Főoldal      E-mail
Eseménynaptár
balra
jobbra


H K Sz Cs P Sz V
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 
Közlemény
Iskolai étkeztetés
Iskolai magyaros versenyek
Adó 1%

Kedves Szülők!

Kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékával ismét támogassák Intézményünket.

 

Adószámunk:

A kedvezményezett neve:

Számlaszám:

A másik egy százalékról is rendelkezhetnek:

A kedvezményezett technikai száma, neve:

Gyermekeik nevében is köszönjük figyelmességüket!
 

ECDL vizsgaközpont

Iskolánk ECDL vizsgák lebonyolítására jogosult intézmény. Részletek>>

 

Neumann János Számítógép-tudományi Társaság>>

Aporosok a Katolikus Rádióban
Wass Albert:
Szentek zendülése
 
 
 
 
........................................................
  
Jubileumi kiadvány

 

Szeretettel ajánljuk figyelmébe jubileumi kiadványunkat!

Részletek>>

Jubileumi ünnepségsorozat

 

Iskolánk felszentelésének 20. jubileumi évében ünnepségsorozatunkhoz kapcsolódó eseményekről készült képek:

Megérkezett a szobor>>

T.S Eliot: Becket Tamás>>

Apor emlékmű megáldása>>

Gospel koncert>>

Alsó tagozatosok Apor emlékműsora>>

Riportok, Tv-s összefoglalók>> 

 

Jubileumi alsós rajzverseny

 

 

Képek>>

 

A 20 éves jubileumra készített

AMO kiállítás képei

 

 

Képek>>
Részletek>>

Aporos alkotások

 

Aporos diákok alkotásai a városnak
A Győri Kommunális Szolgáltató Kft felkérésére, gipszkartonra festett nagyméretű képeket készítettünk.

Bővebben>>

 

 

 

A mesék birodalmában
A Kisalföld szerkesztősége megkereste iskolánkat, hogy egy meseíró pályázathoz illusztrációkat készítsünk...
Részletek>>
 

 

Énekkari CD
A 15 éves jubileum alkalmából jelent meg az iskola énekkarának második CD lemeze a Magyar Kultúra Kiadó gondozásában, Gloria in Excelsis Deo címmel. Részletek>>

 

 

 

 

Apor antológia
Jubileumi tanévünk alkalmából megjelent az új Apor antológia. Részletek>>
 

 

 

 

 

 

Ikon
Bukits Ernő tanár úr "A Tápláló és tanító Krisztus" című ikonfestménye az aulában látható...
 

 

Pályázatok

 

TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0229

Élményszerű tanulás, kultúra és tehetséggondozás>>

TIOP 1.1.1/07/1-2008-1156

Számítógépes infrastruktúra bővítés>>

Apor Alapítvány KEOP - 4.2.0/A/09-2009-0007>>
 

Támop 3.4.3-08/2 pályázat
Iskolai tehetséggondozás
Részletek>>
 

Környezet és Energia Operatív Program
2009.6.1.0/A-2009-0050>>

Épületenergetikai fejlesztés
KEOP-4.10.0/A/12-2013-0273>>

 

 
Aktualitások
2017.06.18.
Te Deum 2017
Évzárás és Hálaadás. A mai napon hálaadó szentmisével és az azt követő bizonyítványosztással zártuk a tanévet. Délelőtt az 1-6. évfolyam, délután a 7-11. évfolyam vett búcsút a tanévtől. Ferenc atya a...
2017.06.16.
Gimis sportnap
Az utolsó tanítási napon sportolással töltöttük az időt. A fiúk fociztak, a lányok pedig métajátékban mérték össze tudásukat.   Eredmények>>
2017.06.14.
Érik a cseresznye...
Szokásos év végi renrakásnak indult a mai napunk Győrújbaráton, az Apor üdülőházban...Aztán cseresznyeszedés is lett belőle. A rendbe rakott udvar mellett jó hangulatú gyümölcsszedésre is volt alkalmunk...

Aktualitások

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »

2017.01.03. - Szépíró Verseny

A téli szünet előtti héten lezajlott a sajátos nevelési igényű tanulók számára rendezett Szépíró Verseny iskolai fordulója. A diákok szépen teljesítettek, és nyolcan továbbjutottak a megyei döntőre, amelyet majd a tavasszal tartanak Győrújbaráton.
 
