 
- Az ebédrendelés ideje alatt lehetőség lesz az iskolai tornapóló, (1.500 Ft/db) illetve az iskolai egyennyakkendő (2.500 Ft/db) megvásárlására. Helye: titkárság
- A kollégium éves programjáról, a beköltözés rendjéről a kollégiumi honlapon keresztül kapnak értesítést növendékeink.
 
 

2020.08.17. - Tudnivalók az étkezés befizetési rendjéről

Étkeztetés
 
Az idei tanévben augusztus hónapban csak megrendelés történik és a szülő aláírásával hitelesíti azt. A lemondások, változtatások az előző év szerint folytatódnak, majd október 10-től kerül sor az utalásra az alábbi számlaszámra. A fizetés minden hónapban visszamenőleges.
 
Az étkezési befizetéshez tartozó számlaszám:
 
CIB bank 10700031-70870941-51200002
 
Az étkeztetés díjai intézményünkben a 2020/2021-es tanévben az alábbiak szerint alakulnak:
 
  Étkezési díj: Három- vagy többgyermekes család esetén:
ÓVODA: 520,- -
MENZA (5-8. ÉVF.): 390,- 195,-
MENZA (9-12. ÉVF.): 410,- 205,-
NAPKÖZI (1-4. ÉVF.): 550,- 275,-
FELNŐTT: 700,- -
 
 Kollégium:
  
  Étkezési díj: Három- vagy többgyermekes család esetén:
MENZA (5-8. ÉVF.): 390,- 195,-
MENZA (9-12. ÉVF.): 410,- 205,-
REGGELI: 250,-  125,-
VACSORA: 350,- 175,-
 
Nyilatkozat és a kedvezmény jogosultságának igazoló iratát a megrendelés időpontjában kérjük leadni:
2020. augusztus 25-én és 26-án 8.00-15.00 óra között.
 
 
Nyilatkozat letöltés >> doc | pdf
 
Megjegyzés:
- Az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést az 1997. évi XXXI. tv. 21/B §-a szabályozza.
- A jogszabályváltozások, az energia és élelmiszerárak emelkedése miatt a tanév folyamán a fenti árak módosítása lehetséges.
 
Váradi József s.k.
intézményvezető
 

2020.08.17. - Tankönyves információk

A nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról szóló 2013. évi CCXXXII. törvény és az iskolai tankönyvellátás rendjéről szóló 17/2014 (III.2) EMMI rendelet szabályozásának megfelelően iskolánk részéről elkészült a tankönyvek rendelése.
 
A 2020/2021-es tanév tankönyvellátását érintő legfontosabb változása, hogy a köznevelési törvény módosított 46. § (5) bekezdése alapján a köznevelés nappali rendszerű iskolai oktatásában az állam biztosítja, hogy a tanuló számára a tankönyvek térítésmentesen álljanak rendelkezésre. Tehát bővül az ingyenes tankönyvellátásban részesülők köre: az 1-12. évfolyamon a tanulók térítésmentesen juthatnak hozzá a tankönyvlistán szereplő tankönyvekhez, munkafüzetekhez.
 
Ez azonban nem azt jelenti, hogy a kiadványok a tanulók tulajdonát képezik! A tankönyveket az iskola könyvtárából kölcsönzik, ahová a használatot követően vissza kell hozni a könyveket (kivétel az első és a második évfolyamon)!
Aki saját részre szeretne kiadványokat vásárolni, a KELLO webshop-ján keresztül teheti meg. (www.kello.hu)
 
Jelenleg a Könyvtárellátó Nonprofit Kft (később: KELLO) végzi az iskolán keresztül az adatok begyűjtését és a könyvek rendszerezését. 
 
A tankönyvek kiosztásának időpontjáról az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket. Rajtunk kívülálló okok miatt előfordulhat változás, ezért mielőtt a tankönyvért indulnának, mindenképpen nézzék meg iskolánk honlapját! Iskolánk részéről megpróbálunk minden indokolt esetben segíteni!
 
Kérjük, hogy lehetőségük szerint tartsák be a kiírt időpontokat, hogy az egészségügyi előírásoknak megfelelően kollégáink is biztonságban lehessenek az Önök segítségére! Továbbá kérjük, hogy a tankönyvek átvételéhez érkezve maszkot viseljenek!
 
