Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
Közlemény
Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda,
Általános Iskola,
Alapfokú Művészeti Iskola,
Gimnázium és Kollégium
9024 Győr, Pátzay Pál u. 46.
Adószám: 18525845-2-08
OM: 030712
 
 
 
 
 
Iskolai étkeztetés
Határtalanul
Gyermekvédelem
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

 
 
........................................................
  
Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2024.06.17.
Sachsenbrunni cserekapcsolat
Az őszi kirchbergi látogatás folytatásaként június elején 27 osztrák diák három kísérővel érkezett iskolánkba. Az első napon az ebédet követően intézményünk igazgatója köszöntötte a vendégeket, majd iskolabemutatásra került sor...
2024.06.13.
Év végi DÖK-összejövetel
Újra itt nyár, int a napsugár... szól a jól ismert sláger. Bár a napsugár simogató melege most nem volt velünk, de a derü és a jókedv igénye ismét összehozta a stúdiósokat és a diákönkormányzatosokat ...
2024.06.12.
5 ÉVES AZ ISTVÁNFFY BENEDEK KÖZÉPISKOLAI KÓRUSTALÁLKOZÓ
2024. április 23-án, még a tavaszi időszakban került megrendezésre az egyházmegye iskolák kórusainak találkozója, az Istvánffy Benedek Középiskolai Kórustalálkozó az Apor iskola, Iván Gabriella karnagy szervezésében...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »

2023.12.07. - Mikulás járt az Apor iskolában

December 6-án reggel minden gyermek örömére, fehér hótakaró borította a tájat. Vidáman érkeztek a tanulók az iskolába, és izgatottan várták Szent Miklós püspök követét, a jóságos Mikulást. Minden osztályterembe belátogatott. Megdicsérte a szorgalmas és jól tanuló kisdiákokat, jótanácsokkal buzdította a kevésbé lelkeseket. A Mikulás segítője a kis Manó, finom édességgel ajándékozta meg a gyermekeket, akik szép énekekkel köszönték meg a látogatást. Miklós püspök követe búcsúzáskor megígérte, hogy jövőre is eljön az Apor iskolába.
 
 
Dök-Mikulás képek>>
 

2023.12.05. - Kirándulás Bécsbe

2023. 11.29-én, Szabó Mária tanárnőnek köszönhetően az iskola 6. évfolyamos német nyelvet tanuló diákjai bécsi kiránduláson vehettek részt. Néhány szülőnek is lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen a kiránduláson. Marika néni és Kriszti néni jóvoltából már az odaúton részletes információt kaphattunk a nap programjairól, sok érdekességet, tudnivalót osztottak meg velünk. A fővárosba érve megtekintettük a Hundertwasser házat, majd ezt követően sétát tettünk a belváros hangulatos utcáin. Megcsodálhattuk a karácsonyi pompában tündöklő boltok kirakatait, a gyönyörű épületeket, majd betértünk egy imára a Szent István Bazilikába. A közeli virágboltban többen is vásároltunk Jeriko rózsáját. Délután ellátogattunk a Természettudományi Múzeumba, majd a nap zárásaként a Városháza előtti téren a karácsonyi vásárban gyönyörködtünk. Az esti fények, a kellemes illatok, a különleges ajándéktárgyak mosolyt csaltak arcunkra és melengették a lelkünket.
Köszönjük ezt a szép napot, mindenki maradandó élményekkel tért haza.
Horváth Virág Kata 6.C és Gera Hunor 6.A
 
 
„Szeretném megköszönni Marika néninek, hogy életemben először eljuthattam Bécsbe.” (Réka 6.B)
„Szívesen tanulom a németet, mert nagyon szép nyelv és szeretnék többször kirándulni Ausztriába.” (O. Jázmin 6.A)
„Először voltam Bécsben, ahol jól éreztem magam, mert jó volt a hangulat.” (Martin 6.B)
„Nagyon tetszett minden program és látván a sok szép helyet, igazán kedvet kaptam a német nyelv tanulásához.” (Ábel 6.B)
„Az volt jó, hogy családias hangulatban tudtunk eltölteni egy napot Bécsben. Szívesen tanulom a németet, hogy ha legközelebb ott járok, már tudjak beszélni.” (Janka 6.C)
„A múzeumban a meteorok tetszettek és érdekeltek a legjobban.” (Vendel 6.C)
 

