Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Közlemény
TANÉV RENDJE
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2020.06.04.
A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJA - 2020. JÚNIUS 4.
"Elindulok, mint egykor Csoma Sándor, hogy felkutassak minden magyart. Székelyek, ott a bércek szikla-mellén, Üljetek mellém! Magyarok ott a Tisza partján, magyarok ott a Duna partján, magyarok ...
2020.06.03.
Bizonyítványosztás 2020
Tájékoztatjuk a kedves szülőket és diákjainkat, hogy az idei bizonyítványosztás az alábbi rendben történik:    Kérjük, a következő beosztás szerint érkezzenek a tanulók az osztálytermekbe:   2020...
2020.06.03.
Te Deum
 Kedves Diákjaink, Tanáraink, Szülők és Hozzátartozók!   Szívünkben elevenen él még a 2019/20-as tanév Szentlelket segítségül hívó szentmiséjének ünnepi élménye. Az indulás, és az azt köve...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »

2019.11.04. - Alsós énekkari kirándulás

Iskolánk alsós énekkara ismét őszi kirándulásra indult október 26-án, ezúttal Zircre. Megtekintettük a Zirci Ciszterci Apátság Bazilikáját, dalra fakadva meghallgattuk annak csodálatos akusztikáját is. Az egyháztörténeti kiállítás előtt egy rövidfilmet is láthattunk a ciszterci rend szerzeteseinek életéről, mindennapjairól. Ebéd után megcsodáltuk a Ciszterci Műemlékkönyvtár gyűjteményét is. Nagy örömmel fedeztük fel az apátság angolkert stílusban létesült parkját és csodálatos halastavának élővilágát. A vidám sétát egy óra játék is követte. A délutáni programot az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum őslénytani, növény- és állattani gyűjteményének megtekintése zárta. Kirándulásunk végén megpihenve a Monostori Cukrászdában, vidám beszélgetés mellett fogyasztottuk el hűsítő italunkat, fagylaltunkat. Azzal az örömteli szándékkal indultunk haza, hogy jövőre is folytatjuk országunk megismerését újabb, csodás tájakon.
 
Kovács Anna Zsuzsanna, Somfai Elemér
karvezetők

2019.11.03. - Kosárlabda - 2019

19 éve rendeztünk először kosárlabdagálát iskolánkban. A rendkívül népszerű eseményre idén október 25-26-án került sor. A diákönkormányzatosok lázas készülődése azonban már hetekkel a rendezvény előtt elkezdődött: jelentkezések, pólók, büfé, felügyelet, orvosi ellátás szervezése...És természetesen eljött a nagy nap! A kilencedikesek nyitómeccse után folyamatosan zajlottak a mérkőzések 10 perces váltásokkal. Az Old Star játékosok mellett a a szülők csapata is megmérettetett. A SÖTÉT és a VILÁGOS oldal küzdelmében 509:529 végeredményig ment a számláló. Hajnalban futsal-bajnokságot is rendeztünk a fiúk számára. A meccsek alatt a stúdiósok gondoskodtak a zenéről. Közben filmnézésre, csocsóra, darts játékra, kártyázásra, ping-pongra, wii játékra volt lehetőség. Az éhség-szomjúság elleni küzdelemben a BÜFÉ győzedelmeskedett gofri, melegszendvics, hot-dog, tea és ásványvíz kínálattal. Köszönjük a támogatást a METRO áruháznak, a szülőknek, az iskolának, valamint a Dobos pizzériának! Köszönünk minden segítséget tanáraink részéről a kitartó felügyeletben, illetve Dr. Szeder Lászlónak, Dr. Hudy Orsolyának és Árpási Kittinek az egészségügyi felügyeletért!
DÖK
2019Kosárlabda képek>>
 

2019.10.30. - Egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért...