A továbbjutók:
Gerencsér Alex 2. osztály
Kurucz Adél 5. osztály
Vig Bálint 5. osztály
Horváth Krisztina 6. osztály
Bécsy Benedek 7. osztály
Korcz Anikó 9. osztály
Nagy Angelika 9.osztály
Gócsa Boglárka 10. osztály
 
Felkészítő tanár: Balázsné Boros Annamária - szakvizsgázott logopédus

2016.12.21. - Karácsonyi ünnepély

"Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben."
Juhász Gyula: Karácsony felé
 
December 20-án az utolsó adventi csengőhangot követően, délután négy órakor kezdődött karácsonyi ünnepélyünk. A műsor az énekkar adventi-karácsonyi dalcsokor összeállításával kezdődött, Iván Gabriella karnagy válogatásában, Ney Andrea és Legoza Gábor, valamint a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeinek közreműködésével. Kiss Zoltán igazgató úr ünnepi beszédében a szeretet és az egymásra figyelés különös fontosságát emelte ki. Schindlerné Nagy Kinga tanárnő a 8.A osztályával Dickens: Karácsonyi ének című darabját mutatta be. A műsort a tanárok éneke zárta. December 21-én délelőtt az alsó tagozatosok változatos igényes előadásait láthattuk.

2016.12.20. - DÖKkarácsony

Advent negyedik hetében a karácsonyra készülve a diákönkormányzatosok szétválogatták, majd a címzettekhez eljutatták az adventi üzeneteket, majd feldíszítették az iskola karácsonyfáját. Természetesen jutott idő egy kis beszélegtésre, ahol ki-ki elmesélhette a családi karácsonyi szokásait, majd közösen zenéltünk, énekeltünk.
 
Dökkarácsony képek>>

2016.12.20. - Tudásbajnokság

Az idei tanévben 179 általános iskola jelentkezett a Tudásbajnokság és a Bendegúz Gyermek- és Ifjúsági Akadémia Alapítványa által meghirdetett iskolai könyvtárfejlesztési pályázatra. A Tudásbajnokság az egyik legkedveltebb országos tanulmányi verseny, amely évről-évre egyre szélesebb és gazdagabb tárházát nyújtja a tudásban gyarapodni vágyó, izgalmas, ugyanakkor szórakoztató versenyzésre bátran vállalkozó tanulók számára. Iskolánkban a diákok, a pedagógusok, és a szülők lelkes és példaértékű összefogásával, kiemelt tehetségnevelés valósulhat meg. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni, ami ezt a tevékenységet segíti. Ennek eredményeként nyerhettük el a pályázat 2. díját, az 500 ezer forint értékű könyvcsomagot, amelyet a Könyvmolyképző Kiadó ajánlott fel. A gyerekek kedvenceiből összeállított kiskönyvtárat december 16-án ünnepélyes keretek között Dr. Lele József, a Tudásbajnokság vezetője adta át Kiss Zoltán igazgató úrnak.
 
 

2016.12.18. - Közös iskolai szentmise

"Adveni hírnök, friss fenyőág
Lobog már négy kis gyertyaláng..."
 
Advent negyedik vasárnapján újra közös iskolai szentmisén vettünk részt a Szentlélek templomban. A héten tanulóink szentgyónással, a hétvégén a közös imádsággal készülek Urunk születésének ünnepére.
 

2016.12.18. - A Ghymes és az Apor kórus

 

2016.12.15. - Adventi gyümölcs vásár 2016

A mai napon Szalontay Lukácsné Adrienn néni szervezésében, pedagógusok és diákok összefogásával, segítségével újra megvalósult a népszerű adventi gyümölcssaláta vásár. A bevétellel iskolánk beteg gyermekének családját segítjük.
 

2016.12.14. - Adventi elmélkedés

December 13-án "Adventi gondolatok" címmel elmélkedést és imádságos délutánt tartottunk iskolánkban. Vendégünk Bognár István atya, püspöki irodaigazgató volt, aki a tanárok vetítéses elmélkedését követően "Mária adventje" címmel osztotta meg gondolatait.
 

2016.12.13. - Budapesti kirándulás

December 10-én, szombaton ebéd után indultunk 49-en, a 8.c,a,6.a, b, osztályos tanulókkal és szüleikkel, aporos tanárokkal Budapestre. A Szent István Bazilika előtti kézműves vásáron nézelődtünk. Néhányan kipróbálták a korcsolyapályát is. Megcsodáltuk a Szent István Bazilika homlokzatára vetített Közép-Európa egyik legnagyobb 3D-s fényjátékát. A Duna –parton sétálva gyönyörködhettünk a kivilágított budai panorámában: Erzsébet híd, Budai vár, Mátyás templom, Halászbástya. A Magyar Tudományos Akadémia, a Gresham palota előtt sétálva a Vörösmarty térre érkeztünk, ahol várt minket a Karácsonyi vásár. A Vígszínház épülete lenyűgözött mindenkit. A nap fénypontja A Pál utcai fiúk musical előadás volt. Mindenkinek jó szívvel ajánljuk, mi ismét megnéznénk. Megígértem a csoportunknak, hogy tavasszal végigjárjuk a regényben szereplő helyszíneket.
 