2023.12.04. - APOR 30 – EMLÉKKÖNYV

Iskolánk fennállásának 30. évfordulója alkalmából emlékkönyvet jelentettünk meg. A kiadvány lapjain megjelennek mindennapjaink, jeles eseményeink, olvashatók az eddig megtett utunk legemlékezetesebb pillanatai, írások tanáraink, diákjaink és szüleik tollából. Külön öröm számunkra, hogy volt aporos diákjaink megható visszaemlékezéseikkel fejezték ki ragaszkodásukat az alma materhez. Az írásokat sok-sok fotóval illusztráltuk. Emlékkönyvünk igényelhető az osztályfőnököknél, és az iskola gazdasági irodájában is megvásárolható.
Áder Ferencné 
intézményvezető
 

2023.12.04. - Advent

Jézusunk, adj erőt, hogy ékesen járjunk
Illendő ruhában, méltóképpen várjunk
Add, hogy kerülgessük a bűnt, sötétséget
S ama jobb hazában megláthassunk Téged.
(Mécs László: Adventkor)
 
 
Minden évben izgatottan várják a gyermekek Jézus Krisztus születését megelőző időszakot, az adventet. Az alsó tagozat közös iskolai szentmiséjén, Imre atya meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját. Szentbeszédében buzdította a legkisebb tanulókat az evangélium üzenetének megvalósítására: „Legyetek éberek!” Felelevenítettük a szállást keres a Szent Család hagyományát is, Preisinger László 3.b osztályos tanuló szívet melengető éneke által. Lelkipásztorunk megáldotta és megszentelte az osztályok szentképeit és adventi koszorúit.
A szentmisét követően a Szent Család képek útnak indultak, karácsonyig minden családhoz betérnek. A szülők és gyerekek imádsággal köszöntik, hogy nyugalomra, békességre, szeretetre találjanak a hozzájuk imádkozók. Adventben az alsó tagozatos tanulók lelkesen gyűjtik a negyed nyolckor kezdődő rorate mise után járó matricákat, hogy karácsonyig megteljék a gyűjtőjük a sok jósággal, amit a kicsi Jézusnak készítenek. Szép hagyomány, hogy a reggeli félhomályban egyre többen; gyermekek és felnőttek érkezünk a szentmisére, hogy együtt éljük át a Gyermek születésére történő várakozás örömét.
 
 
Sántáné Kiss Rita
intézményvezető - helyettes

2023.12.01. - AMI adventi vásár

2023. 12. 05. napján (kedden) tartjuk iskolánk Alapfokú Művészeti Oktatásának hagyományos
Ádventi Jótékonysági Vásárát.
 
A vásár délelőtt 8.00 órakor nyílik az iskola aulájában, amelyet a tanító nénik kíséretével látogathatnak az alsós osztályok.
 
Diákjaink már lelkesen készítik az ajándéktárgyakat.
 
A vásárból befolyt összegből rászoruló családokat támogatunk.
 
Boda Ildikó
 
Apor AMI intézményegység-vezető
 
„Nagy dolgokra nem mindenki képes.
De kis dolgokat nagy szeretettel bármelyikünk megtehet.” - Teréz anya
 
 
 

2023.11.29. - Gospel koncert

 

2023.11.27. - JUBILEUMI KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Iskolánk felszentelésének 30. évfordulója alkalmából az Apor Alapfokú Művészeti Iskola JUBILEUMI KÉPZŐMŰVÉSZETI PÁLYÁZATot hirdetett. A pályázatra több, mint 260 alkotás érkezett 7 intézményből. A zsűri KURCSIS LÁSZLÓ grafikusművész elnökletével három korcsoportban értékelte a pályaműveket.
 