 „Ha egymillió gyermek imádkozza a rózsafüzért, akkor a világ meg fog változni”
Szent Pió atya
 
2019. október 18. 8.00 óra Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont
 
Iskolánkban több éves hagyomány, hogy részt veszünk az egész világra szóló eseményen, amelyben Szűz Mária közbenjárását kérjük a békéért, egyetértésért, családjainkért, iskolánkért. Alsó tagozatosaink az aulánkban élő rózsafüzért alkotva kapcsolódtak be a társaik által előimádkozott gondolatokba. Nagy buzgalommal helyezték el az „üdvözlégyeket” jelölő világító mécseseket a képzeletbeli füzéren. A felsősök és gimnazisták a kihangosítás segítségével imádkoztak osztályukban. Az Eukarisztikus Kongresszus kegyelmi ajándékaiért is fohászkodtunk, amikor a Világosság Rózsafüzér titkait választottuk elmélkedésül. A fél órás imádságot iskolánk lelkipásztora, Benkovich Ferenc vezette.
 
„Minden nap gondolni akarok arra, hogy a Tiéd vagyok. Édesanyám, a tiéd vagyok, most és mindörökre. Általad, és veled akarok mindörökre egészen Jézusé lenni.”
 
Ezzel a gondolattal fejeződött be az imádság, amit magunkkal vihettünk osztályunkba, családjainkba, mindenfelé, amerre csak járunk.
Nagyné Szammer Éva
 

2019.10.30. - Idősek köszöntése a Szent Anna Otthonban

„Szólhatok az emberek vagy angyalok nyelvén,
ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok
vagy pengő cimbalom.”
(Szent Pál Korintusiakhoz írt levele 13.)
 
Már hagyománnyá vált, hogy október hónapban az iskola alsó tagozatos tanulói köszöntik a Szent Anna Otthon lakóit. A kisgyermekek őszinte jókívánságaikat, köszönetüket fejezték ki a sok imádságért, amit nap – mint nap megtapasztalhatunk a Jó Isten kegyelmi ajándékai által. A 3. b osztályos tanulók verses és prózai műsorral ajándékozták meg az idős lakókat. Kedves szavaikkal könnycseppeket csaltak a hallgatóság szemébe. Az alsó tagozatos tanulók kórusa csodálatos egyházi énekekkel örvendeztette meg a szép korúakat. Köszönjük a felkészítő pedagógusoknak: Ásványiné Kiss Anikó, Kovács Anna Zsuzsanna és Somfai Elemér lelkiismeretes munkáját!
 
 

2019.10.22. - Megemlékezés 1956. október 23. hőseiről

„A rendszert az egész magyar nép söpörte el. (…) A világon páratlan szabadságharc volt ez, a fiatal nemzedékkel a népünk élén. A szabadságharc azért folyt, mert a nemzet szabadon akart dönteni arról, hogy miképpen éljen. Szabadon akar határozni sorsa, államának igazgatása, munkájának értékesítése felől.”
Mindszenty József (1956)
 
Iskolai megemlékezésünk az 1956-os eseményekről Váradi József igazgató úr ünnepi gondolatait követően történelmi áttekintésel, irodalmi összeállítással és az énekkar műsorával folytatódott. Vezényelt: Iván Gabriella karnagy, zongorán kísért Siska Ádám. A műsorban felhangzó Bárdos Lajos kórusművel, a 120 éve született zeneszerzőre, az Éneklő ifjúság mozgalmat elindító zenepedagógusra és karnagyra is emlékeztünk. Az ünnepi műsorban közösen elénekeltük a Csillagok, csillagok … és az Elindultam szép hazámbul… kezdetű Bartók Béla által gyűjtött népdalokat, így tisztelegve a hősök emléke előtt. A prózai rész szereplői: Kovács Fanni, Tompa Stella, Bognár Márton, Molnár Róbert, Végh Benedek gimnazista tanulók. Felkészítő tanáruk Gyallai Beatrix tanárnő. 
A műsort követő szentmise keretében együtt imádkoztunk hőseinkért és ifjúságunkért. A homíliában Benkovich Ferenc atya tanításában az áldozatvállalásról hallhattunk. Ehhez kapcsolódóan felidézte Kapisztrán Szent János 1456. október 23-iki áldozatvállalását is. A helyi és a mosonmagyaróvári történéseket élményszerűen idézte fel az általa és családtagjai emlékeire építkezve. Kiemelte Szent II. János Pál pápa ünnepén, hogy milyen nagy szerepe volt a szentatyának a kommunista világrendszer európai megdöntésében, illetve, hogy itt a régi Kun Béla lakótelepen a katolikus Apor iskola építésénél, a sok-sok ember áldozatos munkáját, a pápa áldása kísérte. 
 