Szabó Mária 8.c osztályfőnök
 

2016.12.11. - Betlehemes játék, karácsonyi szokások

"Örüljetek az Úrban szüntelenül! Újra csak azt mondom,
örüljetek. Emberszerető jóságtokat ismerje meg mindenki!
Az Úr közel van."
 
A harmadik gyertyagyújtás időszakában, az örvendezés vasárnapján újra útra keltek kisdiákjaink, hogy a Széchenyi téren Betlehemes játékkal örvendeztessék meg az embereket. Idén Virág Lászlóné osztálya, a 4.A osztályosok Nagyné Szammer Éva segítségével készültek. Zongorán közreműködött Somfai Elemér tanár úr.
 
 
 

2016.12.10. - Holenda Barnabás matematikaverseny 2016

Hagyományosan decemberben került megrendezésre a regionális Holenda Barnabás Matematikaverseny. Hét helyszínen (Győr, Csorna, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Tatabánya, Esztergom, Sopron), mintegy 1400 kisdiák próbálhatta ki jártasságát a matematika és a logika rejtelmes világában. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2017. január 20-án kerül sor az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban. A díjazottak iskolájukon keresztül külön értesítést kapnak erről, valamint január 9-től a www.aporisk.hu oldalon is tájékozódhatnak. A helyezések teljes listája az eredményhirdető ünnepély után lesz elérhető a honlapon.

2016.12.09. - A 10.A és 10.B osztályok látogatása a Bűvösvölgyben

2016. december 8-án iskolánk 10.A és 10.B osztályos tanulói egy élményekben gazdag napot tölthettek el Budapesten, a Bűvösvölgy elnevezésű Médiaértés-oktató központban. 5 csoportban folytak a foglalkozások. A diákok segítségére voltak vezetőik, akik hasznos tanácsokat adtak nekik, ezzel segítve, hogy a nap végén minél több új tapasztalattal térhessenek haza.
Autós jelenetet forgathattak, rádiós felvételt készíthettek természetesen profi eszközökkel, zenei aláfestéssel. Nyomoztak egy rablás után, ráeszméltek hogy mennyi adatot meg lehet tudni az illető telefonjából. Újságot szerkeszthettek, amiből mindenki számára helyben nyomtattak egyet.
A csoportok betekintést nyerhettek a greenbox technológia világába, majd híradót és időjárás-jelentést forgattak. A nap végén bár fáradtan, de jókedvvel, sok tapasztalattal és élménnyel gazdagodva indultak vissza. Az elkészített anyagokat elküldték az osztályfőnököknek, így a diákok családtagjaiknak, ismerőseiknek is meg tudják mutatni a nap eredményeit.
 
Németh Evelin 10.A

2016.12.08. - Szeplőtelen fogantatás napja

 
Az adventi várakozás időszakában kiemelkedően szép számban vesznek részt a reggeli szentmiséken diákjaink, pedagógusok és szülők egyaránt. Ma, a szeplőtelen fogantatás napján imádkozhattunk együtt iskolánk kápolnájában.

  

2016.12.06. - Mikulás, Mikulás...

Mikulás, mikulás, szép hosszú piros ruhás... hangzik fel a gyermekek ajkáról, sőt, még az iskolacsengőből is az ismerős dallam, Marek Laci bácsi szerzeménye. Lám-lám meg lett az eredménye, a gimnazistákhoz is megérkezett a Mikulás. A diákok hangos énekléssel fogadták, majd a 10.B osztály kedveskedett egy kis műsorral.
 
Gimnázium képek>>
 

2016.12.05. - Erasmus +

Kedves Kollégák!
A november 21-én megtartott tájékoztatóval hivatalosan is kezdetét vette iskolánk felkészülése a 2017-2018-as Erasmus+ pályázati évre. Azok számára, akik ezen nem tudtak részt venni, de érdekli őket a lehetőség, minden fontos információ (a jelentkezés menete és az ezzel kapcsolatos feladatok, valamint a határidők, pénzügyi feltételek, stb.) megtalálható az iskola honlapjáról közvetlenül elérhető pályázati weboldalunkon. Ha valamilyen kérdésre itt nem találtok választ, örömmel állunk rendelkezésetekre.
 
Arbanász Ildikó projektkoordinátor
 

2016.12.05. - HÓDítsd meg a biteket

2016. novemberében ismét megrendezték a HÓDítsd meg a biteket informatikai versenyt, ahol iskolánk tanulója, SZAMMER BARNABÁS (9.A) junior kategóriában 1. helyezést ért el.
A HÓDítsd meg a biteket a BEBRAS Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny magyar partnere. A verseny célja, hogy felkeltse az érdeklődést az informatika iránt, emellett, hogy feloldja az informatikával kapcsolatos félelmeket, negatív érzéseket és megmutassa az informatika területének sokszínűségét, fel-használási lehetőségeit és területeit.
 