 
 

2023.11.24. - Katalin-napi vigasságok

Az Apor iskola "nagy" hagyományai közé tartozik a Katalin-bál. A gimnazisták nagy készülődése előzte meg ezt a jeles eseményt: a kilencedikes osztályok ez alkalommal váltak véglegesen NAGYGIMNAZISTÁVÁ. Az osztályt kifejező gólyamotívumos plakátbemutatójuk mellett előre megadott szavakat tartalmazó indulót kellett írni, majd előadni. Természetesen nem maradhatott el a nagyon színvonalasra sikerült osztálytánc sem! A bemutatkozások sora a gólyaesküvel záródott, ahol Pálffy Zsófia Dök elnök vezényletével Aporos esküt és fogadalmat tettek a gólyák. Az est táncos folytatásában a jó hangulatról a stúdiósok gondoskodtak.
 
 
Katalin-bál képek>>
 
 

2023.11.24. - Gimnazisták iskolai szavalóversenye

2023. november 22-én tartottuk iskolai szavalóversenyünket a gimnáziumi tagozaton. Felemelő volt hallgatni az igazán igényes előadásban megszólaltatott szép verseket, melyeket pl. Márai Sándortól, Zalán Tibortól, Reményik Sándortól választottak a résztvevők.
 
I. helyezett: Simon Zsófia (12.C)
II. helyezett: Megyeri Máté (11.C)
II. helyezett: Benes Violetta (9.A)
 
Gratulálunk a nyerteseknek!
 
 

2023.11.22. - 30 éves jubileumi ünnepség

Felszentelésének 30. évfordulóját ünnepelte iskolánk november 17-én, pénteken. Ünnepségünk szentmisével kezdődött, melyet Dr. Veres András megyéspüspök celebrált, koncelebrált Benkovich Ferenc pápai prelátus, Dr. Reisner Ferenc püspöki helynök és Kálmán Imre püspöki biztos. Püspök atya prédikációjában köszöntötte az iskola diákjait, tanárait, vendégeit, kiemelte a hit mindenek fölötti erejét, és hálára, szeretetre buzdította a jelen lévő tanulókat korábbi aporos társaikra, tanáraikra gondolva.
A szentmise után ünnepi beszédek következtek. Áder Ferencné intézményvezető asszony az aporosok nagy családjának összetartását hangsúlyozta, utalva a közösség értékteremtő erejére.
Tristany De Juan Pablo Adolf, a Mária Iskolatestvérek L’Hermitage Tartományának magyarországi képviselője és Rémi Vericel marista testvér, iskolánk egykori igazgatója a marista szellemi, lelki alapokat emelte ki, melyek iránymutatásával indult 30 éve az iskola működése.
Főtisztelendő Benkovich Ferenc Atya, pápai prelátust, az Apor Alapítvány elnöke visszaemlékezett az iskola építésére, az abban segédkező lelkes, önkéntes szülőkre, akkori diákokra, tanárokra, személyes élményeire, a nehézségekre, örömökre.
Ruppertné Hutás Kinga, a Győri Egyházmegye Intézményfenntartó Irodájának igazgatója Boldog Apor Vilmos szavait idézve utalt az iskolánk legnemesebb céljaira :" Mindenkihez van szavunk, mindenki iránt van szívünk, mindenkit akarunk vezetni az üdvösség útjain, mindenkit meg akarunk óvni a rossztól, megerősíteni a jóban, Krisztus szent nevében".
A várost a jubileumi ünnepségen dr. Pergel Elza képviselte.
A köszöntő beszédek után az aporos diákok ünnepi műsora következett. Elsőként Hornung Emőke 12. évfolyamos diákunknak a jubileumra írt versét adta elő Tolnai-Szabó Noel 4.d osztályos tanuló. Ezután az Apor-iskola énekkara következett Dr. Hontváriné Iván Gabriella karnagy vezényletével, Ney Andrea zongorakíséretével. A kórus által Kodály Zoltán, Gephardi, Benjímin Britten, Kocsár Miklós művei csendültek fel.
Pongrácz Krisztián 7. B osztályos tanuló tolmácsolásában Horváth István Tornyot raktam című versét hallhattuk, majd Farkas Ferenc Bihari román táncok című darabját fuvolán játszotta Szilvágyi Mária, 12.A osztályos tanuló, akit zongorán kísért Siska Ádám tanár úr. Ezt követően Somfai Borka, 12.A osztályos diákunk előadásában Kányádi Sándor Az én Miatyánkom című verse hangzott el.
Jubileumi műsorunk záró részében az alsó tagozatos tanulók Napsugár Kórusa gyermekdalokat és rábaközi népdalokat énekelt. Vezényelt Somfai Elemér és Kovács Anna Zsuzsanna kórusvezető, zongorán kísérte a kórust Somfainé Kovács Eszter zenetanárnő.
Az ünnepi műsort a 6.c osztály látványos kalocsai néptáncösszeállítása zárta „Emeljük magasba!” címmel, melyet Bokor Bálint 12.A és Bokor Bogáta 7.D osztályos diákok tánca színesített. A táncok koreográfiáját Klauz Balázs néptáncoktató állította össze.
Ezután került sor a jubileum alkalmából a megyei egyházi iskolák számára meghirdetett jubileumi irodalmi és képzőművészeti versenyek eredményhirdetésére.
Jubileumunkhoz méltó ünnepünk narrátora Holdinger Ádám 12.C osztályos tanuló volt.
Tartalmas, színvonalas megemlékezésünk értékes útravaló mindannyiunk számára.
 