2019.10.21. - Első évfolyamosok napközis kirándulása

Az őszi programnak megfelelően 2019. október 11-én délután az 1. évfolyamosok az iskola mögötti Kiserdőbe kirándultak. A szép, napos időben fociztak, játszottak, sorversenyen vettek részt a gyerekek, sőt a kirándulás végén "kincset" is kerestek és találtak... Az együtt töltött idő gyorsan eltelt, de élményekkel gazdagodva, jó hangulatban mentünk haza.
 

2019.10.21. - Őszi kézműves délután a napközi otthonban

Október 18-án, pénteken kézműves délutánt szerveztünk a napközi otthon csoportjaiban. A verses, zenés, vidám hangulatú előkészítés után őszi díszeket alkottak tanulóink, melyeket örömmel bemutatunk.
 
 
 

2019.10.20. - Imaest a tiszta szerelemért

Az idén 8. alkalommal kapcsolódtunk be gimnazista fiataljainkkal az országos imaest programjába, melyet a TSZM programjai keretében az Orsolyita templomban tartottunk október 15-én. Az imaest célja, hogy határokon belül és kívül együtt imádkozzunk a tiszta szerelemért, az egészséges és erős párkapcsolatokért, valamint a családok egységéért. A délután folyamán először Benkó Attila atya beszélt a jelenlévő fiataloknak a házasságig megőrzött tisztaság értékéről, nyolc érvet felsorakoztatva mellette. Elmélkedésében Attila atya kihangsúlyozta, hogy a szexualitást és a szerelmet nem szabad egymástól elválasztani. A szív szerelme és az ész elköteleződése nélkül a testi szerelem hazugság. A szexuális határok megtartása önbizalmat ad, amely nélkül nem tudunk lelkileg egészséges emberek lenni.
Attila atya elmélkedése után a Tamás házaspár, Balázs és Magdi tanúságtételét hallgathatták meg a fiatalok. Őszintén, tabuk nélkül meséltek ismerkedésükről, az együttjárás időszakáról és a házasságban megélt közös örömeikről, nehézségikről. Beszámolójuk végén a következő jó tanácsokkal látták el a fiatalokat:
 
- Imádkozzatok jó házastársért! Kérjétek erre szüleiteket, nagyszüleiteket is!
- Igyekezzetek keresztény ifjúsági közösséghez tartozni!
- Keressetek és találtok, nyitott szemmel járjatok…!
- Legyetek türelmesek, ne adjátok alá az igényeiteket!
- Figyeljetek a külsőtökre!
- A határokat csak fokozatosan tágítsátok, ha kapcsolatba kerültetek valakivel!
- Az őszinte kommunikáció segíthet a kapcsolat tovább haladásában vagy éppen korrekt lezárásában!
 