A tankönyvek átvételének helyszíne: Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont könyvtára
 
 
A tankönyvek átvételének időpontjai:
 
 
1. évfolyam 2020. szeptember 1. szülői értekezlet (17.00)
 
2. évfolyam 2020. augusztus 24. 12.00 - 13.30
3. évfolyam 2020. augusztus 24. 14.00 - 15.30
4. évfolyam 2020. augusztus 24. 15.30 - 17.00
 
5. évfolyam 2020. augusztus 25.   8.00 -   9.30
6. évfolyam 2020. augusztus 25. 10.00 - 11.30
7. évfolyam 2020. augusztus 25. 13.00 - 14.30
8. évfolyam 2020. augusztus 25. 15.00 - 16.30
 
  9. évfolyam 2020. augusztus 26.   8.00 -   9.30
10. évfolyam 2020. augusztus 26. 10.00 - 11.30
11. évfolyam 2020. augusztus 26. 13.00 - 14.30
12. évfolyam 2020. augusztus 26. 14.30 - 16.00
 
A 7-8-9. évfolyamos kollégisták esetében, akik nem tudták a fenti napokon elvinni a könyveiket, szeptember 1-jén 12.00 - 15.00-ig biztosítjuk a könyvek átvételi lehetőségét! Kérjük a fenti időpontok betartását! 
 
Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diákokat, hogy azokat a tankönyveket, amelyeket a tanév végén le kellett volna adni a könyvtárba, szeptember hónapban gyűjtjük össze, külön útmutató szerint!
 
Gaál Barnabás igh.

2020.08.16. - AZ ISKOLA-EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLAT TÁJÉKOZTATÓJA

Tisztelt Szülők!
 
Az Iskola-egészségügyi Szolgálat tagjai: az iskolaorvos és a védőnő.
 
Munkánk célja a betegségek kialakulásának megelőzése, a panaszt még nem okozó elváltozások felfedezése, szűrése. Ennek érdekében a tanulók orvosi és védőnői szűrővizsgálaton vesznek részt a „páros” évfolyamokon (2., 4., 6., 8., 10., 12.osztályban és 16 éves életkorban).
 
Feladatunk ezért elsősorban megelőző jellegű tevékenység (szűrés, gondozás, oltások beadása: 6. osztályban: MMR és DTaP, 7. osztályban Hepatitis B és a lányoknál HPV elleni oltás; negyed évenként a tanulók személyi higiénéjének ellenőrzése), tanácsot adunk a pályaválasztásban, emellett különböző témákban (pl.: egészséges táplálkozás, káros szenvedélyek megelőzése, párkapcsolat: szerelem-szeret, családi életre nevelés) egészségnevelési munkát is folytatatunk. Az oltásokat csak az oltási könyv és az oltásról szóló tájékoztatón szereplő szülői nyilatkozat iskolánkba juttatása után, egészséges gyermeknek adjuk be. A szűrővizsgálatokon talált elváltozásokról a szülőket írásban tájékoztatjuk, a talált elváltozások kivizsgálása már a háziorvos feladata. E-mail cím megadása esetén lehetőség van arra, hogy a szülőket az észlelt elváltozásokról ilyen módon értesítsük. Kérjük Önöket, hogy szorgalmazzák a vizsgálatok mielőbbi elvégzését és a szakorvosi vizsgálat leleteinek fénymásolatát juttassák el hozzánk! Betegellátást csak elsősegély jelleggel végzünk, heveny betegség esetén a háziorvosukhoz forduljanak!
 
Munkánk eredményességéhez kérjük, hogy az egészségügyi adatlap (doc | pdf)kérdéseire – gyermekük érdekében – pontosan adjanak választ. Ezen adatok alapján, a családban előforduló betegségek ismeretében az adott betegségek megelőzésére célzottabban tudunk odafigyelni, és egyénre szabottan tudunk életmódbeli- ill. életviteli tanácsokat adni. A kérdőív adatai fontosak annak eldöntésében is, hogy a tanulónak milyen típusú testnevelési órákon javasolt részt vennie (könnyített testnevelés – gyógytestnevelés); van-e szüksége további gondozásra, annak mi legyen a folyamata.
 
Adataikat az aktuális adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük és tároljuk.
 
A fentiekben leírt feladataink miatt kérjük, jelezzék felénk, ha a tanulóévek alatt komolyabb egészségügyi probléma – betegség, műtét, baleset, kórházi ill. hosszabb gyógyszeres kezelés történik, vagy ha visszatérő probléma jelentkezik. Ha ezekről van írásos dokumentáció, kérjük Önöket egy példányt fénymásoljanak számunkra!
 
Kérdéseikkel, kéréseikkel megkereshetnek bennünket a +36/96/514-294 vagy a telefonszámon, az arpasik<kukac>aporisk.hu email címen vagy – előzetes egyeztetés után – rendelési időben személyesen.
Közösen biztosan könnyebb lesz segíteni! Közreműködésüket köszönjük!
 
 
 
 
                 Dr. Erdő Gabriella s.k.                                                              Horváth - Árpási Kitti s.k.
  csecsemő- és gyermekgyógyász iskolaorvos                                                        védőnő
 
                   rendelési napok:                                                                         védőnői napok:
 
      hétfő, csütörtök és péntek: 08:00-14:00                                           hétfőtől-péntekig:07:30-15:30
 

« 1 | 2 | 3 »