Öt életkori kategóriában lehetett nevezni. 168 iskolából 18046 diák (854 kishód, 4419 benjámin, 4974 kadét, 6054 junior és 1745 senior) vett részt a megmérettetésen.
 
A legjobb iskolai eredményeket elért tanulók:
Benjamin kategória (5-6. osztály): Kadet kategória (7-8. osztály) Junior kategória (9-10. oszt.) Senior kategória (11-12. évfolyam)
Kemecsei Kornél 6.a Végh Bendek 8.B Szammer Barnabás 9.A Peresztegi-Nagy Gellért 11.B
Szabó Patrik Ernő 5.d Varga Viktória 8.B Peresztegi-Nagy Kinga 9.B Fazekas Kolos 11.A
Kurja Tamás 5.b Décsi Dániel 7.A Molnár Róbert 10.B  
Tarr Mihály 6.b Czuczor Tamás 7.A Patyi Csaba 10.A  
Etl Szabina 5.a Batha Benedek 7.A    
Langmár Zoltán Bence 6.a      
 

2016.12.05. - Aporos siker Vácott

Kovács Írisz Karolina 11.C. osztályos tanuló nyerte meg a november 25-én Vácott megrendezett katolikus középiskolák országos helyesírási versenyét. A versenyt immár 9. alkalommal rendezte meg iskolánk testvér intézménye. Tavaly Írisz a második helyen végzett, idén pedig már legjobbként, így elhozhattuk a vándorserleget. A verseny nagyon jól szervezett és barátságos légkörű volt. Iskolánkból még Vaszariné Horváth Márta tanítványa, Bogdányi Veronika 9.B. osztályos tanuló vett részt a megmérettetésen, aki szintén szép eredménnyel, ötödikként végzett.
 
Csizmadia Gertrúd
felkészítő tanár

2016.12.05. - Szent Miklós követe az iskolában

December 5-én meglátogatta iskolánkat Szent Mikós küldötte. Az alsó tagozatos gyermekek nagy izgalommal várták a találkozást. Versekkel, énekekkel köszöntötték a vendéget, aki örült a kedves fogadtatásnak. Természetesen nem érkezett üres kézzel a jó öreg Mikulás. Itt hagyta ajándékait és megígérte, hogy imádkozik iskolánkért és jövőre is ellátogat hozzánk.
 
Mikulás képek az alsó tagozat ünnepélyéről>>
 

2016.12.04. - I sing because I'm happy

December 3-án este a Szentlélek Családi ének és zenekar Gospel koncertjére került sor iskolánkban. A lelkes csapat kitartó és áldozatos munkájának eredménye óriási siker lett. Köszönjük!
 
 

2016.12.02. - Adventi programok

Szeretettel várjuk iskolánk diákjait, pedagógusokat, szülőket, nagyszülőket, ismerősöket adventi programjainkon!
 
 • November 26-27. Közös iskolai szentmisék a Szentlélek templomban
 • November 29. Az AMI jótékony célú kézműves vására
 • December 1. „Ismerjük meg! – estek” előadás sorozat 3. alkalma (17.00 Könyvtár) Dióssy Iván (vaszari plébános): Az imádságról
 • December 3. GOSPEL koncert (18.00 Aula) A Szentlélek templom családi ének-és zenekarának előadása
 • December 5. Az AMI kézműves alkotó délutánja
 • December 8. Az óvodások adventi koncertje (17.00 Aula), A város kollégistáinak közös koncertje (16.30 Kollégium díszterme)
 • December 13. Adventi gondolatok – elmélkedés és imádság (16.30 Könyvtár)
 • December 13-14. Adventi könyvvásár (az Iskola bejáratánál)
 • December 15. Iskolai gyümölcs-nap illetve jótékonysági vásár. A kollégisták mendikálása a Szent Anna Otthonban
 • December 17-18. Közös iskolai szentmisék a Szentlélek templomban
 • December 18. Iskolánk énekkarának közreműködése a Ghymes együttes koncertjén (18.00 BBMMK)
 • December 20. Karácsonyi ünnepély a felső és a gimnáziumi tagozat számára (16.00 Aula)
 • December 21. Karácsonyi ünnepély az alsó tagozat részére (10.00 Aula)
 
Az adventi gyűjtés – Iskolánk beteg diákjának gyógykezelésére, családjának megsegítésére –
november 28-tól december 19-ig tart. Kérjük, hogy jószándékú adakozásaikkal legyenek a család segítésére!
 
Hétfőnként reggel 8-kor közös imádságot tartunk Ferenc atya vezetésével.
 

« 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 »