A tanúságtételt követően szentmisével és közös, felajánló imával zártuk a tisztasági imaest programját. Köszönöm a fiataloknak a részvételt, illetve a Szent Imre templom ének- és zenekarának, valamint Marek Laci bácsinak a zenei szolgálatot a szentmisén!
Némethné Gábor Krisztina
 

2019.10.17. - OPERAKALAND AZ ERKEL SZÍNHÁZBAN

"Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog,
ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának."
Kodály Zoltán
 
"A Magyar Állami Operaház kötelességének tekinti, hogy az opera műfaját a fiatalok számára is elérhetővé, megközelíthetővé tegye. A 2013. május óta az EMMI támogatásával futó OperaKaland Magyarország legnagyobb szabású oktatási programja, amelyben eddig több, mint 260 település, közel 800 intézmény és mintegy 260.000 diák vett részt." (műsorfüzet)
 
2019. október 11-én immár sokadszor vehettünk részt 10.évfolyamos diákjainkkal, akik ebben a tanévben a művészeti tárgyak mellett irodalomból és történelemből is találkoznak a nemzeti romantika korával. A Győri Filharmonikus Zenekar iskolai ifjúsági hangversenyeinek méltó társa ez a népszerű program gimnazista diákjaink számára. Köszönet a résztvevő osztályfőnököknek Vaszariné Horváth Márta és Jócsik Csilla Tanárnőknek és Szűcs István Tanár Úrnak segítő támogatásukért, valamint az iskola vezetésének.
 
Tavasszal vár Bennünket (a 9.évfolyamot) egy újabb kaland, ezúttal Mozarttal!
Iván Gabriella
ének-zene tanár

2019.10.15. - Az üstökös

Október 7-én a 7/A osztály a Vaskakas Bábszínházban megnézhetett egy több szempontból is különleges műsort. A Baltazár színház művészei adták elő Az üstökös című darabot, melynek egyik különlegessége, hogy a nyáron elhunyt iskolai gyógypedagógusunk – Árnics Kati néni - emlékére szervezték meg az előadását. Másik érdekessége, hogy a történet során sérült fiatalok elevenítettek meg olyan élethelyzeteket, melyekben magánemberként is sokszor lehetett és lehet részük. Mások elfogadására, a kiközösítés és piszkálódás szörnyűségére hívták fel a figyelmet, azzal is közelebb hozva a fiatalokhoz a témát, hogy egy tiniszerelem kialakulását végigkövetve juthattunk el a tanulságok levonásáig.
Úgy érzem, a darab nagyon érdekes és tanulságos volt mindannyiunk számára. Az ehhez hasonló tapasztalatok segítségével tudjuk mi is megérteni, hogy minden ember más és más, és olyannak kell elfogadnunk a másikat, amilyen.
 
Pálffy Zsófia 7.A
 

2019.10.14. - Eisenstadti cserekapcsolat 2019-1920 tanév

Kedves Diákok !
 
Az idei tanévtől újra lehetőség nyílt a két iskola közötti kapcsolatra, amely a következő a programokat kínálja számotokra:
December 12 (csütörtök) Adventi műsor Eisenstadtban.
Dr. Hontváriné Iván Gabriella tanárnő vezetésével, iskolánk kórusa
szerepel a „Berg Kirche” zarándok templomban Eisenstadtban.

Március 17 (kedd) francia nyelvű közös program.
Nagy András tanár úr és Ulrike Klein-Schweifer tanárnő vezetésével a két iskola diákjai számára közös programok szervezése, francia nyelven.
 
Április 20 (hétfő) német nyelvi verseny.
Sárvári Beáta tanárnő vezetésével német nyelvi vetélkedő szervezése, iskolánk diákjai számára Eisenstadtban.
 
Május 25 (hétfő) hegyi túra a „Schneeberg” hegyre.
Ez a program még szervezés alatt van, a részletekről később tájékoztatunk benneteket.
 
Bukits Ernő
szervező tanár

2019.10.11. - Étkezés befizetése

 Kérjük, hogy az étkezés díját a CIB Bank Zrt-nél vezetett új bankszámla számunkra
 
szíveskedjenek átutalni az év elején hirdetteteknek megfelelően!
 
 
Új bankszámlaszám:
 
10700031-70870941-51200002
Továbbra is kérjük, hogy a közlemény rovatba a tanuló nevét, osztályát vagy óvodás esetében a gyermek nevét és csoportját szíveskedjenek beírni!