Némethné Varga Ildikó
intézményvezető-helyettes
 
 

2023.11.21. - Német nyelvi hét

„Szerdán a nagyszünetben az aulában gyülekeztek a német nyelvet tanuló diákok. A közös éneklés előtt iskolánk lelkésze, Imre atya köszöntötte a tanulókat és a tanárokat. Meglepetésünkre Imre atya németül szólalt meg. A köszöntő után közösen elénekeltük a "Meine Zeit" című dalt. Az ének arról szól, hogy Isten végtelenül szeret minket és az életünk az Ő kezében van. Pénteken a 3.órában Szabó Anett előadását hallgathattuk meg a nyelvvizsgáról, melyet egy ppt segítségével mutatott be nekünk. Hasznos tippeket, információkat és jó tanácsokat kaptunk tőle. Az előadások után sokan kedvet kaptunk a nyelvvizsgához. Köszönjük tanárainknak a német hét megszervezését! Örömmel várjuk a jövő évi folytatást!”
 
Foki Janka, Simon Júlia, Rozs Rajmund 10.C
 
„Tetszettek a zenék, amelyeket közösen az aulában hallgathattunk és énekelhettünk.
Tetszett az is, hogy nyelvvizsgáról szóló előadásra lehetett jelentkezni és azon részt venni.”
 
Szentgyörgyi Liliána 10.A
 
„A német héten megismerkedhettünk egy kicsit jobban a német kultúrával, illetve a nyelvvel. Nekem az előadások tetszettek a legjobban, mivel ezáltal könnyebben készülhetünk a német nyelvvizsgára. A német hét számomra egy nagyon jó program volt és remélem, hogy megrendezésre kerül a jövő tanévben is.”
Báki Péter 10.A
 
Összetett és lényegre törő előadásokat hallhattunk a német nyelvvizsga előnyeiről: az írásról, a szóbeliről és a hallás vizsgarészről. Egy leendő vizsgázónak biztos vagyok benne, hogy sokat segített.
Zsumbera Máté 10.A
 
Az elmúlt napokban német hét volt az Apor iskolában. A némettanárok sok érdekes programot szerveztek a németes diákoknak. Többek között volt éneklés, totó osztrák városokról és projektmunka verseny. A legérdekesebb program az volt, amikor az Euroexamnál vizsgáztató tanárok jöttek iskolánkba, hogy részletesebben is bemutassák a nyelvvizsgát az érdeklődő diákoknak.
László Botond 10.A
 
Az előadások érdekesek voltak és hasznosnak találtam őket. Sokat segítettek megtudni a nyelvvizsgáról. A plakátok feldíszítették a folyosót, és érdekességeket tudhattunk meg az ausztriai városokról. A szünetekben való énekléseket nagyon hangulatosnak találtam. Érdekes volt ez a hét, úgy láttam, az összes diák élvezte. Remélem, jövőre is megrendezésre kerül a német hét.
Kubik Ferenc 11.C
Német hét képek>>
 