2019.10.10. - Nagymarosi találkozó

 „Úgy fussatok, hogy elnyerjétek a díjat!”
 
2019. október 5-én szombaton a kora reggel indultunk útra NAGYMAROS irányába 32 életvidám emberrel a fedélzeten, Bukovics Ildikó, Hegedüs Márta, Kleiningerné Pongrácz Andrea, Szalainé Csapó Rita és Szalontay Lukácsné tanáraink vezetésével. A Te Deum zenekara indította a találkozót, amelyre a barátságtalan idő ellenére sokan elzarándokoltak.
A Gyerekmaroson minden eddigi rekordot megdöntve több mint 700-an vettek részt. A délelőtti főelőadás a Jézussal való személyes kapcsolat, az ima és az elköteleződés fontosságát hangsúlyozta. Rengeteg okos leckét sorakoztattak fel, amelyek közül kiemelnék egyet. Sokszor gondoljuk nem vagyunk méltók Isten ígéreteire, ajándékaira, mert úgy látjuk, hogy nullák vagyunk. Jegyezzük meg, minél több nullát helyezünk magunk elé, Isten mindig ott van és elénk rak egy 1-est, amitől máris többek leszünk. A főelőadás után szentségimádáson vettünk részt, majd idén is számos fakultáció közül lehetett választani.
Ezt követően felmentünk a Kálvária-dombra, majd a Duna-parton tettünk egy vidám sétát. Együtt voltunk, feltöltődtünk, Isten és egymás segítségével. Az utolsó program a közös szentmise volt. Az eső eleredt ugyan, de később kibújt a Nap a felhők közül és felragyogott a csodálatos szivárvány. Ez is azt bizonyítja, hogy minden rossz után jön valami jó, Isten mindig velünk van. Palánki Ferenc püspök ezüstmisés áldásával indultunk haza. Alig várjuk, hogy 2020. május 23-án újból részt vehessünk ezen a lélekemelő eseményen és újból erőt meríthessünk Isten szeretetéből. Gyertek Ti is!
Pongrácz Natália 9. c
 

2019.10.10. - Rendhagyó történelem óra

 "A múltunkat nem szabad elfelejtenünk,
mert a múlt ismerete nélkül nem lehet jövőnk."
 
 
A 12.A és B osztályos tanulók rendhagyó történelem órán vehettek részt a Had –és Kultúrtörténeti Egyesület jóvoltából. A vetítéssel egybekötött előadáson a magyar hadsereg második világháborús szerepvállalásáról esett szó. Az előadás után a diákok kezükbe is foghatták az eredeti relikviákat: felszereléseket, fegyvereket. Előadónk elmesélte egy – egy kiállított tárgy megtalálásának körülményeit, ezáltal még inkább megelevendett számunkra a katonahősök emléke. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, hogy kiegészíthettük az órán tanult ismereteinket!
Gyallai Beatrix
 

2019.10.08. - Mária ünnepek

 
  Rózsafüzér királynéja, édesanyánk kegyes szűz.
Kész már az ékes koszorú, mit néped fejedre tűz
Árva nemzet fonta néked, kívüled nincs támasza,
Zárd be védő karjaidba, nagyhatalmú szűzanya
 
Öröm kevés jutott nekünk, keserű a kenyerünk.
Fájó panasz, kínos sóhaj, bús gyötrelmes életünk.
Örvendező szűz Mária mosolyt küldjél mireánk.
Oszlik az éj hajnal hasad fényben úszik szép hazánk.
 
Fiad keresztje tövében vért hullattál könnyezve,
Bú s fájdalom a lelkedet, szíved hét tőr vérezte.
Óh fájdalmas Szűz Mária vérző szíved harmatja,
Hulljon a kereszt tövében veled síró magyarra.
 
Mint hazánknak Nagyasszonya égi trónon a helyed,
Az angyalok s Magyar szentek zengnek hozsannát Neked.
Dicsőséges Szűz Mária Kinek Jézus a fia,
Add, hogy ismét felviruljon szép kerted Pannónia.
 
Kárpátok az, ahol könnyből fakad minden kis virág,
Erdély bércein is, ahol gyászt öltött fel a világ.
Magyaroknak csonka földjén fonjon össze szív s lélek,
Rózsafüzér Királynéja esdve kér Magyar néped.
 
Október 7. - Rózsafüzér királynője ünnepe
  
A törökök feletti lepantói győzelem (1571. október 7.) emlékére Szent V. Piusz pápa rendelte el ezt az ünnepet 1573-ban. 1716-ban vették fel a római kalendáriumba és 1913-ban helyezték október 7-re, a győzelem évfordulójára. Hálaünnep a mai, Mária közbenjárásáért, az Isten segítségéért. Máriával együtt újra meg akarjuk erősíteni az igent az Isten akaratára. A rózsafüzér imádságában pedig, Jézus életéről elmélkedve, Isten iránti szeretetünkben szeretnénk megerősödni. (www.katolikus.hu)
 
Október 8. - Magyarok Nagyasszonya
 
A Mária és hazánk népe között élő kapcsolatot a Szent István halálát követő belső villongások sem tudták elhomályosítani. Magyarok Nagyasszonya tisztelete Szent László király uralkodása idején új virágzásba borult. Tatárral, törökkel szemben egyaránt Jézus és Mária nevét kiáltva védték életüket, hitüket és övéiket a középkori magyarok. 1693-ban I. Lipót király a török alóli fölszabadulás emlékére, hálája jeléül megismételte az ország Szent István-i fölajánlását Máriának. Vaszary Kolos bíboros, prímás kérésére a Szentszék is elismerte a Mária-tisztelet nemzeti jellegét, s XIII. Leó 1896-ban külön ünnepet engedé­lyezett október második vasárnapjára. Szent X. Piusz az ünnepet október 8-ra tette. (Magyar Kurir)
 
Iskolánkban a reggeli szentmiséken  Ferenc atya külön hangsúllyal kiemelte mindkét ünnepünket! Buzdításával, tanításával lelkesítette a résztvevő diákokat, tanárokat, szülőket. Október 8-án a pasztorális csoport szervezésében egész napos rózsafüzér - imádság volt az iskola kápolnájában.
 
 

2019.10.07. - Sporteredmény

Wagner Kata 9.B osztályos tanulónk a Magyar Torna Szövetség Leány Ifjúsági II. o. Országos Bajnokságán gerendán bronzérmet, felemás korláton, ugrásban, talajon és egyéni összetettben pedig négy aranyérmet szerzett a 2019. október 5-én megrendezett versenyen.
 
Gratulálunk Kata kimagasló teljesítményéhez, további sportpályafutásához sok sikert kívánunk, Isten áldása legyen rajta!
 
Rózsavölgyiné Nagy Orsolya osztályfőnök
 

2019.10.07. - Szavalóverseny

 „A vers az ember legtöményebb megnyilvánulása,
leganyagtalanabb röpülése, legforróbb vallomása a létről.”
Latinovits Zoltán
 
 
A hagyományokhoz híven, az idén ősszel is megrendezésre került a gimnazisták iskolai szavalóversenye, október 3-án, délután.
Nagy örömünkre szolgált, hogy akadtak az irodalmat, a verseket, a szép szavakat szerető diákjaink, akik nem voltak restek megtanulni a költeményeket, és bátran kiállni a zsűri elé.
Élmény volt hallgatni, ahogy élettel teltek meg a költemények a színvonalas előadások során. Minden résztvevőt dicséret illet a nagyon jó versválasztás miatt is.
Reméljük, hogy az elért eredménytől függetlenül, mindannyian megőrizték magukban a vágyat a szavalásra, a versszeretetet, és legközelebb is megörvendeztetnek bennünket tehetségükkel.
 