2023.11.15. - Fizika munkaközösségi nap a Semilab-ban

November 10-én a fizika munkaközösség, a tavalyi Károly Iréneusz fizikaverseny nyertesei és a kilencedikes fizika szakkörösök tanulmányi - szakmai napon vettek részt Budapesten a Semilab Kft félvezetőkkel foglalkozó üzemében. Egy kiváló szakmai program részesei lehettünk. A szervezők gondoskodtak róla, hogy jól érezzük magunkat. A tájékoztató felért egy komoly tanórával, ahol a félvezetők világába kalauzoltak bennünket a helyi mérnökök. Egyúttal pályaválasztási tanácsokkal is ellátták diákjainkat. Ezt követően gyárlátogatásra és laborlátogatásra került sor. Láthattuk, hogy a homok (szilicium) milyen nagy érték! A napelemgyártás fortélyaiba, rejtelmeibe, nehézségeibe is betekintést nyertünk, amely manapság nagyon előtérbe került "zöld" energiatermelés egyik kulcsfontosságú eleme. Fontos volt azt is látni, hogy ez is "csak" halványzöld... A diákok sok új ismeretet kaptak és egy célt, hogy sokat kell még tanulni, hogy pontosan értsük a félvezetőkkel kapcsolatos fizikát. 
Hálásan köszönjük a Gödöllői Premontrei rendnek és a Károly Iréneusz Fizikaverseny szervezőinek, hogy lehetővé tették számunkra ezt a szakmai kirándulást!
 

2023.11.12. - Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, 2023. október 7.

„Engedjétek hozzám a gyerekeket” címmel idén is megnyitotta kapuit Nagymaros a hívő gyermekek, felnőttek és családok előtt 2023. október 7-én. Mindenki örömére újra felcsendült a dal a Duna partján. Mi is részt vettünk a Nagymarosi Ifjúsági Találkozón. Az iskolánk diákjaiból és a ménfőcsanaki iskola néhány tanulójából álló kis csoport korán reggel indult útnak busszal a Szentlélek templom parkolójából. Kísérő tanáraink Szalainé Csapó Rita, Nagyné Szammer Éva és a ménfőcsanaki iskola hitoktatója, Gombás András voltak. Nagymaroson korcsoportok szerint izgalmas előadásokon, játékokon és beszélgetéseken vettünk részt. Szó esett arról, hogy kinek milyen az istenképe, hol lehet találkozni Istennel. A 4.b osztályos Lilla és Ágota így meséltek Gyerekmarosról: „Nekünk az volt a legjobb, hogy imádkoztunk, játszottunk, énekeltünk. Jó volt azt érezni, hogy a Jóisten nagyon szeret, hogy találkozunk vele, és hogy közösségben lenni jó.” A napot szentmisével zártuk. A nagyobbaké a templomkertben, a kisebbeké a templomban volt. Este lelki élményekkel gazdagodva indultunk vissza Győrbe. A hazafelé vezető úton még sokat énekeltünk, de a hosszú nap folyamán mindenki nagyon elfáradt. Voltak, akik már a buszon is aludtak. A zárómisén elhangzott, hogy a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót már közel 40 éve minden évben megszervezik. Jó lenne, ha aktív jelenlétünkkel mi is még sokáig támogatnánk ezt a gyönyörű, felemelő eseményt.
 
Szabó Luca 8.B

2023.11.10. - FAÜLTETÉS

Ültess fát!
Hogyha mást nem,
lombot ád.
Árnyékában megpihenhetsz,
gondot ő visel reád.
Jó tavasszal nyit virágot,
messze érzed illatát.
Kis madárka száll reája,
ingyen hallgathatod szavát.
Ültess fát! (Jókai Mór)
 
Az idei évben is elérkezett a faültetési programunk folytatása. Már negyedik éve, hogy minden évfolyam vásárol egy vérszilvafát (12 db) és az iskolánk melletti területen a Városgazdálkodás segítségével elültetjük parkosítás céljából. Fontos számunkra, hogy a globális felmelegedés korszakában a klímaváltozást lassítsuk, hogy környezetünket szebbé tegyük. Vidám kis csapat, verőfényes napsütésben végezte az ültetést.
 