EREDMÉNYEK:
 
I. Ulrich Anna 12.C
II. Miletics Zsófia 10.A
III. Németh Anna 10.A
 
Különdíj
 
Veres Dorina 11.A
Berecz Péter 12.C
 

2019.10.06. - Megemlékezés az aradi vértanúkról

A hit, haza és nemzet példaképeiről, a tizenhárom aradi vértanúról emlékeztek meg az Apor iskola diákjai a hétvégi közös miséken. Az alsósok, felsősök és gimnazisták méltó, hitvalló példaképeikként állították diáktársaik és a hívek sokasága elé szép, tiszteletreméltó és tanúságtevő életüket, valamint végső üzeneteiket a Szentlélek templomban. Hitünkben megerősítő, igaz buzdítást adtak mindannyiunknak arra, hogyan lehet mindig, minden időben Istennek tetszően, nemzetünket és hazánkat szeretve élni!
 
Ferenc atya
Kép: Takács Krisztián
Köszönjük a szereplő tanulók és felkészítő tanáraik (Sarmon Judit, Forrás Noémi - alsó tagozat, Nagy András - gimnázium, Győri Krisztina - kollégium) munkáját!

2019.10.04. - Európai Nyelvi Koktélbár

Szeptember 26-án a nyelvek, nyelvtanulás iránt érdeklődő iskolatársainkkal együtt részt vehettünk a győri Széchenyi Egyetem által szervezett Európai Nyelvi Koktélbáron. Az eseményen lehetőségünk nyílt bepillantani legalább 10 európai nyelvbe különböző szervezeteken és nyelviskolákon keresztül. A nap folyamán különböző kulturális játékokon és nyelvi vetélkedőkön vehettünk részt az egyetem aulájában. Ezzel párhuzamosan mintaórákat látogathattunk. Lehetőségünk nyílt bepillantani az angol, spanyol, francia, portugál, orosz, román, beás, lovári, észt, holland, szlovák, kínai, japán nyelvekbe. Ráadásul az érdeklődők kipróbálhattak próbanyelvvizsgákat is. A résztvevők a nap elején kaptak egy nyelvi útlevelet, amelybe egyes feladatok elvégzése után pecsétet lehetett kapni. 3 pecsét gyűjtése után ingyenes alkoholmentes koktélt fogyaszthattunk. A 6 pecsétet gyűjtők tombolajátékon vehettek részt, amelyen értékes nyereményeket sorsoltak ki. Nagyon örültünk, hogy elmehettünk, sok új élménnyel és tudással gazdagodhattunk. Reméljük, hogy részt vehetünk még ilyen programokon a jövőben!
Bogdányi Veronika és Miletics Dóra 12.B
 

2019.10.01. - A ZENE VILÁGNAPJÁT ÜNNEPELTÜK

 
"Repüljön az ének,
Zendüljön a lélek,
Hangunkat a dalnak adjuk..."

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa 1975-ben Yehudi Menuhin hegedűművész kezdeményezésre emelte október 1-jét A ZENE VILÁGNAPJA rangjára. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését.
Idén, 2019-ben Bárdos Lajos születésének 120.évfordulójára emlékezünk, aki 1934-ben elindította az Éneklő Ifjúság mozgalmat, híven gondozta Bartók és Kodály örökségét és az általa írt kórusművekkel segítette, hogy a fiatalok minél többet tudjanak közösen énekelni.
 
"A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő.
Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik." - mondja Kodály Zoltán

APOR DAL2019
 
A Zene világnapján a közös éneklés éltető erejét, örömét megidézve minden osztály nyitott ajtó mellett közösen énekelte a Csillagok, csillagok kezdetű népdalt. Majd a nagyszünetben hagyományteremtő szándékkal a nagyok találkoztak az aulában egy jó hangulatú közös éneklésre.
A ritmusszekcióban a 10.a osztály képviseltette magát. A karzatról is egyre többen kapcsolódtak bele a dalba. Méltó volt az ünneplés! Kodály is örömmel tekintett le Ránk!
 
Iván Gabriella
 A zene világnapja képek>>

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 »