Természettudományi munkaközösség
Faültetés képek>>
 
 

2023.11.09. - Simonyi Imre Emlékverseny

A gyulai Karácsonyi János Katolikus Gimnázium a József Attila-díjas gyulai költő, Simonyi Imre tiszteletére emlékversenyt hirdetett versmondó, versmegzenésítő, „illusztrációs” és versíró kategóriákban. A képzőművészeti kategóriában Simonyi Imre Naplemente című költeményéhez kellett illusztrációt készíteni A/4-es méretben tetszőleges technikával.
A felhívásra az ország minden szegletéből, sőt határainkon túlról is érkeztek pályaművek szép számban. A szakmai zsűri nem rangsorolta a legjobb műveket, hanem a legkiválóbbakat kiválasztva egyenrangú díjazottakat állapított meg. A versenyt lebonyolító Karácsonyi János Katolikus Gimnázium munkatársa kiemelte, hogy az Apor Iskola kivételesen jól szerepelt, hiszen két diákja is eredményt ért el.
 
 
A versenyben díjazott tanulóink:
 
KRÁNITZ DORKA REBEKA 11.C osztályos,
SZILVÁGYI MÁRIA 12.A osztályos tanulók.
 
Az ünnepélyes díjkiosztóra Gyulán, a Karácsonyi János Katolikus Gimnáziumban került sor 2023. november 10-én. Aporos diákokként, pedagógusként nem feledkeztünk meg a kapcsolatról iskolánk és Gyula városa között. Iskolánk névadója, Boldog Apor Vilmos itt, Gyulán dolgozott frissen felszentelve káplánként, katonalelkészként, s itt töltötte első plébánosi szolgálatát is. A Simonyi Imre emlékversenyt minden évben megrendezi a gyulai katolikus gimnázium, reméljük, jövőre is szép eredményeket érünk el, akár a többi kategóriában is!
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár
 

2023.11.09. - Aporos sikerek a Győri Könyvszalon rajzpályázatán

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér, valamint a Generációk Művelődési Háza a 22. Győri Könyvszalon alkalmából rajzpályázatot hirdetett „Rajzolj verset!” címmel. A felhívásra óvodás és alsó tagozatos gyermekek műveit várták. Az idei Könyvszalon nagydíjas alkotójának, Zalán Tibornak két verséhez készíthettek a kisdiákok illusztrációkat.
 
 
Az Apor Művészeti Iskolában lelkesen dolgoztunk a feladaton az Alapfok első éves kis művészeivel. Szebbnél szebb rajzok születtek az „Alkony-álom” és az „Egyszerűkék” című Zalán Tibor versekhez. A három legjobban sikerült alkotást küldtük be a Generációk házába (Takács Lili, Novák Márton és Tábori Levente rajzait), aztán az őszi szünet után érkezett a várva várt telefonhívás. Nagy örömünkre a 1-2. osztályos diákok kategóriájának három díjazottja közül kettő is az Apor Művészeti Iskola növendéke!
 
Díjazott lett:
 
TAKÁCS LILI ANNA    A.1 csoport
és NOVÁK MÁRTON   A.1 csoport!
 
A díjazott tanulók az oklevélen és ajándékcsomagon kívül ingyenes belépőket is nyertek a Könyvszalon vasárnapi programjában szereplő zenés mesejátékra!
 
Szeretettel gratulálunk az Alkotóknak!
Pintérné Gergics Ágnes felkészítő tanár
 

2023.11.06. - Zarándoklat

 

2023.11.06. - Német nyelvi hét

Iskolánk német nyelvi munkaközössége német nyelvi hetet szervez. Szeretettel várunk minden érdeklődőt a plakátkiállításra, a totóra és a közös éneklésre, a regisztrált 10/11. évfolyamosokat pedig az előadásokra!
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 »